×
اقتصادی
شناسه خبر : 277498
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 12:16
تا تعیین تکلیف بدهی فولادی‌ها واردات زغال‌سنگ متوقف شود

رئیس انجمن زغال‌سنگ:

تا تعیین تکلیف بدهی فولادی‌ها واردات زغال‌سنگ متوقف شود

رئیس انجمن زغال‌سنگ ایران خواستار توقف واردات زغال‌سنگ تا تعیین تکلیف بدهی صنایع فولادی شد و هشدار داد، معادن داخلی در معرض بحران اجتماعی و کاهش تولید هستند.

نورنیوز-گروه اقتصادی: احمد دادوند، با اشاره به جایگاه حیاتی معادن زغال‌سنگ در تأمین خوراک صنایع فولاد کوره بلند، نسبت به تبعات ناشی از عدم ایفای تعهدات مالی خریداران (صنایع فولادی) به  وزیر صنعت، معدن و تجارت، هشدار داده است.

 رئیس انجمن زغال‌سنگ ایران با بیان اینکه معادن زغال‌سنگ با ایجاد حدود 330 فرصت اشتغال مستقیم نقشی تعیین‌کننده در چرخه تأمین زغال‌سنگ موردنیاز صنایع فولاد در شرایط ناترازی انرژی کنونی کشور دارند، تأکید شده است: نیروی کار معادن به دلیل فعالیت در عمق چندصد متری زمین و شرایط خطرناک، همواره مورد توجه ویژه افکار عمومی و نهاد‌های نظارتی است و هرگونه اختلال در این حوزه می‌تواند به سرعت به بحران‌های اجتماعی و کارگری منجر شود.

دادوند در ادامه به تفاوت ساختار هزینه در معادن زغال‌سنگ نسبت به سایر صنایع اشاره کرده و گفت: در حالی که در سایر صنایع عمده هزینه‌ها صرف مواد اولیه و ماشین‌آلات می‌شود، در معادن زغال‌سنگ به‌طور متوسط 65 درصد هزینه‌ها به دستمزد و خدمات مرتبط با نیروی کار اختصاص دارد. از آنجا که پرداخت دستمزد باید نقدی صورت گیرد و امکان ایفای تعهدات به روش‌های اعتباری وجود ندارد، هرگونه کمبود نقدینگی بلافاصله بر معیشت کارگران تأثیر منفی می‌گذارد.

رئیس انجمن زغال‌سنگ با اشاره به توافقات پیشین میان معادن و صنایع فولادی، از عدم پایبندی خریداران به تعهدات مالی خبر داده و آورده است:  صنایع فولادی در ماه‌های متمادی اخیر به تعهدات خود عمل نکرده و یا مبالغی بسیار کم و نامنظم پرداخت کرده‌اند؛ به‌گونه‌ای که مطالبات انباشته معادن و کارخانه‌های زغال‌شویی نزد خریداران بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان است و امید به پرداخت این مطالبات روزبه‌روز کاهش می‌یابد.

وی هشدار داده است که تداوم این روند نه‌تنها حوزه کارگری را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه تأمین تجهیزات ایمنی و نگهداری معادن را نیز با مشکل مواجه خواهد کرد.

وی گفت: تجمیع عواملی مانند کاهش تمرکز و بهره‌وری نیروی کار به دلیل معوقات دستمزد، کاهش ضریب ایمنی معادن به علت عدم امکان تأمین تجهیزات حفاظتی، و مخاطرات ذاتی فعالیت در اعماق زمین، دامنه تأثیر را به سمت شکل‌گیری بحران‌های اجتماعی سوق می‌دهد و در نهایت معادن ناچار به کاهش تولید، تعدیل نیرو و تعطیلی خواهند شد.

رئیس انجمن زغال‌سنگ در بخش دیگری از نامه به پیامد‌های کلان تعطیلی احتمالی معادن اشاره کرده و نوشته است:در صورت تعطیلی معادن، نیاز کشور به 3 میلیون تن زغال‌سنگ همچنان پابرجا خواهد ماند و ایران ناچار خواهد شد همین میزان را با قیمتی دو برابر (حدود 500 میلیون دلار در سال) از خارج واردات کند.

