×
سیاسی
شناسه خبر : 277623
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 19:32
روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم/حمله آمریکا به ایران یک قمار واقعی است

در مصاحبه با رادیو ان پی آر (NPR) آمریکا؛

روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم/حمله آمریکا به ایران یک قمار واقعی است

مجید تخت روانچی مجید تخت روانچی با اشاره به برگزاری سومین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در روز پنجشنبه در ژنو گفت: ما آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا این اتفاق رخ دهد. با صداقت کامل و حسن نیت وارد اتاق مذاکرات در ژنو خواهیم شد و امیدواریم رویکرد مثبت از سوی آمریکایی‌ها نیز متقابلاً پاسخ داده شود.

نورنیوز-گروه سیاسی: معاون سیاسی وزیر خارجه در مصاحبه با رادیو ان پی آر (NPR) آمریکا در پاسخ به تهدیدهای رئیس جمهور آمریکا علیه ایران و احتمال حمله واشنگتن به کشورمان گفت: امیدواریم با چنین وضعیتی مواجه نشویم، زیرا جنگی که آغاز شود، قابل مهار نیست. چگونه می‌توان جنگ را با یک ضربه پایان داد؟ بنابراین این یک قمار واقعی از نظر ماست. امیدواریم چنین چیزی رخ ندهد، اما در هر صورت، اگر حمله‌ای یا تجاوزی علیه ایران صورت گیرد، ما طبق برنامه‌ریزی دفاعی خود پاسخ خواهیم داد. بنابراین همه باید بدانند که شروع جنگ ممکن است، اما پایان دادن به آن آسان نیست.

متن کامل مصاحبه این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با این رسانه آمریکایی به شرح زیر است: 

آیا انتظار دارید در اتاق مذاکرات با آمریکایی‌ها مستقیماً روبه‌رو شوید؟

ما گفت‌وگوهای خود را در ژنو، در همان چارچوبی که در مسقط و ژنو در هفته گذشته داشتیم، ادامه خواهیم داد، بنابراین هیچ چیز تغییر نخواهد کرد. همانگونه که به توافق رسیدیم ادامه خواهیم داد.

آیا این به معنای مذاکره مستقیم است؟

معمولاً کار را با مذاکرات غیرمستقیم از طریق وزیر خارجه عمان آغاز می‌کنیم. دفعه قبل در ژنو، رافائل گروسی نیز حضور داشت. در ابتدا، مذاکرات غیرمستقیم توسط وزیر خارجه عمان و آقای گروسی انجام شد. بعداً فرصتی برای دست دادن پیدا کردیم و آن یک دیدار مستقیم چند دقیقه‌ای بود.

وزیر امور خارجه عمان گفته است که در روز پنجشنبه به سمت نهایی کردن توافق پیش خواهیم رفت. آیا شما نزدیک به توافق هستید؟

ما آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم. ما هر کاری که لازم باشد انجام خواهیم داد تا این اتفاق رخ دهد. با صداقت کامل و حسن نیت وارد اتاق مذاکرات در ژنو خواهیم شد و امیدواریم این حسن نیت و رویکرد مثبت از سوی آمریکایی‌ها نیز متقابلاً پاسخ داده شود. اگر اراده سیاسی در همه طرف‌ها وجود داشته باشد، به نظر من توافق می‌تواند هرچه سریع‌تر حاصل شود.

گزارش شده است که ایران در حال اصلاح متن پیشنهادی برای ارائه به آمریکا در این مذاکره است؟ آیا در این متن پیشنهادی موضوعاتی فراتر از برنامه هسته‌ای نیز پیشنهاد شده است؟

خیر، موضوع مذاکرات مسئله هسته‌ای است و این مورد توافق همه طرف‌هاست. این همان کاری است که در دو دور نخست در مسقط و ژنو انجام دادیم و در نشست آینده ژنو نیز همین خواهد بود.

می‌خواهم برای مردمی که هر روز ما را دنبال نمی‌کنند، روشن کنیم که هیچ مذاکره‌ای در مورد موضوعات دیگر مثل موشک‌های بالستیکی و ... نخواهید داشت؟

همان‌طور که گفتم، تنها موضوع مذاکرات در نشست آینده ژنو، مسئله هسته‌ای است.

