×
بین الملل
شناسه خبر : 277468
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 09:51
روسیه آماده میانجیگری دیپلماتیک میان ایران و آمریکا

روسیه آماده میانجیگری دیپلماتیک میان ایران و آمریکا

معاون وزیر خارجه روسیه از آمادگی مسکو برای کمک به حل و فصل دیپلماتیک اختلاف‌های ایران و آمریکا خبر داد و خواستار تضمین واشنگتن برای جلوگیری از درگیری نظامی شد.

نورنیوز-گروه بین الملل: وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که دیمیتری لیوبینسکی روز دوشنبه در نشست گروه دوستان دفاع از منشور سازمان ملل متحد در ژنو، گفت: از آمریکا و همپیمانان آن می‌خواهیم که از طرح‌های خود برای حمله به تاسیسات هسته‌ای صلح آمیز ایران صرف نظر کنند.

وی افزود: روسیه آماده است کمک‌های لازم را برای از سرگیری تلاش‌ها برای یافتن راه حل‌های دیپلماتیک برای اختلاف‌ها ارائه کند.

لیوبینسکی اضافه کرد: ما از واشنگتن می‌خواهیم که تضمین‌های قاطعی ارائه کند که در آینده نیز هیچ گونه درگیری نظامی وجود نخواهد داشت.

میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی پیش تر از دیدار مشترک خود به همراه نمایندگان دائم چین و ایران در وین با رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد و گفت: در این دیدار بر اهمیت دستیابی به یک راه‌حل سیاسی و دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای ایران تاکید شد.

اولیانوف در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در دیدار با گروسی بر لزوم حل و فصل همه مشکلات موجود در زمینه موضوع هسته‌ای ایران از طریق یک راه‌حل صرفاً سیاسی و دیپلماتیک تاکید شد.

وی افزود: این نوع همکاری بین هیات‌های دیپلماتیک مسکو، پکن و تهران در وین ادامه خواهد یافت.

سخنگوی کرملین نیز پیش تر در اظهاراتی گفت: ما در حال حاضر شاهد شدت گرفتن بی‌سابقه تنش‌ها در منطقه هستیم اما همچنان انتظار داریم که ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک و مذاکرات در جستجوی راه‌حل، (بر گزینه نظامی) پیروز شوند.

دیمیتری پسکوف روز پنجشنبه (۳۰ بهمن) در جمع خبرنگاران افزود: روسیه به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهد و در این راستا، از دوستان ایرانی خود و همه طرف‌های منطقه می‌خواهیم که خویشتنداری کنند.

سخنگوی کرملین گفت:‌ از همه طرف‌ها می‌خواهیم که ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک را به عنوان اولویت مطلق در حل مسائل مختلف در پیش گیرند.

پسکوف در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا رزمایش‌های مشترک روسیه و ایران به شدت گرفتن تنش در اطراف ایران مرتبط است، افزود: اینها رزمایش‌های برنامه‌ریزی شده‌ای هستند و از قبل در مورد آنها توافق شده است.

پیش از این، سخنگوی کرملین روز چهارشنبه با بیان اینکه مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا در حال انجام است، ‌خودداری از پیش‌داوری درباره نتیجه این گفت‌ وگوها را خواستار شده بود.

دور دوم مذاکرات هسته‌ای در ژنو روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ پس از ۴۸ ساعت رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک در حالی به پایان رسید که مذاکره‌کنندگان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا بر سر «یک سری اصول راهنما» به موافقت کلی رسیدند و روند نزدیک کردن مواضع برای کار روی متن‌های یک توافق احتمالی وارد مرحله تازه‌ای شد.

دور نخست مذاکرات غیرمستقیم تهران - واشنگتن نیز جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ (۶ فوریه ۲۰۲۶) در مسقط برگزار شد و در جریان گفت‌ وگوها، هیات‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا مجموعه‌ای از نظرات، ملاحظه‌ها و رویکردها را از طریق بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان به یکدیگر منتقل کرده بودند.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان دور دوم مذاکرات هسته‌ای در ژنو گفت که در این نشست «ایده‌های مختلفی مطرح شد و به صورت جدی مورد بحث قرار گرفت» و در نهایت «بر سر یک سری اصول راهنما توانستیم یک موافقت کلی پیدا کنیم.»

وی افزود که مسیر گفت‌ وگوها از این پس بر پایه همین اصول دنبال خواهد شد و «وارد متن یک توافق احتمالی خواهیم شد.»

