×
بین الملل
شناسه خبر : 277031
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/03 ساعت 15:23
تلاش آمریکا برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و ترکیه

تلاش آمریکا برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و ترکیه

یک مقام ارشد شورای صلح اعلام کرد که آمریکا در پشت پرده تلاش می‌کند روابط اسرائیل و ترکیه پس از بحران غزه را به مسیر عادی‌سازی بازگرداند.

نورنیوز-گروه بین الملل:  روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت»، در حالی که روابط رژیم صهیونیستی و ترکیه پس از جنگ غزه به پایین‌ترین سطح خود در سال‌های اخیر رسیده، یک مقام ارشد شورای صلح که بدون افشای نام، به این روزنامه گفت که دولت آمریکا در پشت پرده تلاش‌هایی جدی برای احیای مناسبات دو طرف و بازگرداندن روابط به مسیر عادی‌سازی آغاز کرده است.

این مقام تأکید کرد که واشنگتن با هدف کاهش تنش‌های منطقه‌ای و ایجاد بستر همکاری‌های جدید، در حال میانجیگری میان تل‌آویو و آنکارا است؛ که به گفته وی، این میانجیگری فقط در صورتی موفق خواهد بود که بحران فلسطین و به‌ویژه وضعیت غزه به سمت حل بحران و ثبات حرکت کند.
به گفته این مقام، مسأله فلسطین «عامل اصلی اختلاف» میان ترکیه و رژیم صهیونیستی است و هر میزان پیشرفت در روند صلح غزه، به همان اندازه می‌تواند شاخص روابط دو طرف را بهبود بخشد.

او تصریح کرد: «هرچه صلح و موفقیت بیشتری در جبهه فلسطین حاصل شود، احتمال عادی‌شدن روابط ترکیه و اسرائیل بیشتر خواهد شد. وی افزود: ما ممکن است ساده‌لوح به نظر برسیم، اما خیال‌پرداز نیستیم؛ این هدف قابل تحقق است.
این مقام همچنین از تلاش‌های گسترده آمریکا برای بهبود روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی و اسلامی خبر داد و گفت واشنگتن در حال کار بر روی مسیرهای جداگانه‌ای برای تقویت مناسبات تل‌آویو با مصر و اردن است و حتی پتانسیل‌هایی برای پیشبرد روابط با عربستان سعودی، قطر، اندونزی و قزاقستان نیز وجود دارد.
این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که تنش میان ترکیه و رژیم صهیونیستی پس از جنگ غزه به اوج رسیده و تل‌آویو آشکارا با حضور ترکیه در شورای صلح و هرگونه نقش‌آفرینی این کشور در غزه مخالفت کرد. مقامات رژیم صهیونیستی از جمله بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر و گیدعون سعر، وزیر امور خارجه بارها تأکید کرده‌ بودند که ترکیه را «نیروی متخاصم» می‌دانند و اجازه هیچ‌گونه حضور نظامی یا امنیتی آنکارا در غزه را نخواهند داد. این مخالفت حتی در روزهای نخست پس از آتش‌بس به جلوگیری از ورود تیم‌های امدادی ترکیه به غزه منجر شد؛ اقدامی که تل‌آویو آن را بخشی از «ضرورت‌های امنیتی» خود توصیف کرد.
رژیم صهیونیستی مدعی شده بود حمایت آنکارا از حماس و مواضع تند رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه علیه تل‌آویو، هرگونه همکاری امنیتی را ناممکن می‌کند. این در حالی است که دولت آمریکا برای پیشبرد طرح ۲۰ ماده‌ای دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا در غزه بر حضور ترکیه اصرار داشت و در نهایت حضور ترکیه را در شواری صلح اعلام کرد. موضوعی که باعث شد مقامات اسرائیلی، ترامپ را به نادیده گرفتن نگرانی‌های امنیتی تل‌آویو متهم و انتقادهایی را مطرح کنند که حتی به انتقال پیام‌های تند به واشنگتن منجر شد.
افزون بر این، در سطح نظامی نیز، ماه گذشته رژیم صهیونیستی، با همکاری یونان و قبرس یک نیروی نظامی مشترک در شرق مدیترانه تشکیل دادند؛ اقدامی که به‌طور مستقیم علیه ترکیه ارزیابی شد و واکنش شدید آنکارا را در پی داشت.

انتظار می‌رود، این تحولات در کنار اختلافات عمیق بر سر غزه، هرگونه تلاش برای عادی‌سازی روابط اسرائیل با ترکیه را با موانع جدی روبه‌رو کند.

با وجود این فضای پرتنش، مقام ارشد شورای صلح تأکید کرده که آمریکا همچنان معتقد است روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی «قابل احیا» است و اگر بحران غزه به سمت آرامش حرکت کند، امکان بازگشت سفرا، احیای روابط تجاری و ازسرگیری گردشگری میان دو طرف وجود دارد.


نظرات

آخرین اخبار
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی
وزارت اطلاعات: 19 تروریست تکفیری دستگیر شدند+فیلم
قیمت سکه پارسیان امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 1405 +جدول
ایران تا 1430 سالخورده‌ترین کشور جهان می‌شود
ذخایر استراتژیک نفت خام آمریکا در سراشیبی تاریخی
اکرمی‌نیا: مردم با حضورشان، دشمن را ناکام کردند
ترامپ و سه مانع اصلی رشد اقتصادی آمریکا
شاخص بورس سبزپوش شد
سقوط آزاد نرخ باروری در ایران/کاهش جمعیت فقط درد اقتصاد نیست
حاجی‌بابایی: بخشی از گرانی‌ها هیچ ربطی به جنگ ندارد
ثبات قیمت در بازار برنج/از ایرانیِ 470 هزار تومانی تا هندیِ 195 هزار تومانی
امتحانات مدارس البرز مجازی شد
رحمانی فضلی: چین وارد تقابل مستقیم با ایران نمی‌شود
شهادت رزمنده بروجنی حین خنثی‌سازی بمب عمل نکرده در تهران
وام 500 میلیونی خرید کالا ربطی به وام ازدواج ندارد
رئیس‌جمهور: شهدای پتروشیمی در راه خدمت و پیشرفت ماندگار شدند
شمارش معکوس برای محدودیت برقی پرمصرف‌ها
چطور با یک کد پیامکی بدهکارِ میلیاردها تومان وام دیگران می‌شویم؟
بیماری خاموشی که چشم‌ها آن را فاش می‌کنند
جهان به نقطه بحرانی انرژی رسید
دستان «مادر» دوباره جان گرفت
چرا معرفی نمایندگان فوتبال ایران به آسیا به کلاف سردرگم تبدیل شد؟