×
سیاسی
شناسه خبر : 277864
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 19:09
خبر اژه‌ای از آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده عناصر اغتشاشات

خبر اژه‌ای از آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده عناصر اغتشاشات

رئیس قوه قضاییه گفت: پرونده آن دسته از عناصری که در جریان اغتشاشات اخیر اعمال مجرمانه، جنایتکارانه و تروریستی مرتکب شدند با قید اولویت و فوریت، رسیدگی و تعیین‌تکلیف می‌شوند.

نورنیوز- گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین" غلامحسین محسنی اژه‌ای" روز چهارشنبه در نشست با اقشار مختلف مردم استان البرز افزود: طی روزهای اخیر در معدودی از دانشگاه‌های کشور شعارهایی از زبان برخی افراد خارج شد و رفتارهایی از سوی آنها سر زد، که به هیچ وجه در شان محیط دانشگاه نبود؛ اینکه پرچم آتش زده شود یا شعارهایی با الفاظ خاص سر داده شود، زیبنده محیط دانشگاه نیست.

وی تاکید کرد: ما از مدت‌ها پیش به وزرای مربوطه یعنی وزرای «علوم» و «بهداشت» تاکید کرده بودیم که خودشان این قبیل مسائل مرتبط با دانشگاه‌ها را ساماندهی و کنترل کنند؛ پس از قضایای اخیر نیز با وزیر علوم صحبت شد و او تاکید کرد که کمیته‌های انضباطی را در دانشگاه‌ها فعال می‌کند ؛ طبیعتا فردی که در محیط دانشگاه تخلف انضباطی مرتکب شده، از مجرای قانونی رسیدگی خواهد شد و چنانچه جرمی به وقوع پیوسته باشد، قوه قضاییه ورود پیدا خواهد کرد.

رییس قوه قضاییه گفت: در این رابطه نامه ای هم به وزیر علوم نوشته شده است انتظار ما آن است چنانچه جرمی در محیط دانشگاه به وقوع پیوسته، مسئولان مربوطه، موارد را جهت اقدام مقتضی به عدلیه اعلام کنند، در غیر این صورت ما به موجب وظیفه قانونی‌ای که داریم شخصا ورود خواهیم کرد و طبیعتا هزینه آن بالاتر خواهد رفت.

وی اضافه کرد: باز هم تاکید داریم که تمایل ما آن است که مسئولان مربوطه در دانشگاه‌ها، خودشان ورود داشته باشند و با اتخاذ جهات پیشگیرانه، نسبت به تثبیت سلامت و صلابت هرچه بیشتر محیط دانشگاه‌ها اقدام کنند.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: دادگاه‌های آنان را علنی برگزار کنیم اما به موجب قانون، حق انتشار عمومی مفاد دادگاه‌ها را نداریم. سالیان سال است که من به دنبال آن هستم تا دادگاه‌ها، بصورت علنی برگزار شوند و مفاد آنها نیز تا آنجا که از قانون تخطی نشود، انتشار عمومی پیدا کنند. موارد دیگری نیز هستند که انتشار عمومی آنها منع قانونی ندارد اما سایر محذورات و ملاحظات مطرح است؛ فی‌المثل در مواردی با مصوبه شعام مواجه هستیم.

به گزارش این مرکز رئیس دستگاه قضا با اشاره به پرونده اغتشاشگران، تصریح کرد: پرونده آن دسته از عناصری که در جریان اغتشاشات اخیر اعمال مجرمانه، جنایتکارانه و تروریستی مرتکب شدند با قید اولویت و فوریت، رسیدگی و تعیین‌تکلیف می‌شوند؛ البته باید توجه داشت که در فرایند رسیدگی‌های کیفری، الزاماتی قانونی از حیث رعایت زمان و مهلت اعتراض به حکم وجود دارد؛ فی‌المثل وقتی دادگاه بدوی، حکم فردی را صادر می‌کند، وفق قانون، مدت زمانی مشخص برای اعتراض محکوم‌علیه وجود دارد.

وی افزود: همچنین در پرونده‌هایی، وجود وکیل الزامی است و چنانچه متهم وکیل نداشته باشد، برای او الزاماً وکیل درنظر گرفته می‌شود؛ این فرآیند نیز ممکن است زمان قابل توجهی را به خود اختصاص دهد؛ با تمام این تفاسیر، طبق دستورات صادرشده، تمام تلاش مراجع ذی‌ربط قضایی آن است که با نهایت دقت و سرعت و صد البته لحاظ عدالت و مرّ قانون، پرونده عناصر اصلی دخیل در اغتشاشات را رسیدگی و منجر به صدور حکم کنند.

اژه ای به موضوع مقابله با فساد و ترک فعل‌ها نیز گریزی زد و عنوان کرد: جمعی متخصص را با عاملیت معاونت حقوقی قوه قضاییه، مسئول و مأمور کرده‌ام تا در زمینه بهینه‌تر کردن راه‌های مقابله با فساد در ساحات مختلف و اتخاذ تدبیر در مقوله‌ی ترک‌فعل‌ها؛ ظرفیت‌های قانونی موجود را هر چه بیشتر به فعلیت برسانند و چنانچه خلاء‌هایی قانونی وجود دارد، نسبت به رفع آنها مبادرت ورزند. البته باید تاکید کنم حتی چنانچه این مأموریت نیز با موفقیت انجام شود، باز هم ما از حیث «تشخیص مصادیق»، «مرجحات در تزاحمات» و «اهم و مهم‌ها»، با سلسله مسائلی مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به موضوع تامین امنیت روانی مردم، خاطرنشان کرد: تامین و تضمین امنیت روانی مردم و مقابله با مخلان امنیت روانی شهروندان، همواره در صدر اولویت‌های ما قرار دارد.


اخبار مرتبط
اژه‌ای: پرونده همراهان دشمن باید خارج از روال عادی و به‌صورت فوق‌العاده رسیدگی شود
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 09:17
اژه‌ای: پرونده همراهان دشمن باید خارج از روال عادی و به‌صورت فوق‌العاده رسیدگی شود
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر رسیدگی «فوق‌العاده و ویژه» به پرونده عناصر پیاده‌نظام و همراه با دشمن متجاوز گفت در شرایط فعلی نباید روال عادی قضایی حاکم باشد و همه مراحل از دادسرا تا دیوان عالی باید با سرعت و قاطعیت دنبال شود. محسنی اژه‌ای همچنین بر اجرای سریع احکام قطعی و رعایت عدالت تأکید کرد.
محسنی اژه‌ای: با عناصر تروریستی با شدت برخورد خواهد شد
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 16:13
در حاشیه راهپیمایی مردم تهران؛
محسنی اژه‌ای: با عناصر تروریستی با شدت برخورد خواهد شد
رئیس قوه قضاییه گفت: کسانیکه طی روزها و شب‌های گذشته مسلحانه وارد عمل شده و امنیت کشور و مردم را به مخاطره انداختند و دشمن نیز به صورت عریان و آشکار از آن‌ها حمایت کرد، اغتشاشگر نیستند بلکه در زمره تروریست‌ها قرار دارند.
محسنی‌ اژه‌ای: زن در مکتب اسلام ریحانه‌ای است که باید حمایت شود
پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 15:20
محسنی‌ اژه‌ای: زن در مکتب اسلام ریحانه‌ای است که باید حمایت شود
در مراسم گرامیداشت مقام زن و مادر که همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) در قوه قضاییه برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره به منزلت بی‌بدیل آن حضرت، زن را در مکتب اسلام «ریحانه» و «گل» توصیف کرد و گفت که این نگاه، در نقطه مقابل نگرش غرب قرار دارد؛ جایی که زن اغلب به‌عنوان کالایی قابل عرضه تعریف می‌شود.
محسنی اژه‌ای: معیشت مردم اولویت بی‌چون و چراست
پنج‌شنبه 1404/08/22 ساعت 14:53
محسنی اژه‌ای: معیشت مردم اولویت بی‌چون و چراست
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه رسیدگی به معیشت مردم یک اصل اولویت‌دار است، بر حمایت تمام‌قد از بخش خصوصی مولد و سالم و ارتقای تولید ثروت مشروع در کشور تأکید کرد. وی همچنین از ضرورت مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و تهدیدات علیه امنیت غذایی سخن گفت.
نظرات

