×
اجتماعی
شناسه خبر : 277850
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 17:21
پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ در کدام استان‌ها بارش داریم؟

پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ در کدام استان‌ها بارش داریم؟

سازمان هواشناسی نسبت به بارش باران و رعد و برق در 21 استان، نفوذ هوای سرد به 26 استان وزش باد شدید و گرد و خاک در 25 استان هشدار داد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: بارش باران، در نواحی سرد و کوهستانی برف، در نقاط گرمسیر با رعد و برق و احتمال تگرگ وزش باد شدید موقتی و کاهش نسبی دما پنج شنبه (۷ اسفندماه) در نیمه غربی آذربایجان غربی و شمال غرب آذربایجان شرقی، جمعه (۸ اسفندماه) در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، شمال کرمانشاه، اردبیل، گیلان و شمال و غرب زنجان و شنبه (۹ اسفندماه) در اردبیل، گیلان، مازندران، دامنه و ارتفاعات گلستان، شمال آذربایجان غربی، شمال و شرق آذربایجان شرقی، زنجان و ارتفاعات استان‌های قزوین البرز، تهران و سمنان پیش‌بینی می‌شود.

حاکمیت این شرایط جوی یکشنبه (۱۰ اسفندماه) در شمال آذربایجان غربی، نیمه شمالی آذربایجان شرقی، نیمه جنوبی اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، ارتفاعات استان‌های سمنان، تهران، البرز و قزوین، نیمه شمالی فارس، کهگیلویه و بویر احمد، چهار محال و بختیاری و شرق و شمال خوزستان و دوشنبه (۱۱ اسفندماه) در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، ارتفاعات استان‌های تهران، سمنان و نیمه شمالی کرمان دور از انتظار نیست.

از آثار این مخاطره جوی می‌توان به اختلال در تردد شهری و بین شهری، لغزندگی جاده‌ها و کندی حرکت خودروها به‌ویژه در گردنه‌های کوهستانی به سبب بارش برف و یخ زدگی، احتمال بالا آمدن آب رودخانه‌ها و آبگرفتگی معابر، مه گرفتگی، کاهش دید افقی در مناطق سردسیر و کوهستانی، کولاک برف در مناطق برف‌گیر، احتمال رخداد بهمن و سقوط سنگ در مناطق کوهستانی اشاره کرد.

سازمان هواشناسی در این شرایط نسبت به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، رانندگی با سرعت مطمئنه و رعایت فاصله طولی، مجهز بودن خودروها به وسایل زمستانی و سوخت کافی، عدم توقف و عبور در بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، خودداری از فعالیت‌های کوهنوردی، احتیاط در فعالیت‌های تفریحی نظیر طبیعت‌گردی و ورزش های هوایی، آمادگی نیروهای امدادی، راهداری و شهرداری‌ها به سبب بارش برف و آب گرفتگی معابر توصیه می‌کند.

در این شرایط جوی احتمال خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی و آسیب به سازه‌های موقت وجود دارد بنابراین زهکشی و پاکسازی مسیر آب باغات و مزارع با توجه به وقوع بارش،‌خودداری از انجام آبیاری، محلول‌پاشی و سم‌پاشی با توجه به وقوع بارش، رنگ آمیزی تنه درختان با رنگ سفید جهت حفاظت از آفتاب سوختگی ناشی از پوشش برف به‌ویژه در شیب‌های جنوبی و آفتاب گیر، انجام آبیاری در خاک‌های شور بعد از وقوع باران یا برف به منظور آبشویی شوری از محیط ریشه، تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به مکان‌های مسقف به ویژه مرکبات توصیه می‌شود.

نفوذ هوای سرد به ۲۶ استان

سازمان هواشناسی در ادامه با اشاره به نفوذ توده هوای سرد آورده است: کاهش محسوس دما، ماندگاری هوای سرد و در نواحی سردسیر و کوهستانی یخبندان شبانه و صبحگاهی شنبه در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، اردبیل و کرمانشاه و یک شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، اردبیل، غرب اصفهان، ایلام، چهار محال و بختیاری، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مازندران، مرکزی، همدان و ارتفاعات استان های قزوین، البرز و تهران دور از انتظار نیست.

