×
اقتصادی
شناسه خبر : 277483
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 11:15
بررسی کاهش قیمت اوراق وام مسکن در بازار اوراق تسهیلات

بررسی کاهش قیمت اوراق وام مسکن در بازار اوراق تسهیلات

هزینه دریافت وام 1.28 میلیارد تومانی مسکن از محل اوراق با کاهش 130 میلیون تومانی به حدود 304 میلیون تومان رسیده است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: هزینه دریافت امتیاز اوراق تسهیلات مسکن (تسه) نسبت به دی‌ماه و بهمن ماه کاهش یافته است. دی‌ماه امسال قیمت هر برگه اوراق وام مسکن تا ۱۷۰ هزار تومان رسیده بود که بهمن‌ماه به حدود ۱۳۰ هزار تومان کاهش پیدا کرد و در حال حاضر با افت قابل توجه در محدوده ۱۱۵ تا ۱۲۳ هزار تومان خرید و فروش می‌شود.

به زوجین ساکن در تهران، نفری ۵۰۰ میلیون تومان وام اوراق مسکن از طریق فرابورس تعلق می‌گیرد که جمعا ۱ میلیارد تومان می‌شود. قابلیت دریافت ۲۸۰ میلیون تومان وام جعاله (تعمیرات) نیز در این تسهیلات وجود دارد.

این وام نیاز به سپرده‌گذاری ندارد و برای دریافت آن باید از طریق فرابورس امتیاز اوراق تسهیلات مسکن (تسه) خریداری کرد.

هر برگه ۵۰۰ هزار تومانی تسه یک امتیاز وام محسوب می‌شود. بدین ترتیب هر متقاضی دریافت وام در تهران برای دریافت وام ۵۰۰ میلیون تومانی باید ۱۰۰۰ برگه اوراق بخرد. لذا برای دریافت تسهیلات ۱ میلیارد تومانی زوجین باید ۲۰۰۰ برگه و وام ۲۸۰ میلیون تومانی جعاله ۵۶۰ برگه اوراق تسه خریداری کرد.

امتیاز تسهیلات مسکن سال ۱۴۰۴ طبق آخرین معاملات صورت گرفته در فرابورس ۱۱۸ هزار و ۹۴۳ تومان است که نسبت به روز گذشته ۵ درصد کاهش قیمت داشته است.

با این حساب امروز زوجین تهرانی برای دریافت تسهیلات مسکن به همراه وام جعاله مطابق قیمت‌های ۴ اسفند ۱۴۰۴ لازم است ۲۵۶۰ برگه اوراق به قیمت ۱۱۸ هزار و ۹۴۳ تومان خریداری کنند که تقریبا ۳۰۴ میلیون و ۴۹۴ هزار تومان می‌شود. در واقع وام ۱.۲۸ میلیارد تومانی برای یک خانواده دو نفره در پایتخت ۳۰۴ میلیون تومان آب می‌خورد.

این در حالی است که بر اساس قیمت‌های دی‌ماه امسال هزینه دریافت  وام اوراق برای زوجین ساکن در تهران حدود ۴۳۵ میلیون تومان بود.

مسکن
 

سقف تسهیلات اوراق در مراکز استان‌ها و شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر به ازای هر نفر ۸۰۰ میلیون تومان است که به زوجین ۱۶۰ میلیون تومان به اضافه ۲۸۰ میلیون تومان وام جعاله پرداخت می‌شود.

 در سایر مناطق شهری به نیز ۶۰۰ میلیون تومان وام اوراق به هر نفر تعلق می‌گیرد، لذا زوجین در این مناطق می‌توانند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون وام اوراق به همراه ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات جعاله دریافت کنند.

وام دو نفره اوراق مسکن صرفا محدود به زوجین نیست. از اردیبهشت امسال اعلام شد سقف این تسهیلات به بستگان با مصادیق «پدر و فرزند»، «مادر و فرزند»، «خواهر و برادر»، «خواهر و خواهر» و «برادر و برادر» نیز تعلق می‌گیرد.

در سال‌های گذشته برای پرداخت تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق، محدودیت مربوط به سال ساخت ساختمان وجود داشت که اردیبهشت امسال این محدودیت برداشته شد. بنابراین اعطای این تسهیلات فارغ از قدمت بنا (با رعایت عمر مفید باقیمانده از ملک مطابق با گزارش ارزیابی) امکانپذیر است.


اخبار مرتبط
متقاضیان مسکن برای وام 2 میلیاردی چقدر باید پول اوراق بدهند؟
دوشنبه 1405/06/02 ساعت 11:17
متقاضیان مسکن برای وام 2 میلیاردی چقدر باید پول اوراق بدهند؟
با کاهش قیمت اوراق «تسه» به محدوده 85 تا 87 هزار تومان، هزینه دریافت وام 2 میلیارد تومانی مسکن برای زوج‌های تهرانی به حدود 349 میلیون تومان رسیده است.
پیش‌ بینی قیمت مسکن در سال 1405
چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 09:26
پیش‌ بینی قیمت مسکن در سال 1405
بازار مسکن در سال 1405 با نوسان قیمت و محدودیت قدرت خرید مواجه خواهد شد، اما تقاضای بلندمدت و ظرفیت سازندگان می‌تواند تعادل نسبی بازار را حفظ کند.
خبر خوش عارف به روستاییان؛ وام مسکن روستایی افزایش یافت
چهارشنبه 1404/11/22 ساعت 17:35
خبر خوش عارف به روستاییان؛ وام مسکن روستایی افزایش یافت
معاون اول رئیس جمهور افزایش وام مسکن روستایی به 500 میلیون تومان را ابلاغ کرد.
مقایسه جهانی وام مسکن؛ جایگاه ایران کجاست؟
پنج‌شنبه 1404/09/13 ساعت 08:53
نورنیوز بررسی می‌کند،
مقایسه جهانی وام مسکن؛ جایگاه ایران کجاست؟
بررسی جهانی سهم وام‌های مسکن نشان می‌دهد ایران با تنها 3٪ کمترین حمایت بانکی از مسکن را دارد؛ فاصله‌ای چشمگیر با میانگین 19٪ جهانی و کشورهایی با سهم بیش از 40٪.
نظرات

