×
بین الملل
شناسه خبر : 277930
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 08:24
اظهارات روبیو از خودداری ایران درباره مذاکره بر سر موشک‌های بالستیک

اظهارات روبیو از خودداری ایران درباره مذاکره بر سر موشک‌های بالستیک

وزیر امور خارجه آمریکا در اظهاراتی جدید، عدم تمایل ایران به مذاکره درخصوص توان موشکی بالستیک خود را یک چالش بزرگ در روند مذاکرات فراهسته‌ای دانست.

نورنیوز-گروه بین الملل: «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا در کنفرانسی مطبوعاتی مدعی شد: «ایران تهدیدی بزرگ علیه ایالات متحده است... پس از آنکه برنامه هسته‌ای آن‌ها نابود شد، به آن‌ها گفته شد که آن را مجددا آغاز نکنند و حالا می‌توان دید که در حال بازسازی عناصری از آن هستند. آن‌ها در حال حاضر درحال غنی‌سازی نیستند اما در تلاش‌ هستند به نقطه‌ای برسند که این توانایی را داشته باشند.»

وی در بخشی دیگر از سخنان خود ادعا کرد: «ایران شمار زیادی موشک‌های بالستیک به‌ویژه موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد دراختیار دارد که ایالات متحده و پایگاه‌های‌مان و همچنین شرکای‌مان در منطقه را تهدید می‌کند - تمامی پایگاه‌های‌مان در امارات، قطر و بحرین. آن‌ها همچنین تجهیزات دریایی دراختیار دارند که ناوبری و نیروی دریایی آمریکا را تهدید می‌کند.»

روبیو در تلاشی واهی برای توجیه اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران مدعی شد: «پس من می‌خواهم همگی درک کنند که ایران ورای برنامه هسته‌ای، تسلیحات متعارفی در اختیار دارد که تنها با هدف حمله به آمریکا و آمریکایی‌ها طراحی شده‌اند.»

وزیر امور خارجه آمریکا در ادامه عنوان کرد: «ایران حاضر نیست بر سر موشک‌های بالستیک صحبت کند. نه با ما و نه با هیچ‌کس دیگری. این مشکل بزرگی است.»

روبیو افزود: «آن‌ها در تلاش هستند تا به موشک بالستیک قاره‌پیما دست پیدا کنند. برای مثال، شما مشاهده کرده‌اید که آن‌ها تلاش کرده‌اند ماهواره به فضا پرتاب کنند. آن‌ها در مسیری قرار دارند که یک روز توانایی تولید سلاحی را داشته باشند که بتواند به قاره آمریکا برسد. همین حالا که صحبت می‌کنیم، آن‌ها سلاح‌هایی دارند که می‌تواند به اکثر نقاط اروپا برسد.»

وی با اشاره به اقدام خصمانه و غیرانسانی آمریکا مبنی بر اعمال تحریم‌ها علیه ایران، از مشکلات اقتصادی ایران گفت و اظهار داشت که ایران علی‌رغم این مشکلات، به ارتقای توانمندی موشکی خود ادامه می‌دهد.

روبیو با بازگشت به مسئله هسته‌ای عنوان کرد: «اگر شما واقعا به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز علاقه‌مند هستید، می‌توانید همانطور که اکثر کشورهای جهان این کار را انجام می‌دهند، به آن بپردازید.»

روبیو تصریح کرد که شماری از کشورها به واردات سوخت هسته‌ای مورد نیاز خود می‌پردازند.

وی مدعی شد: «اگر آن‌ها واقعا به دنبال انرژی بودند، می‌توانستند از راکتورهای کوچک مدولار استفاده کنند که برای برای بسیاری از کشورها بسیار به صرفه و قابل دسترسی است اما وقتی می‌گویید که "ما می‌خواهیم غنی‌سازی کنیم و می‌خواهیم غنی‌سازی را در اعماق زمین انجام دهیم" و قبلا نیز سابقه غنی‌سازی ۲۰ و حتی ۶۰ درصد داشته‌اید و با توجه به اینکه درحال ساخت موشک‌هایی هستید که به طور بالقوه می‌توانند کلاهک حمل کنند، از نظر من شما کشوری نیستید که به ساخت تسلیحات علاقه‌مند نباشد.»


اخبار مرتبط
رویترز: اطلاعات آمریکا، ادعای ترامپ درباره موشک‌های ایران را تایید نمی‌کند
جمعه 1404/12/08 ساعت 15:35
رویترز: اطلاعات آمریکا، ادعای ترامپ درباره موشک‌های ایران را تایید نمی‌کند
رویترز گزارش داد که ادعای دونالد ترامپ درباره نزدیک بودن توانایی ایران برای هدف قرار دادن خاک آمریکا در گزارش‌های اطلاعاتی ایالات متحده تایید نشده و اغراق‌آمیز به نظر می‌رسد. این موضوع استدلال ترامپ برای حمله احتمالی به ایران را با تردید مواجه کرده است.
هشدار روبیو: پایان صبر ترامپ نسبت به جنگ اوکراین نزدیک است
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 14:15
هشدار روبیو: پایان صبر ترامپ نسبت به جنگ اوکراین نزدیک است
مارکو روبیو وزیر خارجه آمریکا گفت: جنگ اوکراین راه‌حل نظامی ندارد و رئیس‌جمهور ترامپ دیگر صبر نخواهد کرد.
تحلیل وبگاه عراقی از جایگاه قدرت ایران و استراتژی بلندمدت مذاکره  اش
یکشنبه 1404/12/03 ساعت 20:41
تحلیل وبگاه عراقی از جایگاه قدرت ایران و استراتژی بلندمدت مذاکره اش
در یکی از حساس‌ترین لحظات در چشم‌انداز ژئوپلتیک بین‌المللی، دور دوم مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده در ژنو سوئیس در حالی به پایان رسید که بخشی از مسیر مذاکراتی بر سر برنامه هسته‌ای ایران و جلوگیری از یک رویارویی نظامی میسر شده است.
نظرات