حاکمیت این شرایط جوی دوشنبه در گلستان، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، شمال و غرب اصفهان، ایلام، کرمانشاه، چهار محال و بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، شمال فارس، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، مازندران، مرکزی، همدان و ارتفاعات استان‌های تهران، البرز، قزوین و سمنان و سه‌شنبه در تهران، گلستان، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، ایلام، چهار محال و بختیاری، شمال خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، زنجان، سمنان، نیمه شمالی فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان، مازندران، مرکزی و همدان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی افزایش مصرف حامل‌های انرژی، لغزندگی سطح جاده‌ها به‌ویژه در ساعات ابتدایی صبح و احتمال اختلال در تردد مناطق کوهستانی و گردنه‌ها دور از انتظار نیست و سازمان هواشناسی نسبت به مدیریت مصرف انرژی، همراه داشتن تجهیزات زمستانی در ترددهای برون شهری و پرهیز از سفرهای غیر ضروری به مناطق سردسیر، استفاده از ضدیخ در خودروها، اطمینان از سلامت سیستم گرمایشی و تهویه مناسب در استفاده از وسایل گرمایشی برای پیشگیری از گاز گرفتگی توصیه می‌کند.

وزش باد شدید و گرد و خاک در ۲۵ استان

در ادامه این هشدار آمده است: وزش باد نسبتا شدید تا شدید و در نواحی مستعد با گرد و خاک همراه با کاهش دید افقی و کیفیت هوا پنج شنبه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان، جمعه در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، همدان و مرکزی و شنبه در همدان، مرکزی، زنجان، اصفهان، قزوین، البرز، تهران، یزد، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شمال فارس، شمال کرمان، خراسان رضوی، کرمانشاه، ایلام و خوزستان رخ خواهد داد.

حاکمیت این شرایط جوی یکشنبه در همدان، مرکزی، اصفهان، قزوین، البرز، تهران، یزد، سمنان، شمال فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان و خراسان جنوبی، دوشنبه در مرکزی، اصفهان، یزد، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و خوزستان و سه شنبه در اصفهان، مرکزی، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، شمال هرمزگان، کهگیلویه و بویراحمد، چهار محال و بختیاری و همدان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی سقوط اشیای سبک از ارتفاع و خسارت به سازه‌های موقت، داربست، تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها، شکستن شاخه درختان فرسوده، احتمال آسیب به خطوط انتقال برق و اختلال موقت در شبکه، کاهش دید و اختلال در ترددهای جاده‌ای به‌ویژه در محورهای کویری و برون شهری، افزایش غلظت گردوخاک و کاهش کیفیت هوا در مناطق مستعد و احتمال خسارت به محصولات کشاورزی و گلخانه‌ها دور از انتظار نیست.

سازمان هواشناسی نسبت به استحکام بخشی سازه‌های موقت و تابلوهای تبلیغاتی، خودداری از پارک خودرو در کنار درختان کهنسال و ساختمان‌های نیمه کاره، احتیاط در ترددهای جاده‌ای به‌ویژه برای خودروهای سبک و دارای سطح جانبی زیاد، استفاده از ماسک در مناطق دارای گردوخاک برای گروه‌های حساس، اطمینان از استحکام پوشش گلخانه‌ها و واحدهای دامداری و خودداری از انجام فعالیت‌های عمرانی در ارتفاع توصیه کرد.

سازمان هواشناسی همچنین نسبت به تهویه تنظیم دما و تامین سوخت سالن‌های پرورش قارچ و گلخانه با توجه به کاهش دما و وقوع برف، کنترل دما و رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت جهت جلوگیری از خسارت بیماری‌های قارچی، بسته نگهداشتن دریچه‌های گلخانه‌ها هنگام کاهش دما و بارش، تهویه و تنظیم دما و تامین سوخت سالن‌های مرغداری و دامداری با توجه به کاهش دما،‌ خودداری از استفاده از آب باران برای دام‌ها، تهیه خوراک پر انرژی برای دام‌ها با توجه به کاهش دما و جلوگیری از نفوذ هوای سرد و روان آب به داخل سالن‌ها توصیه می‌کنند.

فعالان حوزه پرورش ماهی پاکسازی تنظیم و کنترل دریچه‌های ورودی و خروجی آب استخرها، جلوگیری از ورود آب گل آلود به استخرها با توجه به حجم بالای روان آب و سیلابی شدن رودخانه‌ها، عدم کوددهی به استخرهای پرورش ماهی گرم آبی، کاهش غذا دهی به میزان نصف نرمال به دلیل ابرناکی و کاهش دما را مد نظر قرار دهند.

