×
بین الملل
شناسه خبر : 277608
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 18:06
تلاش واشنگتن برای فاصله گرفتن از اظهارات سفیرش در تل‌آویو

پولیتیکو؛

تلاش واشنگتن برای فاصله گرفتن از اظهارات سفیرش در تل‌آویو

در ادامه جنجال‌ها بر سر اظهارات اخیر سفیر ایالات متحده در اراضی اشغالی فلسطین، مقام‌های ارشد واشنگتن برای کنترل آسیب، وارد عمل شده و با تماس برقرار کردن با مقام‌های کشورهای عرب به آنها توضیح داده‌اند این اظهارات به منزله تغییر سیاست‌ آمریکا نیست.

نورنیوز- گروه بین الملل: جنجال بعد از آن شروع شد که «مایک هاکبی»، سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی در گفت‌وگویی رسانه‌ای مدعی شده بود رژیم صهیونیستی بر اساس «وعده‌های کتاب مقدس»، «حق دینی» برای سیطره بر بخش‌های گسترده‌ای از خاورمیانه دارد! این اظهارات به سرعت به یک بحران جدید برای تیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا تبدیل شده است.

به نوشته روزنامه «پولتیکو» منابع آگاه از رایزنی‌های فشرده مقامات ارشد دولت آمریکا با شماری از کشورهای عربی در پی این جنجال خبر می‌دهند . بر اساس این گزارش مقامات ارشد دولت ترامپ در روزهای اخیر تماس‌های گسترده‌ای با کشورهای عربی برقرار کرده‌اند تا نگرانی‌های آن‌ها را در مورد اظهارات هاکبی برطرف و آتش خشم کشورهای عربی را مهار کنند.

به گفته سه فرد مطلع که نامشان را فاش نساختند در این تماس‌ها، مقاماتی از جمله «کریس لاندو»، معاون وزیر خارجه  و «آلیسون هوکر»، معاون امور سیاسی وزیر خارجه آمریکا، به کشورهای نگران اعلام کرده‌اند اظهارات هاکبی در مصاحبه با «تاکر کارلسون»، پادکستر آمریکایی، صرفا بازتاب‌دهنده نظرات شخصی او بوده و به معنای تغییر سیاست رسمی واشنگتن نیست.

هاکبی در مصاحبه با «تاکر کارلسون»، مجری سابق شبکه فاکس‌نیوز، در پاسخ به سوالی درباره تفسیر برخی محافل مسیحی صهیونیست از وعده‌های تورات برای واگذاری سرزمینی «از نیل تا فرات» به بنی‌اسرائیل، گفت که «اگر تمام آن را بگیرند، اشکالی ندارد» .

این اظهارات که به معنای به رسمیت شناختن حق توسعه‌طلبی ارضی رژیم صهیونیستی شامل کشورهای عربی مانند مصر، عربستان، اردن، عراق و سوریه تفسیر می‌شود، موجی از خشم و محکومیت را در جهان عرب و اسلام برانگیخت.

به گزارش پولتیکو، این جنجال در شرایط حساسی رخ داده است؛ شرایطی که طی آن دولت ترامپ در تلاش است تا کشورهای عربی را برای مشارکت در طرح‌های ادعایی خود برای بازسازی غزه و نیز تقویت جبهه ضدایرانی جلب کند. مقامات ارشد آمریکا در تماس‌های خود با رهبران عرب یادآور شده‌اند که «دونالد ترامپ شخصا به آنان قول داده است که از الحاق کرانه باختری به رژیم صهیونیستی جلوگیری کند.»

یک دیپلمات ارشد یک کشور حاشیه خلیج فارس به پالیتیکو گفت که این اظهارات می‌تواند یکی از اهداف کلیدی دولت ترامپ یعنی ادغام رژیم صهیونیستی در غرب آسیا  را با شکست مواجه کند . این دیپلمات تأکید کرد:«حاکمیت کشورهای عربی چیزی نیست که بتوان با آن شوخی کرد، به ویژه در شرایطی که ما در تلاش برای ایجاد خاورمیانه‌ای متحد با حضور اسرائیل هستیم.»

در پی این جنجال، سفارت آمریکا در قدس اشغالی با صدور بیانیه‌ای مدعی شد که اظهارات هاکبی «خارج از بافت» خود نقل قول شده است . خود هاکبی نیز در شبکه اجتماعی ایکس به انتقاد از کارلسون پرداخت و رسانه‌ها را به عدم پوشش «بافت کامل» سخنانش متهم کرد .

با این حال، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که نامش را فاش نساخت در گفت‌وگو با پالتیکو تصریح کرد: «او (هاکبی) نماینده دیدگاه‌های ما نیست و نماینده بهترین نسخه از موضع حامی اسرائیل هم نیست».


نظرات

آخرین اخبار
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا
انتقاد صریح کارلسون از سیاست‌های ترامپ درباره جنگ ایران
ناوگان جهانی «صمود» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرد
پایان زودهنگام ام‌باپه در لالیگا
نوراینفو | 6 کار اشتباه بلافاصله بعد از خوردن غذا
سناتور روس: تجربه ونزوئلا، محاسبات آمریکا درباره ایران را گمراه کرد
افشاگری جدید درباره ضعف امنیتی در ضیافت کاخ سفید
رشد بودجه شیر مدارس در سال 1405 به بیش از 10 همت رسید
شاخص کیفیت هوای پایتخت امروز روی عدد 68؛ وضعیت «قابل‌قبول»
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405+ جدول
آغاز برداشت گندم در 6 استان؛ پیش‌بینی تولید 13.5 میلیون تن
قیمت تیرآهن 7 اردیبهشت 1405 اعلام شد + جدول
قیمت طلای جهانی امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 / حبس طلا در بن‌بست مذاکرات
چرایی ورود خطرناک لندن به بازی امنیتی جدید؟
تأخیر کوتاه در پاسخ هوش مصنوعی، آن را باهوش‌تر جلوه می‌دهد
ترکیب استرس و الکل، آسیبی ماندگار برای مغز
هشدار هواشناسی: دریا در سواحل هرمزگان مواج می‌شود
نماینده پارلمان لبنان: اعلام آتش‌بس به‌تنهایی کافی نیست
دانشمندان پشم را به ماده‌ای نو برای ترمیم استخوان تبدیل کردند
وزیر راه: ایمنی، شرط بنیادین پایداری نظام حمل‌ونقل است
دوفوریتی | موج بیکاری های ناشی از جنگ را چگونه مهار کنیم؟
جنگ 60 روزه و ماهیت نبرد راهبردها
روانشناسی سیاسی نتانیاهو
چرا استرس و بحران ذائقه غذایی را تغییر می‌دهند؟
سریال سو قصد های ناکام
دستور اژه‌ای برای بررسی واگذاری «خط‌های سفید» و اینترنت پرو
گزارش راهور از جاده‌ها؛ بارش باران در 6 استان و انسداد چند محور
برنامه مسابقات ورزشی امروز 7 اردیبهشت 1405+ جدول پخش
روز خونین در چاد، 42 کشته در درگیری جوامع محلی
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 7 اردیبهشت +وضعیت استان ها
آکسیوس مدعی شد : ایران طرح جدیدی برای مذاکرات ارائه کرد
یمن: شکست اسرائیل در فلسطین به معنای ناکامی طرح‌هایش در منطقه است