×
اجتماعی
شناسه خبر : 277668
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 07:00
کدام داروها با داروهای فشارخون تداخل دارند؟

کدام داروها با داروهای فشارخون تداخل دارند؟

مصرف مسکن‌های به ظاهر ساده در بیماران مبتلا به بیماری‏های قلبی عروقی همانند پرفشاری خون می‌تواند پیامدهای قابل توجهی به همراه داشته باشد و اثر داروهای کاهنده فشارخون را کاهش دهد.

نورنیوز- گروه اجتماعی: داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن، دیکلوفناک، ملوکسیکام، ناپروکسن و سلکوکسیب از پرمصرف‌ترین داروها برای تسکین دردهای عضلانی، اسکلتی، استخوانی و سردرد هستند و بسیاری از افراد این داروها را بدون نسخه و به‌صورت خودسرانه تهیه و استفاده می‌کنند.

دکتر امید مرادی، متخصص داروسازی بالینی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این باره گفت: از دیدگاه علم داروسازی، این داروها می‏‌توانند سبب کاهش جریان خون کلیوی، احتباس آب و نمک در بدن فرد بیمار و افزایش مقاومت عروقی شوند.

افزایش فشارخون

وی تصریح کرد: این فرآیند نه تنها می‌تواند باعث افزایش فشارخون شود، بلکه اثر درمانی داروهای مورد استفاده در درمان پرفشاری خون همانند داروهای کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان، والزارتان، هیدروکلروتیازید، فوروزماید را نیز تضعیف کند؛ به همین دلیل، بیماری که پیش‌تر فشارخون کنترل‌شده‌ای داشته است، ممکن است پس از چند روز مصرف این داروها همانند ایبوپروفن یا دیکلوفناک با افزایش ناگهانی فشارخون یا تورم اندام‌ها روبه‌رو شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه این خطر در سالمندان، بیماران دیابتی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی یا کسانی که همزمان از داروهای مدر و کنترل کننده فشارخون استفاده می‌کنند، جدی‌تر است، بیان کرد: در چنین شرایطی، مصرف همزمان چند مسکن از این دسته و یا استفاده از دوز بالای این داروها می‌تواند فشار مضاعفی بر سیستم قلبی عروقی و کلیوی وارد کرده و حتی به کاهش عملکرد کلیوی یا نارسایی حاد کلیه منجر شود.

نشانه‌های آسیب کلیوی

مرادی، بروز علائمی مانند کاهش حجم ادرار، ضعف، تورم پاها یا افزایش سطح کراتینین خون را از نشانه های آسیب کلیوی ناشی از این تداخل دانست و گفت: همچنین استفاده از این داروها در بیماران دارای فاکتورهای خطر بروز حوادث قلبی و عروقی همانند پرفشاری خون، دیابت، بیماری عروق کرونر و سابقه بیماری عروق مغزی، ممکن است سبب بروز حوادث ماژور عروق قلبی و یا مغزی همانند سندرم حاد کرونر، سکته مغزی و یا مرگ شود.

