×
سیاسی
شناسه خبر : 277834
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 23:39
حجت‌الاسلام مهدی امام‌جمارانی درگذشت/اعلام زمان تشییع/او که بود؟

حجت‌الاسلام مهدی امام‌جمارانی درگذشت/اعلام زمان تشییع/او که بود؟

حجت‌الاسلام مهدی امام‌جمارانی از روحانیون شناخته‌شده و از همراهان نهضت اسلامی، دار فانی را وداع گفت.

نورنیوز- گروه سیاسی: فرزند مرحوم امام‌جمارانی با تایید خبر در گذشت این عالم دینی اظهار کرد: مرحوم جمارانی به دلیل عارضه ریوی درگذشت و جزئیات مراسم این مرحوم تا ساعاتی دیگر اعلام می‌شود.

امام‌جمارانی سال ۱۳۱۴ در جماران تهران متولد شد. تحصیلات مقدماتی را نزد پدر خود فرا گرفت. وی از سال ۱۳۲۹ تا ۱۳۴۳ در حوزه علمیه قم به تحصیل علوم دینی پرداخت و پس از یک سال حضور در درس خارج، به تهران بازگشت.

او در سال‌های مبارزه، از حامیان و همراهان نهضت به رهبری روح‌الله خمینی بود و در این مسیر با جمع‌آوری و ارسال وجوهات شرعی، نقش فعالی در پشتیبانی از جریان مبارزات ایفا کرد. امام‌جمارانی همچنین در کنار جمعی از علما و روحانیون مبارز تهران، در تحرکات و فعالیت‌های مرتبط با نهضت حضور داشت و در سال ۱۳۵۶ به همراه تعدادی از روحانیون به دیدار مبارزان تبعیدی رفت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی خانه خود و بستگانش در جماران را برای اسکان امام خمینی در اختیار ایشان قرار داد؛ اقدامی که موجب شد جماران به یکی از مهم‌ترین کانون‌های تصمیم‌گیری سال‌های نخست انقلاب تبدیل شود.

اطلاعیه مسجدجامع جماران در پی درگذشت آیت‌الله امام جمارانی

در پی درگذشت آیت‌الله امام جمارانی، مسجدجامع جماران اطلاعیه‌ای صادر کرد.

 متن اطلاعیه مسجد جامع جماران به شرح زیر است:

إنا لله وإنا إلیه راجعون  

آیت‌الله سیّد مهدی امام جمارانی به ملکوت اعلی پیوست.

حضرت آیت الله سید مهدی امام جمارانی از شاگردان و یاران برجسته امام خمینی و پیشگامان انقلاب اسلامی پس از عمری تلاش و خدمتگزاری خالصانه به مردم و امام و روحانیت، دار فانی را وداع گفت و روح پاک و مطهرش به ملکوت اعلی پیوست.

وی شخصیتی از تبار نیکنامان و خیراندیشان، پس از عمری زندگی عزتمندانه و سرشار از صداقت، آزادگی و خدمت به مردم، در جوار رحمت واسعه الهی آرام گرفت.

آن عالم وارسته، جایگاه روحانیت را پاسداری از کرامت انسان و همراهی با مردم می‌دانست و تا پایان عمر، به این رسالت وفادار ماند. در نگرش دینی، با تحجّر، جمود فکری و برداشت‌های قشری و ابزاری از دین مرزبندی روشن داشت و بر این باور بود که این راهِ تعالی انسان و استواری اخلاق در جامعه است. زندگی او با مردم و برای مردم معنا می‌یافت. همواره در کنار جامعه به‌ویژه نیازمندان و مستضعفان حضور داشت و خدمت به آنان و اهتمام به رفاه و آرامش مردم را وظیفه‌ای اصیل و مسئولیتی الهی می‌شمرد. در سلوک فردی، شخصیتی مهربان، متین و در عین حال عزّتمند و مستغنی داشت. زندگی‌اش صادقانه و به دور از هر گونه تظاهر بود و از عناوین و القاب پرهیز می‌کرد. آنچه برای او اصالت داشت صداقت در عمل، فروتنی در رفتار و پایبندی به ارزش‌های متعالی و اسلامی بود.

آیت الله امام جمارانی در روز عید قربان سال ١٣٥٤ قمری برابر با ١٦ بهمن ١٣١٤ شمسی در جماران به دنیا آمد و در روز ٢٦ اسفند ١٤٠٤  شمسی بدرود حیات گفت.

جد پدری ایشان مرحوم آیت الله سید ابراهیم امام جمارانی متوفای ١٢٨١ قمری صاحب کتاب ارزشمند" جواهرالاخبار " است که شامل مجموعه ای منتخب از آیات، روایات و احادیث اهل بیت (ع) در زمینه های اخلاقی ، وظایف دینی و اجتماعی است.

