×
سیاسی
شناسه خبر : 277864
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 19:09
خبر اژه‌ای از آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده عناصر اغتشاشات

خبر اژه‌ای از آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده عناصر اغتشاشات

رئیس قوه قضاییه گفت: پرونده آن دسته از عناصری که در جریان اغتشاشات اخیر اعمال مجرمانه، جنایتکارانه و تروریستی مرتکب شدند با قید اولویت و فوریت، رسیدگی و تعیین‌تکلیف می‌شوند.

نورنیوز- گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین" غلامحسین محسنی اژه‌ای" روز چهارشنبه در نشست با اقشار مختلف مردم استان البرز افزود: طی روزهای اخیر در معدودی از دانشگاه‌های کشور شعارهایی از زبان برخی افراد خارج شد و رفتارهایی از سوی آنها سر زد، که به هیچ وجه در شان محیط دانشگاه نبود؛ اینکه پرچم آتش زده شود یا شعارهایی با الفاظ خاص سر داده شود، زیبنده محیط دانشگاه نیست.

وی تاکید کرد: ما از مدت‌ها پیش به وزرای مربوطه یعنی وزرای «علوم» و «بهداشت» تاکید کرده بودیم که خودشان این قبیل مسائل مرتبط با دانشگاه‌ها را ساماندهی و کنترل کنند؛ پس از قضایای اخیر نیز با وزیر علوم صحبت شد و او تاکید کرد که کمیته‌های انضباطی را در دانشگاه‌ها فعال می‌کند ؛ طبیعتا فردی که در محیط دانشگاه تخلف انضباطی مرتکب شده، از مجرای قانونی رسیدگی خواهد شد و چنانچه جرمی به وقوع پیوسته باشد، قوه قضاییه ورود پیدا خواهد کرد.

رییس قوه قضاییه گفت: در این رابطه نامه ای هم به وزیر علوم نوشته شده است انتظار ما آن است چنانچه جرمی در محیط دانشگاه به وقوع پیوسته، مسئولان مربوطه، موارد را جهت اقدام مقتضی به عدلیه اعلام کنند، در غیر این صورت ما به موجب وظیفه قانونی‌ای که داریم شخصا ورود خواهیم کرد و طبیعتا هزینه آن بالاتر خواهد رفت.

وی اضافه کرد: باز هم تاکید داریم که تمایل ما آن است که مسئولان مربوطه در دانشگاه‌ها، خودشان ورود داشته باشند و با اتخاذ جهات پیشگیرانه، نسبت به تثبیت سلامت و صلابت هرچه بیشتر محیط دانشگاه‌ها اقدام کنند.

رییس قوه قضاییه ادامه داد: دادگاه‌های آنان را علنی برگزار کنیم اما به موجب قانون، حق انتشار عمومی مفاد دادگاه‌ها را نداریم. سالیان سال است که من به دنبال آن هستم تا دادگاه‌ها، بصورت علنی برگزار شوند و مفاد آنها نیز تا آنجا که از قانون تخطی نشود، انتشار عمومی پیدا کنند. موارد دیگری نیز هستند که انتشار عمومی آنها منع قانونی ندارد اما سایر محذورات و ملاحظات مطرح است؛ فی‌المثل در مواردی با مصوبه شعام مواجه هستیم.

به گزارش این مرکز رئیس دستگاه قضا با اشاره به پرونده اغتشاشگران، تصریح کرد: پرونده آن دسته از عناصری که در جریان اغتشاشات اخیر اعمال مجرمانه، جنایتکارانه و تروریستی مرتکب شدند با قید اولویت و فوریت، رسیدگی و تعیین‌تکلیف می‌شوند؛ البته باید توجه داشت که در فرایند رسیدگی‌های کیفری، الزاماتی قانونی از حیث رعایت زمان و مهلت اعتراض به حکم وجود دارد؛ فی‌المثل وقتی دادگاه بدوی، حکم فردی را صادر می‌کند، وفق قانون، مدت زمانی مشخص برای اعتراض محکوم‌علیه وجود دارد.

