×
بین الملل
شناسه خبر : 277749
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 11:32
اظهارات گروسی در آستانه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

اظهارات گروسی در آستانه دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اعلام کرد که دور سوم مذاکرات ژنو میان ایران وآمریکا بامیانجیگری عمان برگزار می‌شود وبه اوج خود رسیده است.وی تاکید کرد موفقیت این رونددیپلماتیک درشرایط تهدیدهای جنگی آمریکا وآسیب به تاسیسات هسته‌ای ایران، حیاتی است.وی ادامه داد: برای دور سوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران به ژنو می روم.

نورنیوز-گروه بین الملل: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی اعلام کرد که برای دور سوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا درباره برنامه هسته‌ای ایران راهی ژنو می‌شود.

این مذاکرات فردا ۲۶ فوریه در ژنو و با میانجیگری عمان درباره متن پیشنهادی ایران برای یک توافق اولیه برگزار خواهد شد.

گروسی در گفت‌وگویی که با یک رسانه اسپانیایی‌زبان انجام داده است، در پاسخ به سوالی درباره آسیب وارد شده به تاسیسات برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران در طی حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی در ماه ژوئن گفت: «تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب بسیار جدی دیدند. ما اظهارات رئیس‌جمهور ترامپ درباره از بین بردن یا ویرانی کامل (برنامه هسته‌ای ایران) و دیگر توصیفات دراین باره را به یاد داریم. اما الان چه اتفاقی می‌افتد؟»

مدیرکل آژانس افزود: «روند دیپلماتیکی که پس از این جنگ کوتاه آغاز شد، ناگزیر بود، چراکه حتی با وجود این ویرانی، مواد هسته‌ای، یعنی اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا که برای ساختن کلاهک‌های هسته‌ای نیاز است و ایران آن را انباشته، هنوز در آن‌جا قرار دارد. هنوز در ایران است. بنابراین، یک روند دیپلماتیک آغاز شده است که اکنون به اوج آن رسیده، چراکه آمریکا صراحتا نشان داده است قرار نیست هفته‌ها و ماه‌ها به بحث کردن ادامه دهد.»

او در ادامه با اشاره به تشدید تنش‌های نظامی میان تهران و واشنگتن با گسیل ناوگروه‌ها و جنگ‌افزارهای اضافی ارتش آمریکا به منطقه، گفت: «این موضوع باعث شکل‌گیری شایعات جنگ شده است. به بیان دیگر، وضعیتی بسیار خطرناک در اینجا و در پس‌زمینه مذاکرات دیپلماتیک در حال شکل‌گیری است. بنابراین، به نتیجه رسیدن این مذاکرات بسیار مهم است، چراکه در غیر این صورت، به گفته شخص رئیس‌جمهور ترامپ که هفته گذشته شنیدیم، اگر مذاکرات دیپلماتیک موفقیت‌آمیز نباشد، "اتفاقات بدی" خواهد افتاد.»

آمریکا در ماه ژوئن با مشارکت مستقیم در جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران، تاسیسات برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز آن را در اصفهان، نطنز و فردو هدف قرار داد که به گفته تهران، این تاسیسات آسیب جدی دیدند و مواد هسته‌ای غنی‌شده زیر آوار آن‌ها مدفون شده است. آژانس پس از این حملات افزایش سطح تشعشعات خارجی در این محل‌ها را گزارش نکرد.

دور سوم مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای ایران و لغو تحریم‌های ایران پس از این حملات در چارچوب روند دیپلماتیکی به درخواست آمریکا و تلاش کشورهای منطقه به منظور تنش‌زدایی در منطقه آغاز می‌شود. دو طرف دیدارهای قبلی را که در مسقط و ژنو برگزار شده بود، خوب توصیف کرده و گفته بودند پیشرفت‌های ملموسی انجام شده است.

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه سیاست دوگانه آن موسوم به «صلح از طریق قدرت» در میانه این مذاکرات به افزایش استقرار نظامی در نزدیکی ایران ادامه داده و تهدید به اقدام نظامی در نبود یک توافق کرده است.

ایران که تمایل خود برای دیپلماسی هدفمند و از موضع برابر با آمریکا منحصرا درباره مسائل هسته‌ای را اعلام کرده، همچنین تاکید داشته است که پاسخ آن به هرگونه ماجراجویی نظامی، حتی حمله‌ای محدود، قاطع و فراگیر خواهد بود.


نظرات

آخرین اخبار
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و پنجم
اسرائیل ترور مقامات ایرانی را تکذیب کرد
رسانه صهیونیستی: قدرت نظامی مصر اسرائیل را نگران کرده است
قیمت طلا و سکه امروز 12 تیر 1405
پیکر شهید مصباح‌الهدی باقری‌کنی تشییع شد
قیمت خودرو در بازار آزاد امروز جمعه 12 تیر 1405 + جدول
تشییع رهبر شهید رقبای منطقه را کنار هم نشاند
مجموعه نمایشی «دیدار» روی آنتن شبکه یک می‌رود
رسانه آمریکایی: اروپا با پرداخت عوارض تنگه هرمز کنار آمد
7 خواننده مطرح با آلبوم «بدرقه» برای رهبر شهید ایران خواندند
جودت یلماز: ملت ترکیه در غم و اندوه ملت ایران شریک است
رهبر شهید تمدن ساز
چه رازی جهان را به تهران کشاند؟
سامانه 137 پلاس برای مراسم تشییع رهبر شهید فعال شد
استقرار 1500 دستگاه تاکسی‌ون رایگان + مسیرها
پزشکیان: ایران مقابل هیچ قلدری سرخم نمی‌کند
حمله نظامیان اسرائیلی به نمازگزاران در بیت‌لحم
رئیس پارلمان لبنان: اجرای تفاهم اسلام‌آباد تنها راه پایان اشغالگری است
دو زلزله پیاپی مرز فارس و هرمزگان را لرزاند
دعوت حزب مردم‌سالاری به حضور در تشییع رهبر شهید
مذاکرات ایران برای فروش نفت به شرکت‌های ژاپنی
اشک ملت‌ها بر پیکر رهبر شهید؛ ادای احترام شخصیت‌های سیاسی و مذهبی از سراسر جهان
فراخوان مراکز علمی برای حضور در مراسم وداع رهبر شهید
هیات اقتصادی ایران به‌زودی راهی پاکستان می‌شود
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت بیست و چهارم
محدودیت ترافیکی جاده چالوس لغو شد