×
اجتماعی
شناسه خبر : 277071
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/03 ساعت 14:49
تحول در حمل‌ونقل کشور؛ از لایروبی اروند تا توسعه کریدورهای ریلی و ساماندهی پروازها

وزیر راه و شهرسازی خبر داد؛

تحول در حمل‌ونقل کشور؛ از لایروبی اروند تا توسعه کریدورهای ریلی و ساماندهی پروازها

وزیر راه و شهرسازی از آغاز لایروبی اروند پس از سال‌ها، پیشرفت قابل توجه پروژه‌های ریلی از جمله چابهار–زاهدان و رشت–آستارا، احیای مسیر ریلی چین به اروپا از طریق ایران و تشدید نظارت بر تاخیر پروازها خبر داد و تأکید کرد توسعه ترانزیت، ستون فقرات دیپلماسی اقتصادی کشور است.

نورنیوز-گروه اقتصادی : وزیر راه و شهرسازی در تشریح برخی از اقدامات انجام شده در حوزه بنادر و حمل و نقل ریلی و هوایی، گفت که پس از سال‌ها لایروبی اروند آغاز شده است. او همچنین از تکمیل مسیرهای ریلی مهم کشور از جمله چابهار – زاهدان تا پایان امسال خبر داد و گفت که مسیر ریلی که از ایران عبور می‌کند، چین را به اروپا متصل کرده‌است.

فرزانه صادق، وزیر راه وشهرسازی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت به تشریح اقدامات دولت در حوزه بنادر و حمل و نقل ریلی و هوایی پرداخت و گفت: در حوزه بنادر، تفاهم نامه‌های زیادی به امضا رسید و اخیرا هم سازمان بنادر توافقات و تفاهم‌هایی را با بخش خصوصی حدود ۲۰ همت انجام می‌دهد. این موارد مربوط به  بندر شهید رجایی، بندر چابهار، امیرآباد و چهار و پنج بندر دیگر است. توافق نامه‌هایی را در سال قبل هم در حوزه بنادر و کشتیرانی داشتیم.

صادق با بیان اینکه در حوزه آب‌های خلیج فارس و دریای عمان نیز اتفاق بزرگ در دولت چهاردهم رخ داده است، گفت: در همین بندر بندر شهید رجایی ما با کشور قزاقستان قراداد سایت لجستیک را بستیم و رد و بدل کردیم. درحال حاضر کار که می‌توان آن را دیپلماسی اقتصادی هم نامید، شروع شده است. ستون فقرات این دیپلماسی اقتصادی روی دیپلماسی حمل و نقل و ترانزیت است و اگر قرار است اتفاقات اقتصادی بین ایران و کشورهای همسایه و کشورهای همسایه‌ی همسایه رخ دهد؛ از مسیر ترانزیت و حمل نقل می‌گذرد.

وزیر راه و شهرسازی درخصوص همکاری‌های بین‌المللی در بندر چابهار نیز گفت: کارهای آن در حال انجام است و به مشکلی در بندر چابهار بر نخوردیم. قرارداد‌ها انجام و وام ها داده شده است. آنجا هم بخش خصوصی داخلی و خارجی ورود پیدا کرده است و سرعت بیشتری هم پیدا کرده است. حتما گزارش‌های دقیق در خصوص بنادر جنوبی خواهیم داد.

آغاز لایروبی اروند

صادق همچنین از آغاز لایروبی اروند خبر داد و گفت: یک اتفاق دیگر نیز در سازمان بنادر رخ داده است. سال‌ها است که اروند لایروبی نشده بود. لایروبی اروند نه تنها برای استان خوزستان که برای کشور اهمیت دارد. ما لایروبی را آغاز کردیم.