آخرین اخبار
سازمان جهانی بهداشت:تابستان‌های داغ‌تر در انتظار اروپا
استاندار تهران: پایتخت در آماده‌باش کامل برای مراسم تشییع رهبر شهید
سازمان همکاری اسلامی خواستار توقف حملات اسرائیل به سوریه شد
رئیس‌جمهور: وزارت علوم فرآیند استفاده از ظرفیت‌های علمی کشور را راهبری کند
وزارت بهداشت دستورالعمل نظارت بر مراسم تشییع رهبر شهید را ابلاغ کرد
ادعای ونس: مذاکرات فنی با ایران ادامه دارد
حماس: نیروهای بین‌المللی باید حملات اسرائیل به غزه را متوقف کنند
نکاتی برای استفاده از موبایل در مراسم تشییع رهبر شهید
دیدار وزیر کشور ترکیه با الجولانی در دمشق
جزئیات تازه قالیباف از تفاهم اسلام‌آباد؛ مذاکرات ایران و آمریکا به کجا رسید؟
قطعی برق 16 هزار مشترک در فرانسه همزمان با گرمای بی‌سابقه
حسین طیبی برترین بازیکن فوتسال ایران در سال 1404 شد
رئیس سیا؛ جنگ با ایران، جنگ فناوری است
آماده‌باش امنیتی پس از اعلام ربایش هواپیمای عازم تل‌آویو
هالند در آخرین فرصت درخشید؛ نروژ حریف برزیل شد
پاکستان: قطع آب از سوی هند، اعلام جنگ است
ثابت کردید شایستگی میزبانی یک تورنمنت بین‌المللی را ندارید
لایحه امنیتی انگلیس، آزادی رسانه‌ها را نشانه گرفت
مصر و قطر بر تداوم مذاکرات تهران و واشنگتن تأکید کردند
رئیس‌جمهور گرجستان در مراسم تشییع رهبر شهید ایران حضور می‌یابد
اعلام آمادگی کامل نیروی زمینی سپاه برای مراسم تشییع رهبر شهید
سفر هیئت حماس به قاهره برای ادامه مذاکرات آتش‌بس
بودجه ویژه برای مقابله با قاچاق سوخت
آمار شوکه‌کننده وزیر آموزش و پرورش از مدارس آسیب‌دیده
فراخوانی که همه را غافلگیر کرد
تأکید وزارت راه بر هم‌افزایی دستگاه‌ها برای حل بحران مسکن
آشورماتوف به‌زودی به تمرینات آبی‌ها اضافه می‌شود
ثبت‌نام وام بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شد؛ جزئیات نحوه نام‌نویسی
ادعای دفن امانتی پیکر رهبر شهید در قم تکذیب شد
ادعای کاخ سفید درباره هزینه 30 میلیارد دلاری جنگ با ایران
لغو ممنوعیت صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری
مرتس پس از حذف آلمان، سوژه رسانه‌ها شد
عیادت حجت‌الاسلام مروی به نمایندگی از رهبر انقلاب از حجت‌الاسلام راشد یزدی
طرح 4 میلیارد دلاری آمریکا برای پایگاه‌های نظامی خود در انگلیس
آغاز پرداخت تسهیلات کم‌بهره برای نصب پنل‌های خورشیدی خانگی
رئیس‌جمهور ترکیه: اتهام‌زنی اسرائیل علیه آنکارا بی‌ارزش است
عموزاد و سهرابی برترین کشتی‌گیران جهان در ماه ژوئن شدند
دروغ مذاکراتی ترامپ برای کاهش قیمت نفت
آمریکا تحریم‌های جدید علیه حزب‌الله اعمال کرد
پزشکیان: با همکاری کشورهای مسئولیت‌پذیر، تلاش‌های مخرب برخی بازیگران ناکام می‌مانَد
الشرع: سوریه میدان اجرای توطئه‌های خارجی نخواهد شد
وزیر علوم: فناوری روز، ستون فقرات قدرت دفاعی و توسعه اقتصادی کشور است
ثبت‌نام خودرو چانگان آغاز می‌شود+ شرایط
ایران دوباره در مسیر رشد علمی قرار گرفت
جزئیات آتش‌سوزی انبار نفت ری؛ 3 نفر مصدوم شدند
اصلاح قانون استفاده از سلاح محیط‌بانان چه زمانی نهایی می‌شود؟
تقدیر دادگستری البرز از اطلاعات سپاه برای شناسایی و بازداشت جاسوس رژیم صهیونیستی
عکس های منتخب جام جهانی 2026 - روز نوزدهم
تقدیر سخنگوی دولت از نقش نیروی دریایی ارتش
راز اصرار ترامپ بر مذاکرات قطر چیست؟