×
اجتماعی
شناسه خبر : 277419
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 03:01
تاثیر نوشیدنی‌های شیرین بر اضطراب نوجوانان

تاثیر نوشیدنی‌های شیرین بر اضطراب نوجوانان

اضطراب در نوجوانان در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته و این سؤال را ایجاد کرده که چه عواملی در زندگی روزمره در این موج سهیم هستند. یک مطالعه جدید توسط دانشگاه بورنموث و گروهی بین‌المللی از پژوهشگران به عاملی اشاره می‌کند که کمتر به آن توجه شده است، نوشیدنی‌های شیرین.

نورنیوز- گروه اجتماعی: وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است:بررسی چندین پژوهش قبلی نشان داده نوجوانانی که بیشتر نوشیدنی‌های قندی مصرف می‌کنند، بیشتر از دیگران علائم اضطراب را گزارش می‌دهند.

اختلالات اضطرابی یکی از شایع‌ترین چالش‌های سلامت روان در میان جوانان است. در سال ۲۰۲۳ میلادی، حدود ۲۰ درصد از کودکان و نوجوانان جهان به نوعی اختلال روانی مبتلا بودند. در میان این اختلالات، اضطراب یکی از شایع‌ترین آن‌ها گزارش شده است.

با وجود این آمار نگران‌کننده، بیشتر برنامه‌های سلامت عمومی بر پیامدهای جسمی تغذیه ناسالم مانند چاقی و دیابت نوع ۲ متمرکز بوده‌اند. کلوئی کیسی (Chloe Casey)، مدرس تغذیه و یکی از نویسندگان این مطالعه، می‌گوید: تأثیرات رژیم غذایی بر سلامت روان، به‌ویژه درباره نوشیدنی‌های پرکالری اما فاقد ارزش تغذیه‌ای که کمتر به آن‌ها توجه شده است.

یافته‌های مطالعه چه می‌گویند؟

پژوهشگران با مرور چندین مطالعه قبلی که در آن‌ها مصرف نوشیدنی‌های شیرین و علائم روانی در نوجوانان ارزیابی شده بود، به دنبال الگوهای ثابت و مشترک گشتند. نوشیدنی‌های شیرین شامل نوشابه‌ها، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، آب‌میوه‌های شیرین‌شده، چای و قهوه شیرین و شیرهای طعم‌دار بودند.

نتایج مطالعه که در تغذیه و رژیم‌شناسی انسان/ Journal of Human Nutrition and Dietetics منتشر شده، نشان می‌دهد در همه پژوهش‌های بررسی‌شده، الگوی مشترکی وجود داشت: نوجوانانی که نوشیدنی‌های شیرین بیشتری مصرف می‌کردند، علائم اضطراب بیشتری داشتند.

این مطالعه چه چیزی را ثابت نمی‌کند؟

پژوهشگران تأکید می‌کنند این یافته‌ها به معنای آن نیست که نوشیدنی‌های شیرین به صورت مستقیم باعث اضطراب می‌شوند. این مطالعه از نوع مروری است و نمی‌تواند رابطه علت و معلولی را ثابت کند.

چند احتمال دیگر هم وجود دارد از جمله اینکه:

ممکن است نوجوانانی که اضطراب دارند، بیشتر به نوشیدنی‌های شیرین روی بیاورند؛
عوامل مشترک دیگری مانند محیط خانواده یا اختلالات خواب ممکن است هم در مصرف بیشتر قند و هم در اضطراب نقش داشته باشند.

دکتر کیسی توضیح می‌دهد: در این مرحله نمی‌توانیم علت مستقیم را تأیید کنیم، اما این مطالعه یک ارتباط ناسالم بین مصرف نوشیدنی‌های شیرین و اختلالات اضطرابی در جوانان را شناسایی کرده است.

چرا این یافته مهم است؟

افزایش چشمگیر اضطراب در نوجوانان در سال‌های اخیر، شناسایی عوامل خطر تغییرپذیر را به یک اولویت تبدیل کرده است. رژیم غذایی یکی از عادت‌های روزمره‌ای است که می‌توان آن را تغییر داد.

دکتر کیسی در پایان تأکید می‌کند: شناسایی عادت‌های سبک زندگی اهمیت زیادی دارد؛ زیرا می‌توان با تغییر آن‌ها از ادامه این روند جلوگیری کرد.

سخن پایانی

این پژوهش نه می‌گوید نوشابه اضطراب‌آور است، نه نوشیدنی شیرین را شیطانی جلوه می‌دهد؛ بلکه نشان می‌دهد شاید وقت آن رسیده باشد که هنگام صحبت از سلامت روان نوجوانان، به چیزی بیش از استرس امتحانات یا فشار همسالان فکر کنیم. شاید آن لیوان نوشابه هم سهمی داشته باشد.


ایرنا
نظرات

آخرین اخبار
پیش بینی وضعیت آب و هوا هرمزگان فردا یکشنبه 11
جدیدترین قیمت ایران خودرو امروز 10 مرداد؛ از پژو 207 تا تارا و دنا
برنامه قطعی برق کردستان امروز شنبه 10 مرداد
قاتل غزاله در چند قدمی چوبه دار؛ زن سنندجی قربانی خواستگار خشن شد
هشدار ترامپ درباره بحران مهاجرت؛ آمریکا در مسیر اسپانیا قرار می‌گیرد؟
قیمت طلای جهانی ؛ بازار جهانی طلا از روند نزولی خارج شد
طارمی از لیست لیگ قهرمانان اروپا خط خورد؛ تصمیم جنجالی سرمربی المپیاکوس
قیمت دینار عراق امروز شنبه 10 مرداد 1405 اعلام شد
خوابی که قاتل جوان شیرازی را از چوبه دار پایین کشید؛ بخشش غیرمنتظره یک مادر
بازنویسی معادله میدان
قیمت خودرو امروز 10 مرداد 1405؛ شاهین ارزان شد، 207 و چانگان گران شدند
شتاب توسعه انرژی خورشیدی و بادی؛ ایران در مسیر 30 هزار مگاوات برق پاک
انتشار کلید آزمون ارتقای دستیاران پزشکی؛ نحوه ثبت اعتراض داوطلبان
توافق دریایی عربستان و مقاومت حوثی‌ها
قدرت، اقتصاد و آینده ایران
الگوی وحدت‌آفرین در ادراک سیاست خارجی
آخرین وضعیت ترافیک جاده‌های البرز؛ آزادراه کرج - تهران قفل شد
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 10 مرداد 1405+ وضعیت استانها
قمار بزرگ ترامپ؛ آیا واشنگتن بهای جنگ انرژی را خواهد پرداخت؟
تأثیر مدیریت تعادلی رفتار کودکان با سبک فرزندپروری آگاهانه
العربیه: نیروهای آمریکایی خروج تدریجی از کردستان عراق را آغاز کردند
حمله هوایی صهیونیست‌ها به نزدیکی بیمارستان شهدای الاقصی در مرکز غزه
تهدید امنیتی موجب بسته شدن بخشی از فرودگاه «دنور» آمریکا شد
ترکیب موثر زردچوبه در مقابله با سرطان
کم‌خوابی و بی‌خوابی چگونه ساختار مغز را تغییرمی دهند؟
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و وزیر خارجه انگلیس درباره تحولات منطقه
تهران؛ رکورددار قصور پزشکی
کاخ سفید: ترامپ خواهان توافق با ایران است، اما پاسخ به حملات ادامه دارد
هشدار مقام ارشد امنیتی درباره هرگونه حمله احتمالی آمریکا و اسرائیل
الزامات خاطره‌سازی برای مغز
هشدار دبیر شورای امنیت ملی درباره پیامدهای ادامه محاصره دریایی آمریکا
هلاکت و دستگیری عاملان شهادت سه مأمور فراجا در شادگان
علائم افشای سرّ درون
الجزیره؛ تنگه هرمز مهم‌ترین اهرم راهبردی ایران
کنفدراسیون فوتبال آسیا در کنار یوفا و کونکاکاف مقابل طرح فیفا ایستاد
تشییع باشکوه شهدای فراجا در شادگان؛ شهیدان مهدوی‌کیا و سیاه‌نژاد
نشست تخصصی ایران و چین؛ تأکید بر اجرای سند 25 ساله و تقویت همکاری‌های اقتصادی
زمان پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران خودرو اعلام شد+جدول
کامالا هریس؛ جنگ ترامپ با ایران بدون چشم‌انداز پایانی
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا شنبه 10 مرداد+ جدول
قطر از پذیرش نقشه راه توسط حماس استقبال کرد
گوترش: چنگ باید در تمامی جبهه‌‎ها متوقف شود
واکنش جوزف عون به تجاوزات رژیم صهیونیستی
دستور آماده‌باش کامل به حشد الشعبی
فولاد، استقلال را در دیدار دوستانه شکست داد
هشدار زلنسکی درباره تشدید حملات روسیه در دریای سیاه
برنامه قطعی برق تهران فردا شنبه 10 مرداد
جزئیات برنامه راه‌آهن برای اربعین؛ افزایش ظرفیت، امنیت و خدمات به زائران
لینک ساعت قطعی برق کهگیلویه و بویراحمد فردا شنبه 10 مرداد
اظهارات جدید نخست وزیر پاکستان درباره صلح غزه