×
اجتماعی
شناسه خبر : 277729
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 10:26
افزایش نرخ جرایم رانندگی  از 20 اسفند تا 20 فروردین

افزایش نرخ جرایم رانندگی از 20 اسفند تا 20 فروردین

رئیس پلیس راهور فراجا اعلام کرد که نرخ جریمه برخی تخلفات رانندگی در طرح نوروزی امسال افزایش می‌یابد و پلیس آماده مدیریت ترافیک در محورهای پرتردد است.

نورنیوز-گروه اجتماعی: هشتاد و پنجمین کمیته هماهنگی اجرای طرح‌های ویژه ترافیکی با حضور رئیس پلیس راهور فراجا و نمایندگان سازمان ها و دستگاه‌های امدادی و خدمت رسان در شهرک آزمایش برگزار شد.رئیس پلیس راه راهور فراجا سردار احمد کرمی اسد در این کمیته اظهارداشت: در ایام خاص به ویژه تابستان، زمستان و بالاخص نوروز، با توجه به پیش‌بینی حجم سفرها، جلسات هماهنگی برگزار می‌شود تا بهترین مدیریت را در این ایام محدود زمانی داشته باشیم. سال گذشته بیش از 98 هزار نفر نیروی انسانی در طرح ترافیکی مشارکت کردند و بالغ بر 24 هزار دستگاه وسیله پلیسی و امدادی در اجرای مأموریت‌ها به کار گرفته شد.کرمی اسد گفت: اهداف اصلی طرح شامل کاهش حوادث رانندگی به عنوان شاخص اصلی، اجرای قوانین و مقررات ایمنی تردد، افزایش احساس امنیت هموطنان در سفرها، توسعه انضباط در مدیریت ترافیک در معابر شهری و جاده‌ای، افزایش تعامل و همپوشانی بین دستگاه‌ها، تسهیل و روان‌سازی تردد به ویژه در محورهای پرتردد و ارائه تصویر مناسب از خدمات دولت و واحدهای امدادی بود. 98 هزار نفر نیروی انسانی به صورت شبانه‌روزی در ایام نوروز گذشته به هموطنان خدمت‌رسانی کردند.رئیس پلیس راه گفت: سال گذشته روند تصاعدی و افزایشی ترددها در مسیرهای برون‌شهری را شاهد بودیم و بالغ بر 558 میلیون تردد ثبت شد که نسبت به سال قبل رشد 3.5 درصدی داشت. این آمار نشان‌دهنده حجم بالای سفرهاست. استان مازندران با بیش از 10 درصد کل سفرها بیشترین سهم ورودی مسافر را داشت، پس از آن گیلان با 8 درصد، تهران با 7 درصد و خراسان رضوی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در بحث خروج مسافر یا تولید سفر، استان تهران با بیش از 33 درصد در صدر قرار داشت، البرز 10 درصد، اصفهان 7 درصد، خراسان رضوی 6 درصد و استان‌های فارس و آذربایجان شرقی هر کدام 4 درصد سهم داشتند.کرمی اسد اظهار کرد: با وجود همه تلاش‌ها، در نوروز سال گذشته با افزایش 11 نفری جان‌باختگان و رشد 12 درصدی تلفات مواجه بودیم. استان کرمان با سهم 9 درصدی بیشترین تعداد متوفیان را داشت، فارس (شمال و جنوب) 8 درصد، خراسان رضوی 7 درصد، سیستان و بلوچستان 6 درصد، خوزستان 6 درصد، مرکزی 5 درصد، اصفهان 4 درصد، آذربایجان غربی 4 درصد و هرمزگان و لرستان در مجموع 56 درصد از کل متوفیان نوروز را به خود اختصاص دادند.رئیس پلیس راه فراجا افزود: بیشترین علت وقوع حوادث، عدم توجه به جلو با سهم 43 درصدی بود. واژگونی خودروها 25 درصد از رخدادهای جاده‌ای را شامل شد و 65 درصد حوادث در محدوده 30 کیلومتری شهرها اتفاق افتاد که همواره مورد تأکید است.وی گفت: عمده زمان وقوع حوادث بین ساعت 16 تا 20 با سهم 29 درصد و پس از آن از ساعت 12 تا 16 با سهم 20 درصد بوده که نشان می‌دهد زمان شروع و اوج سفرها نقش مهمی در بروز تصادفات دارد.کرمی اسد تصریح کرد: از اقدامات برجسته سال گذشته می‌توان به حمایت همه‌جانبه دولت از طرح ترافیکی، همکاری دستگاه‌ها، استفاده از جداکننده‌های فیزیکی برای تفکیک مسیر رفت و برگشت به طول 600 کیلومتر و ایجاد بیش از 700 استراحتگاه موقت برای مسافران اشاره کرد.
