×
بین الملل
شناسه خبر : 277206
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/12/04 ساعت 08:44
رایزنی وزیر خارجه مصر با ایران، عمان و نماینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای

رایزنی وزیر خارجه مصر با ایران، عمان و نماینده آمریکا درباره پرونده هسته‌ای

وزیر خارجه مصر در تماس با مقام‌های ایران، عمان، آژانس و آمریکا بر کاهش تنش و پیشبرد راه‌حل دیپلماتیک در پرونده هسته‌ای ایران تأکید کرد.

نورنیوز-گروه بین الملل: روزنامه الشرق، وی با عباس عراقچی، بدر البوسعیدی، رافائل گروسی و استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، درباره تلاش‌ها برای آرام‌ شدن شرایط و رسیدن به راه‌حل توافقی پیرامون پرونده هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد.

وزارت امور خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد: این تماس‌ها بر اهمیت کاهش تنش و کنترل تشدید تنش‌ها در منطقه، فراهم‌سازی شرایط برای ادامه مذاکرات میان آمریکا و ایران، پیشبرد راه‌حل‌های دیپلماتیک و سیاسی و درخواست از طرف‌ها برای رسیدن به تفاهم‌هایی که همه نگرانی‌ها را مورد توجه قرار دهد، متمرکز بود؛ رایزنی هایی که تشدید بیشتر تنش و التهاب در منطقه جلوگیری شود.

عبدالعاطی در این گفت‌وگوها بر اهمیت پشت سر گذاشتن اختلافات در این مرحله حساس از تاریخ منطقه، برای حفظ امنیت منطقه‌ای و تحقق منافع ملت‌های منطقه در راستای ثبات و توسعه تأکید کرد. وی همچنین تصریح کرد: برای بحران‌ها و چالش‌های گوناگون منطقه راه‌حل نظامی وجود ندارد و تنها مسیر تضمین امنیت و ثبات منطقه، مسیرهای سیاسی و دیپلماتیک است. عبدالعاطی همچنین خواستار پرهیز از هرگونه لغزشی به سوی ناامنی و بی‌ثباتی شد.

وزیر امور خارجه مصر تأکید کرد: قاهره به تماس‌ها و تلاش‌های مستمر و صادقانه خود با شرکای منطقه‌ای و دو طرف آمریکایی و ایرانی ادامه خواهد داد تا به راه حلی مسالمت‌آمیز دست یابد که منافع طرف‌های ذی‌ربط را تأمین کند، دغدغه‌های مرتبط با موضوع هسته‌ای ایران را در نظر بگیرد و امنیت و ثبات را برای ملت‌های منطقه به ارمغان آورد.

رایزنی عبدالعاطی ساعاتی پس از آن صورت گرفت که سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس نیوز گفت که انتظار دارد روز پنجشنبه در ژنو با استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا مذاکراتی داشته باشد.

دور نخست مذاکرات غیرمستقیم تهران - واشنگتن پس از جنگ ۱۲ روزه، جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ (۶ فوریه ۲۰۲۶) در مسقط برگزار شد و در جریان گفت‌ وگوها، هیات‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا مجموعه‌ای از نظرات، ملاحظه‌ها و رویکردها را از طریق بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان به یکدیگر منتقل کرده بودند.

دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده نیز روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ (۱۷ فوریه ۲۰۲۶) در شهر ژنو سوئیس برگزار شد و پس از حدود سه ساعت و ۳۰ دقیقه رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک، پایان یافت.

این دور از مذاکرات مانند دوره‌های قبل به‌صورت غیرمستقیم و با میانجی‌گری سلطنت عمان برگزار شد و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ریاست هیات مذاکره‌کننده ایران را برعهده داشت و استیو ویتکاف نماینده ویژه و جرد کوشنر داماد رئیس جمهوری آمریکا ریاست هیات آمریکایی را برعهده داشتند.