خودداری دامداران و عشایر از عبور در ارتفاعات، پرهیز از توقف در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها با توجه به وقوع بارش، عایق‌بندی و محافظت از کندوها در مقابل بارش، کاهش دما و وزش باد و تغذیه کمکی کلونی‌ها جهت زمستان گذرانی، خودداری از چرای دام در مراتع و انتقال دام‌ها به مکان سرپوشیده هنگام وقوع بارش همچنین تخلیه آب و جمع‌آوری لوله‌ها، اتصالات و تجهیزات سیستم آبیاری تحت فشار در مناطق سردسیر، استفاده از ضد یخ در رادیاتور ماشین آلات کشاورزی و محافظت از ادوات کشاورزی با توجه به روند کاهشی دما و آغاز بارش‌ها از دیگر توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری آورده است: افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۲ تا ۲۶ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۵ متر در مناطق دور از ساحل پنجشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های مازندران و گلستان در دریای خزر و جمعه تا دوشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استانهای گیلان و مازندران و گلستان در دریای خزر پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی خطر غرق شدن شناگران، احتمال پاره شدن تورهای صیادی، صدمه به ماهیان در قفس، صدمه به قایق‌های کوچک تفریحی و مسافری و شناورهای سبک و اختلال در تردد شناورها و فعالیت های ساحلی و فراساحلی و احتمال خسارت به تاسیسات دریایی وجود دارد.

سازمان هواشناسی نسبت به ممانعت از شنا، محدود کردن تردد قایق‌های سبک و تفریحی، ورود و خروج کشتی‌ها به بندر با احتیاط، تردد کشتی‌های تجاری با احتیاط، محدود کردن فعالیت‌های شیلاتی، محدود کردن فعالیت‌های پشتیبانی صنایع فراساحل و اتخاذ تمهیدات لازم توسط کلیه فعالان دریایی توصیه می‌کند.

در ادامه این هشدار آمده است: افزایش بیشینه وزش باد در محدوده بین ۲۲ تا ۲۶ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا در محدوده ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل، جمعه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان و  شنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، در شرق خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و خوزستان در شمال خلیج فارس دور از انتظار نیست.

از آثار این مخاطره جوی می‌توان به غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی، شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و تجاری و اختلال در فعالیت های فراساحلی و سکوهای نفتی اشاره کرد.

منع فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی، اجتناب از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین، اتخاذ محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی و فعالیت‌های سکوهای نفتی و آماده‌باش برای مواجهه با خسارت احتمالی توصیه‌های سازمان هواشناسی در این وضعیت آب و هوایی است.

هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.


نظرات

آخرین اخبار
انتشار جزئیات جدید از توافق چارچوب میان لبنان و اسرائیل
سرمربی کره‌جنوبی پس از ناکامی در جام جهانی استعفا کرد
بستری رایگان کودکان زیر 7 سال ادامه دارد
آغاز پیش‌فروش بلیت حمل و نقل عمومی برای مراسم تشییع رهبر شهید
حمله دوباره اسرائیل به لبنان؛ تشدید تنش در مرزهای جنوبی
سالروز بمباران شیمیایی سردشت؛ تأکید وزارت خارجه بر پیگیری عاملان جنایت
پلیس راه یزد خودروی راننده 13 ساله را متوقف کرد
انتخابات نیویورک از تغییر نگاه آمریکا به اسرائیل خبر می‌دهد
ابراز نگرانی مشترک پاکستان و عربستان از تشدید تنش‌های منطقه
انتظاری که از خبرگان داریم...
ورود 958 میلیارد تومان پول حقیقی به صندوق‌های طلا در یک روز
نتانیاهو برای حفظ کنترل حزب لیکود وارد نبردی سرنوشت‌ساز شد
ترافیک سنگین در محورهای کندوان و هراز؛ رانندگان با احتیاط تردد کنند
سفیر آمریکا: احتمال اقدام علیه زیرساخت‌های ایران در تنگه هرمز وجود دارد!
ایتالیا خواستار خویشتنداری ایران و آمریکا شد
گزارش تصویری | زلزله ویرانگر در ونزوئلا
تجمع مخالفان توافق لبنان و رژیم صهیونیستی مقابل کاخ ریاست‌جمهوری
قدردانی وزیر ورزش از ملی‌پوشان؛ شما دل ملت ایران را شاد کردید
ادعای وال‌استریت ژورنال درباره لغو مذاکرات این هفته ایران-آمریکا
واکنش تند اسرائیل به ترکیه پس از به رسمیت شناختن نسل‌کشی ارامنه
نورنما | سردشت در غبار خردل ; تسلیت به مظلومیت یک شهر
نماینده پارلمان لبنان: توافق، ادامه اهداف دشمن در خارج از میدان نبرد است
مسیرهای دسترسی به مراسم وداع و تشییع امام شهید اعلام شد
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی برطرف شد
واکنش متفاوت یک نویسنده فرانسوی به حذف ایران از جام جهانی
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید