×
بین الملل
شناسه خبر : 277797
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 15:59
بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی

بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی

بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی شدت گرفته؛ صدها افسر ارشد زخمی یا کنار گذاشته شده‌اند و موج استعفا در میان فرماندهان ارتش تهدیدی مستقیم برای امنیت این رژیم ایجاد کرده است. #اسرائیل #ارتش_اسرائیل #بحران_نظامی #امنیت #نیروی_انسانی #افسران_ارتش #اخبار_بین‌الملل

 نورنیوز-گروه بین الملل: پایگاه «اسرائیل هیوم»، بحران نیروی انسانی حرفه‌ای در ارتش اسرائیل دیگر یک شعار نیست، بلکه به تهدیدی مستقیم و حاد برای امنیت ملی اسرائیل تبدیل شده است. تانک‌ها و جنگنده‌ها به‌تنهایی پیروز جنگ‌ها نیستند؛ دستاوردهای تعیین‌کننده همواره توسط مردان و زنانی رقم می‌خورد که این تجهیزات را به‌کار می‌گیرند، اهداف را شناسایی می‌کنند، هواپیماها را هدایت می‌کنند و در باند پروازی یا کارگاه‌ها از آن‌ها نگهداری می‌کنند.

سازش در انتصاب‌های ارشد

کمبود نیروی انسانی ناشی از روند خروج گسترده نیروهاست که حتی پیش از جنگ آغاز شد و پس از آن شدت گرفت. همچنین شمار بالای تلفات افسران در جریان نبرد بر این بحران افزوده است. این مشکل با نیاز هم‌زمان ارتش به گسترش ساختار خود، بر اساس درس‌های آموخته‌شده از جنگ و تشکیل یگان‌های جدید، پیچیده‌تر شده است.

نتیجه مستقیم این وضعیت آن است که ارتش اسرائیل گاه ناچار می‌شود در کیفیت و میزان تجربه افرادی که ارتقا می‌یابند، مصالحه کند؛ اقدامی که می‌تواند پیامدهای بلندمدتی به همراه داشته باشد.

بر اساس داده‌های ارتش، سال ۲۰۲۵ با خروج داوطلبانه ۵۴۳ سرگرد به پایان رسید؛ در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ برابر با ۵۵۰ نفر و در سال ۲۰۲۳ معادل ۴۲۸ نفر بود؛ سالی که به دلیل جنگ، روند استعفاها موقتاً مهار شد.

با این حال، ارتش اسرائیل پیش از آغاز جنگ نیز با بحرانی عمیق در بدنه نیروهای حرفه‌ای خود مواجه بود. در سال ۲۰۲۲، تعداد ۶۰۹ سرگرد ارتش را ترک کردند. همچنین در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵ هر سال حدود ۴۱۰۰ سروان از خدمت خارج شدند.

در رده سرهنگ‌دوم، شمار خروجی‌ها کمتر است، اما بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۴ حدود ۳۰ درصد افزایش در استعفاها ثبت شد و سپس بین سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۵ این رقم حدود ۵۰ درصد دیگر رشد کرد.

افسران زخمی و خارج‌شده از خدمت

به کمبود ناشی از استعفاهای گسترده و گسترش ساختار ارتش، باید شمار بالای فرماندهانی را افزود که در خط مقدم زخمی شدند. بسیاری از آنان دیگر قادر به ادامه خدمت نیستند و این امر شکاف نیروی انسانی را عمیق‌تر کرده است.

حتی فرماندهانی که آسیب جسمی ندیده‌اند، پس از دو سال نبرد شدید با فرسودگی قابل‌توجهی مواجه شده‌اند. ارتش برای فراهم کردن فرصت استراحت، بسیاری از آنان را به تحصیلات دانشگاهی اعزام یا به مسئولیت‌های کم‌فشارتر خارج از هسته عملیاتی منتقل کرده است.

تشدید روند استعفاها پس از سال‌هایی رخ داده که خود ارتش یگان‌هایی را تعطیل و هزاران نیروی حرفه‌ای را اخراج کرده بود؛ اقدامی که بازتاب افکار عمومی و خواست وزارت دارایی برای کاهش ارتش دائم و انتقال منابع به بخش‌های غیرنظامی بود.

تحولات هفتم اکتبر، ارتش را ناچار به تغییر جهت ناگهانی کرد؛ ایجاد یگان‌های جدید، بازگشایی واحدهای تعطیل‌شده و تقویت ساختارهایی که تضعیف شده بودند. پیش از جنگ، شمار نیروهای حرفه‌ای اندکی بیش از ۴۰ هزار نفر بود، اما اکنون این رقم به حدود ۵۰ هزار نفر رسیده است. برخی از این نیروها با قراردادهای کوتاه‌مدت جذب شده‌اند که نتیجه مستقیم کمبود سربازان وظیفه رزمی است. این گسترش شامل حدود ۶۰۰ پست جدید افسران ارشد عمدتاً در رده‌های سرگرد و سرهنگ‌دوم و حدود ۵۰۰ پست جدید درجه‌داری است.

کاهش داوطلبان برای هر پست

افزایش هم‌زمان خروج نیروها و رشد ساختار ارتش موجب کاهش مستمر نسبت داوطلبان به هر پست شده است؛ به بیان دیگر، دامنه انتخاب‌ها محدودتر شده است. در برخی موارد تنها یک نامزد برای یک سمت وجود دارد.

برای جبران این کمبود، افسران زودتر از موعد ارتقا می‌یابند، پیش از آنکه کاملاً برای مسئولیت‌های جدید آماده باشند. این امر مشکل را تشدید می‌کند؛ زیرا فرسودگی سریع‌تر رخ می‌دهد و ارتش در حفظ آنان با دشواری بیشتری روبه‌رو می‌شود.

چهار سال پیش حدود ۸۰۰ افسر برای تصدی ۴۰۰ پست سرهنگ‌دومی رقابت می‌کردند. امروز همان تعداد پست تنها حدود ۵۰۰ داوطلب دارد؛ به‌طور متوسط ۱/۲۵ نفر برای هر جایگاه.

سرگردها نیز سریع‌تر ارتقا می‌یابند و اغلب از تجربه کافی برخوردار نیستند. در نتیجه، حتی اگر اکنون بیشتر مناصب ارتش پر شده باشد، تضمینی وجود ندارد که این پست‌ها در اختیار شایسته‌ترین، مناسب‌ترین و باتجربه‌ترین افسران ممکن قرار گرفته باشد.


نظرات

آخرین اخبار
موج 67 وعده صادق 4 با شلیک ممتد موشک‌های بالستیک و بارش پهپادهای سپاه موفقیت آمیز بود
اینترسپت نوشت: این جنگ هزینه‌های سنگینی به رأی‌دهندگان آمریکایی تحمیل می‌کند
قالیباف: اف-35 مجسمه‌ای از تفرعن ارتش آمریکا بود
پرداخت 26 هزار میلیارد تومان برای تامین تجهیزات پزشکی
معاریو: نتانیاهو عامل فروپاشی روابط اسرائیل با آمریکا است
خاطره علیرضا داودنژاد از علی لاریجانی
عبور تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور از 2 هزار مگاوات
اینفانیتنو: تمام تیم‌ها در جام جهانی شرکت می‌کنند
شهادت سردار علی محمد نائینی سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
تمدید تعلیق پروازهای کی‌ال‌ام به دوبی، ریاض و دمام
مواضع آمریکا در منطقه هدف قرار گرفته شد
میوه شب عید در بازار تامین شده است
ترافیک سنگین در محورهای شمالی کشور
هشدار عراقچی به انگلیس در خصوص همکاری‌های این کشور با آمریکا برای حمله به ایران
میادین را خوب اداره نمی‌کنید آقا!
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور درپی شهادت وزیر اطلاعات
بسته شدن تنگه هرمز به کشاورزان آمریکایی ضربه مهلک وارد کرد
شکاف‌ در پایگاه حامیان ترامپ بر سر جنگ با ایران
تشییع پیکر 12 شهید حمله هوایی به مناطق مسکونی دورود
برنامه سرویس‌دهی مترو در ایام نوروز
نشانه‌های فرسایش در ناوگان دریایی آمریکا از نگاه اکونومیست
167 کتاب به یاد دانش‌آموزان میناب در نمایشگاه بین‌المللی مینسک توزیع شد
100 هزار اسناد محرمانه مدیر ارشد موساد افشا شد
برگزاری ویژه برنامه تحویل سال نو در میدان انقلاب
پیشگیری دربرابر آتش‌سوزیهای احتمالی در دوران جنگ
هیچ کمبودی در تامین کالای اساسی وجود ندارد
آینده بازار انرژی در گرو مدت و شدت درگیری در غرب آسیا
تشکیل «ستاد مردمی پشتیبانی از دفاع رمضان»
مروری بر فیلم‌های نوروزی سینما
راهکارهای تغذیه ای برای مبتلایان به فشار خون در روزهای جنگ
آمریکا و رژیم صهیونیستی ماهیت خبیث و مستکبرانه خود را آشکار کردند
وضعیت بارش‌ها در هفته اول سال
مفتی اعظم روسیه شهادت علی لاریجانی را تسلیت گفت
کدام کشورها امروز را عید فطر اعلام کردند؟
29 اسفند؛ روزی که ثروت ملی به نام ایران ثبت شد
نخست‌وزیر اسپانیا: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران غیرقانونی است
سال تحویل ساعت چند است؟
مراکز معاینه فنی تهران در ایام تعطیلات نوروز فعال است
نماینده کنگره آمریکا: آمریکا درحال تبدیل شدن به یک کشور منفور بین‌المللی است
وال استریت ژورنال: موشک‌های آمریکایی از خاک کشورهای حوزه خلیج فارس پرتاب می‌شوند
هشدار امارات به اتباع خود؛ فورا پناه بگیرید
اعتراض ایران به افشای غیرمجاز اطلاعات حساس پادمانی از سوی گروسی
مخالفت سران اتحادیه اروپا برای اعزام نیروهای نظامی خود به جنگ در خاورمیانه
مخالفت شدید کنگره با درخواست 200 میلیارد دلاری پنتاگون
قیمت واقعی نفت در بازار معاملات چند است؟
ماجرای پیامک ارسالی به برخی کاربران با نام سازمان اطلاعات سپاه چه بود؟
بانک بزرگ آمریکایی تعدیل نیرو را کلید زد
اطلاعیه مهم سپاه درمورد ناو هواپیمابر جرالد آر فورد ارتش تروریستی امریکا
سقف سوختگیری روزانه به 30 لیتر برگشت
سپهبد شهید حسین سلامی: به لوله‌های تاد اعتماد نکنید