وی درباره اینکه چند وقت بود که لایروبی اروند انجام نشده بود، گفت: از بعد جنگ تحمیلی اتفاقی در لایروبی رخ نداده بود. مغروقه‌هایی را در آنجا داریم که از زمان جنگ درآب است که بزرگترین آن مغروقه خانیان است و تلاش داریم تا عید این مغروقه را از اروند خارج کنیم. این امر بسیار اثرگذار است. اگر کشتی هایی که الان در اروند حرکت می‌کنند؛ دو هزار الی سه هزار تن هستند پس از لایروبی امکان تردد کشتی‌های ۱۰ هزار الی ۱۵ هزار تن وجود خواهد داشت. 

به گفته صادق این لایروبی و خارج کردن مغروقه‌ها اتفاق بزرگی است که سازمان برنامه و سازمان بنادر پای کار آن هستند.

 

فرزانه+صادق
 

پیگیری هفتگی رئیس جمهور از وضعیت قطارهای حومه‌ای

وزیر راه و شهرسازی در خصوص وضعیت قطارهای حومه‌ای که رئیس جمهور نیز بر اجرای آن تاکید دارد، گفت: تقریبا هر هفته رئیس جمهور پزشکیان درباره قطار حومه‌ای با اولویت حومه تهران و کلان شهرها وقت می‌گذارند و پیگیری می‌کنند. یکی از اثرات این بار و تراکم جمعیتی که خصوصا در شهر تهران وجود دارد و رفت و آمدهایی که از اطراف تهران به تهران انجام می‌شود؛ آلودگی هوا است. بگذریم که میزان تصادفات، از دست دادن هم وطنان و راکبان موتور از دیگر اثرات آن است.

حل مشکل رفت و آمد حومه‌ای تهران تا ۱.۵ سال آینده

صادق ادامه داد: در همین راستا با پیگیری شخص دکتر پزشکیان تقسیم کار ویژه‌ای بین شرکت راه‌آهن، شهرداری‌هایی که در مسیرها هستند، تعداد رام قطارها و اصلاحات گلوگاه روی ریل‌ها انجام شده است. تلاش داریم تا یک سال و نیم آینده مشکل رفت و آمد حومه ای بین تهران و شهرهای پیرامون آن را حل کنیم. البته دستور ویژه‌ای را رئیس جمهور پزشکیان به وزارت کشور دادند که از طریق شهرداری ها پیگیری شود تا وقتی این قطار به تهران می‌رسد و مسافران از تهران باید به اقصی نقاط تهران پخش شوند؛ در آنجا اتوبوس، ون و تاکسی‌های دارای آلایندگی کمتر حاضر باشند تا مصرف سوخت را هم کنترل کنیم.

کریدورها را با جدیت پیگیری می‌کنیم
تکمیل راه‌آهن چابهار زاهدان تا پایان سال

وزیر راه و شهرسازی درباره وضعیت کریدورها نیز گفت: درطول بالغ بر یک سال گذشته رئیس جمهور سفرهایی را به کشورها همسایه داشتند و من در اکثر سفرها همراه ایشان بودم چون یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با کشورهای همسایه داشتیم بحث کریدورهای ریلی و جاده‌ای بود. اهمیت همسایه‌ها و ارتباط با آنها مورد تاکید رئیس جمهور پزشکیان است و بعد هر سفر نیز گشایش ویژه داشتیم. کمیسیون اقتصادی مشترک کشور پاکستان، آذربایجان، ترکمنستان و ترکیه را با محوریت وزارت راه و شهرسازی داریم. کریدورها را با جدیت پیگیری می‌کنیم. امروز یکی از مهم‌ترین حلقه‌هایی که مفقوده بود و سال‌هاست روی آن کار می‌شود و مورد تاکید مقام معظم رهبری است؛ مسیر ریلی چابهار به زاهدان است و انشالله تا پایان سال این خط ریلی به اتمام می‌رسد.

صادق درباره میزان پیشرفت فیزیکی مسیر چابهار به زاهدان نیز گفت: پیشرفت فیزیکی این پروژه بالای ۸۰ درصد است. در خصوص خاش باید بگویم که اتصال خاش به ایران شهر را در روزهای ابتدایی وزارت خودم شروع کردیم و الان خاش به ایران شهر تقریبا تمام است و چابهار به نیک شهر نیز تقریبا تمام است.

