×
سیاسی
شناسه خبر : 277990
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 13:30
عارف: برخی قوانین مردمحورند و باید اصلاح شوند

عارف: برخی قوانین مردمحورند و باید اصلاح شوند

معاون اول رئیس‌جمهور در نشست «زنان مدیر؛ پیشران حکمرانی عادلانه» تأکید کرد برخی قوانین مردمحور هستند و باید اصلاح شوند؛ بدون نقش‌آفرینی مؤثر زنان در تصمیم‌گیری، اهداف سند چشم‌انداز توسعه محقق نمی‌شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: نشست «زنان مدیر؛ پیشران حکمرانی عادلانه و کارآمد» با حضور محمدرضا عارف و جمعی از بانوان مدیر ارشد دولتی برگزار شد؛ نشستی که در آن مدیران زن مطالبات خود را صریح و بی‌واسطه مطرح کردند و معاون اول رئیس‌جمهور نیز با اذعان به مردمحور بودن برخی قوانین و آیین‌نامه‌ها، بر ضرورت بازنگری و اصلاح آن‌ها تأکید کرد.

عارف با تأکید بر اینکه دولت چهاردهم «نه در حد شعار بلکه در عمل» به توانمندی زنان باور دارد، تصریح کرد: بدون نقش‌آفرینی مؤثر زنان در سطوح تصمیم‌گیری و مدیریتی، دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز توسعه ممکن نیست.

وی با اشاره به سابقه حضور زنان در تحولات اجتماعی کشور، گفت: از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و به‌ویژه از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به بعد، زنان با حضور فعال خود در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی، به تردیدها درباره نقش‌آفرینی‌شان پاسخ داده‌اند.

معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: در سال‌های ابتدایی انقلاب حتی در برخی رشته‌های دانشگاهی مانند کشاورزی محدودیت‌هایی برای پذیرش دختران وجود داشت، در حالی که زنان همواره در این حوزه‌ها نقش مؤثر داشته‌اند. این نگاه‌های محدودکننده به‌تدریج اصلاح شد و امروز شاهد جهش علمی زنان هستیم.

جهش علمی زنان؛ از ۱۵ درصد به ۴۰ درصد تولید علم

عارف با ارائه آمارهای رسمی تأکید کرد:

- نرخ سواد زنان به حدود ۹۰ درصد رسیده است.

- بیش از ۵۰ درصد پذیرفته‌شدگان دانشگاه‌ها را دختران تشکیل می‌دهند.

- سهم زنان در تولید مقالات علمی که در دهه ۷۰ حدود ۱۵ درصد بود، در سال ۱۴۰۰ به حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

- ۳۳ درصد اعضای هیئت علمی و حدود ۵۰ درصد دانشجویان دکتری را زنان تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: اگر ارزیابی منصفانه‌ای صورت گیرد، زنان حتی در رشته‌های فنی مانند برق نیز عملکردی قابل‌توجه دارند و در بسیاری موارد پیشتاز هستند. زنان سرداران واقعی حوزه علم و فناوری‌اند و اگر از این ظرفیت به‌خوبی استفاده نشده، بخشی از آن به ضعف سیاست‌گذاری و عملکرد مدیریتی بازمی‌گردد.

نقد قوانین مردمحور و تأکید بر اصلاح ساختاری

معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به مردمحور بودن برخی قوانین و آیین‌نامه‌ها، گفت: این روند نیازمند بازنگری جدی است. زنان مدیر با اشراف، شجاعت و در عین حال دقت و مسئولیت‌پذیری، مسئولیت‌های خود را به‌خوبی دنبال می‌کنند و هر جا فرصت یافته‌اند، خوش درخشیده‌اند.

عارف اعلام کرد: دولت آماده است جلسات منظم با مدیران زن برگزار کند و برنامه‌های آموزش، شبکه‌سازی و انتقال تجربه را به‌صورت نظام‌مند پیگیری کند.

در ادامه این نشست، زهرا بهروزآذر با تأکید بر رویکرد دولت در شنیدن صدای همه زنان، حتی صداهای منتقد، گفت: در دولت چهاردهم رکورد انتصابات زنان جابه‌جا شده است.

وی گفت: تاکنون بیش از ۴۷۰۰ انتصاب مدیریتی از میان زنان انجام شده که شامل:

- ۶۴ معاون وزیر

- ۲ معاون استاندار

- ۲۳ فرماندار

- ۹۱ بخشدار

- ۵۷۷ مدیر ارشد زن

همچنین ثبت‌نام زنان در انتخابات شوراهای شهر و روستا با رشد ۵۸ درصدی همراه بوده است.