وی افزود: اطلاع‌رسانی پیامکی وضعیت تخلفات پیش از آغاز سفرهای نوروزی برای رانندگان پرخطر انجام شد و وضعیت گواهینامه آنان اعلام و محدودیت‌های لازم به منظور پیشگیری از تخلفات اعمال شد. در محورهای پرتردد نیز همکاری‌های لازم برای جابه‌جایی بار ترافیکی صورت گرفت.کرمی اسد گفت: طبق روال هر سال، از 20 اسفند تا 20 فروردین نرخ جرایم برخی تخلفات رانندگی افزایش پیدا می‌کند که امسال نیز این موضوع اعمال خواهد شد. پیشنهاد ما این است که اجرای طرح نوروزی از روز دوشنبه آغاز و تا روز شنبه 15 فروردین 1405 ادامه یابد و در این بازه زمانی 20 روزه در سراسر کشور اجرا شود.رئیس پلیس راه فراجا ادامه داد: رزمایش طرح نوروزی با حضور همه دستگاه‌های مرتبط از روز دوشنبه برگزار خواهد شد و همانند سال گذشته کمیته مشترک در مرکز با حضور نمایندگان دستگاه‌ها تشکیل می‌شود تا در تصمیم‌گیری‌های سریع و عملیاتی کمک‌کننده باشد.وی تأکید کرد: استفاده از ظرفیت صدا و سیما و سایر رسانه‌های جمعی برای اطلاع‌رسانی موضوعات مورد تأکید در نوروز 1405 در دستور کار قرار دارد. همچنین با هماهنگی سازمان مدیریت بحران، آماده‌سازی مکان‌های مناسب و شناسایی نقاط حادثه‌خیز، رفع کمبود علائم افقی و عمودی به‌ویژه در راه‌های فرعی، آشکارسازی و بهبود نقاط اضطراری به‌خصوص در محدوده 30 کیلومتری شهرها پیگیری خواهد شد.کرمی اسد در پایان خاطرنشان کرد: اجرای کامل عملیات ایمن‌سازی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که در طول مسیرها توقفی ایجاد نشود. عوامل راهداری در سراسر کشور بازدیدهای مشترک را انجام خواهند داد و کنترل ناوگان حمل‌ونقل عمومی و شرکت‌های حمل‌ونقل نیز برای پیشگیری از هرگونه اختلال در خدمت‌رسانی به هموطنان در دستور کار قرار دارد.
