×
بین الملل
شناسه خبر : 277206
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/04 ساعت 08:44
رایزنی وزیر خارجه مصر با ایران، عمان و نماینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای

رایزنی وزیر خارجه مصر با ایران، عمان و نماینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای

وزیر خارجه مصر در تماس با مقام‌های ایران، عمان، آژانس و آمریکا بر کاهش تنش و پیشبرد راه‌حل دیپلماتیک در پرونده هسته‌ای ایران تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه الشرق، وی با عباس عراقچی، بدر البوسعیدی، رافائل گروسی و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، درباره تلاش‌ها برای آرام‌ شدن شرایط و رسیدن به راه‌حل توافقی پیرامون پرونده هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد.

وزارت امور خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: این تماس‌ها بر اهمیت کاهش تنش و کنترل تشدید تنش‌ها در منطقه، فراهم‌سازی شرایط برای ادامه مذاکرات میان آمریکا و ایران، پیشبرد راه‌حل‌های دیپلماتیک و سیاسی و درخواست از طرف‌ها برای رسیدن به تفاهم‌هایی که همه نگرانی‌ها را مورد توجه قرار دهد، متمرکز بود؛ رایزنی هایی که تشدید بیشتر تنش و التهاب در منطقه جلوگیری شود.

عبدالعاطی در این گفت‌وگوها بر اهمیت پشت سر گذاشتن اختلافات در این مرحله حساس از تاریخ منطقه، برای حفظ امنیت منطقه‌ای و تحقق منافع ملت‌های منطقه در راستای ثبات و توسعه تأکید کرد. وی همچنین تصریح کرد: برای بحران‌ها و چالش‌های گوناگون منطقه راه‌حل نظامی وجود ندارد و تنها مسیر تضمین امنیت و ثبات منطقه، مسیرهای سیاسی و دیپلماتیک است. عبدالعاطی همچنین خواستار پرهیز از هرگونه لغزشی به سوی ناامنی و بی‌ثباتی شد.

وزیر امور خارجه مصر تأکید کرد: قاهره به تماس‌ها و تلاش‌های مستمر و صادقانه خود با شرکای منطقه‌ای و دو طرف آمریکایی و ایرانی ادامه خواهد داد تا به راه حلی مسالمت‌آمیز دست یابد که منافع طرف‌های ذی‌ربط را تأمین کند، دغدغه‌های مرتبط با موضوع هسته‌ای ایران را در نظر بگیرد و امنیت و ثبات را برای ملت‌های منطقه به ارمغان آورد.

رایزنی عبدالعاطی ساعاتی پس از آن صورت گرفت که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز گفت که انتظار دارد روز پنجشنبه در ژنو با استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا مذاکراتی داشته باشد.

دور نخست مذاکرات غیرمستقیم تهران - واشنگتن پس از جنگ ۱۲ روزه، جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ (۶ فوریه ۲۰۲۶) در مسقط برگزار شد و در جریان گفت‌ وگوها، هیات‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا مجموعه‌ای از نظرات، ملاحظه‌ها و رویکردها را از طریق بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان به یکدیگر منتقل کرده بودند.

دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده نیز روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ (۱۷ فوریه ۲۰۲۶) در شهر ژنو سوئیس برگزار شد و پس از حدود سه ساعت و ۳۰ دقیقه رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک، پایان یافت.

این دور از مذاکرات مانند دوره‌های قبل به‌صورت غیرمستقیم و با میانجی‌گری سلطنت عمان برگزار شد و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ریاست هیات مذاکره‌کننده ایران را برعهده داشت و استیو ویتکاف نماینده ویژه و جرد کوشنر داماد رئیس جمهوری آمریکا ریاست هیات آمریکایی را برعهده داشتند.


نظرات

آخرین اخبار
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟
10 کشته و مفقود در پی باران‌های سیل‌آسا در 8 استان چین
پایان رایگان بودن عمومی مترو و اتوبوس در تهران/چه کسانی بلیت مجانی می‌گیرند؟
فرصت دوباره برای ثبت‌نام ایران‌خودرو + نوع خودروها و لینک ثبت نام
نحوه برگزاری امتحانات پایان سال ابتدایی‌ها اعلام شد