×
سیاسی
شناسه خبر : 277776
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 13:01
خطابه‌ جنگ؟!

صابر گل عنبری:

خطابه‌ جنگ؟!

بخش مربوط به ایران در سخنرانی امروز رئیس‌جمهور آمریکا در کنگره، حاوی پیام‌ها و نشانه‌های مهمی بود که جهت‌گیری دولت آمریکا در قبال تهران در روزها و هفته‌های آینده را آشکارتر می‌کند و از خلال آن می‌توان تصویری از چشم‌انداز مذاکرات فردای ژنو نیز به دست آورد.

نورنیوز-گروه سیاسی: ترامپ در این سخنرانی، بار دیگر تکرار کرد که ترجیح او در پرونده هسته‌ای ایران، مسیر دیپلماسی است و تهران نیز به دنبال توافق است. با این حال، او از مجموعه‌ای از واژه‌ها و تعابیر با لحنی تند استفاده کرد که در کنار دیگر شواهد و قراین محتوایی موجود، سخنانش درباره ایران را در جایگاه نوعی «خطابه جنگ» قرار می‌دهد؛ خطابه‌ای که هدف اصلی آن می‌تواند آماده‌سازی افکار عمومی آمریکا، قانع کردن مخالفان جنگ برای ورود به یک درگیری تازه در خاورمیانه باشد.

کاربرد و چینش تعابیری در کنار هم چون «حامی اول تروریسم و....»، ازسرگیری «بلندپروازی‌ها در برنامه هسته‌ای»، این که نشنیده‌ایم که بگویند «ما هرگز سلاح هسته‌ای نخواهیم داشت»، توسعه موشک‌های بالستیکی که «به ‌زودی» به آمریکا می‌رسند یا می‌توانند اروپا و «پایگاه‌های ما در خارج» را تهدید کنند، «کشته شدن ۳۲ هزار معترض»، همگی در کنار هم در این شرایط در کنار شواهدی عینی دیگری از این آرایش نظامی نسبتا بی‌سابقه در دو دهه اخیر، غالبا روایتی پیشاجنگی را شکل می‌دهند.

تأکید ترامپ بر این ‌که موشک‌های بالستیک ایران «به ‌زودی» به خاک آمریکا خواهند رسید، در واقع تلاشی برای ملموس کردن «خطر موشکی ایران» برای جامعه آمریکاست که هدف آن، آماده‌سازی ذهنیت مردم آمریکا برای جنگی است که ترامپ می‌خواهد آن را برای مقابله با این «خطر» جلوه دهد و توجیه کند.

بر همین اساس، بعید به نظر می‌رسد که او در مذاکرات فردا پنجشنبه یا در صورت ادامه یافتن آن در آینده برخلاف این چارچوب روایی خود عمل کند و صرفا بخواهد بر سر برنامه هسته‌ای به توافق برسد؛ آن هم برنامه‌ای که خود در همین سخنرانی امروزش گفته که در عملیات موسوم به «چکش نیمه‌شب» در ژوئن گذشته «نابود شده»، اما مدعی است که تهران در حال از سرگیری آن است. 

این‌ که ترامپ، با وجود تأکیدهای مکرر ایران مبنی بر عدم تمایل به ساخت سلاح هسته‌ای، می‌گوید «این کلمات مقدس را نمی‌شنویم که هرگز سلاح اتمی نمی‌خواهند»، به این معنا نیست که چنین موضعی را نشنیده است؛ بلکه مقصود او این است که نشنیده ایران بخواهد کل برنامه هسته‌ای خود را به ‌طور کامل برچیند. تکرار این عبارت برای دومین بار طی چند روز اخیر، خود می‌تواند بخشی از همان روایت پیشاجنگی باشد.

خطابه بامداد امروز ترامپ در کنگره تاییدی بر این مدعا نیز می‌تواند باشد که این لشکرکشی‌ها غالبا معطوف به تصمیمی پیشینی برای یک جنگ است نه صرفا اعمال  فشار در مذاکرات.

با این حال، باید دید فردا پنجشنبه در مذاکرات ژنو اتفاق بزرگ و غیر منتظره‌ای می‌افتد که ترامپ بتواند از آن تصویر پیروزی بسازد یا آنکه جنگی دیگر را شروع خواهد کرد.


