×
اجتماعی
شناسه خبر : 277264
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/04 ساعت 11:50
حذف دفترچه‌های مالکیت از سال آینده

حذف دفترچه‌های مالکیت از سال آینده

سال آینده دفترچه‌های مالکیت حذف می‌شوند؛ سامانه ماده 10 ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول عملیاتی می‌شود و اراضی قولنامه‌ای باید در آن بارگذاری شود.

نورنیوز-گروه اجتماعی: حسن بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، درباره آخرین وضعیت اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول اظهار کرد: شنبه هر هفته جلسه شورای راهبری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در معاونت اول قوه قضاییه تشکیل می‌شود و تا به امروز ۶۸ جلسه برگزار شده است یعنی تقریباً هر هفته این جلسات را داشته‌ایم. ۶ وزارت خانه و ۴ دستگاه اجرایی در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول تکلیف دارند و نقش‌آفرینی می‌کنند و بیش از ۳۵۰ مصوبه در این شوراهای راهبری داشته‌ایم.

وی افزود: سامانه موضوع ماده ۱۰ به صورت آزمایشی از سه ماه پیش راه‌اندازی و فعال شده و در قدم اول، ما نهادها، دستگاه‌ها، سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها را مکلف کردیم که اراضی و املاک قولنامه‌ای خود را در این سامانه بارگذاری کنند.

بابایی ادامه داد: دو هفته گذشته نیز در راستای الزام دستگاه‌ها به همکاری بیشتر، جلسه‌ای با حضور عارف معاون اول دولت و معاون اول قوه قضاییه برگزار شد. الحمدلله طبق تأکیدی که دولت بر این موضوع داشته، ما احساس می‌کنیم که ان‌شاءالله در آینده بسیار نزدیک هیچ زمین و ملک قولنامه‌ای از دستگاه‌ها نداشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: سامانه موضوع ماده ۱۰ نیز تست‌های فنی خود را پشت سر گذاشته و از ابتدای سال ۱۴۰۵ با دستور ریاست قوه قضاییه و انتشار در روزنامه رسمی به‌طور کامل اجرایی خواهد شد.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک‌برگ، گفت: قانون حدنگار مردم را مکلف کرده ظرف پنج سال نسبت به تبدیل اسناد دفترچه‌ای خود به اسناد تک‌برگ اقدام کنند. اکثر مالکان اقدام کرده‌اند و ما بارها تأکید کرده‌ایم که مابقی نیز هر چه سریع‌تر این کار را انجام دهند. طبق قانون، سازمان ثبت در خصوص اسناد دفترچه‌ای خدمات قضایی و ثبتی ارائه نمی‌دهد و واحدهای ثبت آماده ارائه خدمات تبدیل به تک‌برگ هستند.

بابایی با اشاره به مشکلات موجود در این حوزه گفت: مشکلی که در خصوص اسناد دفترچه‌ای داریم، اسنادی است که به صورت مشاعی هستند یا اسناد حدی محسوب می‌شوند. اسناد دفترچه‌ای حدی مربوط به سنوات بسیار گذشته هستند و شاید بیش از ۷۰ سال از زمان صدور این اسناد گذشته باشد. ما تلاش می‌کنیم در کمترین زمان ممکن محدوده این اسناد تعیین و تبدیل آن‌ها به تک‌برگ انجام شود.

وی ادامه داد: در بحث اسناد مشاعی، آنچه انتظار داریم همکاری و توافق مالکان مشاعی برای دریافت اسناد مفروض است. با این حال، روند خوبی تا به امروز در بحث تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک‌برگ داشته‌ایم.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اظهار امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی انجام‌شده، ان‌شاءالله سال آینده هیچ سند دفترچه‌ای در دست مالکان نباشد. این موضوع یک بحث حقوق خصوصی است و آن چیزی نیست که بگوییم حاکمیت ورود کند یا مجازات تعریف کند. دخالت دولت و حاکمیت در بحث خصوصی بسیار محدود است و این بیشتر مبتنی بر درخواست و خواست مردم است. اما انتظار داریم با توجه به اجرایی شدن قانون الزام، مردم نسبت به تبدیل اسناد دفترچه‌ای به تک‌برگ سریع‌تر اقدام کنند.