با این وجود، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در شبکه تروث سوشال خود با ادامه رویکرد متناقض و دوگانه خود علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد: «اگر ایران تصمیم به عدم توافق بگیرد، ممکن است آمریکا از دیه‌گو گارسیا و فرودگاه واقع در فیرفورد استفاده کند.»


نظرات

آخرین اخبار
ایران خواستار همکاری سلامت بریکس شد
محدودیت‌های تردد در جاده چالوس+جزئیات
22متهم پرونده های ارزی، پشت میله های زندان
هشدار نماینده فلسطین درباره کوچ اجباری فلسطینیان
بخشنامه جدید سازمان اداری و استخدامی برای کارمندان دولت + جزییات و ممنوعیت جدید در ادارات
قیمت جهانی طلا در سراشیبی؛قیمت نفت صعودی شد
پیگیری مطالبات 11 میلیارد دلاری ایران از عراق
سیاری: قدرت ایران برای آمریکا هضم‌ناشدنی است
حملات بامدادی آمریکا به ایران؛ پاسخ موشکی ایران به پایگاه‌های آمریکا در اردن، بحرین و کویت
گزارش نیویورک تایمز درباره آتش بس 10 روزه، انحرافی است
هانیه رستمی به فینال تپانچه 10متر جام جهانی صعود کرد
چین و آسه‌آن، خواستار تداوم مذاکرات میان ایران و آمریکا شدند
حمایت سازمان منطقه آزاد قشم از اصناف در شرایط جنگی
اعتراف واشنگتن به توان موشک های ایران در حمله به پایگاه های امریکا
قهرمانان کاتای بانوان معرفی شدند
سه جغرافیا، یک سرنوشت
سی و یکمین المپیاد دانشجویی کشور آغاز شد
4شهید و 7مجروح در دشمن به5 استان
جزئیات جدید از مصوبه مهم دولت برای نیروهای شرکتی اعلام شد
ایران پیشنهاد آتش‌بس موقت ترامپ را رد کرد
عبدالله ویسی سرمربی جدید ذوب‌آهن شد
عراقچی: منشأ هرگونه تجاوز به ایران، هدف مشروع اقدامات دفاعی نیروهای مسلح است
تهدید اصلی جای دیگری است
تاریخ سفر رئیس‌جمهور چین به آمریکا مشخص شد
قطعی برق کرمانشاه جمعه 2 مرداد 1405 اعلام شد+جدول
عراقچی به تهدید تازه ترامپ پاسخ داد
عراقچی در اجلاس وزیران امور خارجه شانگهای حضور یافت
تعرفه‌های تازه واشنگتن علیه 60 شریک تجاری کلید خورد
تهران در تیرماه 10 روز هوای آلوده را تجربه کرد
فیلم های سینمایی امروز تلویزیون 2 مرداد +جدول پخش
کارشناس عربی: جایگزینی تنگه هرمز و باب‌المندب دهها سال طول می‌کشد
هشدار عراقچی نسبت به توقیف دارایی‌هایی ایران
نگرانی و حیرت اسرائیل از سرعت ایران در بازسازی زیرساخت‌ها
رویترز: اسرائیل نگران توافق هسته‌ای میان آمریکا و عربستان است
هشدار ایران به شورای امنیت : سکوت در برابر تجاوز آمریکا خطرناک است
عقب‌نشینی ترامپ؛ از تهدید به «نابودی زیرساخت» تا «توقیف دارایی»
با این 6 عادت ساده، حال جسم و روانتان را بهتر کنید
در جلسه 2 ساعته فدراسیون والیبال با پیاتزا چه گذشت؟
محکومیت 8 کشور عربی و اسلامی علیه اقدامات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی
هشدار یمن به ترامپ؛ تکرار ماجراجویی نظامی با پاسخ سخت روبه‌رو می‌شود
فرود پرحادثه هواپیمای مسافربری در نیجریه + فیلم
ادعای تازه ترامپ درباره ایران: آنها دوست دارند کاری انجام دهند
عراقچی در پاسخ به روبیو: چشم بستن بر واقعیت‌های میدانی، هزینه سنگین‌تری دارد
هشدار تهران به همسایگان؛ اگر ادعای سنتکام دروغ است، رسما تکذیب کنید
سیستان و بلوچستان زیر هجوم باد و گردوخاک
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت