×
اقتصادی
شناسه خبر : 277714
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 09:26
پیش‌ بینی قیمت مسکن در سال 1405

پیش‌ بینی قیمت مسکن در سال 1405

بازار مسکن در سال 1405 با نوسان قیمت و محدودیت قدرت خرید مواجه خواهد شد، اما تقاضای بلندمدت و ظرفیت سازندگان می‌تواند تعادل نسبی بازار را حفظ کند.

نورنیوز-گروه  اقتصادی: با ورود بازار مسکن به سال ۱۴۰۵ قیمت‌ها در سایه جهش ۷۵ درصدی دلار و افزایش ۶۱ درصدی هزینه ساخت در مسیر صعودی قرار گرفته‌اند. در حالی که فروشنده‌ها بر اساس این ارقام فایل‌های خود را قیمت‌گذاری می‌کنند قدرت خرید خانوارها هنوز با این سطوح فاصله دارد و همین شکاف می‌تواند بازار را وارد مرحله رکود معاملاتی کند.

پیش‌بینی بازار مسکن در سال ۱۴۰۵

بازار مسکن پس از رکود دو تا سه ساله به آرامی تحرک پیدا کرده بود و از حدود یک ماه گذشته این افزایش قیمت‌ها به شکل محسوس و شدیدی خود را نشان داده است. اکثر فروشنده‌ها از فروش امتناع می‌کنند در حالی که تعداد خریداران در بازار زیاد است و قیمت‌ها نسبت به دو تا سه ماه گذشته حداقل یک تا چند درصد افزایش یافته است. با ورود به سال جدید و انتظار افزایش دستمزدها و تورم انتظاری که در جامعه وجود دارد باور عمومی بر این است که قیمت‌ها در سال آینده نیز افزایش خواهد یافت.

تقاضای مصرفی و سرمایه‌ای؛ افق میان‌مدت بازار مسکن

مهدی سلطان محمدی کارشناس مسکن، می‌گوید تقاضای مسکن در سال ۱۴۰۵ هم مصرفی و هم سرمایه‌ای خواهد بود، اما این تقسیم‌بندی بیشتر به منبع مالی خرید بازمی‌گردد، یعنی خریداران از منابع خود خانوار، برای مصرف شخصی استفاده می‌کنند یا سرمایه‌گذاران مسکن را برای اجاره یا فروش مجدد تهیه می‌کنند. در هر دو حالت تقاضا، بخش مشخصی از بازار را پاسخ می‌دهد یا نیاز شخصی خانوارها را تامین می‌کند یا بازار اجاره و سرمایه‌گذاری را.

او تاکید می‌کند که در شرایط اقتصادی کنونی و با میزان بالای نااطمینانی، بخش زیادی از بازار مسکن برای خرید کوتاه‌مدت یا سوداگرانه جذاب نیست و سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند منابع خود را در بازارهایی مانند طلا، دلار یا سهام قرار دهند. کسانی که وارد بازار مسکن می‌شوند معمولا با افق میان‌مدت یا بلندمدت عمل می‌کنند.

اثر این روند بر بازار این است که وقتی واحدهای موجود به فروش می‌رسند، سازندگان می‌توانند منابع خود را برای پروژه‌های جدید به حرکت درآورند. معمولا با کاهش موجودی و افزایش فروش در یک مقطع زمانی، انتظار می‌رود در دوره بعدی ساخت و ساز افزایش یابد و حداقل اثر مثبت خود را بر بازار داشته باشد.

ریسک‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در سال ۱۴۰۵

در زمینه ریسک‌ها و فرصت‌ها، او توضیح می‌دهد که وقتی نوسانات بازار زیاد است افراد معمولا وارد بازار مسکن نمی‌شوند و سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت را ترجیح می‌دهند.در چنین شرایطی، نقدشوندگی به عامل مهمی تبدیل می‌شود و سرمایه‌گذاران منابع خود را در بازارهایی قرار می‌دهند که دسترسی سریع به آن ممکن باشد.

 وقتی بازار ثبات بیشتری پیدا کند سرمایه‌گذاری‌های سوداگرانه از بخش‌های دیگر به سمت بازارهای باثبات‌تر مانند بورس و مسکن هدایت می‌شوند.

بنابراین با روشن شدن چشم‌انداز سیاسی و اقتصادی، انتظار می‌رود سرمایه‌گذاری در بخش مسکن افزایش پیدا کند و بازار از رونق بیشتری برخوردار شود.

بازار مسکن در سال ۱۴۰۵: نوسان قیمت و چالش قدرت خرید

سال ۱۴۰۵ برای بازار مسکن سالی پیچیده و پرچالش به نظر می‌رسد. هش نرخ دلار و افزایش هزینه ساخت، فشار زیادی روی قیمت آپارتمان‌ها ایجاد کرده و بازار را در مسیر صعودی قرار داده است اما سطح درآمد و توان مالی خانوارها فاصله قابل توجهی با این قیمت‌ها دارد که می‌تواند محدودیت جدی در معاملات واقعی ایجاد کند.

با توجه به شرایط اقتصادی و تورم بالای انتظاری بخش قابل توجهی از تقاضا به سمت خرید میان‌مدت و بلندمدت حرکت می‌کند و انگیزه برای خرید کوتاه‌مدت یا سوداگرانه محدود است.این یعنی بازار به رغم رشد قیمت‌ها، از خطر حباب کوتاه‌مدت نسبی در امان خواهد بود.در مقابل محدودیت قدرت خرید می‌تواند نرخ گردش فایل‌های فروش را کاهش دهد و بازار را در برخی مناطق به سمت رکود معاملاتی سوق دهد.