وی درباره اینکه چرا از عبارت «تقریبا» برای یک پروژه تکمیل شده استفاده کرده است، گفت: ما وقتی می گوییم محوری افتتاح شد که تمام موضوعات فنی آن تمام شده و به بهره برداری واقعی رسیده باشد. در غیر این صورت می توان به محض اینکه زیرسازی را انجام داده و بخشی از ریل را انجام دهیم، برویم و افتنتاح کنیم. وقتی می‌گویم تقریبا و تحقیقا تا پایان سال انجام می‌شود یعنی ریل و ایستگاه ها به اتمام رسیده و قابل استفاده باشد. 

وی در توضیح دیگر پروژه‌های ریلی این وزارتخانه نیز گفت: محور نیک شهر تا ایران شهر نیز حدود ۱۲۰ کیلومتر الی ۱۳۰ کیلومتر است که زیرسازی آن به اتمام رسیده است و ریل‌گذاری آن درحال انجام است. در حوزه ریلی اقدامات بزرگی را انجام دادیم، که دست مریزاد دارد. روزهایی شد که فقط بیش از سه کیلومتر ریل‌گذاری انجام شد. این‌ها رکوردهایی است که ان‌شالله مستند آن ساخته می‌شود و باید به تصویر کشیده شود. این بضاعت و پتانسیل کارگران و پیمان کاران و مهندسین این کشور با تمام محدودیت‌ها است که همگی در این حوزه ریلی چابهار به زاهدان درخشیدند. 

آخرین وضعیت خط ریلی رشت – آستارا

وزیر راه  وشهرسازی درباره وضعیت خط ریلی رشت – آستارا نیز گفت: در این مسیر تملک خط ریلی رشت_ آستارا با تامین  بودجه مورد تاکید آقای رئیس جمهور تا پایان سال تمام می‌شود.این مسیر مورد توجه جدی ایران و روسیه قرار دارد. تا اخر سال که تملک تمام شود، قرارداد اجرایی نیز بعد از موضوعات حقوقی که پیگیر آن هستیم انجام می‌شود. منتظریم موضوعات حقوقی و قانونی حل شود که البته بخش اعظم آن نیز حل شده است.

راه آهن شلمچه – بصره به کجا رسید؟

وی به پروژه ریلی شلمچه _ بصره نیز اشاره کرد و گفت: شلمچه بصره به جهت اتصال به شبکه سراسری ریل ایران بسیار اهمیت دارد. مین روبی آن با طرف ایرانی بود که اردیبهشت ما انجام و تمام شد. باید الان پل روی اروند ساخته شود. تا اربعین سال آینده تلاش داریم پل نیز به اتمام برسد. طرف عراقی بخش اعظم ستون‌های پل را قرار داده تا عرشه را قرار دهیم. این پروژه قبلا پیشرفتی نداشت، تا اینکه رئیس جمهور اولین سفر خود را به کشور عراق داشتند و قبل از آغاز سفر، پیگیری آن را از دولت عراق انجام دادند و الان کاملا روند پیشرفت آن رضایت بخش است. در این کار مین روبی و پل با ما است و ریل با دولت عراق است. 

 وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ما در گذشته در خیلی از پروژه ها ما ازسوی کشورهای همسایه مورد مطالبه قرار می‌گرفتیم که «چه شد، چرا طول کشید؟»، گفت: اما الان ما در برخی پروژه ها دست پیش داریم و این ما هستیم که می‌گوییم تملک ما تمام شده باید ریل گذاشته شود و چه شد و ... ؟

از چین تا اروپا با خط راه‌آهن ایران

وی درباره جابجایی مسافر و بار با کشورهای خارجی و از خطوط ریلی هم گفت: جابجایی پاکستان به ایران و از ایران به ترکیه بعد از سال ها احیا شد و الان در حل انجام است. قطار چین به ایران و از ایران به اروپا بعد سال ها احیا شد و بخش اعظم پنل های خورشیدی را از چین با همین قطار وارد کشور کردیم. قطار ازبکستان به ایران_ ترکمنستان و بعد از ایران به خلیج فارس و از خلیج فارس به دریای عمان و بعد به هند دوباره انجام شد که درخصوص قطار باری است. 

