×
بین الملل
شناسه خبر : 276971
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/03 ساعت 09:46
تعرفه‌های جدید ترامپ، اروپا را در شوک اقتصادی فرو برد

تعرفه‌های جدید ترامپ، اروپا را در شوک اقتصادی فرو برد

تصمیم دونالد ترامپ برای افزایش دوباره تعرفه کالاهای وارداتی به آمریکا، موجی از هشدارها و تهدیدهای تلافی‌جویانه در اروپا ایجاد کرده و تنش در تجارت فراآتلانتیک را افزایش داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل:  فریدریش مرتس صدراعظم آلمان در واکنشی که در صدر بازتاب‌های اروپایی قرار گرفت، نوسان‌های تعرفه‌ای و فضای بی‌ثباتی را «بزرگ‌ترین سم» برای اقتصادهای اروپا و آمریکا توصیف کرد و گفت همین عدم قطعیت، تصمیم‌گیری شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری را زمین‌گیر می‌کند.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ساعاتی پیش اعلام کرد که تعرفه‌ کالاهای وارداتی به این کشور را از ۱۰ به ۱۵ درصد افزایش می دهد. این تصمیم در حالیست که او پس از صدور حکم دیوان عالی آمریکا مبنی بر لغو بخش بزرگی از تعرفه‌های تجاری دولتش، دستور اعمال تعرفه‌ جهانی ۱۰ درصدی بر کالاهای وارداتی را صادر کرد.

در همین پیوند، وزیر تجارت فرانسه با لحنی تند اعلام کرد اتحادیه اروپا «ابزارهای لازم» برای مقابله را در اختیار دارد و از گزینه‌هایی مانند فعال‌سازی بسته تلافی‌جویانه تعلیق‌شده و توسل به ابزار مقابله با فشار اقتصادی اتحادیه اروپا سخن گفت؛ اهرمی که به بروکسل اجازه می‌دهد در برابر اقدامات یک‌جانبه طرف‌های خارجی، پاسخ تلافی‌جویانه تجاری در نظر بگیرد.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس هم در واکنشی محتاطانه اعلام کرد که این موضوع «به تصمیم آمریکا مربوط است» و لندن «همچنان از کسب‌وکارهای انگلیسی حمایت خواهد کرد». وی ادعا کرد دولت انگلیس «در هر سناریویی انتظار دارد جایگاه ممتاز تجاری این کشور در روابط با آمریکا حفظ شود» و با دولت ترامپ همکاری می‌کند تا روشن شود رأی اخیر دیوان عالی آمریکا چه اثری بر تعرفه‌ها برای انگلیس و سایر کشورها خواهد داشت.»

از سویی اد دیوی رهبر حزب لیبرال‌دموکرات‌ خواستار آن شده است که لندن علیه ترامپ به‌خاطر خسارت‌های تعرفه‌ای اقدام حقوقی کند و حتی رقم «۱۰۰ میلیارد دلار» را به عنوان مطالبه مطرح کرده است.

به طور خلاصه اروپا می‌گوید هزینه سیاست تعرفه‌ای ترامپ را تولیدکنندگان، زنجیره‌های تامین و مصرف‌کنندگان در دو سوی اقیانوس اطلس می‌پردازند. رسانه‌های اروپایی هم تصمیم تازه کاخ سفید را نه یک اقدام مقطعی، بلکه بخشی از روندی توصیف کرده‌اند که «غیرقابل پیش‌بینی بودن» را به ویژگی ثابت روابط تجاری تبدیل کرده و فضای چانه‌زنی را از «گفت‌وگو» به سمت «تهدید و تلافی» سوق داده است.

مجموعه واکنش‌های اروپایی نشان می‌دهد تصمیم تعرفه‌ای ترامپ صرفاً یک عدد تازه نیست، بلکه نشانه‌ای از بازگشت بحران به قلب روابط اقتصادی فراآتلانتیک است. از یک سو، دولت‌ها و اتاق‌های بازرگانی اروپا از تشدید ابهام و بی‌ثباتی در زنجیره‌های تامین و سرمایه‌گذاری هشدار می‌دهند و از سوی دیگر، پاریس و برلین با ادبیات متفاوت، گزینه‌های تلافی‌جویانه و بازدارنده را جدی‌تر مطرح می‌کنند.

