×
بین الملل
شناسه خبر : 277797
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 15:59
بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی

بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی

بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی شدت گرفته؛ صدها افسر ارشد زخمی یا کنار گذاشته شده‌اند و موج استعفا در میان فرماندهان ارتش تهدیدی مستقیم برای امنیت این رژیم ایجاد کرده است. #اسرائیل #ارتش_اسرائیل #بحران_نظامی #امنیت #نیروی_انسانی #افسران_ارتش #اخبار_بین‌الملل

 نورنیوز-گروه بین الملل: پایگاه «اسرائیل هیوم»، بحران نیروی انسانی حرفه‌ای در ارتش اسرائیل دیگر یک شعار نیست، بلکه به تهدیدی مستقیم و حاد برای امنیت ملی اسرائیل تبدیل شده است. تانک‌ها و جنگنده‌ها به‌تنهایی پیروز جنگ‌ها نیستند؛ دستاوردهای تعیین‌کننده همواره توسط مردان و زنانی رقم می‌خورد که این تجهیزات را به‌کار می‌گیرند، اهداف را شناسایی می‌کنند، هواپیماها را هدایت می‌کنند و در باند پروازی یا کارگاه‌ها از آن‌ها نگهداری می‌کنند.

سازش در انتصاب‌های ارشد

کمبود نیروی انسانی ناشی از روند خروج گسترده نیروهاست که حتی پیش از جنگ آغاز شد و پس از آن شدت گرفت. همچنین شمار بالای تلفات افسران در جریان نبرد بر این بحران افزوده است. این مشکل با نیاز هم‌زمان ارتش به گسترش ساختار خود، بر اساس درس‌های آموخته‌شده از جنگ و تشکیل یگان‌های جدید، پیچیده‌تر شده است.

نتیجه مستقیم این وضعیت آن است که ارتش اسرائیل گاه ناچار می‌شود در کیفیت و میزان تجربه افرادی که ارتقا می‌یابند، مصالحه کند؛ اقدامی که می‌تواند پیامدهای بلندمدتی به همراه داشته باشد.

بر اساس داده‌های ارتش، سال ۲۰۲۵ با خروج داوطلبانه ۵۴۳ سرگرد به پایان رسید؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ برابر با ۵۵۰ نفر و در سال ۲۰۲۳ معادل ۴۲۸ نفر بود؛ سالی که به دلیل جنگ، روند استعفاها موقتاً مهار شد.

با این حال، ارتش اسرائیل پیش از آغاز جنگ نیز با بحرانی عمیق در بدنه نیروهای حرفه‌ای خود مواجه بود. در سال ۲۰۲۲، تعداد ۶۰۹ سرگرد ارتش را ترک کردند. همچنین در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ هر سال حدود ۴۱۰۰ سروان از خدمت خارج شدند.

در رده سرهنگ‌دوم، شمار خروجی‌ها کمتر است، اما بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ حدود ۳۰ درصد افزایش در استعفاها ثبت شد و سپس بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ این رقم حدود ۵۰ درصد دیگر رشد کرد.

افسران زخمی و خارج‌شده از خدمت

به کمبود ناشی از استعفاهای گسترده و گسترش ساختار ارتش، باید شمار بالای فرماندهانی را افزود که در خط مقدم زخمی شدند. بسیاری از آنان دیگر قادر به ادامه خدمت نیستند و این امر شکاف نیروی انسانی را عمیق‌تر کرده است.

حتی فرماندهانی که آسیب جسمی ندیده‌اند، پس از دو سال نبرد شدید با فرسودگی قابل‌توجهی مواجه شده‌اند. ارتش برای فراهم کردن فرصت استراحت، بسیاری از آنان را به تحصیلات دانشگاهی اعزام یا به مسئولیت‌های کم‌فشارتر خارج از هسته عملیاتی منتقل کرده است.

تشدید روند استعفاها پس از سال‌هایی رخ داده که خود ارتش یگان‌هایی را تعطیل و هزاران نیروی حرفه‌ای را اخراج کرده بود؛ اقدامی که بازتاب افکار عمومی و خواست وزارت دارایی برای کاهش ارتش دائم و انتقال منابع به بخش‌های غیرنظامی بود.

تحولات هفتم اکتبر، ارتش را ناچار به تغییر جهت ناگهانی کرد؛ ایجاد یگان‌های جدید، بازگشایی واحدهای تعطیل‌شده و تقویت ساختارهایی که تضعیف شده بودند. پیش از جنگ، شمار نیروهای حرفه‌ای اندکی بیش از ۴۰ هزار نفر بود، اما اکنون این رقم به حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است. برخی از این نیروها با قراردادهای کوتاه‌مدت جذب شده‌اند که نتیجه مستقیم کمبود سربازان وظیفه رزمی است. این گسترش شامل حدود ۶۰۰ پست جدید افسران ارشد عمدتاً در رده‌های سرگرد و سرهنگ‌دوم و حدود ۵۰۰ پست جدید درجه‌داری است.

کاهش داوطلبان برای هر پست

افزایش هم‌زمان خروج نیروها و رشد ساختار ارتش موجب کاهش مستمر نسبت داوطلبان به هر پست شده است؛ به بیان دیگر، دامنه انتخاب‌ها محدودتر شده است. در برخی موارد تنها یک نامزد برای یک سمت وجود دارد.

برای جبران این کمبود، افسران زودتر از موعد ارتقا می‌یابند، پیش از آنکه کاملاً برای مسئولیت‌های جدید آماده باشند. این امر مشکل را تشدید می‌کند؛ زیرا فرسودگی سریع‌تر رخ می‌دهد و ارتش در حفظ آنان با دشواری بیشتری روبه‌رو می‌شود.

چهار سال پیش حدود ۸۰۰ افسر برای تصدی ۴۰۰ پست سرهنگ‌دومی رقابت می‌کردند. امروز همان تعداد پست تنها حدود ۵۰۰ داوطلب دارد؛ به‌طور متوسط ۱/۲۵ نفر برای هر جایگاه.

سرگردها نیز سریع‌تر ارتقا می‌یابند و اغلب از تجربه کافی برخوردار نیستند. در نتیجه، حتی اگر اکنون بیشتر مناصب ارتش پر شده باشد، تضمینی وجود ندارد که این پست‌ها در اختیار شایسته‌ترین، مناسب‌ترین و باتجربه‌ترین افسران ممکن قرار گرفته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
9 خبر جنجالی که در 24 ساعت گذشته تکذیب شد
ایران 3 - 1 استرالیا؛کسب سهمیه جهانی و نبرد برای سهمیه المپیک در فینال + فیلم خلاصه بازی
قیمت دینار عراق امروز شنبه 21 شهریور 1405 + نرخ هزار دینار در تهران
قیمت سکه پارسیان امروز شنبه 21 شهریور + جدول قیمت از 50 سوت تا یک گرم
گاردین: جنگ علیه ایران بار دیگر تورم آمریکا را بالا نگه داشت
نقض آتش‌بس غزه در اولین روزهفته؛ جزئیات حملات به شهر غزه، خان‌یونس و رفح
فصل طلایی تغییرات در ایران فرارسیده است
دیدار سرلشکر وحیدی و امیر حاتمی؛ واقعیت‌های نظامی ایران در میدان رونمایی می‌شود
تراکنشهای بانکی مشکوک به اخلال در نظام پولی و ارزی کشور رصد و شناسایی می شود
روایت فرمانده ‌هوافضا از کپی برداری آمریکایی‌ها از پهپاد شاهد 136
آخرین قیمت طلا و سکه امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ کاهش قیمت سکه امامی و جهش ربع سکه
واحد 123 مگاواتی آسیب‌دیده از جنگ به مدار بازگشت
آخرین قیمت دلار امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ دلار آرام گرفت، یورو بالا رفت
بورس امروز سبزپوش شد؛ شاخص کل وارد کانال 7.27 میلیون شد
نتایج نهایی امتحانات دوازدهم و یازدهم چه زمانی اعلام می‌شود؟
آمار نهایی ثبت‌نام ایران خودرو اعلام شد؛ چند نفر متقاضی خرید خودرو شدند؟
شکست در جنگ فناورانه باخطای محاسباتی بزرگ
برق کدام مناطق چهارمحال و بختیاری امروز شنبه 21 شهریور قطع می‌شود؟
جدول قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد امروز 21 شهریور و قطعی برق یاسوج شنبه
نورنما | پل‌های شاهکاری که مهندسان ایرانی ساخته‌اند!
روایت اشتباه محاسباتی آمریکا و اسرائیل؛ چرا نتیجه جنگ با ایران تغییر کرد؟
آتش‌سوزی جنگل‌های ماهور میلاتی ممسنی همچنان ادامه دارد
عملیات غافلگیرانه امروز در سراوان؛ خانه تیمی گروهک‌های تروریستی منهدم شد
پزشکیان: مقاومت مردم ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل، دشمن را ناکام کرد
پیام یمن به عربستان؛ مسیر صلح کم‌هزینه‌تر از ادامه تجاوز است
آخرین تحولات جنگ ایران وآمریکا؛حمله پهپادی به عربستان وشرط پزشکیان برای بازگشایی تنگه هرمز
پزشکیان و رئیس‌جمهوری هند دیدار کردند
اسماعیل بقایی: جنایت لامرد علیه کل ایران و انسانیت بود
کره شمالی موشک‌های بالستیک جدید شلیک کرد
روایت رسانه های غربی از ناکامی فشار اقتصادی آمریکا علیه ایران
نوراینفو | ایرانی‌ها چند ساعت در هفته کار می‌کنند؟رتبه ایران در جدول جهانی
پزشکیان: ایران به دنبال جنگ نیست؛ لغو تحریم‌ها و احترام به حقوق ایران را می‌خواهیم
نفت حاضر به عقب‌نشینی از 100 دلار نشد
فدراسیون فوتبال 2 هزار دلار جریمه شد
عفو عمومی‌ راهبردی ضروری برای ایران امروز
مشکل جدید استقلال برای سفر به عراق؛ فرودگاه بصره پروازهای ایران را لغو کرد
جدول قطعی برق ایلام امروز شنبه 21 شهریور؛ زمان خاموشی‌ها اعلام شد
«7 اکتبر» در مرکز انتخابات «27 اکتبر»
احتمال شنیده شدن صدای انفجار در اصفهان وجود دارد
تعویق مذاکرات لبنان و اسرائیل؛ دیدار سفیران دو طرف در واشنگتن
درس‌های یمن برای دانشگاه‌های نظامی جهان
برنامه قطعی برق قم امروز 21 شهریور اعلام شد + لینک مشاهده خاموشی
سیا 71 سند محرمانه درباره 11 سپتامبر را منتشر کرد
قیمت خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405+ جدول قیمتها
اعلام جدول خاموشی برق کرمانشاه؛ شنبه 21 شهریور کدام مناطق خاموش می‌شوند؟
مرز مهران همچنان فعال است
آخرین قیمت خودروهای ایران خودرو امروز شنبه 21 شهریور 1405؛ جدول قیمت بازار و نمایندگی
کافه فرهنگ | یک همنشینی فرهنگی در روز ملی سینما
سفر اضطراری فرمانده سنتکام به عربستان همزمان با پیشروی ارتش یمن
برنامه قطعی برق کهگیلویه بویراحمد امروز شنبه 21 شهریور 1405 + لینک جدول خاموشی