×
سیاسی
شناسه خبر : 277378
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/04 ساعت 19:45
عارف: دانشجویان باید مطالبات خود را در چارچوب مقررات بیان کنند

عارف: دانشجویان باید مطالبات خود را در چارچوب مقررات بیان کنند

معاون اول رئیس جمهور گفت: دانشجویان کشور از درک سیاسی بالایی برخوردارند و حق دارند مطالبات خود را مطرح کنند، اما این مطالبات باید در چارچوب مقررات بیان شود. رؤسای دانشگاه‌ها نیز با سعه‌صدر و رویکردی پدرانه با دانشجویان تعامل داشته باشند تا نیمسال تحصیلی به‌خوبی سپری شود.

نورنیوز- گروه سیاسی: جلسه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به ریاست محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور، برگزار و کلیات سازوکار پیشنهادی برای تأمین سهم ۲ درصد تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی به تصویب رسید.

این جلسه در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری بر نقش علم و فناوری به‌عنوان موتور پیشران کشور و در مسیر تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت، با حضور وزیران علوم، تحقیقات و فناوری و جهاد کشاورزی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور، دبیر هیأت دولت، سخنگوی دولت، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای شورا برگزار شد.

در این نشست، سازوکار پیشنهادی تأمین سهم ۲ درصد تحقیق و توسعه از تولید ناخالص داخلی به‌عنوان دستور کار اصلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و کلیات آن به تصویب اعضا رسید.

عارف با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران در توسعه علم و فناوری از ابتدای انقلاب اسلامی، گفت: پس از تصویب سند چشم‌انداز توسعه، این رویکرد با جدیت بیشتری دنبال شد و در جنگ ۱۲ روزه نیز صحت این مسیر به‌روشنی اثبات شد.

وی افزود: پس از این جنگ، دانشگاه‌ها در کنار سایر نهادهای پژوهشی و راهبردی، رویکرد «خیزش علمی و فناوری» را برای حل مسائل ناشی از آن دنبال کردند، چرا که علم و فناوری تعیین‌کننده اصلی در همه جبهه‌ها، از جمله اقتصادی و نظامی است. در ۷ تا ۸ ماه گذشته نیز شاهد همکاری داوطلبانه دانشگاه‌ها در پیشبرد فناوری‌های نوظهور بوده‌ایم.

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه براساس سند چشم‌انداز توسعه باید به جایگاه اول منطقه در علم و فناوری دست می‌یافتیم، تصریح کرد: راهبرد دولت، تحقق اهداف این سند است و یکی از مهم‌ترین آن‌ها افزایش سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی است؛ موضوعی که همواره از دغدغه‌های مقام معظم رهبری بوده است.

عارف تأکید کرد: تحقیق و توسعه موجب افزایش بهره‌وری می‌شود و افزایش بهره‌وری نیز رشد اقتصادی کشور را به دنبال دارد. از آنجا که تاکنون در حوزه بهره‌وری توفیق قابل‌توجهی نداشته‌ایم، افزایش سهم R&D یک ضرورت راهبردی است.

وی همچنین از دبیرخانه شورای عالی عتف و وزارت صمت خواست با فعال‌سازی بیشتر بخش خصوصی، زمینه افزایش تحقیق و توسعه و ارتقای بهره‌وری را فراهم کنند تا محصولات داخلی با کیفیت بالاتر و قدرت رقابت در بازارهای خارجی تولید شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حوادث دی‌ماه، گفت: همه ما داغدار این حادثه سنگین هستیم و از دانشگاه‌هایی که داوطلبانه برای ریشه‌یابی علمی این وقایع ورود کرده‌اند، قدردانی می‌کنیم. لازم است این حوادث با رویکردی جامع و علمی بررسی شود تا از تکرار آن جلوگیری شود.

وی افزود: دولت برگزاری مراسم چهلم جان‌باختگان را وظیفه‌ای ملی دانست و در این مسیر میدان‌داری کرد؛ همچنین تاکنون به بیش از دو هزار خانواده جان‌باختگان سرکشی شده است. مردم نیز نشان دادند ظرفیت و تحمل لازم برای عبور از این شرایط دشوار را دارند.