هشدار وزارت بهداشت درباره «شهرهای آماری» تصادفات؛ روزانه ۶۰ جان‌باخته در سوانح رانندگیمدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت حسین کرمانپور در نشست کمیته هماهنگی طرح‌های ترافیکی ویژه تعطیلات نوروز اعلام کرد: حوزه بهداشت و درمان همانند دیگر دستگاه‌های اجرایی در موضوع تصادفات حضوری فعال دارد و برنامه‌های امسال با همراهی دولت در حال اجراست.وی با بیان اینکه در برخی مقاطع سال مانند ایام محرم، ماه رمضان و دیگر مناسبت‌های خاص، شرایط ویژه‌ای در کشور ایجاد می‌شود، افزود: امسال نیز با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده و همکاری دولت و پلیس راهور، اقدامات گسترده‌ای در شبکه‌های مختلف و نقاط گوناگون کشور در دست اجراست و از تمامی ظرفیت‌های موجود استفاده شده است.کرمانپور ادامه داد: برنامه‌ای که در سال جاری دنبال می‌شود، دارای بخش‌های متعددی است و ابعاد مختلفی را در بر می‌گیرد. طبق آماری که ارائه شده، طی دو دهه گذشته تعداد فوتی‌های ناشی از تصادفات معادل جمعیت یک شهر ۴۰۰ هزار نفری بوده است. همچنین از نظر شمار مصدومان، اگر شهری مانند مشهد را ملاک قرار دهیم، در این بازه ۲۰ ساله به همان میزان مجروح ثبت شده که حدود ۲۰ درصد آنان دچار آسیب‌های جدی شده‌اند. این ارقام نشان‌دهنده گستردگی این بحران در کشور طی سال‌های گذشته است.مدیرکل روابط‌عمومی وزارت بهداشت با اشاره به برگزاری جلسه‌ای در دو هفته آینده با رئیس‌جمهور گفت: در این نشست، برنامه‌های مرتبط ارائه خواهد شد تا با همکاری همه دستگاه‌ها بتوانیم به کاهش این «شهرهای آماری» کمک کنیم و هر روز از شمار تلفات بکاهیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته تعداد جان‌باختگان روند افزایشی داشت و به‌طور میانگین روزانه نزدیک به ۶۰ نفر در تصادفات جان خود را از دست دادند؛ رقمی که معادل سقوط حداقل دو دستگاه اتوبوس مسافری به دره و جان‌باختن تمامی سرنشینان آن است. به گفته او، بخش سلامت کشور با تمام توان در کنار مردم حضور دارد تا خدمات درمانی لازم را به مصدومان ارائه دهد و از بروز خسارات بیشتر جلوگیری کند.
سرعت‌های بیش از 50 کیلومتر از حد مجاز تحویل مراجع قضایی می‌شود رئیس پلیس راهور تهران بزرگ سردار سید ابوالفضل موسوی پور در این جلسه به آمار تصادفات تهران بزرگ در نوروز سال گذشته پرداخت و اظهار داشت: با توجه به افزایش حجم سفرها، استقرار تیم‌های کنترل سرعت با استفاده از تجهیزات لیزرگان و رادارگان در بزرگراه‌های پایتخت افزایش یافته است.وی افزود: در نوروز ۱۴۰۳ با وجود کاهش نسبی برخی شاخص‌ها، نیاز به تشدید نظارت‌ها احساس شد؛ بر همین اساس امسال ۸ دستگاه جدید از سوی استانداری تحویل پلیس شده و با اضافه شدن آن‌ها، مجموع تجهیزات فعال به ۵۸ دستگاه رسیده است تا امکان پوشش و کنترل گسترده‌تری در ۱۸ بزرگراه اصلی فراهم شود.رئیس پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: ۵۵ تیم کنترل سلامت رانندگان نیز به‌صورت ۲۴ ساعته در مبادی ورودی شهر تهران مستقر هستند و با توجه به موج بازگشت مسافران، نظارت‌ها در بزرگراه‌ها و برخورد با توقف‌های غیرمجاز در حاشیه معابر تشدید شده است.موسوی‌پور با تأکید بر رویکرد پیشگیرانه پلیس تصریح کرد: در دو سال اخیر اقدامات ساعتی و مستمر با هدف پیشگیری از تخلفات حادثه‌ساز و جلوگیری از ایجاد احساس ناامنی در شهروندان در دستور کار قرار گرفته و متخلفان پس از اعمال قانون، برای طی مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.وی خاطرنشان کرد: برخورد قاطع با تخلفات پرخطر، به‌ویژه تخلفات منجر به برخوردهای فیزیکی و حوادث شدید، مطابق مقررات اجرا خواهد شد و تیم‌های پلیس در کنار پایگاه‌های مستقر در بزرگراه‌ها و سطح استان تهران به‌صورت آماده‌باش کامل فعالیت دارند.
