×
بین الملل
شناسه خبر : 276959
تاریخ انتشار : یکشنبه 1404/12/03 ساعت 08:54
تمرکز بر اقتصاد آمریکا مهم‌تر از تقابل با ایران است

توصیه مشاوران دونالد ترامپ:

تمرکز بر اقتصاد آمریکا مهم‌تر از تقابل با ایران است

مشاوران دونالد ترامپ خواستار تمرکز بیشتر او بر نگرانی‌های اقتصادی مردم آمریکا شده‌اند؛ این در حالی است که دستور افزایش نیروهای نظامی در خاورمیانه صادر شده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: رویترز، دونالد ترامپ دستور افزایش گسترده نیروهای نظامی در خاورمیانه و آمادگی برای یک درگیری با ایران را صادر کرده اما او به‌ طور دقیق برای مردم آمریکا توضیح نداده که چرا ممکن است کشور را به تهاجمی‌ترین اقدام علیه جمهوری اسلامی از زمان انقلاب ۱۹۷۹ هدایت کند.

تمرکز وسواسی ترامپ بر ایران، بارزترین نمونه از اولویت دادن سیاست خارجی از جمله استفاده گسترده‌تر از نیروی نظامی در ۱۳ ماه نخست دوره دوم ریاست‌جمهوری‌ اوست؛ موضوعی که اغلب مسائل داخلی مانند هزینه‌های زندگی را که نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند برای اکثر آمریکایی‌ها اولویت بسیار بالاتری دارد، تحت‌الشعاع قرار داده است.

یکی از مقام‌های ارشد کاخ سفید گفت که با وجود لفاظی‌های جنگ‌طلبانه ترامپ، هنوز «حمایت سراسری» در داخل دولت برای حمله به ایران وجود ندارد.

این مقام به رویترز گفت که دستیاران ترامپ همچنین به ضرورت پرهیز از ارسال پیام «عدم توجه» به مردم آمریکا که بیشتر نگران اقتصاد هستند، تاکید کرده اند.

مشاوران کاخ سفید و مسئولان ستاد انتخاباتی جمهوری‌خواهان می‌خواهند ترامپ بر اقتصاد تمرکز کند؛ نکته‌ای که این هفته به‌ عنوان مهم‌ترین موضوع کارزار انتخاباتی در یک نشست خصوصی با حضور شماری از وزیران کابینه مورد تأکید قرار گرفت. ترامپ در این نشست حضور نداشت.

مقام دیگری از کاخ سفید در پاسخ به سوالات رویترز گفت که دستور کار سیاست خارجی ترامپ «مستقیماً به پیروزی‌هایی برای مردم آمریکا تبدیل شده است».

وی گفت: «تمام اقدامات رئیس‌جمهور، آمریکا را در اولویت قرار می‌دهد، چه از طریق امن‌تر کردن کل جهان و چه از طریق آوردن دستاوردهای اقتصادی برای کشور.»

انتخابات ماه نوامبر تعیین خواهد کرد که آیا حزب جمهوری‌خواه ترامپ همچنان کنترل هر دو مجلس کنگره آمریکا را در دست خواهد داشت یا نه. از دست دادن یکی یا هر دو مجلس به سود دموکرات‌های مخالف، چالشی برای ترامپ در سال‌های پایانی ریاست‌جمهوری‌ او ایجاد خواهد کرد.

راب گادفری استراتژیست جمهوری‌خواه گفت که یک درگیری طولانی‌مدت با ایران خطر سیاسی قابل توجهی برای ترامپ و جمهوری‌خواهان به همراه خواهد داشت.

وی گفت: «رئیس‌جمهور باید پایگاه سیاسی‌ را که سه بار متوالی او را به نامزدی حزب جمهوری‌خواه رسانده و همچنان از او حمایت می‌کند در نظر داشته باشد؛ این پایگاه نسبت به دخالت‌ها و درگیری‌های خارجی بدبین است، زیرا پایان دادن به دوران جنگ‌های بی‌پایان یکی از وعده‌های صریح کارزار انتخاباتی بود.»

جمهوری‌خواهان قصد دارند در کارزار خود بر کاهش مالیات‌های فردی که سال گذشته توسط کنگره تصویب شد و همچنین برنامه‌هایی برای کاهش هزینه مسکن و برخی داروهای نسخه‌ای تمرکز کنند.

