×
بین الملل
شناسه خبر : 277994
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 13:39
بلومبرگ: ادعای «پیروزی آسان» ترامپ در برابر ایران با واقعیت همخوانی ندارد

بلومبرگ: ادعای «پیروزی آسان» ترامپ در برابر ایران با واقعیت همخوانی ندارد

بلومبرگ با استناد به تصاویر ماهواره‌ای جدید گزارش داد ایران در حال تقویت و بازسازی تأسیسات کلیدی خود است؛ این موضوع ادعای پیروزی آسان در هرگونه رویارویی نظامی با ایران را زیر سؤال می‌برد.

نورنیوز-گروه بین الملل: نشریه «بلومبرگ» در مطلبی به بررسی ادعای اخیر «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا پرداخته که گفته بود ایالات متحده در هرگونه رویارویی نظامی با ایران «به‌راحتی» پیروز خواهد شد.

نشریه آمریکایی در این گزارش استدلال می‌کند که تحولات میدانی نشان‌دهنده واقعیتی بسیار پیچیده‌تر است. تصاویر ماهواره‌ای اخیر نشان می‌دهد ایران در حال تلاش برای حفظ و تقویت مهم‌ترین توانمندی‌های نظامی و هسته‌ای خود است؛ موضوعی که پایداری هرگونه پیروزی احتمالی آمریکا را با تردید مواجه می‌کند.

بر اساس این گزارش، عکس‌هایی که در ماه میلادی جاری گرفته شده‌اند، نشان می‌دهند مهندسان ایرانی در حال پاکسازی آوار در تأسیسات هسته‌ای آسیب‌دیده در جریان درگیری ۱۲ روزه هستند. همزمان، سایت‌های کلیدی نیز برای مقابله با حملات احتمالی آینده تقویت می‌شوند. بلومبرگ تأکید می‌کند که این اقدامات بیانگر آمادگی برای تاب‌آوری هستند، نه عقب‌نشینی!

بلومبرگ تأکید دارد که برنامه‌ریزان نظامی با مجموعه‌ای پراکنده و تا حدی پنهان از اهداف روبه‌رو خواهند بود؛ موضوعی که ناشی از جغرافیای کوهستانی و گسترده ایران است. همچنین کاهش نظارت‌های بین‌المللی و محدودیت‌های تسلیحات متعارف نیز عملیات احتمالی را پیچیده‌تر می‌کند. چالش اصلی، آن‌گونه که مقاله بیان می‌کند، این است که هرچند نیروی هوایی می‌تواند ساختمان‌ها را تخریب کند، اما قادر به از بین بردن دانش فنی، مواد ذخیره‌شده یا اراده سیاسی برای بازسازی نیست.

«داریا دولزیکووا» پژوهشگر ارشد عدم اشاعه در مؤسسه خدمات متحد سلطنتی در لندن، در این مقاله یادآور شده است که «مقاوم‌سازی در برابر حمله نشان‌دهنده تاب‌آوری است» و افزوده است ایران کشوری است که در صورت تمایل، می‌تواند بازسازی کند. تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد چندین ورودی تونل در نزدیکی مجتمع اصفهان با خاک پر شده‌اند؛ اقدامی که تحلیلگران آن را تلاشی برای جلوگیری از فروپاشی در برابر حملات هوایی و محافظت از نقاط آسیب‌پذیر می‌دانند.

از سوی دیگر، «رابرت کلی» مقام پیشین وزارت انرژی آمریکا و مدیر پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید بازسازی ظرفیت غنی‌سازی با استفاده از تجهیزات حفظ‌شده می‌تواند نسبتاً آسان باشد.

فراتر از موضوع غنی‌سازی، بلومبرگ به اختلافات گسترده‌تر از جمله درخواست آمریکا برای محدودیت‌های قابل راستی‌آزمایی بر تولید موشک‌های بالستیک ایران اشاره می‌کند. این مقاله به تقویت مجتمع نظامی پارچین نیز پرداخته و به نقل از تحلیلگران مؤسسه علوم و امنیت بین‌المللی، برخی تأسیسات آن را دارای «اهمیت راهبردی» دانسته است. «رابرت کلی» نیز گفته است حملات هوایی ممکن است برنامه‌ای را به تعویق بیندازد، اما لزوماً آن را به‌طور قاطع پایان نمی‌دهد.

در پایان، بلومبرگ تأکید می‌کند که جغرافیای ایران ـ با وسعتی حدود ۱.۶ میلیون کیلومتر مربع و مناطق کوهستانی گسترده چالشی جدی برای هر عملیات نظامی ایجاد می‌کند. این رسانه همچنین به احتمال واکنش متقابل و تأثیرات اقتصادی، از جمله اختلال در تنگه هرمز که حدود ۲۰ درصد نفت جهان از آن عبور می‌کند، اشاره دارد.


