×
بین الملل
شناسه خبر : 277994
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 13:39
بلومبرگ: ادعای «پیروزی آسان» ترامپ در برابر ایران با واقعیت همخوانی ندارد

بلومبرگ: ادعای «پیروزی آسان» ترامپ در برابر ایران با واقعیت همخوانی ندارد

بلومبرگ با استناد به تصاویر ماهواره‌ای جدید گزارش داد ایران در حال تقویت و بازسازی تأسیسات کلیدی خود است؛ این موضوع ادعای پیروزی آسان در هرگونه رویارویی نظامی با ایران را زیر سؤال می‌برد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه «بلومبرگ» در مطلبی به بررسی ادعای اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته که گفته بود ایالات متحده در هرگونه رویارویی نظامی با ایران «به‌راحتی» پیروز خواهد شد.

نشریه آمریکایی در این گزارش استدلال می‌کند که تحولات میدانی نشان‌دهنده واقعیتی بسیار پیچیده‌تر است. تصاویر ماهواره‌ای اخیر نشان می‌دهد ایران در حال تلاش برای حفظ و تقویت مهم‌ترین توانمندی‌های نظامی و هسته‌ای خود است؛ موضوعی که پایداری هرگونه پیروزی احتمالی آمریکا را با تردید مواجه می‌کند.

بر اساس این گزارش، عکس‌هایی که در ماه میلادی جاری گرفته شده‌اند، نشان می‌دهند مهندسان ایرانی در حال پاکسازی آوار در تأسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده در جریان درگیری ۱۲ روزه هستند. همزمان، سایت‌های کلیدی نیز برای مقابله با حملات احتمالی آینده تقویت می‌شوند. بلومبرگ تأکید می‌کند که این اقدامات بیانگر آمادگی برای تاب‌آوری هستند، نه عقب‌نشینی!

بلومبرگ تأکید دارد که برنامه‌ریزان نظامی با مجموعه‌ای پراکنده و تا حدی پنهان از اهداف روبه‌رو خواهند بود؛ موضوعی که ناشی از جغرافیای کوهستانی و گسترده ایران است. همچنین کاهش نظارت‌های بین‌المللی و محدودیت‌های تسلیحات متعارف نیز عملیات احتمالی را پیچیده‌تر می‌کند. چالش اصلی، آن‌گونه که مقاله بیان می‌کند، این است که هرچند نیروی هوایی می‌تواند ساختمان‌ها را تخریب کند، اما قادر به از بین بردن دانش فنی، مواد ذخیره‌شده یا اراده سیاسی برای بازسازی نیست.

«داریا دولزیکووا» پژوهشگر ارشد عدم اشاعه در مؤسسه خدمات متحد سلطنتی در لندن، در این مقاله یادآور شده است که «مقاوم‌سازی در برابر حمله نشان‌دهنده تاب‌آوری است» و افزوده است ایران کشوری است که در صورت تمایل، می‌تواند بازسازی کند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد چندین ورودی تونل در نزدیکی مجتمع اصفهان با خاک پر شده‌اند؛ اقدامی که تحلیلگران آن را تلاشی برای جلوگیری از فروپاشی در برابر حملات هوایی و محافظت از نقاط آسیب‌پذیر می‌دانند.

از سوی دیگر، «رابرت کلی» مقام پیشین وزارت انرژی آمریکا و مدیر پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید بازسازی ظرفیت غنی‌سازی با استفاده از تجهیزات حفظ‌شده می‌تواند نسبتاً آسان باشد.

فراتر از موضوع غنی‌سازی، بلومبرگ به اختلافات گسترده‌تر از جمله درخواست آمریکا برای محدودیت‌های قابل راستی‌آزمایی بر تولید موشک‌های بالستیک ایران اشاره می‌کند. این مقاله به تقویت مجتمع نظامی پارچین نیز پرداخته و به نقل از تحلیلگران مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی، برخی تأسیسات آن را دارای «اهمیت راهبردی» دانسته است. «رابرت کلی» نیز گفته است حملات هوایی ممکن است برنامه‌ای را به تعویق بیندازد، اما لزوماً آن را به‌طور قاطع پایان نمی‌دهد.

در پایان، بلومبرگ تأکید می‌کند که جغرافیای ایران ـ با وسعتی حدود ۱.۶ میلیون کیلومتر مربع و مناطق کوهستانی گسترده چالشی جدی برای هر عملیات نظامی ایجاد می‌کند. این رسانه همچنین به احتمال واکنش متقابل و تأثیرات اقتصادی، از جمله اختلال در تنگه هرمز که حدود ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند، اشاره دارد.


نظرات

آخرین اخبار
تمهیدات راهور برای برگزاری نماز جمعه در مرقد امام خمینی(ره)
سردار کرمی: جغرافیای ایران برای هر متجاوز زمینی، باتلاق است
اعزام 5200 مسافر از راه آهن مشهد به مقاصد مختلف کشور
عراقچی: دنیا با بدبینی عملکرد امریکا را نظاره می‌کند
تأکید دوحه بر گنجاندن لبنان در توافق آتش‌بس
حریفان آزادکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیر امور خارجه مصر
نجات 944 هموطن از آوار حملات در 2 هزار مأموریت امدادی جنگ رمضان
ایران در سوگ رهبر شهید
تبادل نظر وزرای خارجه ایران و روسیه درباره تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی
تحلیلگر روس: صحنه ژئوپلیتیک جهان تغییر خواهد کرد
اعلام زمان بازگشت به آموزش حضوری و برگزاری امتحانات
وزیر علوم خطاب به دانشجویان شریف: صدای علم ایران در دنیا باشید
رایزنی تلفنی عراقچی با همتای فرانسوی درباره آخرین تحولات منطقه‌ای
پزشکیان: ایران هرگز خواهران و برادران لبنانی را تنها نخواهد گذاشت
آغاز به کار کامل بازارهای طلا از شنبه
استقبال ایران از بازگشایی سفارت اسپانیا در تهران
حمله به مدرسه میناب “قتل عام” بود؛ جامعه جهانی نباید بی‌تفاوت باشد
معاون رئیس‌جمهور: حمله به لبنان نقض آتش‌بس است
تدابیر امنیتی در اسلام‌آباد در راستای میزبانی از مذاکرات صلح
چراغ سبز تل‌آویو به 34 شهرک جدید غیرقانونی در کرانه باختری
اولین سفر وزیر خارجه چین به کره‌شمالی پس از 5 سال
شمار شهدای غزه به 72317 نفر رسید
روسیه چگونه از بحران جهانی گاز برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌کند؟
نحوه فعالیت ادارات و آموزش مدارس و دانشگاه‌ها اعلام شد
برج میلاد امشب خاموش می‌شود
مسیر جایگزین تردد از آزادراه زنجان ـ تبریز ‌مشخص شد
احتمال شنیده شدن انفجار کنترل شده در ساوجبلاغ و نظرآباد
قالیباف: لبنان و جبهه مقاومت جزو لاینفک آتش‌بس هستند
رایزنی سرپرست وزارت دفاع ایران با همتایان پاکستانی و تاجیکستانی
پیش‌بینی افزایش قابل توجه تولید گوشت قرمز، مرغ و شیر در سال 1405
پزشکی قانونی: 40 درصد پیکرها نیازمند شناسایی تخصصی بودند
خشم عمیق کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از حملات مرگبار در مناطق پرجمعیت
قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405 / قیمت سکه‌های سنگین بالا رفت
قیمت دلار امروز پنجشنبه 20 فروردین 1405
وزارت اطلاعات: 19 عامل دشمن در 5 استان کشور دستگیر شدند
بازارها نقطه‌ضعف ترامپ را آشکار کردند
دشمن در ارزیابی قدرت ایران اشتباه کرد
اسلامی: محدود کردن غنی‌سازی ایران فقط یک آرزوی بر باد رفته است
11 کشته در برخورد شدید دو خودرو در دزفول+ جزئیات
کیفیت هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول
سردار قاآنی: عاملان جنایات لبنان به سزای اعمالشان خواهند رسید
گفتگوی عراقچی و بن فرحان با محوریت کاهش تنش‌های منطقه‌ای
چین خواستار توقف حملات اسرائیل به لبنان شد
اختیارات ویژه دولت به بانک مرکزی برای مدیریت بازار طلا و اسکناس
12 مزدور از عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی و آمریکایی در خوزستان دستگیر شدند
اسپانیا سفارت خود را در تهران بازگشایی می‌کند
ایتالیا حملات اسرائیل به جنوب لبنان را «غیرقابل قبول» خواند
الجزیره: سرنوشت تنگه هرمز برای کشورهای حاشیه خلیج فارس مهم و حیاتی است
پهپاد آرش 2 با قدرت انهدامی بالا، اهداف را به‌صورت نقطه‌زن مورد اصابت قرار داد