×
بین الملل
شناسه خبر : 277013
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/03 ساعت 11:26
حمله به ایران فاجعه‌ای بزرگ برای منطقه

رئیس مجلس ترکیه اذعان کرد

حمله به ایران فاجعه‌ای بزرگ برای منطقه

در ادامه مخالفت‌ آنکارا با هرگونه اقدام خصمانه علیه ایران، رئیس پارلمان ترکیه گفت حمله نظامی آمریکا به ایران «فاجعه‌ای بزرگ» برای منطقه خواهد بود و ترکیه تمام تلاش خود را برای جلوگیری از آن انجام می‌دهد.

نورنیوز-گروه بین الملل:  «نعمان کورتولموش» رئیس پارلمان ترکیه در مراسم افطاری در استانبول به خبرنگاران گفت: «موضع ترکیه در این مورد بسیار واضح و قطعی است. ما دائما این موضوع را به طرف‌های درگیر منتقل می‌کنیم. حمله آمریکا به ایران برای منطقه فاجعه‌بار خواهد بود.»

به نوشته روزنامه ترکیه تودی، وی خاطرنشان کرد: «بی‌ثباتی‌های جدیدی پدیدار خواهد شد و حتی اگر به عنوان یک حمله کوتاه‌مدت شروع شود، می‌تواند مدت زیادی ادامه یابد و منجر به آسیب‌پذیری‌ها و آشفتگی‌های بزرگی شود که مشخص نیست به کجا ختم خواهد شد. ما این موضوع را در هر فرصتی به همتایان خود توضیح می‌دهیم.»

آمریکا از اشغالگری‌های گذشته چیزی نصیبش نشد

کورتولموش استدلال کرد که ایالات متحده باید درس‌های مداخلات نظامی قبلی خود را بپذیرد.

او گفت: «ایالات متحده از هیچ یک از کشورهایی که قبلا برای مدت طولانی اشغال کرده بود، از نظر منافع ملی خود سودی نبرده است. آمریکا از اشغال افغانستان، اشغال عراق یا سایر اشغال‌ها به آنچه می‌خواست، نرسید و تنها هزینه‌های بسیار سنگینی پرداخت کرد.»

وی افزود: «معتقدم که آنها به چنین مسیری متوسل نخواهند شد، زیرا منطق سیاسی این را ایجاب می‌کند. اما دولت آمریکا فقط به فکر خودش نیست. ما می‌دانیم که لابی صهیونیستی در آنجا چقدر نفوذ دارد.»

لابی صهیونیستی

رئیس پارلمان ترکیه، نفوذ خارجی بر سیاست خارجی ایالات متحده را عامل کلیدی در تعیین وقوع حمله دانست و گفت: «به ویژه اینکه لابی صهیونیستی که می‌خواهد "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر اسرائیل را نجات دهد، چقدر بر سیاست آمریکا در قبال ایران نفوذ خواهد داشت، عامل اصلی تعیین‌کننده حمله یا عدم حمله آمریکا و اگر چنین کند، دامنه آن خواهد بود.»

کورتولموش افزود: «امیدوارم آنها چنین کاری نکنند. این یک فاجعه بزرگ برای منطقه خواهد بود. ترکیه نیز تمام ابزارهای خود را برای جلوگیری از این امر به کار می‌گیرد.»

جهان به سمت حکومت قدرتمندان در حرکت است

رئیس پارلمان ترکیه در ادامه هشدار داد که نظام بین‌المللی به طرز خطرناکی در حال تغییر به سمتی است که فقط قدرتمندان در آن غالب هستند: «جهان از یک نظام بین‌المللی مبتنی بر قانون و اصول به جهانی در حال حرکت است که در آن فقط قدرتمندان و بانفوذان حرف خود را می‌زنند. این بسیار خطرناک است و نظام جهانی شکننده فعلی را شکننده‌تر خواهد کرد.»

او به رویدادهای اخیر از جمله برکناری «نیکولاس مادورو»، رئیس جمهور ونزوئلا و تهدیدها علیه گرینلند به عنوان شواهدی از این تغییر اشاره کرد و گفت: «ترکیه باید محکم روی پای خود بایستد، تمام اختلافات داخلی خود را با یک درک مشترک متحد کند و از ابتکارات قوی برای از بین بردن درگیری‌ها در منطقه خود استفاده کند.»

رنج غزه با وجود آتش‌بس ادامه دارد

این قانونگذار ترکیه‌ای همچنین به رنج مداوم در غزه پرداخت و خاطرنشان کرد که با وجود تشکیل شورای صلح، شرایط انسانی همچنان وخیم است.

او گفت: «اگرچه گذرگاه مرزی رفح روی کاغذ باز به نظر می‌رسد و ورود و خروج به نظر باز است، اما در واقع باز نیست. هنوز تهدیدها و محدودیت‌های زیادی در مورد ورود کاروان‌های کمک‌رسانی وجود دارد. در حالی که ما سر سفره‌های افطار راحت خود نشسته‌ایم، مردم غزه همچنان رنج می‌برند و سعی می‌کنند روزه خود را با مقدار کمی غذا در چادرهای سیل‌زده افطار کنند.»