می‌خواهم در مورد پیامدهای اعتراضات ماه ژانویه در ایران صحبت کنم. مردم مکرراً پیام می‌دهند که نمی‌توانند پیام‌های خود را به دلیل محدودیت‌های اینترنت به گوش جهانیان برسانند. خبرنگار دیگری گزارش داده است که معترضان به طرز وحشتناکی در زندان اعدام می شوند. آیا شخصی به دلیل اغتشاشات اخیر در زندان اعدام شده است؟

خیر، این‌ها درست نیست. در واقع اینترنت وصل است. اینترنت قطع نشده است. بنابراین مردم به اینترنت بین‌المللی دسترسی دارند. می‌دانید، خبرنگاران خارجی زیادی در تهران حضور دارند. سفیران در تهران حضور دارند و می‌توانند شهادت دهند که زندگی در تهران به صورت عادی در جریان است و همه این گمانه‌زنی‌ها غیرواقعی است.

یکی دیگر از خبرنگاران ما با شخصی مصاحبه کرده است که می‌گوید نیروهای امنیتی در ایران به دنبال معترضان در مدارس هستند و سعی می‌کنند کسانی را که در ماه ژانویه اعتراض کرده بودند، شناسایی کنند. می‌خواهم به صدای شخصی که خواسته است هویتش فاش نشود ولی بخشی از صدای او را برایتان پخش می‌کنم. آیا این درست است؟ آیا نیروهای امنیتی هنوز به دنبال افرادی هستند که در اعتراضات شرکت کرده‌اند؟

خیر، اصلاً چنین چیزی نیست. همه این دروغ‌ها برای تحریک اوضاع مطرح می‌شود. چگونه می‌توان چنین چیزهایی را توجیه کرد؟ چگونه می‌توان ثابت کرد که این نسخه از رویدادهای جاری در تهران درست است؟ و می‌دانید، مردم می‌توانند از روش‌های مختلفی از جمله هوش مصنوعی برای تولید چنین صداهایی استفاده کنند. می‌توانم به شما بگویم که مدارس باز هستند، مردم فرزندانشان را به مدرسه می‌فرستند و هیچ چیز از این دست در ایران رخ نداده است.

ایالات متحده، همان‌طور که شما به‌ خوبی می‌دانید، حجم زیادی از نیروی نظامی را در منطقه اطراف ایران مستقر کرده است و تلاش می‌کند از طریق حمله محدود نظامی کشور شما را پای میز مذاکره بکشاند و این یکی از گزینه‌های رئیس جمهور است. ایران چگونه به حمله نظامی پاسخ خواهد داد؟

امیدواریم با چنین وضعیتی مواجه نشویم، زیرا جنگی که آغاز شود، قابل مهار نیست. چگونه می‌توان جنگ را با یک ضربه پایان داد؟ بنابراین این یک قمار واقعی از نظر ماست. امیدواریم چنین چیزی رخ ندهد، اما در هر صورت، اگر حمله‌ای یا تجاوزی علیه ایران صورت گیرد، ما طبق برنامه‌ریزی دفاعی خود پاسخ خواهیم داد. بنابراین همه باید بدانند که شروع جنگ ممکن است، اما پایان دادن به آن آسان نیست. ضمناً، کل منطقه از پیامدهای تجاوز علیه ایران آسیب خواهد دید.

آیا می‌گویید ایران آماده است به همسایگان خود مانند امارات متحده عربی، عربستان سعودی و کشورهای با تأسیسات نفتی که لزوماً به ایران حمله نمی‌کنند، حمله کنید؟

نه. ما بهترین روابط را با همسایگان خود داریم و با همه آن‌ها در شرایط خوبی هستیم. منظور من این است که اگر آمریکا به ایران حمله کند، چگونه می‌توان انتظار داشت ایران سکوت کند؟ ما باید به دارایی‌ها و اهداف آمریکا در منطقه پاسخ دهیم. اما ترجیح قطعی ما حرکت در مسیر صلح است. به همین دلیل نشست آینده ژنو بسیار مهم است. چرا باید وقت خود را صرف چیزی کنیم که برای کل منطقه و برای همه زیان‌بار خواهد بود؟

