×
اجتماعی
شناسه خبر : 277611
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 18:32
دانشگاه تهران ضمن حمایت از حق اعتراض قانونی با اقدام خشونت‌آمیز برخورد می‌کند

در بیانیه‌ای تاکید شد؛

دانشگاه تهران ضمن حمایت از حق اعتراض قانونی با اقدام خشونت‌آمیز برخورد می‌کند

دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: تفکیک قائل‌شدن بین اعتراض مسالمت‌آمیز و اقدامات خشونت‌آمیز و خرابکارانه، که با اهدافی خاص از بیرون دانشگاه هدایت می‌شود، وظیفه ملّی همه دانشجویان است.

نورنیوز- گروه اجتماعی: دانشگاه تهران با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: تفکیک قایل‌شدن بین اعتراض مسالمت‌آمیز و اقدامات خشونت‌آمیز و خرابکارانه، که با اهدافی خاص از بیرون دانشگاه هدایت می‌شود، وظیفه ملّی همه دانشجویان است.دانشگاه با کمال جدیت از حق اعتراض قانونی دانشجویان حمایت می‌کند، اما در عین‌حال با هرگونه اقدام خشونت‌آمیز و اقدام خرابکارانه از سوی هر گروه یا فردی برخورد قانونی و قاطع خواهد داشت.

بیانیه این دانشگاه بدین شرح است: دانشگاه تهران، در طول نزدیک به یکصد سال فعالیت خود، همواره خاستگاه اندیشه ورزی، تضارب آرا و افکار گفت‌وگوهای نقادانه و سازنده بوده است.

تنوع اندیشه‌ها و گفت‌وگو بر سر اختلاف آرا و دیدگاه‌ها، زمانی ثمربخش است که در چارچوب اخلاق، قانون و احترام متقابل باشد.

ضمن ابراز تأسف عمیق از حوادث اخیر کشور و از دست دادن جمعی از هم‌وطنان عزیز و همدردی با دانشجویان، دانشگاهیان و آحاد ملت ایران، از آنجا که در روزهای اخیر با آغاز تجمعات دانشجویی در دانشگاه‌های کشور، دانشگاه تهران نیز شاهد برگزاری تجمعاتی در برخی واحدهای خود بود، نکات زیر را اعلام می‌نماید:

تجمعات دانشجویی، بیش و پیش از هر چیز، بیانگر احساس مسئولیت اجتماعی و دغدغه‌مندی نسل جوان نسبت به سرنوشت کشور است.

دانشگاه بر این باور است که حق اعتراض مسالمت‌آمیز و مطالبه‌گری قانونمند، به عنوان یک اصل اساسی و از پایه‌های اصلی فعالیت جنبش‌های اصیل دانشجویی، باید توسط همه نهادها و مسئولین به رسمیت شناخته شود.

دانشجو به عنوان پرسشگر و مطالبه‌گر، حق دارد در چارچوب مقررات و بدون هراس از عواقب محتمل بعدی، نظرات خود را بیان کند و دانشگاه نیز باید بستر امن طرح دیدگاه‌ها را فراهم آورد.

به همین منظور، برای نخستین بار در کشور، دانشگاه تهران با اختصاص مکانی برای این مهم، بر اهمیت شنیدن صدای دانشجویان به عنوان آینده‌سازان کشور تأکید می‌کند.

اعتراضات دانشجویی در طول چند دهه گذشته، روند متعارفی داشته است که مرور تاریخ جنبش‌های اصیل دانشجویی، خطوط کلی آن را پیش روی ما می‌گذارد. در این‌گونه اعتراضات، پرهیز از خشونت و افراطی‌گری، حفظ احترام طرفین و حرمت‌نهادن به نمادهای ملی و تمامیت ارضی، همواره اصلی اصیل و غیر قابل خدشه بوده است.

در اعتراضات اخیر دانشجویان دانشگاه تهران، با کمال تأسف، شاهد اهانت به پرچم جمهوری اسلامی ایران بودیم که به شدت توسط دانشگاه محکوم می‌شود.

پرچم، در همه جای جهان، به عنوان نماد ملی کشور، نماد هویت جمعی و نشانه وحدت و یکپارچگی ملت است و هتک حرمت آن، خط قرمز همه کسانی است که زیر سایه آن زندگی می‌کنند. بر اساس این اصل مسلّم، هیچ‌گاه نباید اعتراضات با توهین به نمادهای ملی و میهنی مورد خدشه قرار گیرد، چرا که احترام به پرچم، احترام به ملّیت و سرزمین و تاریخ و فرهنگ است و آن عمل ضدّ ملی، علاوه بر اینکه امری غیرقانونی است، از شأن و متانت دانشجویان و جنش‌های اصیل دانشجویی بسیار فاصله دارد.