وی در ادامه اقدامات مداوم شهرک‌نشینان اسرائیلی در کرانه باختری را محکوم کرد و افزود: «غاصبان اسرائیلی به ظلم خود علیه فلسطینی‌ها ادامه می‌دهند در حالی که تمام جهان نظاره‌گر است و هیچ کاری نمی‌توان کرد.»


نظرات

آخرین اخبار
قطر بر لزوم توقف حملات به قطر و کشورهای منطقه تاکید کرد
سناتور مورفی: اقدامات و سخنان ترامپ، مطلقاً دیوانه‌وار است
چند نفر از داوطلبان انتخابات شوراهای روستا در تهران تایید صلاحیت شدند؟
حکیم جفریز:ترامپ بدون برنامه وارد یک جنگ پرهزینه کرده است
اعتراف ترامپ به فاکس نیوز: به اغتشاشگران در دی ماه ایران سلاح دادیم
تصویب تغییر نام میدان آرژانتین تهران
پیام گردان‌های القدس به ترامپ و نتانیاهو
سناتور دموکرات آمریکایی، ترامپ را دیوانه بی‌مهار خواند
ظریف: حرف‌های رکیک، نشانه «پیروزی» نیست، «استیصال» است
معاون دفتر پزشکیان: تنگه هرمز فقط با رژیم حقوقی جدید باز می‌شود
جلالی: خاک ایران را به گورستان آرزوهای متجاوزان تبدیل می‌کنیم
شوک بزرگ ایران به فرماندهی نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی
آخرین وضعیت ترافیکی محورهای کشور؛ ترافیک سنگین در این جاده‌ها
قاآنی: اصحاب اپستین منتظر مرصادها و طبس‌ها در منطقه باشند
تجمع اعتراضی هزاران اندونزیایی مقابل سفارت آمریکا در جاکارتا
حضور مجید واشقانی در میان بسیجیان ایست بازرسی
حمله پهپادی ارتش به صنایع پتروشیمی رژیم صهیونیستی و مقر نظامیان ارتش تروریستی آمریکا
نورویدیو | پشت پرده افزایش نجومی بودجه نظامی آمریکا ؛ امنیت یا منافع شخصی ؟
رضایی: صدای برنوی غیورمردان لر در واشنگتن و تل‌آویو شنیده شد
افزایش شمار جانباختگان سیل افغانستان به 100 تن
خسارت 200 میلیون دلاری به آمریکا برای عملیات نجات خلبان آمریکایی
آغاز موج 96 وعده صادق 4 / حمله سنگین سپاه به زیرساخت‌های پتروشیمی و انرژی دشمن
ارسال فیلم، تصاویر و... به شبکه های فارسی معاند بر خلاف امنیت ملی بوده و جرم است
وقوع حادثه سخت برای نظامیان اسرائیلی در جنوب لبنان
انقاد شدید پلوسی از تهدیدهای ترامپ درباره خروج از ناتو
قدردانی عراق از ایران برای عبور نفتکش‌ها از تنگه هرمز
پاپ خواستار پایان خشونت‌ها در خاورمیانه شد
بی‌طرفی یا همدستی؛ فرانسه کدام‌سو ایستاده است؟
اروپا درپی تامین انرژی خود از آفریقا
درخواست قالیباف از مسیحیان سراسر جهان
تاج: تصمیم درباره لیگ برتر برعهده هیات رییسه سازمان است
بازگشایی مجموعه‌های ورزشی انقلاب، شیرودی و کشوری از فردا
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به مناطقی از کهگیلویه، بروجرد،اردبیل واهواز
از آغاز جنگ تاکنون چند نوزاد در ایران متولد شده است؟
چین یک گام تا شناسایی زیردریایی‌های هسته‌ای مخفی آمریکا
مهم‌ترین اولویت دولت تامین مواد اولیه برای تولید است
بازداشت 6 «جاسوس آمریکایی ـ صهیونی» در خراسان شمالی
عارف: ترامپ در «عصر حجر» مانده، ایران اما مسیر ساختن را انتخاب کرده است
سایه سنگین «دوشنبه سیاه» بر بازارهای جهانی
انتقاد مقامات امنیتی اسرائیل از عملکرد آمریکا در قبال ایران
تاکنون چند سرباز اسرائیلی در جنوب لبنان مصدوم شدند؟
ثبت رکورد جدید در ارزش معامله صندوق‌های انرژی
خوش خیالی پنتاگون از توان نظامی خود، کار دست آمریکا داد
دستگیری لیدر اغتشاشات اندیشه شهریار
حریفان کشتی گیران ایران در مسابقات قهرمانی آسیا مشخص شدند
پیام تبریک وزیر ورزش و جوانان به درستکار و ساروی
هشدار ولایتی به آمریکا: اگر اشتباه کنی جریان انرژی با یک اشاره مختل می‌شود
کشاورزان بخوانند؛ آغاز خرید تضمینی گندم با پرداخت علی‌الحسابی
مخبر: بالاخره پنبه هیمنه پوشالی آمریکا زده شد
سی جی تی ان: چندین نظامی آمریکا در ایران کشته شدند