وی اضافه کرد: بعد از سال ها ظرفیت روسیه را افزایش دادیم از شاخه شرقی کریدور شمال_ جنوب  باری که از روسیه آمد از اینچه برون وارد کشور شد. ظرفیت‌ها دوباره درحال احیاء هستند. قطار تهران وان بعد از سال ها دوباره راه افتاد. البته پیگیری‌های بعدی هم برای سفرهای مردم و مسافری هم داریم که بتوانیم با قدرت بیشتری این امر را انجام دهیم.

وی در خصوص دشواری در تهیه بلیط قطار هم گفت: مطالبه‌ای درباره قطار مسافری با تعداد لوکوموتیو و واگن هایی که داریم همخوانی ندارد. در طول یک سال و نیم گذشته در این زمینه تلاش داشتیم و آماده به کاری لوکوموتیوها را بیش از ۱۰ درصد افزایش دادیم اما همچان با مطالبات مردم فاصله داریم. حدود ۱۳۰ همت با بخش خصوصی  درحوزه واگن باری، مسافری، لوکوموتیو، خود کشش و فضا و سایت لجستیکی قرار داد داریم.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه درخصوص همکاری با بخش خصوصی نیز گفت: دولت نمی‌تواند تمام بار ناترازی را به دوش بکشد و اگر الان به این حجم ناترازی رسیدیم به این دلیل است که در بسیاری از موضوعات ما فقط حرف بخش خصوصی را زدیم و آن تسهیلگری را به بهانه تنظیم گری انجام ندادیم. در این یک سال در بخش خصوصی وقتی گره ها را باز کردیم و حتی در جاهایی اصلا گره باز نکردیم بلکه گره جدید نزدیم، در پیشرفت‌ها به شدت اثر داشته است.  عدد ۱۳۰ همت عدد خوبی است برای اینکه اعتماد بخش خصوصی را نسبت به ریل داشته باشیم.  مادرحال افزایش تعاملات خود با بخش خصوصی هستیم، بخش خصوصی راهکارهای بسیاری را برای بسیاری از مشکلات دارد. در نمایشگاه حمل و نقل تغییر رویه دادیم و امسال برای اولین بار شاید یک الی دو غرفه دولتی بودند و مابقی خصوصی بودند و معاونین حوزه حمل و نقل و جاده و ریل ماموریت یافتند که در غرفه بخش خصوصی بروند و مشکلات را ببیند و قابلیت‌ها را رصد کنند تا با کمک هم مسیر پر‌پیچ و خم را پیش ببریم.

تاثیر تحریم بر تاخیر هواپیماها

صادق در ادامه به ناوگان هوایی پرداخت و در پاسخ به پرسشی درباره تاخیر در پروازها گفت: حوزه ناوگان هوایی یکی از محورهایی است که نمی توان گفت تحریم هیچ اثری در آن نداشته است. تحریم اثر داشته اما متخصصین هم بیکار ننشسته‌اند. تمام تلاش ما این بوده است که تعداد صندلی‌ها را افزایش دهیم و موفق شدیم که با کمک بخش خصوصی نزدیک به ۲ هزار صندلی اضافه کنیم.

