×
سیاسی
شناسه خبر : 276780
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/02 ساعت 12:31
جلسه دادگاه متهمان آتش‌سوزی مسجد جعفری کوی نصر برگزار شد

جلسه دادگاه متهمان آتش‌سوزی مسجد جعفری کوی نصر برگزار شد

جلسه رسیدگی به پرونده سه متهم آتش‌سوزی و تخریب مسجد جعفری کوی نصر در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

نورنیوز-گروه سیاسی: قاضی دادگاه در ابتدا با اشاره به رسمیت یافتن جلسه گفت: دادگاه رسیدگی به اتهامات اشکان مالکی فرزند علی‌حیدر، مهرداد محمدی‌نیا فرزند محرم، آرمان معرفتی فرزند محمدصالح با حضور مستشار، وکلا، نماینده دادستان و برخی از مرتبطان پرونده آغاز می‌شود.

در ادامه جلسه، نماینده دادستان با حضور در جایگاه ضمن اشاره به کیفرخواست صادره در خصوص متهم ردیف اول اشکان مالکی فرزند علی‌حیدر و متهم ردیف دوم مهرداد محمدی‌نیا فرزند محرم، گفت: این افراد متهم به اقدام عملیاتی برای رژیم صهیونیستی، دول و گروه‌های متخاصم برخلاف امنیت کشور با قابلیت کشتار، تخریب اموال عمومی و خصوصی و ایجاد رعب و وحشت از طریق تخریب مسجد، تحریق موتورسیکلت‌های داخل مسجد، تخریب تابلوهای راهنمایی و رانندگی، مسدود کردن خیابان و اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور از طریق حضور در آشوب‌های دی‌ماه سال ۱۴۰۴، هستند

متهم
 

نماینده دادستان درباره متهم ردیف سوم آرمان معرفتی فرزند محمدصالح نیز افزود: وی به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی کشور از طریق حضور در آشوب‌های دی‌ماه ۱۴۰۴، متهم است.

قاضی در ادامه جلسه به استناد ماده ۲۸۰ قانون آیین دادرسی کیفری، اتهامات وی را به مشارکت در اقدامات عملیاتی برخلاف امنیت کشور برای رژیم صهیونیستی و آمریکا و گروه‌های متخاصم و عوامل وابسته به آن‌ها که منتهی به رعب و وحشت و ناامن کردن جامعه شده است، ورود به اماکن مقدس مذهبی به قصد تخریب و آتش زدن اموال دولتی و عمومی و خصوصی از جمله مسجد جعفری، حوزه علمیه امام هادی (ع) و سه دستگاه موتورسیکلت، تابلوهای راهنمایی و رانندگی، به قصد مقابله با حکومت جمهوری اسلامی ایران در زمان جنگ و وضعیت‌های امنیتی و مشارکت در خسارت وارده به مسجد و حوزه حداقل به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان، تغییر داد.

نماینده دادستان گفت: دادستانی تهران انتساب اتهامات فوق به متهمان را محرز دانسته است و با استناد به مواد ۱۶ و ۱۸ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و ماده ۶۱۰ از قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده و ماده یک از قانون تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی، درخواست صدور حکم بر محکومیت متهمان را دارد.

در ادامه، به دستور قاضی تصاویر و فیلم‌های مستند از شب حادثه (۱۹ دی‌ماه) در دادگاه پخش شد و سپس نماینده هیات امنای مسجد جعفری به جایگاه دعوت شد.

وی با اشاره به جزئیات حادثه گفت: اغتشاشگران در شب ۱۹ دی‌ماه وارد مسجد شده و موتور خادم، قرآن‌ها و ادعیه را آتش زدند و شبستان زنانه و مردانه کاملاً آتش گرفت.

به گفته یکی از متولیان مسجد، مسجد جعفری ۶۰ سال قبل توسط بانویی وقف شد و بعد از انقلاب نیز در کنارش حوزه علمیه تأسیس شد.

مسئولان حوزه امام هادی (ع) که توسط اغتشاشگران به آتش کشیده شده بود نیز مطالب خود را در دادگاه مطرح کردند.

مدیر حوزه علمیه امام هادی (ع) گفت: خسارت سنگینی به مسجد جعفری و حوزه علمیه وارد شده که متأسفانه بر فعالیت‌های علمی، دینی و فرهنگی ما تأثیرگذار خواهد بود.

در جلسه دادگاه، متهمان با دستور قاضی در جایگاه قرار گرفته و پس از تفهیم اتهام، دفاعیات خود را مطرح کرده و به سئوالات قاضی پاسخ دادند.

متهم اشکان مالکی با اشاره به حضور خود در اغتشاشات و محل آتش زدن مسجد گفت: شب ۱۹ دی، دو موتور هم داخل مسجد بود که آن‌ها را آتش زدم.