نظرات

آخرین اخبار
توصیه مهم متخصص قلب به بیماران برای حضور در مراسم تشییع
هشدار وزارت بهداشت درباره پله‌برقی در مراسم تشییع
هشدار پزشکان به شرکت‌کنندگان در مراسم تشییع رهبر؛ لنز نگذارید
روش جدید آلمانی‌ها برای درمان درد زانو
دانشمندان آلمانی راهی برای مقابله با پیری کشف کردند
پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی بر فراز مناطقی در غرب عراق
روسیه برای افزایش صادرات غلات به ایران اعلام آمادگی کرد
فهرست مراکز اسکان زائران در مدارس و مراکز آموزشی شهرستان‌های تهران
درخواست سازمان‌های مردم نهاد نیویورک برای محاکمه بن گویر
خانواده رهبر شهید در حرم امام رضا(ع) دفن می شوند؟
تعطیلی رسمی در بغداد به مناسبت مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر انقلاب
ربوده شدن نظامی صهیونیست در بئرالسبع
دستور وزیر کشور برای تداوم فعالیت شهرداران و دهیاران ابلاغ شد
تساوی استرالیا و مصر در وقت قانونی؛ /بازی در وقت اضافه
فیبا درباره پیروزی ایران مقابل اردن چه نوشت؟
فشار نمایندگان انگلیس برای تحریم نتانیاهو و وزیر دادگستری اسرائیل
پزشکیان: همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه باید شتاب بگیرد
سرمربی مستعفی کره جنوبی پنهانی از کشور خارج شد!
احتمال تغییر ساعت مسابقه انگلیس و مکزیک
گزارش تصویری | مراسم ادای احترام مقامات کشورهای خارجی به پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
5 هزار خانواده تهرانی به پویش «هر خانه یک موکب» پیوستند
مدودف: روسیه در سوگ رهبر شهید کنار ملت ایران است
ترافیک سنگین در جاده کندوان؛ تردد همچنان دوطرفه است
دفتر نتانیاهو: دیدار با ترامپ در دستور کار است
حریق جزئی در چهلستون اصفهان بدون خسارت مهار شد
پاسخ قالیباف به گزافه‌گویی ترامپ علیه مردم ایران
عراقچی میزبان نماینده ویژه نامیبیا در تهران شد
نکات مهم برای زائران و عزاداران آیین وداع رهبر شهید
راه اندازی بانک خون در مراکز درمانی مستقر در مصلی
عراقچی: رهبر شهید انقلاب همواره ایران را عزیز، سربلند و باصلابت می‌خواستند
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه در فراق آقای شهید ایران
نقشه زائرشهرهای تهران برای اسکان زائران در مراسم امام شهید
پیش‌بینی 14 زائرسرای بزرگ در مبادی اصلی ورود به تهران
تهدید آمریکا علیه کشورها درباره مراسم ادای احترام به امام شهید
واکنش اندیشمند الجزایری به شهادت نوه امام شهید اسلام
پوستج‌اوغلو سرمربی النصر شد
قضاوت دیدار بزرگ جام جهانی به فغانی رسید
دیدار وزیر خارجه قزاقستان با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران
پزشکیان با سران کدام کشورهای حاضر در تهران دیدار کرد؟
تأکید تهران و اسلام‌آباد بر گسترش همکاری‌های دفاعی
تمام ظرفیت‌های امدادی کشور در آماده‌باش مراسم وداع
اختلاف برلین و واشنگتن بر سر هزینه‌های دفاعی ناتو
هشدار شدید یمن به عربستان؛ پاسخ قاطع در راه است
انهدام تیم تروریستی در تفتان؛ 2 تروریست کشته شدند
پزشکیان: تدبیر اقلیم کردستان توطئه‌ها در مرزهای غربی ما را خنثی کرد
فرمانده ارتش پاکستان با عراقچی دیدار کرد
شایعه درگذشت عطاالله مهاجرانی تکذیب شد
پرواز تهران–صنعا پس از 10 سال انجام شد
توسعه همکاری‌های اقتصادی و ترانزیتی ایران و ازبکستان باید شتاب بگیرد
دعوت ولایتی از مردم و جبهه مقاومت برای حضور در تشییع و وداع رهبر شهید