رصد تاخیر هواپیماها و خدمات ایرلاین‌ها

صادق افزود:  درباره تاخیر و ایرلاین باید گفت که ایرلاین ها مشکلاتی دارند. من متوجه هستم که تحریم در تعمیر و نگهداری و وارد کردن هواپیما مشکل ایجاد کرده است اما وقتی ایرلاین خود را یک ایرلاین محسوب می‌کند که خدمات به مردم ارائه دهد. در این زمینه تاخیرات ایجاد شده بعضا شاهد عذرخواهی هم از ایرلاین مربوطه نیستیم. من این ها را رصد می کنم. قطعا باید تغییر رویه ای شکل گیرد که ما از قبل آن را ارائه دادیم اما محکم تر و با مطالبه‌گری بیشتر از طرف رسانه ها باید این امر را انجام دهیم. ابزار نظارت بر ایرلاین ها در سازمان هواپیمایی داریم. قطعا سازمان هواپیمایی در کنار و پشتیبان ایرلاین ها است اما ایرلاین وظایفی دارند. ما گفتیم که حقوق مسافر را در تمام هواپیماها و فرودگاه‌ها نصب کنند و باید به این حقوق مسافر بها داده شود. اینکه در حوزه ناوگان هوایی کم و کسر داریم سرجایش است ولی باید نسبت به تاخیرات حساسیت‌های بیشتری هم داشته باشیم. در حوزه تعمیر نیز باید بگویم که ما متخصصین تعمیر خیلی خوبی در کشور داریم و با پیش‌بینی های سازمان هواپیمایی تعمیرات را هم با جدیت پیگیری می کنیم تا شاید بخشی از مطالبات مردم را در حوزه هوایی پاسخ دهیم. 


اخبار مرتبط
توسعه به مثابه یک مسیر غیرخطی و انباشتی
چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 09:30
محسن راجی اسدآبادی:
توسعه به مثابه یک مسیر غیرخطی و انباشتی
یکی از ریشه‌دارترین کژفهمی‌ها در سیاست‌گذاری توسعه، تلقی فرآیند پیچیده و چندبعدی تحول جوامع به عنوان مسیری خطی، یکسان‌الشکل و قابل تکرار است. این نگاه ساده‌انگارانه که ریشه در نظریه‌های نوسازی دهه‌های 1950 و 1960 دارد، چنین القا می‌کند که اگر کشورهای در حال توسعه صرفاً از الگوها و نهادهای جوامع پیشرفته تقلید کنند، به سرانجام مشابهی دست خواهند یافت.
فرزانه صادق: 850 هزار متقاضی، تنها 38 هزار واحد آپارتمان تحویل گرفتند!
سه‌شنبه 1404/03/13 ساعت 14:03
فرزانه صادق: 850 هزار متقاضی، تنها 38 هزار واحد آپارتمان تحویل گرفتند!
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت بحرانی در پروژه‌های مسکن، اعلام کرد: از میان 850 هزار متقاضی طرح‌های مسکن، تنها 38 هزار واحد به متقاضیان تحویل داده شده است؛ با این‌حال پروژه‌ها متوقف نشده و در حال تکمیل هستند.
فرزانه صادق: خانه‌های جزیره بوموسی از سال آینده ساخته می‌شوند
شنبه 1403/12/18 ساعت 17:13
فرزانه صادق: خانه‌های جزیره بوموسی از سال آینده ساخته می‌شوند
وزیر راه و شهرسازی با اعلام این خبر که فاز اول اجرای مجموعه مسکونی بوموسی از سال آینده آغاز می‌شود، گفت: نخواسته‌ایم فقط خانه بسازیم، بلکه می‌خواهیم امید را در این جزیره بکاریم.
نظرات