لندن هم با تاکید بر «جایگاه ممتاز تجاری» خود تلاش دارد از موج تنش دور بماند، اما واقعیت این است که افزایش تعرفه عمومی به ۱۵ درصد، اروپایی‌ها را دوباره به این نقطه رسانده که حتی نزدیک‌ترین شراکت‌ها با آمریکا نیز می‌تواند زیر فشار تصمیم‌های ناگهانی، به میدان چانه‌زنی و تهدید تبدیل شود.


اخبار مرتبط
هشدار چین به آمریکا درباره اعمال تعرفه های جدید
چهارشنبه 1404/12/06 ساعت 20:00
هشدار چین به آمریکا درباره اعمال تعرفه های جدید
چین هشدار داد که اگر آمریکا از تحقیقات در مورد توافق تجاری 2020 برای اعمال تعرفه‌های جدید استفاده کند، «تمام اقدامات لازم» را انجام خواهد داد.
نخست‌وزیر انتاریو: ترامپ به‌تنهایی جهان را به آشوب کشانده است
سه‌شنبه 1404/12/05 ساعت 00:05
نخست‌وزیر انتاریو: ترامپ به‌تنهایی جهان را به آشوب کشانده است
نخست‌وزیر استان انتاریو کانادا اعلام کرد، پس از آنکه دیوان عالی آمریکا بسیاری از تعرفه‌های گسترده رئیس‌جمهور آمریکا را لغو کرد، عرصه بر ترامپ تنگ شده است و ترامپ به‌تنهایی آشفتگی فراوانی در سراسر جهان ایجاد کرده است.
توقف تصویب توافق تجاری با آمریکا توسط اتحادیه اروپا
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 20:30
درپی تعرفه‌های جدید ترامپ رخ داد؛
توقف تصویب توافق تجاری با آمریکا توسط اتحادیه اروپا
اتحادیه اروپا در آستانه توقف روند تصویب توافق تجاری خود با آمریکا قرار دارد و از دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا درباره برنامه جدید تعرفه‌ای‌اش توضیحات بیشتری خواسته است.
واکنش تند ترامپ به حکم دیوان عالی آمریکا علیه سیاست‌های تعرفه‌ای
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 19:30
واکنش تند ترامپ به حکم دیوان عالی آمریکا علیه سیاست‌های تعرفه‌ای
رئیس جمهور آمریکا در واکنش به حکم دیوان عالی کشورش علیه سیاست‌های تعرفه‌ای اعلام کرد: دیوان عالی بی‌ کفایت ما کار بزرگی برای افراد نادرست انجام داد و به همین دلیل باید از خود شرمنده باشد.
جهانی شدن و ناسیونالیزم اقتصادی منش‌ها و چالش‌های ساختاری
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 08:49
دکتر سید محمدکاظم سجادپور:
جهانی شدن و ناسیونالیزم اقتصادی منش‌ها و چالش‌های ساختاری
در بیستم فوریه 2026 (اول اسفند 1404)، دیوان عالی ایالات متحده در یک رأی‌گیری کم‌سابقه با 6 رأی موافق و 3 رأی مخالف، در دعوای کمپانی نرلینگ علیه دونالد ترامپ اعلام داشت که استناد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به قانون وضعیت اضطراری اقتصادی بین‌المللی در اعمال تحریم بر واردات کالا به آمریکا، غیرقانونی است.
هفته سرنوشت‌ساز برای روابط فراآتلانتیک
سه‌شنبه 1404/10/30 ساعت 18:39
اندیشکده «شورای آتلانتیک»؛
هفته سرنوشت‌ساز برای روابط فراآتلانتیک
اندیشکده «شورای آتلانتیک» با بیان اینکه فضای سیاسی تعامل اروپا و آمریکا درحال محدودشدن است، تاکید کرد تصمیمی که اروپا در قبال خواسته‌های ترامپ درباره گرینلند و سیاست‌های تعرفه‌ای او اتخاذ می‌کند، نه‌تنها واکنش رئیس‌جمهور آمریکا، بلکه آینده روابط فراآتلانتیک و اعتبار سیاسی اروپا را نیز رقم خواهد زد.
نظرات