تفکیک قایل‌شدن بین اعتراض مسالمت‌آمیز و اقدامات خشونت‌آمیز و خرابکارانه، که با اهدافی خاص از بیرون دانشگاه هدایت می‌شود، وظیفه ملّی همه دانشجویان است. دانشگاه با کمال جدیت از حق اعتراض قانونی دانشجویان حمایت می‌کند، اما در عین‌حال با هرگونه اقدام خشونت‌آمیز و اقدام خرابکارانه از سوی هر گروه یا فردی برخورد قانونی و قاطع خواهد داشت.

رویکرد اصلی دانشگاه، گفت‌وگو و مدیریت تنش از طریق تعامل دوسویه بین دانشجویان، استادان و مسئولان است و امیدواریم دانشجویان فهیم و فرهیخته دانشگاه تهران نیز، با درک فضای سیاسی و اجتماعی کشور، خاصه در برهه‌ای که از سوی دشمنان همیشگی ایران عزیز در معرض تهدید است، با خردورزی، دوراندیشی و مهم‌تر از همه آینده‌نگری، ضمن بیان اعتراضات به حق خود، اجازه دهند دانشگاه هم‌چنان مانند گذشته، محیطی امن برای نقد و انتقاد سازنده و هم‌اندیشی برای ساختن آینده بهتر باقی بماند و به میدان کشاکش‌های خشونت‌آمیز و دور از خردورزی که در نهایت جز آسیب به سپهر علمی کشور حاصلی ندارد، تبدیل نگردد.

دانشگاه تهران، در این مسیر، همراه و همپای دانشجویان از هر دسته و گروه است و امید می‌رود با تعامل دوسویه دانشجویان و مسئولان، این گونه تجمعات، به تقویت فضای همدلانه برای بررسی دقیق‌تر موضوعات و یافتن راه‌حل‌های اساسی برای دغدغه‌های به‌حق دانشجویان و مسائل کشور بیانجامد.


ایرنا
اخبار مرتبط
محرومیت موقت سه دانشجوی دانشگاه تهران
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 14:31
محرومیت موقت سه دانشجوی دانشگاه تهران
در پی برگزاری تجمعات اخیر در دانشگاه تهران و گزارش‌هایی مبنی بر بی‌احترامی به پرچم ملی، سه دانشجوی متخلف این دانشگاه شناسایی و تا برگزاری جلسه شورای انضباطی، به‌طور موقت از تحصیل محروم شدند.
دانشگاه تهران: کلاس‌های نیم‌سال دوم حضوری برگزار می‌شود
سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 15:00
دانشگاه تهران: کلاس‌های نیم‌سال دوم حضوری برگزار می‌شود
معاون آموزشی دانشگاه تهران تأکید کرد کلاس‌های نیم‌سال دوم تحصیلی این دانشگاه از دوم اسفند 1404 به صورت حضوری برگزار می‌شود و تغییر در نحوه برگزاری ایجاد نشده است.
درخواست انجمن اسلامی دانشگاه تهران از هیئت رئیسه دانشگاه
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 18:55
درخواست انجمن اسلامی دانشگاه تهران از هیئت رئیسه دانشگاه
انجمن اسلامی دانشگاه تهران خواستار ورود هیئت رئیسه این دانشگاه به آنچه «رفتارهای تنش‌زای رخ داده در زیر نظر دوربین‌های دانشگاه» خواند شد.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران:حضور افراد ناشناس را رد نمی‌کنم
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 14:41
معاون فرهنگی دانشگاه تهران:حضور افراد ناشناس را رد نمی‌کنم
معاون فرهنگی دانشگاه تهران احتمال حضور افراد ناشناس در تجمع دیروز را رد نمی‌کند و می‌گوید در جریان تجمع، پرتاب سنگ و بطری رخ داد و تعدادی از دانشجویان بسیجی آسیب دیدند.
5 دانشجوی بازداشتی دانشگاه تهران آزاد شدند
یکشنبه 1404/12/03 ساعت 18:42
5 دانشجوی بازداشتی دانشگاه تهران آزاد شدند
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران از آزادی 5 دانشجوی بازداشتی حوادث دی ماه این دانشگاه خبر داد و گفت: تعداد معدودی از دانشجویان همچنان در بازداشت هستند که پیگیری برای آزادی این دانشجویان هستیم.
در تجمعات امروز دانشگاه تهران چه گذشت؟
یکشنبه 1404/12/03 ساعت 18:00
در تجمعات امروز دانشگاه تهران چه گذشت؟
در پی تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در محوطه این دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران توضیحاتی ارائه داد.
نظرات

