×
بین الملل
شناسه خبر : 276996
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/03 ساعت 10:37
هشدار دموکرات‌های آمریکا: ترامپ در قبال ایران به اختیارات قانونی پایبند باشد

هشدار دموکرات‌های آمریکا: ترامپ در قبال ایران به اختیارات قانونی پایبند باشد

دموکرات‌های کنگره آمریکا هشدار دادند که ترامپ باید در برابر ایران به اختیارات قانونی کنگره پایبند باشد و از اقدامات خارج از چارچوب قانونی پرهیز کند.

نورنیوز-گروه بین الملل: تارنمای شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی، قانون‌گذاران دموکرات که نگران عبور دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از حدود اختیارات قانونی خود هستند، اذعان دارند که کنترل کنگره بر اختیارات قانون اساسی مربوط به اعلان جنگ تضعیف شده است.

در این گزارش با اشاره به احتمالات پیش‌رو، آمده است: دموکرات‌های کنگره به رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا که به گسترش اختیارات اجرایی خود شهرت دارد هشدار می‌دهند که نباید به‌صورت یک‌جانبه وارد جنگ با ایران شود.

دبی واسرمن شولتز نماینده دموکرات از ایالت فلوریدا، روز شنبه اعلام کرد که ترامپ «باید با کنگره مشورت کند» و به‌طور شفاف توضیح دهد که چرا ایران تهدیدی فوری برای ایالات متحده محسوب می‌شود که اقدام نظامی آمریکا را توجیه کند.

وی به این نکته اشاره کرد که جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا، پیش از صدور دستور حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ (۱۳۸۱ خورشیدی)، مجوز کنگره را دریافت کرده بود.

هیچ تهدید قریب‌الوقوعی از ایران ندیدیم

واسرمن شولتز در برنامه «الکس ویت ریپورتس» این شبکه عنوان کرد: «ما هیچ نشانه‌ای از یک تهدید قریب‌الوقوع ندیده‌ایم که حمله‌ای گسترده از این نوع را ضروری کند.»

وی افزود: «اینکه تصور شود چنین اقدامی ساده و بدون پیامد خواهد بود، نشان می‌دهد رئیس‌جمهوری آمریکا موضوع را با دقت کافی بررسی نکرده و لازم است با کنگره مشورت کند.»

چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات در سنای آمریکا، نیز روز جمعه (یکم اسفندماه) در بیانیه‌ای اعلام کرد: دولت ترامپ تاکنون راهبرد، اهداف و دلایل خود را روشن نکرده و در عین حال، مجوز کنگره را برای بررسی آغاز یک کارزار نظامی علیه ایران درخواست نکرده است.

وی افزود: «کنگره تنها نهاد دارای اختیار اعلان جنگ است. ما باید قانون اختیارات جنگی را اجرا کنیم و این دولت را وادار سازیم با کنگره مشورت کرده و برای مردم آمریکا توضیح دهد اهداف چیست و چرا جان شهروندان آمریکایی را به خطر می‌اندازد؟»

ترامپ روز جمعه تایید کرد که در حال بررسی حملات نظامی محدود برای وادار کردن تهران به توقف غنی‌سازی هسته‌ای است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران، هم‌زمان با استقرار گسترده نیروهای نظامی آمریکا در خاورمیانه بیان کرد: «فکر می‌کنم بتوانم بگویم که در حال بررسی این گزینه هستم.»

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، نیز روز جمعه در گفت‌وگو با برنامه «مورنینگ جو» از این شبکه اعلام کرد که «هیچ راه‌حل نظامی برای برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد.»

ترامپ روز پنج‌شنبه (۳۰ بهمن) هشدار داده بود که اگر ایران با یک توافق هسته‌ای موافقت نکند، «اتفاقات بدی رخ خواهد داد.»

عراقچی افزود: «تنها راه‌حل، دیپلماسی است. به همین دلیل است که ایالات متحده دوباره به میز مذاکره بازگشته و به دنبال یک توافق است، و ما نیز برای آن آمادگی داریم.»

از طرف دیگر سناتور جک رید از ایالت رود آیلند و عضو ارشد دموکرات در کمیته نیروهای مسلح سنا، نسبت به پیامدهای گسترده‌تر چنین اقدامی ابراز نگرانی کرد.

وی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «یک حمله پیش‌دستانه علیه ایران در شرایط کنونی یک اشتباه راهبردی خواهد بود و نگرانم که چنین بی‌پروایی‌ای به یک درگیری‌ غیرقابل‌کنترل منجر شود.»