نظرات

آخرین اخبار
وزیر دفاع پاکستان: اسرائیل تهدید اصلی منطقه است
ادعای ترامپ درباره تماس مستقیم ایران با آمریکا
کی‌یف زیر حملات موشکی روسیه؛ 10 انفجار پایتخت اوکراین را لرزاند
پیام عراقچی پس از سفر به چین؛ تصمیم‌های امروز بر آینده منطقه اثر می‌گذارد
وزیر صمت میزان تعرفه خودروهای برقی را اعلام کرد
خبر بد برای استقلال؛ فرعباسی بازی با تراکتور را از دست داد
مسی تاریخ‌ساز شد؛ جام 48 ، قهرمانی اینتر میامی و صدمین گل ستاره آرژانتینی
برنامه مسابقات ورزشی امروز پنج شنبه 26 شهریور 1405+ جدول پخش
وقتی ربات‌ها ربات می‌سازند/ چشم‌انداز ارتش رباتی
امیدهای تازه برای غربالگری آلزایمر
انار؛ میوه‌ای پاییزی یا گنجینه‌ای از ترکیبات دارویی؟
جرد کوشنر؛ چهره‌ای که سیاست آمریکا را به دنیای سرمایه پیوند زد
بلایی که فوتبال آمریکایی بر سر بازیکنان می‌آورد
نورویدئو | دویستمین شب؛ وقتی خیابان به سنگر تاب‌آوری تبدیل شد
امضای گوگل پای بزرگ‌ترین قرارداد حذف کربن
داور زن ایرانی در رقابت‌های بسکتبال ناگویا سوت می‌زند
استقلالی‌ها پس از دیدار با السد راهی ناگویا شدند
ارتش یمن: یک پهپاد سعودی RQ-20 سرنگون شد
نوری المالکی: عراق خواهان روابط متوازن با همه کشورهاست
رئیس اتاق اصناف رامسر بازداشت شد
الیور استون: آمریکا تشنه جنگ است
دیدار پاریسی عبدالله دوم و جوزف عون برای حمایت از ارتش لبنان!
باغ 70 ساله شیراز جان دوباره گرفت؛ «باغ زندگی» میزبان شهروندان شد
احضار کاردار هند در پاکستان پس از برخورد شناورهای دریایی دو کشور
خودروهای برقی با تعرفه 4 درصدی وارد می‌شوند
ادعای عجیب ونس در حمایت از ترامپ
مخالفت قانونگذار ارشد آمریکایی با فروش بمب 2 هزار پوندی به رژیم صهیونیستی
14 هزار کلاس درس در آستانه مهر آماده بهره‌برداری می‌شود
ظفرقندی: باید مسیر نظام سلامت را از درمان به پیشگیری تغییر دهیم
سیل مرگبار نپال؛ شمار قربانیان از 1400 نفر عبور کرد
کلاهبرداری با قرعه‌کشی جعلی خودرو؛ 80 نفر قربانی یک آگهی اینستاگرامی شدند
پیروزی تیم‌های ملی شطرنج زنان و مردان ایران در دور اول المپیاد جهانی سمرقند
قائم‌پناه: دولت برنامه‌ای برای بنزین 80 هزار تومانی ندارد
بازگشایی آخرین گذرگاه مرزی عراق با ایران
واکنش یمن به ادعای عربستان درباره مکه؛ چه کسی پرده کعبه را به اپستین داد؟
بهروزآذر: حجاب با برخورد فیزیکی اصلاح نمی‌شود
سرلشکر عبداللهی: اتحاد مردم قدرت ملی را افزایش داده است
سیمئونه، توپ طلا را به «مسی» داد!
وعده پایان چند هفته‌ای؛ جنگ ترامپ به هفت ماه رسید
رهگیری جنگنده‌های عربستان در عملیات موفق پدافندی یمن
نواف سلام در چه شرایطی رأی اعتماد گرفت؟
عیادت پزشکیان از موسوی گرمارودی در آستانه روز شعر و ادب فارسی
وزیر دارایی ترکیه: جنگ علیه ایران تورم را افزایش داده است
حملات توپخانه‌ای و پهپادی سعودی علیه یمنی‌ها
دور جدید پرداخت مطالبات گندمکاران آغاز شد
پوتین: رای دادن در انتخابات، سهم مشترک همه در پیروزی روسیه خواهد بود
سفیر ایران در سازمان ملل: تعامل بین‌المللی با مقامات افغانستان ضروری است
رکوردشکنی ناتوانی شرکت‌های آمریکایی در بازپرداخت وام‌ها
انصارالله: سقوط جنگنده سعودی پرده از واقعیت‌ها برداشت
قائم‌پناه: حتی در شرایط جنگی، سازندگی کشور متوقف نشد