بیماران خودسرانه مسکن مصرف نکنند

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی توصیه کرد که بیماران مبتلا به بیماری‏های قلبی و عروقی همانند پرفشاری‏ خون از مصرف خودسرانه این مسکن‌ها پرهیز کنند و در صورت نیاز به داروی ضددرد، حتما قبل از استفاده با داروساز یا پزشک مشورت نمایند، در بسیاری از موارد، استفاده از جایگزین‌های ایمن‌تر و مصرف کوتاه‌مدت با حداقل دوز می‌تواند از بروز عوارض پیشگیری کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در پایان خاطرنشان کرد: افزایش آگاهی بیماران درباره این تداخل ساده اما مهم، نقش قابل توجهی در حفظ کنترل فشارخون و پیشگیری از حوادث قلبی عروقی و آسیب‌های کلیوی دارد.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
وعده ترامپ برای پایان سریع «موضوع ایران» و سقوط قیمت نفت
ایران اتهام حمله پهپادی به نیروگاه هسته ای امارات را رد کرد
ترامپ در مراسم ازدواج پسرش شرکت نمی‌کند
رایزنی جدید فدراسیون فوتبال با AFC درباره معرفی نمایندگان ایران
رویترز: یک تیم مذاکره‌کننده قطری در تهران حضور دارد + علت سفر
دومین پیروزی استقلال با غلبه بر نفت جهرم
تهران حلقه پیوند دیپلماسی همسایگی و همکاری‌های اقتصادی با پاکستان است
مقاومت تنها ضامن حفظ موجودیت لبنان است
پس‌انداز خانوارهای انگلیسی صفر شد
نحوه برگزاری امتحانات و ثبت نمرات هفتم تا دهمی‌های پایتخت اعلام شد
سقوط نرخ فعالیت اقتصادی در منطقه یورو
داوید آلابا از رئال مادرید خداحافظی می کند؟
پشت پرده استعفایی دیگر در دولت ترامپ
ورود نخستین صندوق پروژه نیروگاه خورشیدی به بورس انرژی
تمرینات تیم ملی فوتبال با سه لژیونر برگزار شد
فرانسه قطعنامه ماموریت تنگه هرمز را به شورای امنیت می برد
نخستین اظهارنظر پیاتزا بعد از ورود به تهران چه بود؟
هشدار فرانسه درباره عواقب گزینه نظامی آمریکا علیه تنگه هرمز
تسلط ایران بر گلوگاه اینترنت منطقه و تعیین «مجوز عبور»
چرا رهبران جمهوری‌خواه از رأی‌گیری برای ادامه جنگ با ایران خودداری کردند؟
قزاقستان میزبان مسابقات جهانی کشتی بزرگسالان شد
ایران دهها جنگنده و پهپاد آمریکایی را در جنگ اخیر سرنگون کرد
ویزای تمام اعضای تیم فوتبال ایران در جام جهانی 2026 صادر می‌شود
مدیر اطلاعات ملی آمریکا استعفا داد
ادعاهای تکراری ترامپ: ایران مشتاق رسیدن به توافق است
تل‌آویو در تله صمود؛ شکست بزرگ بدون جنگ مستقیم
کاروان پاراوزنه‌برداری یک طلا و یک برنز گرفت
عاصم منیر وارد تهران شد
واکنش سفارت ایران به آلمان در پی اتهام‌زنی بی‌اساس
معمای پرکاری پاکستان!
هند موشک بالستیک کوتاه‌برد آزمایش کرد
تاثیر مثبت جام جهانی بر تولید ناخالص داخلی کانادا
تجمع اعتراضی هزاران نفر از مردم کوبا مقابل سفارت آمریکا
انتقاد پوتین از وضعیت فساد در رژیم کی‌یف
گنبد آهنین و نفربر ارتش اسرائیل زیر حملات حزب الله
اعتراض صدراعظم آلمان به خشونت صهیونیست ها در کرانه باختری
تیم ملی آمریکا مقصد بعدی گواردیولا است؟
اضافه کاری کارکنان بعد از ساعت 13 ممنوع!
یمن: تجاوز جدید با پاسخ قاطع روبرو خواهد شد
تحریم‌های ضدایرانی به هرمز کشیده شد
بقائی: تجاوز آمریکا «غیرضروری» نبود بلکه «مجرمانه» بود
رهبران 7 کشور غربی شهرک سازی در کرانه باختری را محکوم کردند
روبیو ادعا کرد: همه دوست داریم شاهد توافق با ایران باشیم
امتحانات خردادماه در گلستان غیرحضوری شد
پاکستان و آمریکا در اتصال ریلی با هم همکاری می کنند
محاصره و فشار بر باریکه غزه شدت بیشتری گرفت
شکایت گل‌گهر از چادرملو به نفع پرسپولیسی ها
روابط عمومی سپاه: مذاکره، صحنه دیگری از کارزار میدان نبرد است
وزیر نفت: مردم بهینه انرژی مصرف کنند
15 نفر محکوم فراری در پیشوا تحویل زندان شدند