آخرین اخبار
ارائه متن تازه‌ترین طرح مذاکراتی ایران به میانجی پاکستانی
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با همتایان منطقه‌ای
بیکاری در فلسطین رکورد زد
شهردار نیویورک توقیف «ناوگان مقاومت جهانی» را محکوم کرد
وزیر بهداشت: ذخایر دارو و تجهیزات پزشکی با برنامه‌ریزی قبلی تأمین شد
پیام تسلیت عارف برای درگذشت پیشکسوت کشتی ایران
وقوع حادثه دریایی در آب‌های یمن
توافق وزارت نیرو و صمت برای افزایش سهم برق صنایع در تابستان
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و کایا کالاس درباره تحولات منطقه
مخاطرات پیدا و پنهان هند از جنگ ایران چیست؟
قیمت طلا و سکه امروز جمعه 11 اردیبهشت 1405+ جدول
صادق: شهرداری‌ها و نظام مهندسی در بازسازی خدمات رایگان ارائه می‌کنند
نشست وزرای گردشگری اکو در جمهوری آذرباجان برگزار شد
آغاز ثبت‌نام اعزام عتبات عرفه در سامانه حج و زیارت
جزئیات دستمزد مقطوع مشاغل صنفی برای محاسبه حق‌بیمه
بحران تنگه هرمز، صنعت هوانوردی اروپا را زمین‌گیر کرد
«آنتیک» صدرنشین جدید سینماها؛ پژمان و مجید رکود را شکستند
واشنگتن‌پست: پیش‌بینی ترامپ درباره فروپاشی صنعت نفت ایران بعید است
فراخوان جامعه کارگری برای حضور در تجمعات سراسری روز کارگر
حسین‌زاده: اینترنت برای معیشت روستاییان یک ضرورت است، نه کالای لوکس
چگونه جنگ خلیج فارس جهان را وارد هشدار گرسنگی می کند؟
اجرای رالی موتورسیکلت‌ها در محکومیت حمله به آثار تاریخی ایران
سفارت ایران در لندن اتهام دخالت در حملات تروریستی را رد کرد
واکنش بقایی به گزارش آمریکا درباره اقدام تجاوزکارانه علیه ملت ایران
پیام پزشکیان به مناسبت روز جهانی کار و کارگر
برخی خدمات ابری آمازون در خلیج فارس همچنان مختل است
تمدید واردات کالاهای اساسی از مرزها تا پایان شهریور
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز جمعه 11 اردیبهشت1405+ جدول
گزارش معاریو از «جنگ اعصاب» میان ترامپ و نتانیاهو
طباطبایی: ایران داعیه‌دار صلح است اما در برابر زور پاسخ قاطع می‌دهد
آیا ستاره مراکشی ها در جام جهانی پا به توپ می‌شود؟
گزارش الجزیره از خسارت چندین میلیارد دلاری تجهیزات آمریکا در جنگ ایران
تعرفه حقوق ورودی خودرو در انتظار تصویب دولت
وزارت ارتباطات: «اینترنت پرو» طرح ما نبود
قیمت جهانی طلا در مسیر کاهش هفتگی
هشت پلیس در انفجار خانه ای در نیویورک زخمی شدتد
تداوم شرایط سالم هوا در پایتخت
عارف: کارگران در خط مقدم دفاع از معیشت مردم ایستاده‌اند
رئیس انجمن قطعه‌سازان: بخش عمده قیمت خودرو در بازار کاذب است
کلسترول بالا فقط مشکل افراد چاق نیست
نقش بنادر شمالی در تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی
شوک هرمز، صادرات آمریکا را بلعید
هاآرتص: جبهه لبنان سخت‌ترین میدان نبرد برای ارتش اسرائیل
اینستاگرام با حساب‌های بازنشرکننده محتوا مقابله می‌کند
وضعیت آب و هوا امروز جمعه 11 اردیبهشت+ وضعیت استانها
آخرین وضعیت ترافیک در محورهای شمالی کشور
پلیس فتا نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی هشدار داد
ابلاغ پیام تشکر رهبر انقلاب از شورای مفتیان فدراسیون روسیه
انتقال پنج نفر به بیمارستان پس از چاقوکشی در دبیرستان آمریکایی
سفر ترامپ به چین و تصمیم گیری درباره جنگ با ایران