ایران قدرتمندتر از ونزوئلا

با وجود برخی صداهای مخالف، بسیاری از اعضای جنبش انزواطلبانه «آمریکا را دوباره عظیم کنیم» از حمله گسترده آمریکا که ماه گذشته نیکلاس مادورو رئیس‌جمهور ونزوئلا را سرنگون کرد حمایت کردند. اما اگر ترامپ آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند، ممکن است با مخالفت بیشتری روبه‌رو شود، زیرا ایران دشمنی بسیار قدرتمندتر است.

ترامپ که بارها تهدید کرده در صورت نرسیدن ایران به توافقی درباره برنامه هسته‌ای‌ به این کشور حمله خواهد کرد، روز جمعه هشدار خود را تکرار کرد و گفت تهران «بهتر است یک توافق عادلانه مذاکره کند».

آمریکا در ماه ژوئن تاسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار داد و ایران تهدید کرده در صورت حمله دوباره، به‌ شدت تلافی خواهد کرد.

ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ با شعار «اول آمریکا» دوباره انتخاب شد و تا حد زیادی به دلیل وعده‌ خود برای کاهش تورم و اجتناب از درگیری‌های خارجی پرهزینه؛ اما نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که او در متقاعد کردن آمریکایی‌ها به اینکه در کاهش قیمت‌های بالا موفق شده، با مشکل مواجه بوده است.

با این حال، لورن کولی استراتژیست جمهوری‌خواه گفت که اگر اقدام نظامی علیه ایران قاطع و محدود باشد، حامیان ترامپ ممکن است از آن حمایت کنند.

وی گفت: «کاخ سفید باید هر اقدام را به‌طور روشن به حفاظت از امنیت آمریکا و ثبات اقتصادی داخلی مرتبط کند.»

با این وجود، با توجه به اینکه نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد تمایل عمومی کمی برای یک جنگ خارجی دیگر وجود دارد و ترامپ در متمرکز ماندن بر پیام اقتصادی برای رسیدگی کامل به نگرانی‌های رأی‌دهندگان مشکل دارد، هرگونه تشدید تنش با ایران اقدامی پر خطر از سوی رئیس‌جمهوری است که در مصاحبه‌ای اخیر با رویترز اذعان کرده حزبش ممکن است در انتخابات میان‌دوره‌ای با مشکل مواجه شود.

دلایل مبهم برای آغاز یک جنگ

به‌ طور تاریخی، سیاست خارجی به ندرت مسئله تعیین‌کننده‌ای برای رأی‌دهندگان انتخابات میان‌دوره‌ای بوده است اما با اعزام ناوهای هواپیمابر، سایر کشتی‌های جنگی و هواپیماهای جنگی به خاورمیانه، ترامپ ممکن است خود را در موقعیتی قرار داده باشد که ناچار به اقدام نظامی شود، مگر اینکه ایران امتیازات بزرگی بدهد که تاکنون تمایل کمی به پذیرش آن نشان داده است؛ در غیر این صورت ممکن است در سطح بین‌المللی ضعیف به نظر برسد.

دلایلی که ترامپ برای حمله احتمالی ارائه کرده مبهم و متنوع بوده است. او ابتدا در ژانویه در واکنش به برخورد با اعتراضات سراسری خیابانی تهدید به حمله کرد، اما سپس عقب‌نشینی کرد.

او اخیراً تهدیدهای نظامی خود را به مطالباتی برای پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران مرتبط و ایده «تغییر حکومت» را مطرح کرده است، اما ترامپ و دستیاران او توضیح نداده‌اند که حملات هوایی چگونه می‌تواند چنین هدفی را محقق کند.

مقام دوم کاخ سفید اصرار داشت که ترامپ «به‌روشنی گفته که همیشه دیپلماسی را ترجیح می‌دهد و ایران باید پیش از آنکه دیر شود توافق کند». این مقام افزود که رئیس‌جمهور همچنین تأکید کرده ایران «نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد یا توانایی ساخت آن را داشته باشد و نباید اورانیوم غنی‌سازی کند».

گادفری استراتژیست جمهوری‌خواه گفت، رأی‌دهندگان مستقل که در تعیین نتیجه انتخابات نزدیک بسیار مهم هستند نحوه برخورد ترامپ با ایران را به دقت زیر نظر خواهند داشت.

وی گفت: «رأی‌دهندگان انتخابات میان‌دوره‌ای و پایگاه حمایتی او منتظر خواهند بود تا رئیس‌جمهور استدلال خود را ارائه کند.»


نظرات

آخرین اخبار
آغاز بررسی بودجه 1405 در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص
زمان برگزاری سی‌وهفتمین نمایشگاه کتاب تهران اعلام شد
تلاش آمریکا برای عادی‌سازی روابط اسرائیل و ترکیه
جزئیات بازداشت سه کارمند ایرانی گوگل به اتهام سرقت اسرار تجاری
عراقِ ترامپ!
پر شدگی سدهای کشور به 41 درصد رسید
کاهش 50 درصدی فروش زولبیا و بامیه در ماه رمضان
چگونه در ماه رمضان تغذیه سالم داشته باشیم؟
تحول در حمل‌ونقل کشور؛ از لایروبی اروند تا توسعه کریدورهای ریلی و ساماندهی پروازها
سئول در اعتراض به «روز تاکه‌شیما» سفیر ژاپن را احضار کرد
انتشار نتایج پذیرش بدون آزمون دانشگاه آزاد در دو مقطع تحصیلی
نورویدیو | چرا دموکرات ها دوست دارند جنگ با ایران به نام ترامپ تمام شود؟
قاضی: رأی پرونده کوروش کمپانی تا پایان ماه صادر می‌شود
جزئیات افزایش ساعات خدمات‌رسانی حمل‌ونقل عمومی در پایتخت تا نوروز
جزئیات تازه از توان موشکی ایران در گزارش رسانه آمریکایی
مسدود شدن تونل توحید از نیمه شب تا صبح فردا
باید و نبایدهای تغذیه در ماه رمضان
حمله تند بلاتر به میزبانی آمریکا در جام جهانی
بازار نفت منفجر می‌شود؛ سناریوهای مرگبار
صدراعظم آلمان به دیدار ترامپ می‌رود
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 3 اسفند1404+ جدول
جدول کامل اوقات شرعی به افق تهران در ماه رمضان
پرسپولیس مذاکره با حسین عبدی را تکذیب کرد
آغاز تحویل مرحله ششم سکه‌های پیش‌فروش بانک مرکزی
رویترز زمان دور بعدی مذاکرات تهران ـ واشنگتن را اعلام کرد
سردار اسدی: حضور ناوهواپیمابر آمریکا در منطقه تبلیغاتی است
رتبه‌بندی 10 صادرکننده برتر جهان؛ پیشتازی معنادار چین از آمریکا
واکنش اوکراین به تهدید مجارستان و اسلواکی برای قطع برق
قیمت سکه پارسیان امروز یکشنبه 3 اسفند 1404
بلیت قطار 25 درصد گران شد
قیمت دلار و سایر ارزها امروز یکشنبه3 اسفند 1404+ جدول
ریزش بورس ادامه دارد ؛ افت 85 هزار واحدی شاخص بورس
فصل دوم: «شنبه آرام؟»، زندگی‌نامهٔ شهید «دکتر محسن فخری‌زاده» از زبان همسر شهید
پزشکیان روز ملی ژاپن را تبریک گفت
قیمت هرکیلو گوشت مخلوط به یک میلیون و 200 هزارتومان رسید
مصاحبه‌کننده با سفیر آمریکا مجبور به عذرخواهی شد
جزئیات ضرب و شتم مددجوی دارای معلولیت شدید در مرکز مشهد
نسخه اولیه طرح جامع ترافیک تهران توسط شورا رد شد
آمریکا به دنبال ثبات است یا بازطراحی مرزها؟
قیمت گوشت قرمز امروز 3 اسفند 1404 + جدول
برخورد قطار با عابر پیاده در قم؛ یک نفر جان باخت
رژیم صهیونیستی تعطیلی دفتر الجزیره در رام الله را تمدید کرد
تیم کشتی آزاد ایران فردا عازم تیرانا می‌شود
چمران: چینی‌ها در قرارداد واگن‌های مترو با شهرداری خلف وعده کردند
قیمت کارخانه‌ای محصولات ایران خودرو در اسفند 1404+ جدول
«بادهای سرد شمال» با حضور سعید پورصمیمی، هوتن شکیبا و حسن معجونی
بیانیه بسیج دانشجویی درباره اتفاقات روزگذشته دانشگاه شریف
دلایل انتخاب سهراب بختیاری زاده از سوی باشگاه استقلال اعلام شد
حدود یک کیلو بلع کوکائین در فرودگاه امام کشف شد
25 کشته درحمله پاکستان به اردوگاه‌های طالبان و داعش در مرز افغانستان