آخرین اخبار
تلاش نتانیاهو برای هماهنگی تلفنی با ترامپ
اتابک: اجازه دوباره‌کاری و تصمیمات پراکنده را نمی‌دهیم
چرا دادگاه آپارات را مسئول محتوای کاربران دانست؟
شکست روایت‌های تبلیغاتی واشنگتن در برابر قدرت اهرم‌های ایران
پاسخ ایران به متن پیشنهادی آمریکا ارسال شد/ انتقال پاسخ ایران به طرف آمریکایی توسط پاکستان
اعلام زمان سفر سه‌روزه ترامپ به پکن
رد هرگونه گفتگوی مستقیم و تأکید بر هماهنگی ملی
ان‌بی‌سی: ایران ماه‌ها توان مقاومت در برابر محاصره دریایی دارد
آژانس جایگاه راستی‌آزمایی است نه پیام‌رسانی سیاسی
ستارگان بزرگ سینمای فرانسه در قاب دهمین فیلم اصغر فرهادی
فرمانده پیشین آمریکایی: ایران در آستانه ساخت سلاح هسته‌ای نبود
مرور برنامه‌های تاکتیکی تیم ملی و کری‌خوانی رضاییان و بیرانوند
نجات آرسنال با VAR در دقیقه 95/ سه امتیاز حیاتی که بوی قهرمانی می‌دهد
هشدار قاطع دادستان کل به اخلال‌گران اقتصادی/سامانه سوت‌زنی برای صیانت از معیشت مردم
عقب‌نشینی ماکرون در پی هشدار قاطع ایران
آغاز تمرینات با تاخیر آبی‌پوشان برای بازگشت به لیگ برتر+ اعلام زمان
تکذیب عملیات هلی‌برن در صحرای کربلا
پاسخ وزیر کار به نگرانی‌ها درباره تعدیل نیرو و بیمه بیکاری
تخصص تاریخی ایران در تحقیر رؤسای جمهور آمریکا
تنگه هرمز؛ تیر خلاص به اقتصاد جهانی
سایه روابط ایران و چین بر سفر ترامپ
عکس های منتخب ایران، یکشنبه 20اردیبهشت 1405
رحمانی‌فضلی: چین می تواند ضامن هرگونه توافق احتمالی با ایران باشد
نتانیاهو: جنگ با ایران تمام نشده است
خبیری از مدیرعاملی سبزپوشان کناره‌گیری کرد/دلیل استعفا
شوک به تل‌آویو با انهدام گنبد آهنین با سلاح ارزان حزب‌الله
سفیر پاکستان: مذاکرات ایران و آمریکا به بن‌بست نرسیده است
توضیحات مدیر پتروشیمی درباره وضعیت موجودی 27 هزار تنی انبار پتروشیمی جم
بیانیه سنتکام درباره تداوم محاصره دریایی ایران و توقیف ده‌ها شناور
گزارش رسانه‌های عبری از عبور موشک‌های مقاومت از سد سامانه‌های هشدار
وزیر انرژی آمریکا: ایران در تنگه هرمز ابزار قدرت دارد
طباطبایی خطاب به نیروهای آمریکایی: عقل حکم می‌کند زودتر به خانه‌هایتان برگردید
پزشکیان: مذاکره به معنای تسلیم نیست
آرامکو: بازار جهانی یک میلیارد بشکه نفت را از دست داد
تحلیل ریچارد ولف از ریزش پایگاه سیاسی ترامپ در پی ناکامی در برابر تهران
ترامپ: آمریکا نیازی به تنگه هرمز ندارد/ممکن است حملات را دو هفته ادامه دهیم
پورمحمدی: ارقام کالابرگ فعلا تغییر نمی‌کند
واکنش ایران به اعزام ناوهای جنگی پاریس و لندن به تنگه هرمز
فروش کامل 80 کیلو شمش طلا در حراج امروز
راه‌های طلایی تولید دوپامین بدون نیاز به گوشی و فضای مجازی
نورنما | پرواز موتور سیکلت بر فراز چراغ راهنمایی
ممانعت امارات از ترانزیت کالاهای تجار افغانستانی به بنادر ایران
حمله انتحاری خونین به ایست بازرسی پلیس در شمال غرب پاکستان
پاسخ پهپادی و موشکی حزب‌الله به نقض مکرر آتش‌بس توسط اسرائیل
جزئیات واریز اعتبار حمایتی برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه از زبان سخنگوی دولت
تنش در روابط رم و واشنگتن بر سر مواضع ایتالیا در قبال ایران
اتحادیه عرب: فلسطین خطرناک‌ترین منطقه جهان برای خبرنگاران است
مقاومت؛ خط قرمز غیرقابل تغییر در دکترین جنبش حماس
بحران بی‌سابقه کمبود نیروی نظامی در خط مقدم جنگ اسرائیل
آغاز ثبت‌نام کاردانی دانشگاه ملی مهارت از امروز+ لینک و نحوه شرایط ثبت‌نام