عارف با اشاره به آغاز نیمسال دوم تحصیلی دانشگاه‌ها، گفت: دانشجویان کشور از درک سیاسی بالایی برخوردارند و حق دارند مطالبات خود را مطرح کنند، اما این مطالبات باید در چارچوب مقررات بیان شود. رؤسای دانشگاه‌ها نیز با سعه‌صدر و رویکردی پدرانه با دانشجویان تعامل داشته باشند تا نیمسال تحصیلی به‌خوبی سپری شود.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به مذاکرات با آمریکا تصریح کرد: به پشتوانه مردم و همراهی نخبگان، می‌توانیم در مسیر احقاق حقوق ملت ایران گام برداریم. خواسته ما بهره‌مندی از فناوری‌های پیشرفته بومی در چارچوب راهبرد صلح‌آمیز و اخلاق‌مدارانه نظام است. جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته‌ای دارای فتواست و جایگاه فتوا در نظام اسلامی روشن و غیرقابل تردید است.


اخبار مرتبط
عارف: برخی قوانین مردمحورند و باید اصلاح شوند
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 13:30
عارف: برخی قوانین مردمحورند و باید اصلاح شوند
معاون اول رئیس‌جمهور در نشست «زنان مدیر؛ پیشران حکمرانی عادلانه» تأکید کرد برخی قوانین مردمحور هستند و باید اصلاح شوند؛ بدون نقش‌آفرینی مؤثر زنان در تصمیم‌گیری، اهداف سند چشم‌انداز توسعه محقق نمی‌شود.
عارف: اولویت دولت تأمین ارز برای بخش خصوصی است
شنبه 1404/12/02 ساعت 20:35
عارف: اولویت دولت تأمین ارز برای بخش خصوصی است
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت در حال پیگیری حل این مشکلات در قالب اصلاحات ساختار اقتصادی است. اولویت دولت تأمین ارز برای بخش خصوصی است، اما تبدیل دو تالار بانک مرکزی به یک تالار مسائلی را پیش آورد، ولی اکنون برای تأمین ارز مشکلی نداریم و در بیشتر روزها عرضه بیشتر از تقاضا شده است.
عارف: راهبرد تعامل با نخبگان ضرورتی راهبردی است
شنبه 1404/12/02 ساعت 17:50
عارف: راهبرد تعامل با نخبگان ضرورتی راهبردی است
معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه «راهبرد تعامل با نخبگان، یک شعار نیست بلکه ضرورتی راهبردی است.» گفت: دولت معتقد است حوادث دی‌ماه باید به‌صورت دقیق و علمی تحلیل شود تا از تکرار آن جلوگیری شود. به همین منظور، رئیس‌جمهور نیز از دانشگاه‌ها خواسته است روایت مستند و تحلیلی خود را ارائه دهند.
تاکید عارف بر تقویت تقسیم کار ملی برای بهبود معیشت مردم
دوشنبه 1404/11/27 ساعت 19:25
تاکید عارف بر تقویت تقسیم کار ملی برای بهبود معیشت مردم
معاون اول رئیس‌جمهور در سومین نشست نهادهای اجتماعی–اقتصادی اعلام کرد این نهادها بازوی اجرایی دولت برای حل مشکلات معیشتی مردم، رفع ناترازی‌ها و تأمین پایدار کالاهای اساسی و امنیت غذایی هستند.
نظرات