قنات وقفی ، مسجد ، حسینیه و حمام جماران از موقوفات این عالم بزرگ است که تاکنون توسط فرزندانش در دوره های مختلف مرمت و تجدید بنا شده است. شرح مبارزات آیت الله امام جمارانی در طول سالهای ستمشاهی و مبارزات مردم ایران و همراهی ایشان با امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ایشان به سکونت در جماران در خاطره ها و تاریخ انقلاب اسلامی ثبت وضبط است.

همچنین شرح خدمات ٢٠ ساله ایشان در مدیریت و نمایندگی ولی فقیه در سازمان حج و اوقاف و امور خیریه کشور که بسیار منشأ خدمات فراوان بودند ، فرصت بیان مستقلی می طلبد.

فقدان این چهره‌ی برجسته و مورد احترام را به محضر هبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای که از دوران جوانی با این مرحوم حشر و نشر و ارتباط دوستی صمیماته داشتند، تسلیت عرض نموده و یاد و نام آن عزیز را گرامی می داریم.

مراسم تشییع ایشان جمعه ۸ اسفند ۱۴۰۴ ساعت ۱۵ از حسینیه یک جماران برگزار خواهد شد.

مسجدجامع جماران

آیت‌الله سید مهدی امام جمارانی که بود؟

مؤسس دارالقرآن علامه طباطبائی به مناسبت ارتحال آیت الله سید مهدی امام جمارانی، در نوشتاری به بیان ویژگی‌ها و شخصیت اجتماعی وی پرداخت.

 در یادداشت مرتضی نجفی قدسی آمده است: 

«انا لله و انا الیه راجعون حضرت آیت الله سید مهدی امام جمارانی از شاگردان و یاران برجسته امام خمینی و پیشگامان انقلاب اسلامی پس از عمری تلاش و خدمتگزاری خالصانه به مردم و امام و روحانیت، دار فانی را وداع گفت و روح پاک و مطهرش به ملکوت اعلی پیوست.

وی شخصیتی از تبار نیکنامان و خیراندیشان، پس از عمری زندگی عزتمندانه و سرشار از صداقت، آزادگی و خدمت به مردم، در جوار رحمت واسعه الهی آرام گرفت. آن عالم وارسته، جایگاه روحانیت را پاسداری از کرامت انسان و همراهی با مردم می‌دانست و تا پایان عمر، به این رسالت وفادار ماند. در نگرش دینی، با تحجّر، جمود فکری و برداشت‌های قشری و ابزاری از دین مرزبندی روشن داشت و بر این باور بود که این راهِ تعالی انسان و استواری اخلاق در جامعه است.

زندگی او با مردم و برای مردم معنا می‌یافت. همواره در کنار جامعه به‌ویژه نیازمندان و مستضعفان حضور داشت و خدمت به آنان و اهتمام به رفاه و آرامش مردم را وظیفه‌ای اصیل و مسئولیتی الهی می‌شمرد. در سلوک فردی، شخصیتی مهربان، متین و در عین حال عزّتمند و مستغنی داشت. زندگی‌اش صادقانه و به دور از هر گونه تظاهر بود و از عناوین و القاب پرهیز می‌کرد. آنچه برای او اصالت داشت صداقت در عمل، فروتنی در رفتار و پایبندی به ارزش‌های متعالی و اسلامی بود. آیت الله امام جمارانی در روز عید قربان سال ١٣٥٤ قمری برابر با ١٦ بهمن ١٣١٤ شمسی در جماران به دنیا آمد و در روز ٢٦ اسفند ١٤٠٤  شمسی بدرود حیات گفت.

جد پدری ایشان مرحوم آیت الله سید ابراهیم امام جمارانی متوفای ١٢٨١ قمری صاحب کتاب ارزشمند" جواهرالاخبار " است که شامل مجموعه ای منتخب از آیات، روایات و احادیث اهل بیت (ع) در زمینه های اخلاقی ، وظایف دینی و اجتماعی است. قنات وقفی ، مسجد ، حسینیه و حمام جماران از موقوفات این عالم بزرگ است که تاکنون توسط فرزندانش در دوره های مختلف مرمت و تجدید بنا شده است.

شرح مبارزات آیت الله امام جمارانی در طول سالهای ستمشاهی و مبارزات مردم ایران و همراهی ایشان با امام خمینی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و دعوت از ایشان به سکونت در جماران در خاطره ها و تاریخ انقلاب اسلامی ثبت وضبط است .  همچنین شرح خدمات ٢٠ ساله ایشان در مدیریت و نمایندگی ولی فقیه در سازمان حج و اوقاف و امور خیریه کشور که بسیار منشأ خدمات فراوان بودند ، فرصت بیان مستقلی می طلبد. فقدان این چهره‌ی برجسته و مورد احترام را به محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای که از دوران جوانی با این مرحوم حشر و نشر و ارتباط دوستی صمیمانه داشتند، تسلیت عرض نموده و یاد و نام آن عالم بزرگوار را گرامی می داریم.»


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
پوتین: غرب به‌دنبال بی‌ثبات‌سازی روسیه است
هند محدودیت تردد کشتی‌های خود در تنگه هرمز را لغو کرد
تأکید رئیس جمهور عراق بر حل‌وفصل اختلافات به روش‌های دیپلماتیک
این مارک از پودر لاغری و چاقی غیرمجاز است
آغاز پروازهای تهران-دبی از فردا
واکنش مشاور رهبر انقلاب به فشارها علیه حزب‌الله لبنان
تردد کشتی‌های تجاری در تنگه هرمز افزایش یافت
سرمربی اتریش ادعای تبانی مقابل الجزایر را رد کرد
بازداشت 47 متهم از نمایندگان و مسئولان عراقی به اتهام فساد
جنجال بزرگ جام جهانی 2026؛ شایعه تبانی در بازی اتریش و الجزایر و حذف ایران
تنبیه حذف از جام جهانی؛ پرواز چارتر تیم ملی اروگوئه لغو شد
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیستم
پیروزی ایران مقابل کوبا در لیگ ملت‌های والیبال
هشدار پلیس درباره وام‌های فوری در فضای مجازی؛ فریب تبلیغات را نخورید
توافق دولت لبنان با رژیم صهیونیستی محکوم و چیزی جز تسلیم نیست
قالیباف: پایان جنگ لبنان در صدر تفاهم‌نامه ایران و آمریکا قرار دارد
بروجردی: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس فوری و قاطع خواهد بود
زمان امتحانات دانشگاه تهران دوباره تغییر کرد+ جزئیات جدید
برف تابستانی سبلان را سفیدپوش کرد
بیانیه فاطمیون در پاسخ به ادعاهای رسانه‌های صهیونیستی منتشر شد
رکورد جدید واردات طلای چین؛ بیش از 163 تن در یک ماه
مشروعیت از آنِ مقاومت است، نه دولت لبنان
برترین بازیکنان مرحله گروهی جام جهانی 2026 معرفی شدند/دو بازیکن از ایران در جمع برترین ها
محبوبیت صدراعظم آلمان به پایین‌ترین سطح رسید
محدودیت تردد کامیون‌ها در روز تشییع رهبر شهید
جزئیات توافق جدید ایران و ارمنستان؛ توسعه نوردوز در دستور کار قرار گرفت
خون‌هایی که هندسه روایت جهان را تغییر داد
درخواست هلال احمر برای همکاری و کمک مردم به پیشگیری از گرمازدگی در تجمعات
سعید اخباری : با دست خالی برای سهمیه آسیا می‌جنگیم
سهمیه بازیکنان خارجی لیگ برتر نصف شد؛ شوک بزرگ به استقلال، پرسپولیس و تراکتور
قیمت نقره امروز یکشنبه 7 تیر 1405 + جدول
سقوط مرگبار بالگرد آرامکو در عربستان؛ همه سرنشینان کشته شدند
نورویدئو | لبنان؛ میان توافق ادعایی، امنیت وعده داده شده و معادله خلع سلاح
جزئیات طرح جدید غذای دانشجویی؛ راه‌اندازی رستوران‌های مکمل در دانشگاه‌ها
اقتصاد ایران پس از تفاهم؛ فرصتی برای اصلاح خطاهای گذشته
نوراینفو | شرایط ثبت نام وام بازنشستگان تامین اجتماعی
کنایه زلاتان به دیدار اتریش و الجزایر: نمی‌دانم از حذف ایران متاسف باشم یا نه
جزئیات تازه از آخرین ساعات زندگی دکتر کمال خرازی ؛ در بیمارستان چه گذشت؟
شرکت‌کنندگان مراسم تشییع رهبر شهید بیمه می شوند
اعلام جزئیات خدمات اتوبوسرانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید در تهران
نوراینفو | آمار عجیب از رشد مصرف دخانیات در ایران
دادگستری نوشهر: اموال ساعدی‌نیا توقیف و حساب‌های بانکی وی مسدود شد
حضرتی: مراسم تشییع رهبر شهید نماد انسجام ملی خواهد بود
دیدار پزشکیان با خانواده شهیدان خطیب و موسوی
سفر عراقچی؛ پیام آشکار ایران برای معادلات امنیتی منطقه چیست؟
ابراز نگرانی اتحادیه اروپا از نقض آتش بس؛ غفلت از نقش واشنگتن و تل‌آویو
آماده‌باش 1100 مجتمع بین‌راهی برای مراسم تشییع رهبر شهید
گفت‌وگوی تلفنی قالیباف و نبیه بری
مخبر: حافظه تاریخی حاکمان آمریکا مانند عمر تعهداتشان کوتاه است
علت ایجاد موانع موقت و جدید در معابر تهران چیست؟