نظرات

آخرین اخبار
ضرورت بیزاری و اعلام برائت همگان از جنگ غیرقانونی آمریکا علیه ایران
اولین مصاحبه‌ و افشاگری‌ مقام مستعفی دولت ترامپ
سازمان ملل یک بار دیگر، فقط حمله به زیرساخت‌های ایران را محکوم کرد
وال استریت ژورنال: ترامپ حامی حمله به پارس جنوبی بود
درخواست بودجه 200 میلیاردی پنتاگون برای جنگ با ایران
هر بشکه نفت عمان 200 دلار شد
توقف فعالیت تاسیسات گازی «حبشان» در ابوظبی
ماکرون: به نفع مشترک ماست که حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی را متوقف کنیم
مهلت 5 روزه مقاومت عراق به سفارت آمریکا
اردوغان: بستن مسجد الاقصی توسط اسرائیل قابل قبول نیست
حزب‌الله با شلیک موشک‌های هدایت‌شونده سه تانک مرکاوا را منهدم کرد
انفجار یک نفتکش نزدیک امارات عربی متحده
عراق حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران را محکوم کرد
پیام تسلیت محمد اسلامی؛ شهید خطیب سرباز مخلص و خستگی‌ناپذیر نظام بود
ادامه حملات آمریکا-اسرائیل به ایران/ جنایت جدید آمریکا و اسرائیل در تهران
زاخارووا: راه‌حل مشکلات عبور از تنگه هرمز باید در میز مذاکره جستجو شود
معاون رییس‌جمهور شهادت رییس سازمان بسیج مستضعفین را تسلیت گفت
واکنش پوتین به شهادت دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و سوئد
ایران ابعاد مختلف تجاوز جنایتکارانه آمریکا و اسرائیل را برای سازمان ملل تبیین کرد
ترامپ مخالت حملات بیشتر به زیرساخت‌های انرژی ایران است
موج‌ 63 عملیات وعده صادق 4 ادامه دارد/ انهدام مراکز استقرار نظامیان صهیونیست با یک موشک
بیانیه جمعی از روسای دانشکده‌های دانشگاه امیرکبیر در حمایت از رهبری
اقتدار ایران در تنگه هرمز؛ عقب‌نشینی کشتی غول‌پیکر با پرچم باربادوس
واکنش ونس به استعفای مقام آمریکایی درباره مخالفت با جنگ علیه ایران
ساختمان اداره کل گمرک بندر انزلی آسیبی ندیده است
پیام حزب مردم‌سالاری در پی شهادت دکتر لاریجانی و سرلشکر سلیمانی و تاکید بر پاسخ به عاملان
سرلشکر عبداللهی: وزیر اطلاعات‌ به دست شقی‌ترین افراد به شهادت رسید
شلیک همزمان موشک از ایران و لبنان به سمت صهیونیست‌ها
سردار تنگسیری: شهید لاریجانی پاسدار عزت و استقلال ایران اسلامی بود
سردار کرمی: مجاهدت‌ها و تلاش‌های مخلصانه حجت‌الاسلام خطیب ماندگار خواهد بود
پیام آیت الله جوادی آملی به مناسبت شهادت دکتر علی لاریجانی
دستگیری 2 مزدور دشمن آمریکایی صهیونیستی در ارومیه
گفتگوی تلفنی وزیر امور خارجه با وزرای امور خارجه ترکیه، مصر و پاکستان
استاندار قم: پیکر شهید لاریجانی در حرم حضرت معصومه(س) خاکسپاری می‌شود
قالیباف: ‏از دل این ملت هزاران شهید خامنه‌ای‏ خواهد رویید
ایران؛ تله امپراتوری آمریکا
انجام دوربردترین حمله موشکی در تاریخ حزب‌الله
پیوستن به ائتلاف ترامپ، خرید بلیت رقص شبانه در تایتانیک است
تشدید سهمیه‌بندی سوخت در سریلانکا
زاخارووا: ناتو یک ائتلاف تهاجمی است
انتقاد آلمان از برنامه مبهم آمریکا و اسرائیل علیه ایران
هشدار عراقچی نسبت به رویکرد مزدورانه برخی کشورهای اروپایی
عمان: حمله به تأسیسات پارس جنوبی ایران تنش‌زایی خطرناک است
تسلیت عراقچی در پی شهادت شهروند ترکیه در جریان حمله آمریکایی ـ صهیونیستی به ایران
پیام تسلیت حزب‌الله به‌مناسبت شهادت علی لاریجانی
عصبانیت تحلیلگر بلومبرگ از آمریکا: در بازار مداخله نکن
بررسی مسکو برای خروج احتمالی روسیه از بازار گاز اروپا
دستیار پوتین تجاوز موسوم به «خشم حماسی» را زیر سوال برد
دستگیری 6 نفر از عاملین شبکه‌های معاند در آران و بیدگل