×
اجتماعی
شناسه خبر : 277211
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/04 ساعت 09:15
هفته آینده منتظر کاهش دما و سرمای شدید باشید

هفته آینده منتظر کاهش دما و سرمای شدید باشید

رئیس مرکز ملی اقلیم از افت شدید دمای کشور طی هفته آینده خبر داد و هشدار داد که زمستان خشک می‌تواند ذخایر برف و منابع آب را تحت تأثیر قرار دهد.

نورنیوز-گروه اجتماعی: احد وظیفه  افزود: دما از ابتدای سال آبی جاری (اول مهر تا پایان شهریور سال بعد)  یک درجه بالاتر از میانگین بلندمدت بوده است ولی به‌خصوص طی دو هفته اخیر به‌شدت گرم‌تر از معمول ثبت شد، به‌طوری‌که بعضی روزها میانگین دمایی کشور حدود ۵ تا ۸ درجه سانتیگراد بالاتر از نرمال بود. دمای استان‌های جنوب کشور به‌ویژه استان‌های حاشیه خلیج فارس ۲ تا ۳ درجه سانتیگراد بالاتر از نرمال بود ولی دمای استان‌های شمالی ۷ تا ۱۰ درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین بلند مدت به ثبت رسید.

وی ادامه داد: طی هفته جاری دمای اغلب مناطق شمال تا شرق کشور حدود ۳ تا ۶ درجه بالاتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود. ما انتظار داریم دوشنبه تا چهارشنبه (۴ تا ۶ اسفندماه) موجی از عرض‌های شمالی، دامنه‌های البرز، سواحل شمالی کشور عبور کند که موجب بارش در شمال غرب و سواحل شمالی کشور می‌شود. بارش در تهران بسیار پراکنده و بیشتر در مناطق کوهستانی خواهد بود. 

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه هفته بعد با افت حدود ۶ درجه‌ای دمای میانگین مواجهیم،‌تصریح کرد: از یکشنبه (۱۰ اسفندماه) به بعد افت دمای شدید را تجربه خواهیم کرد. 

ثبت بارش نرمال در کشور

وی با بیان اینکه بارش کشور در سال آبی جاری در شرایط نرمال بوده است،‌ تاکید کرد: بارش نرمال به‌صورت یکنواخت در سطح کشور ثبت نشده است. به عنوان نمونه برخی استان‌ها مانند خراسان جنوبی، کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و جنوب استان فارس بارش فراتر از میانگین بلندمدت (۳۰ ساله) دریافت کرده‌اند که دو برابر شرایط نرمال بوده و حتی نسبت به سال گذشته بسیار افزایش پیدا کرده است.

وظیفه درباره بارش در سایر نقاط کشور گفت: بارش در جنوب غرب تا غرب کشور قدری کمتر از نرمال بوده است. به عنوان نمونه بارش در استان‌های کرمانشاه، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و شمال فارس بین  ۲۵- درصد تا ۱۰- درصد بوده است. بارش در سه تا استان شمالی نیز زیرنرمال بوده است ولی بدترین شرایط بارشی کشور را استان‌های شمال فلات مرکزی شامل قم، مرکزی، همدان، قزوین، البرز و تهران داشته‌اند و در میان آن‌ها استان تهران کم‌بارش‌ترین استان بوده است.

وی در ادامه گفت: هفته جاری و هفته آینده همانند هفته گذشته، بسیار خشک خواهد بود و تنها از شنبه تا دوشنبه (۲ تا ۴ اسفند) در نوار شمالی کشور، شمال غرب و به‌صورت پراکنده در دامنه‌های جنوبی البرز پیش‌بینی می‌شود. 

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی با بیان اینکه بارش تا اواخر اسفند ماه در کشور نداریم یا بسیار کمتر از نرمال خواهد بود، اظهارکرد: در این شرایط اسفند خشکی را انتظار داریم البته به‌طور کلی بارندگی از  اسفند سال جاری تا اردیبهشت ۱۴۰۵ به وضعیت نرمال گرایش دارد یعنی ما انتظار داریم بارندگی‌ها در حد نرمال تا زیر نرمال باشد و برای سایر ماه‌های باقیمانده از سال آبی جاری انتظار بارش زیادی نداریم، به‌ویژه در اسفندماه که بسیار خشک است این در حالیست که اسفند ماه بسیار مهمی برای عرض‌های جنوبی به منظور برای دریافت بارش‌هاست یعنی همین موقع از سال، عرض‌های جنوبی بهترین بارش را دریافت می‌کنند.

وی افزود: خوش‌بین هستیم که از هفته چهارم اسفند بارندگی‌ها و گذر امواج شروع شود بنابراین به‌طور کلی بارش فصل بهار در بهترین حالت در شرایط نرمال خواهد بود و حدود ۴۰ درصد احتمال قرارگیری در حد کمتر از نرمال هم خواهد داشت.