 انتظار می‌رود کاهش موجودی واحدهای فروشی و فروش مستمر،منابع سازندگان را برای پروژه‌های جدید آزاد کند و در میان‌مدت به افزایش ساخت و ساز کمک کند.با این حال، این اثر مثبت تنها در صورتی محقق می‌شود که بازار از نااطمینانی اقتصادی و سیاسی عبور کند و سرمایه‌گذاران به سمت بخش مسکن بازگردند.

در کل سال ۱۴۰۵ بازاری نوسانی و چندوجهی خواهد بود، فشار قیمت‌ها و محدودیت قدرت خرید می‌تواند رشد معاملات را محدود کنداما تقاضای بلندمدت و ظرفیت سازندگان برای تولید مسکن جدید،فرصت‌هایی برای تعادل بازار و بازگشت رونق ایجاد خواهد کرد.موفقیت بازار در این سال به شدت وابسته به ثبات اقتصادی،سیاست‌های حمایتی و مدیریت ریسک سرمایه‌گذاری خواهد بود.


صفحه اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
چند احتمال درباره دلایل لغو مذاکرات سوئیس
سرنوشت تلخ نوجوان 15 ساله در نزاع خیابانی
هشدار تند معاون رئیس‌جمهور آمریکا به نتانیاهو
هشدار نسبت به کاهش شدید سرانه آب تجدیدپذیر در ایران
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 29 خرداد+ وضعیت استان ها
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟؛ از کمین مرگبار مقاومت تا بمباران روستاهای نبطیه
تصاویر جنجالی مهاجم تیم ملی تکذیب شد
درخواست جدید پنتاگون از کنگره برای تأمین هزینه‌های جنگ
جدال دیپلماتیک درباره بحران انسانی غزه در شورای امنیت
خبر خوش برای بازنشستگان ؛ اعلام زمان واریز حقوق خرداد
عاشورا؛ مکتب انسان مسئول
برگزاری آزمون سمپاد در 418 شهرستان کشور ؛ سوالات آزمون چه بود؟
شرط لبنان برای اجرای آتش بس با رژیم صهیونیستی
اظهارنظر جنجالی ترامپ در مراسم اعطای مدال افتخار
جنایت جدید اسرائیل در نبطیه؛ نقض آشکار توافق آتش‌بس و پاسخ کوبنده مقاومت
تأکید شورای عالی امنیت ملی بر استیفای حقوق ملت و خونخواهی «رهبر شهید» در مسیر مذاکرات
شب تلخ آسیایی‌ها در جام جهانی؛ صعود مکزیک و تحقیر سنگین قطر
قالیباف در پاسخ به پیام رهبر انقلاب: تضمین اجرای تفاهم، جان ماست
استقبال مصر از تفاهم‌نامه ایران و آمریکا
روایت آسوشیتدپرس از نامه الحاقی ایران و آژانس برای انجام یک ماموریت
برنامه کامل مسابقات جام جهانی 2026 ؛ شنبه 30 خرداد
جدول فیلم‌های سینمایی امروز تلویزیون |جمعه 29 خرداد
نخبگان در آستانه سربازی بخوانند+جزئیات
تشخیص افسردگی کودکان از چشم آنها
انتقال جدید لژیونر ایرانی به اروپا
کدام شیر برای استخوان‌ها بهتر است؟
کلاژن؛ «معجزه جوانی» یا محصولی تحت تأثیر تبلیغات؟
بینی الکترونیکی مواد غذایی فاسد را تشخیص می دهد
پیام رهبری،مسئولیت اجزای مؤثر در فرآیند مذاکره را تبیین کرد
عزاداری شب چهارم محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
عاشورا، جدال جاودان حقیقت با قدرت
اولیسه در مسیر زیدان و پلاتینی
توافق ایران و آمریکا امتیازات گسترده ای به تهران می دهد
توافق صلح در ایران، روز شکرگزاری در پاکستان
لغو سفر هیات ایرانی به ژنو به دلیل تداوم حملات به لبنان
وزیر امور خارجه: هدایت‌های دلسوزانه رهبر انقلاب، پشتوانه‌ صیانت از عزت ملی است
نمایش درخشان وفایی؛ صعود مقتدرانه به ووهان چین
رامین رضاییان خلاق‌ترین‌ بازیکن جام جهانی شد
بازتاب گسترده تفاهم‌نامه ایران و آمریکا/ رسانه ها، افراد و محافل سیاسی چه گفتند؟
سطح هشدار مسافرت به ایران کاهش می یابد
رکورد 18 ساله 50 متر قورباغه ایران شکسته شد
مهلت دو ماهه مقاومت به صهیونیست ها برای خروج از لبنان
ونس: متن توافق با ایران به کنگره ارسال شد
لفاظی دوباره ترامپ: خبر پرداخت 300 میلیارد دلار به ایران جعلی است
عبور بدون هزینه کشتی‌های تجاری از تنگه هرمز به مدت 60 روز
جامعه جهانی در برابر جنایات صهیونیست‌ها مسئول است
کاپیتان چک بهترین بازیکن دیدار مقابل آفریقای جنوبی شد
آمریکا مسئول اجرای آتش‌بس است
ترامپ: درگیری‌ها در همه جبهه‌ها باید پایان یابد
احتمال لغو تحریم‌های هسته‌ای ایران توسط اتحادیه اروپا