آخرین اخبار
ایران 0 - 3 آمریکا ؛شاگردان پیاتزا حریف قدرت سوم جهان نشدند
گزارش تصویری| عزاداری عاشورای حسینی در سراسر کشور
مستند تاریخچه انستیتو پاستور ؛ روایت یک قرن بالندگی
آماده باش حشد الشعبی و نیروهای امنیتی درپی انفجار انبار مهمات
بیانیه حماس علیه طرح کوچ اجباری
تنش در نزدیکی تنگه هرمز / نفتکش‌ها تغییر مسیر دادند
نبض جام | ویژه برنامه روزانه نورنیوز برای جام جهانی 2026 / قسمت هفدهم
عراقچی: ایران آماده کمک به مردم زلزله زده ونزوئلا است
اعترافی که تکذیب شد؛ یا تکذیبی که اعتراف بود؟
تداوم هماهنگی‌های تهران و مسقط با محوریت تنگه هرمز
خروج عراق از اوپک؛ از شایعه تا واقعیت
ابراز همدردی پزشکیان و اعلام آمادگی برای کمک به زلزله‌زدگان ونزوئلا
محورهای راهبردی گفت‌وگوی عربستان و آمریکا در منامه
ادعای جنجالی جی‌دی ونس: توافق برای ایجاد کانال نظامی مستقیم میان ایران و آمریکا
وعده رفع اختلال بانکی محقق نشد؛ تداوم مشکلات در همراه‌بانک‌ها
رایزنی وزرای خارجه ایران و ایتالیا
عملیات فرانسه علیه «ناوگان سایه» روسیه با توقیف نفتکش
برنامه بازی‌های امشب جام جهانی 2026؛ ساعت بازی آلمان، هلند و ژاپن
هشدار عاشورایی انصارالله به حضور اسرائیل در باب‌المندب
خودرو بخریم یا دست نگه داریم؟ / تحلیل سیگنال‌های جدید بازار و آینده قیمت‌ها
دیدار سرنوشت‌ساز پرسپولیس و چادرملو برای سهمیه آسیا
افشاگری وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از جنگ اقتصادی علیه ایران
نوراینفو | عواملی که خطر گرمازدگی را افزایش می دهد
درخشش سینماگران ایرانی در فهرست جدید آکادمی اسکار
خط‌ و نشان تازه وزیر خارجه آمریکا در بحرین
پایان 16 سال انتظار در ظهر عاشورا
چالش عجیب اخلاقی در گروه D جام جهانی
چرا بازیکنان جام جهانی جوراب‌های خود را سوراخ می‌کنند؟
واکنش عجیب فیفا به حاشیه نمادهای رنگین‌کمانی در بازی ایران و مصر
آیا شعار علیه آمریکا و آتش‌زدن پرچم ممنوع شده است؟
واکنش قالیباف به ادعای خرید محصولات کشاورزی آمریکا توسط ایران
164 کشته و هزار زخمی در زلزله 7ریشتری کاراکاس؛ هشدار سونامی در کارائیب
ترافیک سنگین در محور چالوس و مرزن‌آباد؛ آغاز موج بازگشت مسافران از عصر امروز
حزب‌الله چگونه گردان زرهی 401 را زمین‌گیر کرد؟
صدور کارت نخبگان آغاز شد؛ نخبگان از چه مزایایی بهره‌مند می‌شوند؟
اهمیت موفقیت ایران در پرونده دارایی‌های مسدودشده
ستاره مراکشی، رکورد «محمد صلاح» را شکست
نماینده پارلمان لبنان: ایران آتش‌بس را به اسرائیل تحمیل کرد
ثبت دمای 45 درجه در اصفهان
دعوت از سینماگران ایرانی برای عضویت در اسکار 2026
نجات معجزه‌آسای کودک 2 ساله از خودروی داغ در فریمان
عزاداری ظهر عاشورا محرم 1448 مسجد ولی عصر (عج) خوزستانی های مقیم تهران
ابراز همدردی ایران با ونزوئلا به دنبال زمین لرزه مهیب
محدودیت‌های بحرین برای عزاداران حسینی
اختلالات بانکی ارتباطی به اینترنت ندارد؛ آدرس غلط ندهید
تنگه هرمز محور رایزنی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان
مکرون مدعی توقیف نفتکش مرتبط با روسیه شد
سینمای عاشورایی؛ ظرفیت بزرگ، تولید اندک
چین خواستار لغو فوری تحریم‌ها علیه کوبا شد
نایب‌قهرمان جهان هندبال ساحلی ایران را شکست داد