موسوی‌پور گفت: در راستای کاهش تصادفات و کنترل سرعت در معابر پایتخت، 50 تیم کنترل سرعت مجهز به دوربین‌های لیزرگان و رادارگان برای رصد سرعت در معابر تهران و 55 تیم کنترل سلامت تهران در ورودی های تهران در دستور کار پلیس راهور تهران بزرگ در طرح نوروزی است.وی به توقیف ساعتی و برخورد با رانندگان پرخطر پرداخت و گفت: مقرر شده که در طرح نوروزی رانندگان خودرو با سرعت‌های بیش از 50 کیلومتر از حد مجاز تحویل مراجع قضایی شود.آمادگی کامل اورژانس در نوروز با 3500 پایگاه و 300 آمبولانس جدیدجعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در کمیته هماهنگی طرح‌های ترافیکی ویژه تعطیلات نوروز اظهار کرد: امیدواریم با هماهنگی‌های انجام‌شده، تصمیمات مناسبی برای ایام نوروز اتخاذ شود. در حوزه‌های مختلف وزارت بهداشت، به‌ویژه معاونت بهداشتی، تمهیدات لازم برای فراهم کردن بستر مناسب سلامت اندیشیده شده تا علاوه بر حوادث، در حوزه بیماری‌ها نیز مشکلی ایجاد نشود.وی افزود: اورژانس کشور نیز مانند سایر سازمان‌ها در خدمت مردم است و امسال با ظرفیتی حدود 3500 پایگاه فعالیت خواهد کرد که بیش از 1900 پایگاه در جاده‌های کشور مستقر هستند. همچنین حدود 300 دستگاه آمبولانس نوسازی و جدید وارد ناوگان اورژانس شده است.
میعادفر گفت: در کنار همکاران پلیس و هلال احمر، تلاش می‌کنیم ایستگاه‌های سلامت را در 250 تا 300 نقطه، به‌ویژه در شعاع 30 کیلومتری شهرها و نقاطی که احتمال وقوع حوادث بیشتر است، مستقر کنیم تا خدمات سریع‌تری ارائه شود.رئیس سازمان اورژانس کشور ادامه داد: حدود 700 بیمارستان دانشگاهی و در مجموع بیش از هزار بیمارستان در کشور فعال هستند و هماهنگی‌های لازم در وزارت بهداشت انجام شده تا همه مراکز درمانی با تمام ظرفیت در آماده‌باش باشند. دستورالعملی نیز با امضای وزیر بهداشت به تمامی سازمان‌ها و دستگاه‌های دارای مراکز درمانی ابلاغ شده تا هیچ کاهش ظرفیتی در ایام نوروز ایجاد نشود و مردم با مشکل مواجه نشوند.وی تصریح کرد: مراکز بهداشتی و درمانی شبانه‌روزی نیز در طول ایام تعطیلات فعال خواهند بود و تلاش می‌کنیم مانند سال‌های گذشته خدمات مطلوبی ارائه دهیم تا مسافران نوروزی با کمترین چالش مواجه شوند.میعادفر با اشاره به سختی‌های سال گذشته در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: سال دشواری را پشت سر گذاشتیم و همکاران ما در کادر درمان با وجود خستگی فراوان، با تمام توان در خدمت مردم هستند. امسال نوروز ویژه‌ای با تقارن دو عید پیش رو داریم و امیدواریم با همکاری مردم بتوانیم شاهد کاهش حوادث باشیم.وی در پایان تأکید کرد: مردم مهم‌ترین نقش را در کاهش حوادث دارند و هر میزان همکاری و رعایت قوانین از سوی شهروندان بیشتر باشد، می‌توانیم نوروزی ایمن‌تر و با حوادث کمتر داشته باشیم.