وی افزود: همچنین در پرونده‌هایی، وجود وکیل الزامی است و چنانچه متهم وکیل نداشته باشد، برای او الزاماً وکیل درنظر گرفته می‌شود؛ این فرآیند نیز ممکن است زمان قابل توجهی را به خود اختصاص دهد؛ با تمام این تفاسیر، طبق دستورات صادرشده، تمام تلاش مراجع ذی‌ربط قضایی آن است که با نهایت دقت و سرعت و صد البته لحاظ عدالت و مرّ قانون، پرونده عناصر اصلی دخیل در اغتشاشات را رسیدگی و منجر به صدور حکم کنند.

اژه ای به موضوع مقابله با فساد و ترک فعل‌ها نیز گریزی زد و عنوان کرد: جمعی متخصص را با عاملیت معاونت حقوقی قوه قضاییه، مسئول و مأمور کرده‌ام تا در زمینه بهینه‌تر کردن راه‌های مقابله با فساد در ساحات مختلف و اتخاذ تدبیر در مقوله‌ی ترک‌فعل‌ها؛ ظرفیت‌های قانونی موجود را هر چه بیشتر به فعلیت برسانند و چنانچه خلاء‌هایی قانونی وجود دارد، نسبت به رفع آنها مبادرت ورزند. البته باید تاکید کنم حتی چنانچه این مأموریت نیز با موفقیت انجام شود، باز هم ما از حیث «تشخیص مصادیق»، «مرجحات در تزاحمات» و «اهم و مهم‌ها»، با سلسله مسائلی مواجه می‌شویم.

وی با اشاره به موضوع تامین امنیت روانی مردم، خاطرنشان کرد: تامین و تضمین امنیت روانی مردم و مقابله با مخلان امنیت روانی شهروندان، همواره در صدر اولویت‌های ما قرار دارد.


اخبار مرتبط
اژه‌ای: پرونده همراهان دشمن باید خارج از روال عادی و به‌صورت فوق‌العاده رسیدگی شود
یکشنبه 1405/01/30 ساعت 09:17
اژه‌ای: پرونده همراهان دشمن باید خارج از روال عادی و به‌صورت فوق‌العاده رسیدگی شود
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر رسیدگی «فوق‌العاده و ویژه» به پرونده عناصر پیاده‌نظام و همراه با دشمن متجاوز گفت در شرایط فعلی نباید روال عادی قضایی حاکم باشد و همه مراحل از دادسرا تا دیوان عالی باید با سرعت و قاطعیت دنبال شود. محسنی اژه‌ای همچنین بر اجرای سریع احکام قطعی و رعایت عدالت تأکید کرد.
محسنی اژه‌ای: با عناصر تروریستی با شدت برخورد خواهد شد
دوشنبه 1404/10/22 ساعت 16:13
در حاشیه راهپیمایی مردم تهران؛
محسنی اژه‌ای: با عناصر تروریستی با شدت برخورد خواهد شد
رئیس قوه قضاییه گفت: کسانیکه طی روزها و شب‌های گذشته مسلحانه وارد عمل شده و امنیت کشور و مردم را به مخاطره انداختند و دشمن نیز به صورت عریان و آشکار از آن‌ها حمایت کرد، اغتشاشگر نیستند بلکه در زمره تروریست‌ها قرار دارند.
محسنی‌ اژه‌ای: زن در مکتب اسلام ریحانه‌ای است که باید حمایت شود
پنج‌شنبه 1404/09/20 ساعت 15:20
محسنی‌ اژه‌ای: زن در مکتب اسلام ریحانه‌ای است که باید حمایت شود
در مراسم گرامیداشت مقام زن و مادر که همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) در قوه قضاییه برگزار شد، حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای با اشاره به منزلت بی‌بدیل آن حضرت، زن را در مکتب اسلام «ریحانه» و «گل» توصیف کرد و گفت که این نگاه، در نقطه مقابل نگرش غرب قرار دارد؛ جایی که زن اغلب به‌عنوان کالایی قابل عرضه تعریف می‌شود.
محسنی اژه‌ای: معیشت مردم اولویت بی‌چون و چراست
پنج‌شنبه 1404/08/22 ساعت 14:53
محسنی اژه‌ای: معیشت مردم اولویت بی‌چون و چراست
رئیس قوه قضائیه با تأکید بر اینکه رسیدگی به معیشت مردم یک اصل اولویت‌دار است، بر حمایت تمام‌قد از بخش خصوصی مولد و سالم و ارتقای تولید ثروت مشروع در کشور تأکید کرد. وی همچنین از ضرورت مقابله با ناهنجاری‌های اجتماعی و تهدیدات علیه امنیت غذایی سخن گفت.
نظرات