وظیفه در پایان درباره ذخیره برفی کشور گفت: از نیمه دوم آذر تا دی ماه، هوا سرد و بارش برف خوب بود و ذخیره برفی افزایش پیدا کرد اما نیمه دوم بهمن شرایط مناسبی نداشتیم. بارش‌ها به‌شدت افت کرد و اسفند هم خشک خواهد بود علاوه بر آن با افزایش شدید دما مواجه شده‌ایم که سبب ذوب شدید برف می‌شود، در نتیجه ذخیره برفی کاهش پیدا می‌کند. 


نظرات

آخرین اخبار
روابط آنکارا- تل‌آویو در حال «تغییر ساختاری» است
شکایت رسمی بارسلونا به یوفا
ملت ایران در چهل روز گذشته، معادله قدرت را تغییر داد
درخواست ترامپ از نتانیاهو برای حفظ مذاکرات با ایران
کشورهای آمریکای لاتین خواستار گسترش آتش‌بس به لبنان شدند
دیدار فرستاده ویژه گوترش با غریب‌آبادی
فیدان: باید جلوی اسرائیل گرفته شود
انجام گفت‌وگوهای خاتمه جنگ منوط به پایبندی آمریکا به تعهدات است
مراقبت پزشکی از راه دور جان یک دانشجو را گرفت
استقبال آسیای مرکزی از آتش‌بس
معاون وزیر راه: دشمن از روی استیصال به زیرساخت‌های کشور حمله کرد
حملات هوایی گسترده رژیم صهیونیستی به لبنان/ بمباران شهرک «الزراریة»/محاصره بنت جبیل
پل راه آهن امین آباد تا 15 روز آینده ترمیم می‌شود
پایتخت‌نشینان منتظر باران باشند
وقوع انفجارهای کنترل‌شده در شهرستان جم
معاون عارف: مذاکرات اسلام‌آباد آزمون ولایت‌پذیری در عصر جدید است
آغاز دوباره فعالیت سینما با بازگشت کمدی‌ها
یک سناتور انگلیس خواستار تحریم نتانیاهو و کابینه او شد
مرتس: نمی‌خواهیم در ناتو شکاف ایجاد شود
نماینده سازمان ملل: فاجعه مدرسه میناب در تاریخ ثبت خواهد شد
ایران در سوگ رهبر شهید
جرایم دیرکرد اقساط وام بانکی تولیدکنندگان بخشیده می‌شود
آزادراه خرم‌آباد - پل زال بازگشایی شد
ایران خواستار تشکیل صندوق بین‌المللی جبران خسارت قربانیان تحریم شد
بررسی طرح دوفوریتی مدیریت تنگه هرمز در دستور کار مجلس
تاکید رهبر حزب سبز انگلیس بر تحریم‌ رژیم صهیونیستی
حضور نمایندگان استقلال در مراسم چهلم دختران میناب
رایزنی عراقچی با وزرای خارجه روسیه، مصر، کره جنوبی و فرانسه
بورس هفته آینده هم تعطیل است
ستاد حقوق بشر حملات تروریستی رژیم صهیونیستی و آمریکا به تأسیسات صنعتی را محکوم کرد
احتمالا قالیباف ریاست هیات ایران را برعهده بگیرد/ رهبر ایران سلامت هستند
رئیس جمهور لبنان خواستار اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی شد
خدمات ویژه متروی تهران برای نمازگزاران جمعه در حرم مطهر امام (ره)
صدای مظلومیت دانشگاهیان را با همکاری های بین المللی به جهان می رسانیم
ترافیک سنگین در جاده چالوس و هراز
شکایت لبنان از رژیم صهیونیستی به شورای امنیت سازمان ملل
حقانیت ایران در میدان جنگ، راهکار آتش‌بس جهانی شد
آمریکا از ایفای همزمان نقش «آتش‌افروز و آتش نشان» در خاورمیانه دست بردارد
روس‌اتم از بهبود اوضاع پیرامون نیروگاه اتمی بوشهر خبر داد
رایزنی پاکستان و اتحادیه اروپا درباره آتش‌بس در خاورمیانه
نورنما | نمایی از مراسم اربعین امام شهید در خیابان جمهوری
رهبر انصارالله پیروزی جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفت
تمهیدات راهور برای برگزاری نماز جمعه در مرقد امام خمینی(ره)
سردار کرمی: جغرافیای ایران برای هر متجاوز زمینی، باتلاق است
اعزام 5200 مسافر از راه آهن مشهد به مقاصد مختلف کشور
عراقچی: دنیا با بدبینی عملکرد امریکا را نظاره می‌کند
تأکید دوحه بر گنجاندن لبنان در توافق آتش‌بس
حریفان آزادکاران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
رایزنی تلفنی عراقچی با وزیر امور خارجه مصر
نجات 944 هموطن از آوار حملات در 2 هزار مأموریت امدادی جنگ رمضان