 


نظرات

آخرین اخبار
چرا کاهش وزن این‌قدر سخت است؟
کبد چرب؛ شایع‌ترین بیماری کبدی جهان
اسب رم کرده حادثه آفرید
تخم شربتی تشنگی را کاهش می‌دهد، اما جایگزین آب نیست
زلزله 4.5 ریشتری اندیمشک را لرزاند
برکات و اعمال ماه ربیع الاول
ایران در معماری مالی بریکس؛ فاصله عضویت تا دسترسی
خوزستان روی خط گرما؛ دمای اهواز به 51.1 درجه رسید
دریادار عظمایی: واقعیت در میدان است نه در اظهارات مقامات آمریکا
قاضی دیوان عدالت اداری: دریافتی یک قاضی 45 تا 50 میلیون تومان است
حملات پهپادی به قایق‌های اکوادوری بخشی از عملیات مخفی سیا بوده است
وزارت خارجه: جامعه بین‌المللی نباید از جنایات جنگی آمریکا و اسرائیل به سادگی عبور کند
ادعای هگست درباره بحران ناو آبراهام لینکلن
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و یونان
سازمان ملل: راه‌حل مساله تنگه هرمز، دیپلماسی است
الحوثی: قرآن عامل افشای حقیقت صهیونیسم است
واکنش سفارت ایران در کنیا به سیاست‌های ترامپ در منطقه
ناو هواپیمابر جورج واشنگتن جایگزین آبراهام لینکلن در خاورمیانه می‌شود
سرعت باد در زابل به 115 کیلومتر بر ساعت رسید
مخبر: پایدارترین‌ راه نظم جدید منطقه، اجرای سازکار اقتصادی-امنیتی هرمز مستقل از آمریکاست
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا جمعه 23 مرداد ماه اعلام شد+جدول
هشدار یمن به عربستان
گفت وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و اتریش
کارت سفر بزودی رونمایی می‌شود/ زمان+ جزییات
بیانیه حقوق بشری علیه ایران مصداق واضح فرافکنی منافقانه است
تمدید مهلت معرفی مشمولان سربازی تا پایان آبان‌ماه
خسارت سنگین به ناوگان پهپادهای ریپر آمریکا در جنگ ایران
168 روزانتظار برای بازگشت هیجان به فوتبال ایران؛ مدعیان آماده یک فصل داغ
ترافیک در سه جاده اصلی خراسان رضوی سنگین اما روان است
تمدید ماموریت امنیتی اتحادیه اروپا در رفح و کرانه باختری
واریز 110 همت دیگر از مطالبات گندم‌کاران آغاز شد
حماس: ترور رئیس پلیس غزه ادامه سیاست ایجاد هرج‌ومرج در این منطقه است
زاخارووا: اوکراین تهدید پهپادی را به سطح جهانی گسترش داده است
انفجار در بندر روتردام قربانی گرفت
ادعای معاندین در مورد ارتکاب جنایت علیه یک نیروی حافظ امنیت صحت ندارد
قاتلان 4 شهروند کرمانی پس از 3 سال دستگیر شدند +جزئیات جنایت
رزمایش مشترک ترکیه،عربستان و پاکستان در چارچوب توافق مکه
پالیتیکو: جنگ ایران می‌تواند باتلاقی خطرناک‌تر از عراق برای آمریکا باشد
آخرین قیمت طلا و سکه امروز پنجشنبه 22 مرداد؛سکه به 190 میلیون تومان رسید
تصادف مرگبار در جاده آذرشهر
وزارت دفاع: مشکل تأمین مواد ناریه معادن را حل می‌کنیم
هشدار سازمان ملل درباره تشدید بحران انسانی در یمن
انفجار در کارخانه تولید مهمات ایتالیا
سبقت قیمت گازوئیل اروپا از سوخت هواپیما در بحران عرضه
جنگ آمار در هرمز؛ چرا مراجع رسمی روایت نفتی ترامپ را زیر سئوال می برند؟
شارژ پهپادها در آسمان با پرتو لیزر
آدرس جدید دسترسی به برخی خدمات بانک ملی ایران اعلام شد+ لینک
ساعات قطعی برق تهران فردا جمعه 23 مرداد مشخص شد+ لینک
حضور قالیباف و عراقچی در سوگ شهادت امام رضا(ع) در مشهد
حمله پهپادی یمن به پالایشگاه آرامکو