رییس انجمن زغال‌سنگ ایران در پایان از وزیر صمت درخواست کرده است حداقل تا تعیین‌تکلیف بدهی معادن زغال‌سنگ، از صدور مجوز واردات زغال‌سنگ ممانعت شود. این درخواست در شرایطی مطرح می‌شود که به گفته فعالان این حوزه، زغال‌سنگ وارداتی به‌صورت نقدی و با قیمتی چندبرابر نمونه داخلی خریداری می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
پادشاه اردن: کلید صلح خاورمیانه در حل مسئله فلسطین است
نورنما | خورشید گرفتگی از فضا
کشف 3400 لیتر گازوئیل قاچاق در آب‌های سیریک
نشست محرمانه منامه؛ گزارش وال‌استریت ژورنال، هدف جلسه را در گزارش نورنیوز تأیید کرد
پرونده جاسوسی چینی‌ها در کره‌جنوبی؛ ضعف‌های امنیتی سئول آشکار شد
جزئیات طرح جدید ساماندهی اتباع؛ بیش از 200 هزار نفر طرد شدند
پیشنهاد نامگذاری فرودگاه مهرآباد به نام رهبر شهید
حریفان استقلال و تراکتور در قرعه کشی لیگ نخبگان آسیا مشخص شدند
جانشین سپاه: مردم عامل اصلی پیروزی در جنگ‌ها بودند
جزئیات دستگیری یک جاسوس در تهران
برنامه‌ای برای افزایش قیمت بنزین وجود ندارد
تأکید پزشکیان بر مدیریت جهادی برای حل چالش‌های کشور
بی‌بی در برزخ انتخابات و دخالت‌های ترامپ!
نتایج نهایی آزمون دکتری 1405 اعلام شد
عراقچی درباره «التماس مذاکره» چه گفت؟
کشف 15 میلیارد تومان وجه نقد قاچاق در خراسان جنوبی
انتقاد از بی‌توجهی مسئولان به اجرای قانون مناسب‌سازی
راهکارهای پلیس برای ناکام گذاشتن سارقان منزل
شاخ‌های اینستاگرامی روی صحنه تئاتر!
پیکر جوان 35 ساله پس از 5 روز جست‌وجو در زاینده‌رود پیدا شد
بیراهه‌های یک طرح نابهنگام
منظومه سمفونیک «ابر و آتش» به یاد اسرای شهید دفاع مقدس منتشر شد
دعوت به حضور در آیین‌های اربعین رهبر شهید؛ با تو در عهدیم تا صبح ظهور
امنیت اجاره ای ترک برداشت، متحدان آمریکا راه خروج را یافتند
جدول قیمت سیب زمینی، پیاز و انواع میوه و تره بار امروز سه شنبه 27 مرداد
سپاه با اتمام مهلت تفاهم، محاصره خلیج فارس را می‌شکند؟
وزیر آموزش و پرورش: تعطیلی مدارس نباید به یک رویه تبدیل شود
ادارات بوشهر چهارشنبه تعطیل شدند
هشدار ایران به کشتی‌های شبح؛ بازی پنهان، پاسخ آشکار دارد
قطعی برق خراسان شمالی امروز سه شنبه 27 مرداد + جدول
سونامی گازوئیل از هرمز تا جنوب‌شرق آسیا
قیمت جهانی طلا امروز سه شنبه 27 مرداد
پرسپولیس در یک پرونده حقوقی برنده شد
اضطراب قبل از کنکور طبیعی است یا نگران‌کننده؟
هشدار جدی پلیس درباره پلاک مخدوشی
فشار جفریز بر ترامپ برای توقف خشونت در کرانه باختری
پیوند سلاح مقاومت و حاکمیت ملی عراق
واکنش حسین‌زاده به حمله به دفتر بارزانی؛ ایران و اقلیم کردستان یکی هستند
خزانه طلایی بریکس؛ نقشه تازه روسیه برای استقلال مالی
رکورد صادرات غیرنفتی در سال 1405
آغاز عملیات خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در بوشهر
فلیک علیه دی‌یونگ؛ ستاره هلندی در آستانه جدایی از بارسا
هشدار دیوان محاسبات به وزارت نفت
واشنگتن برای «جنگ بعدی» مهمات کافی دارد؟
بروزترین قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه شنبه 27 مرداد اعلام شد + جدول
آخرین قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه 27 مرداد + جدول
کارت ورود به جلسه کنکور 1405؛ 750 هزار داوطلب کارت گرفتند
چهار حمله هوایی به فرودگاه ابوالظهور در ادلب سوریه
رئیس مجلس فردا عازم عراق می‌شود
ترکیب احتمالی استقلال مقابل نساجی مشخص شد