آخرین اخبار
حمله آمریکا به حوالی سیریک/تکذیب تخلیه خارگ/ممنوعیت تردد غیرضروری در هرمزگان
انگلیس (2) - فرانسه (0)
هرتسوگ: عربستان حق توافق با ایران ندارد!
کبد چرب؛ بیماری خاموشی که به اپیدمی جهانی تبدیل شده است
ادعای سنتکام درباره ادامه محاصره دریایی ایران
نجباء: آمریکا هزینه دور زدن تنگه هرمز را از عراق می‌گیرد
بانک‌های خوزستان روز دوشنبه تعطیل هستند
شریعتی:حمله به اهداف‌ نفتی منطقه عامل بازدارنده آمریکاست
دزدی 15 میلیارد دلاری ترامپ از ونزوئلا
انصارالله: کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکا شریک تجاوز به ایران هستند
رهبر انقلاب: مردم مومن عراق در استقبال از قائد عظیم‌الشان شهید حماسه‌ای عظیم آفریدند
غریب‌آبادی: پیگیر خسارت‌ جنگ‌ها هستیم + فیلم
خبر قطع اینترنت تکذیب شد
موشکهای ایران‌ به ترامپ فهماند که جنگ، بازی کامپیوتری نیست!
پرسپولیس به دنبال بازیکن پیشین بارسلونا
چرا تنگه هرمز به محور اصلی تقابل ایران و آمریکا تبدیل شد؟
خروج هرمزگان از برنامه خاموشی برق کشور
پزشکیان: اتحاد و پرهیز از تفرقه رمز عبور از بزنگاه تاریخی است
زمان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران مشخص شد
سقوط محبوبیت ترامپ؛ نارضایتی اقتصادی آمریکایی‌ها به اوج رسید
پاسخ نیروهای مسلح ایران به تجاوز جدید آمریکا؛ اعتراف سنتکام به هلاکت نظامیان آمریکایی
والیبال نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد+ تبریک عارف
آماده‌باش کامل عراق برای اربعین؛ امنیت زائران در اولویت است
پروازهای ایران به دبی از سر گرفته شد
3 طلا و یک نقره ثمره تلاش زیست‌شناسان جوان ایران در جهان
عارف: آمریکا پیش از خشک شدن مرکب تفاهم‌نامه، تعهداتش را نقض کرد
دستور فتاح برای کمک به مناطق آسیب‌دیده و تامین آب شرب 20 روستای جاسک
افتخارآفرینی شیمی‌دان‌های جوان ایران در جهان؛ 4 مدال برای تیم ملی
ادارات هرمزگان فردا یکشنبه با 50 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند
والیبالیست های نوجوان ایرانی در تیم رویایی آسیا
اعتراف سنتکام به کشته‌شدن 2 نظامی آمریکایی در اردن
مهاجم گل‌گهر با سپاهان به توافق رسید
نادر غبیشاوی به استقلال پیوست
جنگ با ایران میراث ترامپ را نابود می‌کند
حادثه برای کشتی تجاری در نزدیکی سواحل عمان
اسرائیل هیوم: ترامپ تمایلی به دیدار با نتانیاهو ندارد
خیبر مدافع ذوب‌آهن را جذب کرد
مردم از تردد غیر ضرور در جاده‌های هرمزگان خودداری کنند
کمیته بین‌المللی المپیک قصدی برای محرومیت اینفانتینو ندارد!
تردد از تونل شهید میرزایی بندرعباس ممنوع شد
ایران در سید سوم فوتبال آسیایی ناگویا قرار گرفت
رهبر انقلاب: نقض تفاهم‌نامه بار دیگر نامعتبربودن امضای رئیس‌جمهور آمریکا را ثابت کرد
پشت پرده اعترافات ونس؛ سیاست یا عملیات روانی؟
بقائی:آمریکا با حمله به غیرنظامیان جنایت جنگی مرتکب شد
پخش رقابت فرانسه و انگلیس برای برنز جام جهانی از شبکه سه
هشدار یک مقام نظامی درباره پیامدهای حمله آمریکا به زیرساخت‌های ایران
لاوروف و امارات خواستار توقف درگیری‌ها در تنگه هرمز شدند
زمان نشستن زیدان روی نیمکت فرانسه مشخص شد
مقر گروه‌های ضدایرانی مورد هدف قرار گرفت
حزب‌الله توافق چارچوب لبنان و اسرائیل را رد کرد