کانال صابر گل عنبری
نظرات

آخرین اخبار
حجت‌الاسلام مهدی امام‌جمارانی درگذشت
انهدام یک شبکه تروریستی در فهرج
پیش‌بینی وضعیت آب و هوا؛ در کدام استان‌ها بارش داریم؟
حاشیه‌های سخنرانی ترامپ در کنگره؛ از فریاد نمایندگان دموکرات تا چرت برخی اعضا
پزشکیان: همراهی دولت و بخش خصوصی کلید شکوفایی اقتصادی است
نورنما | مقایسه دیدنی های ایران و جهان
جهش قیمت نفت به بالاترین سطح 7 ماه اخیر
پیش‌بینی جنجالی جی‌پی‌مورگان از قیمت طلا
چرا ترامپ میان تهدید و توافق سرگردان است؟
کلاس‌های دانشجویان پیام نور تا پایان سال مجازی شد
افزایش قیمت شکر؛ هر کیلوگرم چند شد؟
دیدار سفیر ایران در امارات با عراقچی
وزیر دفاع ارمنستان با لاریجانی دیدار کرد
نورویدیو | ترس از فردای جنگ چرا ژنرال‌های آمریکا جلو ترامپ ایستادند؟
بحران نیروی انسانی در ارتش رژیم صهیونیستی
ثبت رسمی کوچک‌ترین «کیوآرکد» جهان در گینس
جزئیات تغییرات جدید در فرآیند سوخت‌گیری اعلام‌ شد
دیپلمات پاکستانی: درگیری آمریکا با ایران به ضرر واشنگتن است
تأکید رئیس‌جمهور بر شنیدن اعتراض دانشجویان
آغاز نام‌نویسی پایه هفتم و دهم مدارس سمپاد و نمونه دولتی 1405
احتمال طوفان گرد و خاک در تهران
واکنش فیفا به احتمال لغو جام جهانی در مکزیک
جنگ نزدیک است؟ سخنرانی ترامپ و شکست راهبرد لبه پرتگاه در برابر ایران
مهلت پرداخت اجاره بهای خوابگاه‌های دانشجویی اعلام شد
نرخ تورم در بهمن ماه 1404 معادل 46.3 درصد شد
استعفای مدیر موزه لوور پس از سرقت 102 میلیون دلاری جواهرات
توافق استقلال با دو مربی ترکیه‌ای
آیا منیزیم واقعا بی‌خوابی را درمان می‌کند؟
زلزله 5.4 ریشتری در مرز افغانستان و تاجیکستان
5 فیلم برای اکران در نوروز 1405 مشخص شدند
پکن: دخالت در امور داخلی ایران را نمی‌پذیریم
سقف قیمت بلیت سینما در سال آینده اعلام شد
گزارش تصویری | حیاط دولت چهارشنبه 6 اسفند 1404
اعتراف عامل جنایت قتل مادر و دختر تهرانی بعد از 8 ماه
انتقاد شدید ستاره هالیوود از ترامپ
نماینده سابق مجلس افغانستان در کرج ترور شد
مصاف تیم ملی فوتبال ایران و نیجریه در اردن
مصرف مرغ 20 درصد کم شد
قیمت گوشت قرمز امروز 6 اسفند 1404 + جدول
رئیس قوه قضاییه به استان البرز سفر کرد
کمبود کدام غذا به حافظه سالمندان آسیب می‌زند؟
تصمیم انضباطی سرمربی پرسپولیس علیه دو بازیکن تیم
جزئیات رسمی خرید میوه با کالابرگ؛ چه اقلامی مشمول شدند؟
آغاز بررسی بودجه 1405 در شورای نگهبان
عراقچی عصر امروز به ژنو می‌رود
وضعیت آب شرب تهران نگران‌کننده شد
انفجارهای کنترل‌شده برای تکمیل بزرگراه شمالی کرج
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام آزمون EPT دانشگاه آزاد 1404
ارز 28500 تومانی برای دارو تثبیت شد
تیم کشتی فرنگی ایران عازم تیرانا شد؛ سنگین‌وزن ایران مصدوم است