رید افزود: «دولت در جریان افزایش اخیر نیروهای نظامی، در تعامل با کنگره ناکام بوده است. شروع یک جنگ آسان است؛ پایان دادن به آن بسیار دشوارتر است.»


نظرات

آخرین اخبار
جنگ، ایران را به یک قدرت بزرگ جهانی تبدیل می‌کند
معاون دفتر پزشکیان: ایران هرگز به عقب بازنمی‌گردد
ولایتی: خلیج فارس جای قمار نیست
اسامی بازیکنان تیم ملی ایران والیبال اعلام شد+ لیست اسامی
محسن برهانی: ننگ با رنگ پاک نمی‌شود
تعلیق همکاری پرسپولیس با افشین پیروانی
هشدار بانک ملی درباره پیامک‌های جعلی مربوط به برنامه بام
سردار موسوی: دومینویی از آتش شروع شده که کسی جز ایران نمی‌تواند متوقفش کند
4 فرنگی کار ایران به نیمه نهایی قهرمانی آسیا صعود کردند
هشدار گروسی از احتمال حادثه رادیولوژیکی زیان‌بار در نیروگاه بوشهر
افسر سابق سیا: دست‌کم 6 نظامی بر اثر سقوط C‑130 در ایران کشته شدند +فیلم
ناقوس مرگ ناتو به صدا درآمد؟
پیام تسلیت پزشکیان در پی شهادت رئیس سازمان اطلاعات سپاه
طهماسب خطاب به مدعیان: شیطان وعده بهشت می‌دهد، اما به جهنم می‌برد!
هشدار شاه اردن درباره پیامدهای اقتصادی طولانی شدن جنگ در منطقه
درخواست از دانش‌آموختگان دانشگاه صنعتی شریف؛ سکوت را بشکنید
ساختمان کنسولگری آمریکا در اربیل هدف حمله پهپادی قرار گرفت
علی قمصری با سازش به نیروگاه برق رفت
موج تازه حملات از ایران به ایلات
رئیس شورای اروپا: راه‌حل دیپلماتیک ریشه‌های جنگ در خاورمیانه را از بین می برد
آغاز ثبت اطلاعات حقوق فروردین کارکنان دولت در این سامانه+ جزئیات
ساکنان شهرک کریات شمونه: نتانیاهو دروغگوست
پیام سرلشکر عبداللهی درپی شهادت رئیس سازمان اطلاعات سپاه
دومین محموله کمک‌های مردم عراق در شرایط جنگی وارد کشورمان شد
سهیلا منصوریان مدال طلای قهرمانی جهان خود را به آسیب‌دیدگان جنگ تقدیم کرد
پایگاه‌های ارتش اسرائیل زیر موشکباران حزب الله لبنان
واکنش وزیر خارجه به حمله به دانشگاه شریف
بحران سوخت بنزین به تمام استرالیا سرایت کرد
پیام تسلیت فراجا در پی شهادت رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
لوکاشنکو : آسیب پذیری آمریکا در جنگ علیه ایران رو شد
عبور موفق کشتی گاز مایع ژاپنی از تنگه هرمز
انتقاد نماینده ایرانی‌تبار کنگره آمریکا به بمباران دانشگاه شریف
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به دانشگاه شریف و شهر قم و تهران
سپاه از حمله موشکی و پهپادی به پایگاه «العدیری» کویت خبر داد
تأکید اتحادیه اروپا بر غیرقانونی بودن حمله به زیرساخت‌های انرژی
افزایش محبوبیت حزب سانچز پس از موضع ضدجنگ
لیلاز: عملکرد ایران در جنگ فراتر از انتظار بود
احتمال بازگشت طرح ترافیک تهران از هفته آینده
رونمایی از 50 اتوبوس برقی جدید در پایتخت
کرملین: عواقب هرگونه تجاوز به ایران بسیار جدی خواهد بود
انهدام پهپاد اوربیتر 4 در آسمان کرمانشاه
سی‌ان‌ان: اقتصاد آمریکا به آرامش تنگه هرمز وابسته است
واکنش گسترده به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا
پس‌لرزه‌های حمله به دفتر اوراکل در دبی
همدستان متجاوز به‌اندازه‌ی خود او شریک جنایت هستند
اطلاعات سپاه: شکست «عملیات نجات» جنگ سیاسی در آمریکا را به اوج رسانده است
درخشش سنگین‌وزن خوزستانی در آسیا
انتقاد از شعار «پیروزی مطلق» در اسرائیل
هشدار درباره پیامدهای روانی جنگ بر کودکان
موج 98 عملیات وعده صادق 4/حمله به زیرساخت‌های صنعتی - نظامی آمریکا و رژیم صهیونیستی