زنان امروز تصمیم‌گیر و مجری‌اند

فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی نیز با اشاره به مسیر دشوار مدیران زن برای رسیدن به سطوح مدیریتی، گفت: مدیران زنی که امروز در این نشست حضور دارند، با تلاش و ایستادگی به این جایگاه رسیده‌اند. زنان هنوز با جایگاه شایسته خود فاصله دارند، اما امروز دیگر صرفاً ناظر نیستند؛ بلکه تصمیم‌گیر و مجری‌اند.

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم با تأکید بر ضرورت تصویب لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت اظهار کرد: اصلاحات ساختاری، شبکه‌سازی و حمایت سازمان‌یافته از زنان برای افزایش نقش‌آفرینی آنان ضروری است. زن یک مسئله فردی نیست؛ موضوعی اجتماعی است و جامعه به مشارکت فعال زنان نیاز دارد.

مطالبات صریح مدیران زن

در این نشست، بانوان مدیر ارشد دولتی بدون واسطه مطالبات خود را مطرح کردند. مهم‌ترین محورهای طرح‌شده عبارت بود از:

• بررسی ریشه‌های اعتراضات زنان در سال ۱۴۰۱ و ضرورت شنیده شدن صدای آنان

• رفع تبعیض دستمزدی میان زنان و مردان

• کاهش شکاف جنسیتی در سطوح مدیریتی

• اصلاح قوانین و آیین‌نامه‌های محدودکننده

• افزایش حضور زنان در سطوح تصمیم‌سازی و دیپلماسی

• پیگیری جدی لایحه منع خشونت علیه زنان با رویکرد حمایتی

• اصلاح مصوبه دولت درباره انتصاب مشاوران زن

• ایجاد شبکه‌های منسجم برای آموزش، انتقال تجربه و توانمندسازی مدیران زن

• تقویت حمایت تشکیلاتی و اعتماد ساختاری به مدیران زن

مدیران حاضر تأکید کردند: تحقق حکمرانی عادلانه بدون شایسته‌سالاری واقعی و اعتماد سازمانی به زنان ممکن نیست و انتظار دارند این نشست‌ها به فرآیندی مستمر و اثرگذار در سیاست‌گذاری تبدیل شود.

این نشست با تأکید بر اینکه استفاده از ظرفیت نیمی از جمعیت کشور یک ضرورت راهبردی برای پیشرفت و تحقق عدالت در حکمرانی است، به کار خود پایان یافت؛ پیامی که نشان می‌دهد مسیر توسعه کشور از مشارکت مؤثر و سازمان‌یافته زنان در سطوح مدیریتی می‌گذرد.


اخبار مرتبط
عارف: رقابت اقتصادی با هم‌افزایی و رفاقت ملی نتیجه‌بخش است
چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 10:56
عارف: رقابت اقتصادی با هم‌افزایی و رفاقت ملی نتیجه‌بخش است
محمدرضا عارف تأکید کرد که امروز بیش از هر زمان به رفاقت ملی و هم‌افزایی دولت و بخش خصوصی نیاز داریم و پرداخت مطالبات و تأمین سرمایه در گردش صنایع در اولویت دولت است.
عارف: دانشجویان باید مطالبات خود را در چارچوب مقررات بیان کنند
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 19:45
عارف: دانشجویان باید مطالبات خود را در چارچوب مقررات بیان کنند
معاون اول رئیس جمهور گفت: دانشجویان کشور از درک سیاسی بالایی برخوردارند و حق دارند مطالبات خود را مطرح کنند، اما این مطالبات باید در چارچوب مقررات بیان شود. رؤسای دانشگاه‌ها نیز با سعه‌صدر و رویکردی پدرانه با دانشجویان تعامل داشته باشند تا نیمسال تحصیلی به‌خوبی سپری شود.
عارف: راهبرد تعامل با نخبگان ضرورتی راهبردی است
شنبه 1404/12/02 ساعت 17:50
عارف: راهبرد تعامل با نخبگان ضرورتی راهبردی است
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه «راهبرد تعامل با نخبگان، یک شعار نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.» گفت: دولت معتقد است حوادث دی‌ماه باید به‌صورت دقیق و علمی تحلیل شود تا از تکرار آن جلوگیری شود. به همین منظور، رئیس‌جمهور نیز از دانشگاه‌ها خواسته است روایت مستند و تحلیلی خود را ارائه دهند.
نظرات

آخرین اخبار
نتانیاهو: خروج اورانیوم غنی‌شده باید هدف مذاکره با ایران باشد
چه خبر از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران؟
هیچ کمبودی در کالاهای اساسی و نهاده‌ها نداریم
فلج شدن غول‌های فولادی عربستان و بحرین در حمله سایبری حنظله
تماس‌ها برای عبور کشتی‌های هندی از تنگه هرمز
زخمی شدن تعدادی از نظامیان صهیونیست درپی حملات امروز حزب‌الله
ترامپ مدعی آغاز محاصره دریایی ایران شد
تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری؛ فقط تا این تاریخ فرصت دارید
استقبال خریداران حقیقی از صندوق‌های طلا
بن‌بست اسلام‌آباد لزوماً به معنای بازگشت به جنگ نیست
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز: آمریکا خودش پاس گل به ایران داد
فعالان بخش‌خصوصی خسارات ناشی از جنگ را اعلام کنند
مداحان مشهور امشب در کدام میادین تهران می‌خوانند؟
خدایی با اقتدار قهرمان شد
آمریکای ترامپ؛ تهدیدی جدی‌تر از چین
پزشکیان: تولید داخلی دارو و تجهیزات باید با قدرت استمرار یابد
وانگ‌یی: مسدودی تنگه هرمز به نفع منافع مشترک جهان نیست
حملات گسترده پهپادی حزب‌الله به اراضی اشغالی
طلا به پایین‌ترین نرخ طی 7 روز گذشته رسید
ترامپ تا ادعای اولوهیت فاصله ندارد
رشد منفی درآمد در انگلیس درپی جنگ علیه ایران
نورنما| شهادت رئیس مذهب شیعه امام جعفر صادق (ع) تسلیت باد
افزایش تنش میان ترامپ و ناتو بر سر تنگه هرمز
کاهش تولید نفت اوپک پلاس رکورد زد
جلیل سامان: آمریکا تازه درک کرده با دم شیر بازی می‌کند
صداهای انفجارها مربوط به خنثی سازی مهمات آمریکایی ـ صهیونی بود
بازسازی و تعمیر هر 6 نقطه ریلی ‌حملات آمریکایی-صهیونی
گزارش سازمان منابع طبیعی به نهادهای سازمان ملل درپی حملات اخیر
ترافیک سنگین در جاده های شمالی کشور
سخنگوی وزارت دفاع: ذخایر راهبردی نیروهای مسلح برای شکست دشمن آماده است
درطول جنگ چند حمله به تهران صورت رفت؟
چرا «بزن که خوب می‌زنی» فراگیر شد؟
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت حجت‌الاسلام کاشانی
اتحادیه اروپا: مسدود بودن تنگه هرمز خسارت‌بار است
عقب‌ماندگی آمریکایی ها در تولید سلاح مبتنی بر هوش‌ مصنوعی
اعلام آمادگی پکن برای بازگرداندن صلح در خلیج فارس
تلاش آلمان برای کاهش تنش میان ایران و آمریکا
حمایت پزشکیان از «پاپ لوئی» در مقابل بی‌احترامی ترامپ
راه‌اندازی «ماموریت چندملیتی صلح‌آمیز» برای باز کردن تنگه هرمز
دستگیری عامل نگهداری غیرقانونی سلاح و مهمات جنگی در تهرانپارس
پزشکیان: واگذاری اختیارات به استان‌ها از جمله تصمیمات اثربخش بود
انهدام یک پهپاد در شرق لبنان
اعتراف به ضعف اسرائیل در رهگیری موشک‌های ایران
سیاستمدار آلمانی: محاصره دریایی موقعیت ترامپ را تضعیف می کند
حملات ترکیبی موشکی و پهپادی حزب‌الله به شمال فلسطین اشغالی
پیام تهران از هرمز؛ امنیت برابر یا هزینه فراگیر
اشاره وزیر دفاع پاکستان به احتمال برگزاری دور جدید مذاکرات آمریکا و ایران
پروازهای داخلی در برخی فرودگاه‌ها به‌زودی از سر گرفته می‌شود
در برابر هرگونه حمله آمریکا از کشور دفاع می‌کنیم
گفت‌وگوی عراقچی با همتای قطری خود