آخرین اخبار
تداوم حملات کوبنده نیروهای مسلح ایران به پایگاههای آمریکا؛ بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه
بیانیه مهم نیروی دریایی سپاه درباره تنگه هرمز
از بین‌الحرمین تا صحن رضوی؛ آغاز مراسم وداع و بدرقه «رهبر شهید»؛ محل خاکسپاری مشخص شد
«تفنگ پدری» با صدای پرواز همای منتشر شد+فیلم
توقف فعالیت 5 ایستگاه مترو مشهد به دلیل ازدحام عزاداران
رسانه‌های صهیونیستی: نتانیاهو به پایان سیاسی خود نزدیک می‌شود
واکنش کولینا به جنجال داوری در بازی آرژانتین و مصر
فاجعه در ایلام؛ جان‌باختن دو مادر در «بیمارستان کوثر»
رایزنی قطر با عربستان، ترکیه و امارات درباره تحولات منطقه
قالیباف: خروش مردم عراق، «اعلامیه خونخواهی» و مهر تأیید بر راه رهبر شهید بود
قیمت طلا و سکه امروز پنج شنبه 18 تیر 1405+ جدول
تأکید روسیه و کشورهای ساحل بر گسترش همکاری‌های امنیتی
چرا آرژانتین برای مسی «جان» می‌دهد و پرتغال رونالدو را «طرد» کرد؟
توانیر: امسال خاموشی ناشی از کمبود برق نداشتیم
اسموتریچ: اردوغان فردی بسیار خطرناک است
اختصاص 11 پرواز فوق‌العاده شیراز ـ مشهد برای مراسم تشییع
آلمان اظهارات ترامپ علیه اعضای ناتو را تحریک‌آمیز خواند
بیانیه وزارت خارجه درباره حملات آمریکا؛ تهران بر دفاع از امنیت ملی تأکید کرد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز پنج شنبه 18 تیر 1405
شرایط ثبت‌نام خودروی کوییک GX-L اعلام شد + لینک ثبت نام
یارانه نقدی تیرماه 1405چه زمانی واریز می شود + جزییات
جنایت در تبریز؛ وقتی کل کل‌های اینستاگرامی به «چاقوکشی» ختم می‌شود
کربلا در تسخیرِ اشک و حماسه؛ وداعِ 4 میلیونی با «رهبر شهید» تاریخ‌ساز شد
گنجی که بی‌صدا مرزهای جهان را فتح کرد
درباره تنگه‌ای که تفاهم میان ایران و آمریکا را به چالش کشید
جزئیات دریافت کارت آزمون ترمیم سابقه تحصیلی
عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز تقریباً به صفر رسید
محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران - شمال
مستندسازی مسیر تشییع رهبر شهید از تهران تا مشهد
حسین؛ حماسه جاودان انسان
آماده‌باش 4 هزار اتوبوس برای جابه‌جایی زائران تشییع رهبر شهید
زلزله‌ای که «دیوار تحریم» را لرزاند؛ فراخوان جهانی برای نجات ونزوئلا
پالتیکو: اروپا پس از تحولات ایران دیگر نمی‌تواند به آمریکا تکیه کند
ناکامی جدید منچستریونایتد؛ شوامنی در آستانه تمدید با رئال مادرید
قیمت نفت پس از تشدید تنش‌ها افزایش یافت
پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه 18 تیر 1405
سفیر انگلیس در تهران به وزارت امور خارجه احضار شد
خشم ترامپ ناشی از قدرت نرم ایران
جنگ، انتقام و جهاد
لیست خرید تارتار فاش شد؛ پرسپولیس به دنبال شکار سه لژیونر
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات آمریکا به پنج استان
آخرین وضعیت تردد در محورهای شمالی کشور
بارش‌ها در حوضه آبریز دریاچه ارومیه چقدر افزایش یافت؟
جام جهانی 2026 | برنامه بازی‌های امشب پنجشنبه 18 تیر
پاداش 3 میلیونی برای معرفی ماینرهای غیرمجاز
بدرقه خورشید
تردد قطارهای مسیر تهران-مشهد متوقف شد
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنجشنبه 18 تیر 1405 +جدول
حضور 4700 مهمان خارجی از 27 کشور در مراسم تشییع رهبر شهید در مشهد
عذرخواهی دبیر ستاد تشییع رهبر شهید انقلاب از مردم