بیایید بر دیپلماسی تمرکز کنیم، زیرا دیپلماسی به نفع همه خواهد بود. هیچ راه‌حل نظامی برای پرونده هسته‌ای ایران وجود ندارد. بنابراین به جای جنگ‌طلبی، به جای اعزام نیرو و فرستادن ناوگان نظامی به منطقه ما بهتر است بر دیپلماسی تمرکز شود. هدف از اعزام نیرو و ناوگان نظامی به منطقه ما چیست؟ آیا می‌خواهند ایران را مرعوب کنند؟ این اتفاق نخواهد افتاد. ایرانی‌ها ثابت کرده‌اند که مقاوم و تاب‌آور هستند. بنابراین بهتر است بر کار واقعی تمرکز کنیم و آن دیپلماسی است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
سکوت در برابر حملات به ایران پذیرفتنی نیست
ایران مقاومت و ایستادگی خود را حفظ کرده است
ایران بیانیه شورای سازمان دریانوردی را مخدوش و یک‌جانبه خواند
بازگشت 346 ایرانی در راه‌مانده امارات از مسیر افغانستان به مشهد
شهادت 5 فلسطینی در غزه
تعطیلی نیمی از پروازهای فرودگاه بن‌گوریون
خطیب، نماد جهاد صادقانه برای امنیت ایران بود
کی‌روش و رؤیای تمام‌نشدنی جام جهانی
ایران، خانه امن بانوان ورزشکار میهن‌دوست است
نکاتی درباره تنگه هرمز که هر ایرانی باید بداند
فرانسه خواستار توقف چند روزه جنگ با هدف مذاکره شد
خبر خوش دولت برای شرکت‌های دانش بنیان
درخواست عمان از شورای امنیت برای توقف جنگ
موج‌ سفرهای نوروزی و ترافیک سنگین در جاده چالوس
تلاش کانادا برای تنش‌زدایی و جلوگیری از گسترش جنگ
بن بست کنگره درمقابل درخواست 200 میلیاردی پنتاگون برای جنگ با ایران
بازگشت مردان جنگ؛ نسل آتش و خون دوباره لباس رزم به تن کرد
پیام تبریک و تسلیت فرمانده‌کل سپاه به مناسبت شهادت سردار غلامرضا سلیمانی
موج‌ 64 عملیات وعده صادق 4 ادامه دارد/حمله موشکی به سرزمین‌های اشغالی وپالایشگاه های حیفا
البرادعی: علی لاریجانی سیاستمداری فیلسوف بود
ایلهان عمر : ترامپ مردی دیوانه است
تکلیف ساختمان‌های آسیب‌دیده در جنگ رمضان چه می‌شود؟
گفتگوی صریح قبرس بر سر آینده پایگاه‌های نظامی انگلیس
شعله‌ور شدن قیمت نفت / از نفت 101 دلاری ایران تا نفت 153 دلاری عمان
آمار رسانه صهیونیستی از موشک‌های خوشه‌ای ایران
آیا میادین میوه و تره‌بار در نوروز باز هستند؟
تلویزیون چه برنامه هایی برای نوروز 1405 دارد؟
قدردانی وزیر کشور از خانواده حافظان امنیت و امدادگران
هشدار قرارگاه خاتم : حمله دوباره به زیرساخت‌های انرژی پاسخ شدیدتری خواهد داشت
توییت ترامپ، نماد بن بست راهبردی آمریکا در جنگ
تحلیل زیدآبادی از تغییر موضع معترضان ایرانی با جنگ متوحشانه آمریکا
سرشبکه سلطنت‌طلب دستگیر شد
نا امیدی ترامپ از اروپایی‌ها در جنگ با ایران
تازه ترین آمار از میزان آسیب‌‌ها به خانه‌ها و ادارات در 18 استان
سقوط آزاد طلا / آینده طلا و هشدار فدرال رزرو درباره تاثیر جنگ ایران بر اقتصاد
تهدید پهپادهای ناشناس علیه مقامات دولت ترامپ
استعفای رئیس مرکز مبارزه با تروریسم آمریکا کار دستش داد
خبر خوش برای بازنشستگان تامین اجتماعی
قیمت خودرو امروز 28 اسفند 1404 / بازار خودروهای مونتاژی از نفس افتاد + جدول
آمار شهدا و مجروحان حمله موشکی شب گذشته به میناب
پایان سال با دلار 137 هزار تومانی
ادامه حملات آمریکا-اسرائیل به ایران/ جنایت جدید آمریکا و اسرائیل در تهران
دفاع علمای ترکمن‌صحرا از ایستادگی ایران علیه کفر
طرح تازه مجلس برای اخذ عوارض از کشتی‌های عبوری از تنگه هرمز
سامانه‌های پیامکی رژیم صهیونیستی هک شد
وزارت دفاع: به طور قطع دشمنان تقاص این جنایات تروریستی را پس خواهند داد
ساعات کاری میادین میوه و تره‌بار در نوروز
عراقچی: آمریکایی ها اسرائیل و همراهانش را مسئول وضع اقتصادی خود بدانند
نخست وزیر هلند : هرگونه مأموریت احتمالی در تنگه هرمز ناممکن است
جزئیات آتش‌سوزی گسترده در پالایشگاه کویت