آخرین اخبار
کشف پیکر کودک مفقودشده در زاینده‌رود بعد از 60 روز
عرضه 100 هزار سکه در بورس کالا از فردا + جزئیات خرید
پرواز بوشهر ـ دبی از 20 شهریور برقرار می‌شود
عارف: مبلغ کالابرگ به‌زودی افزایش می‌یابد
رئیس‌جمهور: یکی از مهم‌ترین مصادیق امر به معروف، تقویت وحدت اجتماعی است
آخرین قیمت طلا و سکه امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ سکه بازهم گران تر شد+جدول قیمت ها
ربیعی: باید الگوی زیست سازگار با شوک‌های اقتصادی طراحی کنیم
اعتراض ایسلند به نقشه جنجالی ترامپ
پزشکیان: زمستان سخت را مدیریت می‌کنیم
گسترش دامنه تحریم‌های یکجانبه علیه ایران از سوی انگلیس
رئیس اتاق اصناف تهران: با گرانی خودسرانه برخورد می‌شود
جهش نفت در سایه جنگ؛ نفت 97 دلاری شد
ثبت‌نام دانشگاه علمی‌کاربردی آغاز شد+ لینک ثبت نام
آخرین قیمت سکه پارسیان امروز 17 شهریور + جدول قیمت ها
جدول قطعی برق اصفهان سه‌شنبه 17 شهریور + لینک جدول خاموشی
از هیاهوی جنگ بزرگ تا شکار سایه‌ها در کرانه
برنامه قطعی برق کرمان امروز سه‌شنبه 17 شهریور 1405+ لینک مشاهده خاموشی
صادرات چین در اوج؛ جهش 25 درصدی در آستانه دیدار شی و ترامپ
6 هزار مگاوات برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر
رشد 13.5 درصدی معاملات آسیا؛ تأکید ایران بر پول‌های ملی
کرملین درباره تنگه هرمز موضع گرفت
ایران و چین راه‌های عبور از تحریم‌های آمریکا را می‌شناسند
افت سنگین اقتصاد عربستان در سایه کاهش تولید نفت
ترافیک سنگین در چالوس؛ جاده یکطرفه شد
مجازات قاچاقچیان قطعی می‌شود؛ جزئیات تغییر قانون
دور تازه تلاش قطر برای ازسرگیری مذاکرات میان واشنگتن و تهران
قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه 17 شهریور 1405؛ چرا دلار دوباره صعودی شد؟
عراقچی: بازگشت آمریکا به تعهدات، راه حل ساده برای پایان تنش منطقه‌ای است
پادکست | جمعه سیاه
جانشین فرمانده کل سپاه: تنگه هرمز همچنان تحت کنترل ایران است
نورنما | حمله آمریکا به نفتکش های ایرانی
آخرین جزئیات پرونده‌های مهم قضایی؛ از پرونده محمد باقر خرازی تا تراستی‌ها و تعهدات ارزی
خنثی‌سازی مهمات عمل نکرده در بوشهر
موضع‌گیری تند سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه تصمیم انگلیس+ جزئیات
خودروهای نوشماره و وارداتی چقدر بنزین می‌گیرند؟
پزشکیان پیام صریحی به متجاوزان داد
زمان مراسم خاکسپاری حسین وخشوری اعلام شد
کشف سوخت قاچاق زیر بار خاک تریلی
خبر خوش برای جاماندگان ارشد علوم پزشکی
تلگرام در کدام کشورها از دسترس خارج شد؟
وزیر نیرو: مردم از درآمد نیروگاه‌های خورشیدی بهره می‌برند
آخرین قیمت دینار عراق امروز سه شنبه 17 شهریور؛ دینار کاهشی شد
آمریکا در شوک گازوئیلی؛ سان‌فرانسیسکو در آستانه 9 دلار، مقصد بعدی 10 دلار؟
گلستان زیر باران رفت؛ خسارتی ثبت نشد
هشدار هواشناسی؛ بارش‌ها تا 4 روز آینده ادامه دارد
کارت زرد مجلس به وزیر ارتباطات
جزئیات افزایش وام ودیعه مسکن
آخرین اخبار وگزارش ها ازسیل مازندران و گیلان؛ ساری زیر آب رفت، ادارات و بانک ها تعطیل شدند
برنامه دولت برای کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در زمستان
آخرین اخبار جنگ ایران و آمریکا؛ حمله به تأسیسات انرژی عربستان و کاهش شدید تردد در هرمز