آخرین اخبار
تحقیق و تفحص از 6 بانک در پرونده وام‌های ازدواج و فرزندآوری
تاکید پزشکیان بر اجرای طرح ملی بهینه‌سازی مصرف انرژی با مشارکت مردم
رقات چهار مدعی برای جانشینی گوترش
فرانسه ایلان ماسک و «ایکس» به دادگاه می کشد
نخست‌وزیر جدید مجارستان سوگند یاد کرد
ویز ایر پروازهای خود را به تل آویو لغو کرد
ارائه لیست مازاد اوسمار ویرا حقیقت دارد؟
روسیه: دیدار پوتین و ترامپ در چین غیرواقع‌بینانه است
ترامپ: درباره پاسخ ایران اظهارنظر نمی کنم
همه جنگ‌ها با مذاکره پایان می‌یابد، به جز با آمریکا
تخلیه اضطراری مسافران کشتی آلوده به هانتاویروس
درهای تنگه هرمز را برای همیشه به روی خود نبندید!
یک مادر اردکانی 5 قلو به دنیا آورد!
خطر جهش قیمت انرژی بالا گرفت
دیدار روبیو و پاپ در سایه اختلافات بر سر جنگ علیه ایران
تشدید سرکوب شیعیان در بحرین با بازداشت ده‌ها عالم دینی
تمایل کشورهای اروپایی به حفظ ائتلاف ناتو با آمریکا
نورویدیو | چگونه آمریکا جهان را با پایگاه هایش نا امن کرد؟
درسی که رهبر جدید ایران به ترامپ داد
تساوی برابر چلسی لیورپول را به رده چهارم رساند
واردات نهاده‌های دامی 10 درصد افزایش یافت
تحول در بازار برق با رقابت شرکت‌های خرده‌فروشی استارت خورد
تنیسور ایرانی به مصاف نماینده رژیم صهیونیستی نرفت
نورنما | نمایش تحسین برانگیز پهپادها در شهر چونچینگ چین
برقراری پرواز روزانه تهران- ارومیه از امروز
عیسی امیدوار، جهانگرد نامدار و مستندساز ایرانی درگذشت
امارات در کمین جایگزینی به جای ایران در جام جهانی 2026
پرداخت خسارت خودروهای آسیب‌دیده در آستانه آغاز
چرا درآمد نفتی اوپک برای سومین سال سقوط کرد؟
فرصت دوباره برای پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد استعدادهای درخشان دانشگاه الزهرا
حملات حزب الله علیه نظامیان رژیم صهیونیستی
حمایت مورینیو از تیم ملی فوتبال ایران
بازگشت 3700 مگاوات نیروگاه حرارتی به مدار تولید
خط و نشان دادستان تهران برای مجرمان اقتصادی
عباسعلی کدخدایی جانشین ذوالقدر شد
دستگیری 7 نفر به اتهام ارتباط با شبکه‌های معاند در ساوه
فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دستیاری
بازگشت شبکه برق به شرایط پیش از جنگ
جاده چالوس از ساعت 17 یکطرفه می‌شود
تغییر سکان هدایت تکواندو
موافقت دولت با تغییر مسیر تأمین کالاهای اساسی به تهران
چگونه جنگ ایران پایان دکترین سلطه آمریکا را رقم زد
روابط عمومی فرمانداری بندرلنگه: اخبار مفقودی شناورها در بندر خصب صحت ندارد
عارف: دشمن در جنگ رمضان زیرساخت‌ها و صنایع کشور را هدف گرفت
اعتراض گسترده هنری به حضور اسرائیل در دوسالانه ونیز 2026
نماینده حزب‌الله: هر حمله اسرائیل با پاسخ مقاومت روبه‌رو می‌شود
بازگشت تدریجی پروازهای ایران و عراق به آسمان منطقه
آمار جدید فروش سینماهای ایران در اردیبهشت 1405
چرا ما ابرقدرتیم؟
گسترش شهرک‌سازی اسرائیل محور نشست ویژه شورای امنیت شد