نماینده دادستان در قرائت بخشی از کیفرخواست که مربوط به اقرارها و اظهارات متهم اشکان مالکی بود، به موضوع حضور یک زن ناشناس در محل آتش زدن مسجد جعفری اشاره کرد و گفت: متهم مالکی درباره چگونگی آتش زدن مسجد جعفری و حوزه علمیه مدعی شده است، در شب حادثه یک خانم به ما ماده آتش‌زا داد و گفت بروید و مسجد را آتش بزنید. بعد از گرفتن ماده آتش‌زا به مسجد آمدیم.

قاضی در رابطه با این موضوع از متهم پرسید: در بسته چه بود؟ آیا آن خانم را از قبل می‌شناختید؟

متهم پاسخ داد که «خیر او را نمی‌شناختیم. با مهرداد صحبت می‌کردیم و در حال بازگشت بودیم که خانمی ما را صدا زد و یک نایلون مشکی را به ما داد. کمی جلوتر نایلون را باز کردیم، در آن ماده آتش‌زا بود.»

وی افرود: من موتور داخل مسجد را آتش زدم.

سپس کارشناس رسمی دادگستری در جایگاه قرار گرفت و در پاسخ به سئوال قاضی درباره میزان خسارات وارد شده به مسجد و حوزه علمیه گفت: طبق کارشناسی صورت گرفته حدود ۵۰ میلیارد تومان خسارت برآورد شده است.

وی گفت: اگر بنای مسجد و حوزه نیاز به تخریب و نوسازی کامل داشته باشد، هزینه آن ۱۵۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود که در حال بررسی‌های نهایی میزان خسارات هستیم.

سپس مهرداد محمدی‌نیا فرزند محرم با دستور قاضی در جایگاه قرار گرفت و تفهیم اتهام شد، متهم در دفاعیات خود حضور در اغتشاشات و در محل مسجد را پذیرفت.

وی همچنین نسبت به اقدامات خود اعلام پشیمانی کرد و گفت: توبه می‌کنم و از کارم پشیمانم و واقعاً شرمنده هستم.

آرمان معرفتی فرزند محمدصالح به عنوان سومین متهم نیز به دفاع از خود پرداخت، وی مدعی شد: روز جمعه ساعت ۸ به همراه ۴ نفر دیگر بیرون آمدم تا سیگار بخرم و گوشی تلفنم همراهم بود. بالاتر از مسجد دو سطل زباله بود، آن‌ها را جلوی مسجد آوردم و از این کارم پشیمان هستم.

قاضی از او پرسید: چرا مسجد را آتش زدید؟ و متهم در پاسخ گفت که من مسجد را آتش نزدم. من تنها دو سطل زباله را آوردم و اصلاً کار دیگری نکردم.

قاضی گفت: شما سابقه کیفری هم دارید؟

متهم گفت: قبلا حبس به‌خاطر سرقت طلا از خانه مردم داشتم که محکومیتم تمام شد.

پس از پایان اظهارات متهمان، قاضی ختم جلسه را اعلام کرد و گفت: زمان جلسه بعدی متعاقباً اعلام می‌شود.


نظرات

آخرین اخبار
انتخابات میشیگان و نشانه های تغییر در آمریکا
برنامه و کارنامه خبرنگاری جنگ در نبرد رسانه‌ای
رکوردشکنی تاریخی بورس؛ شاخص کل وارد کانال 5.5 میلیون واحد شد
قیمت دینار عراق امروز شنبه 17 مرداد 1405؛ نرخ هزار دینار چند شد؟
قتل هولناک مداح سرشناس پس از ربوده شدن؛ فیلم جنایت برای خانواده ارسال شد
سخنگوی قوه قضاییه: محمدباقر خرازی امروز به دادگاه ویژه روحانیت احضار شد
آخرین خبر از خاموشی‌ها؛ ناترازی برق 30 درصد کاهش یافت
رونق دوباره دریاچه ارومیه؛ مدیریت منابع آب و بارش‌ها نتیجه داد
خط مقدم نابرابر روایت‌ها؛ مصائب دفاع از حریم افکار عمومی
احتمال شنیده‌شدن صدای انفجار کنترل‌شده در جنوب اصفهان
ستار هاشمی: خبرنگاران حافظان حق دسترسی مردم به ارتباطات هستند
زمان مذاکرات ترمیم دستمزد کارگران مشخص شد؛ رقم واقعی چگونه محاسبه می‌شود؟
اژه‌ای : خبرنگاران هم‌سنگر رزمندگان پشت لانچر هستند
بیانیه وزارت دفاع به مناسبت روز خبرنگار؛ رسانه‌ها در خط مقدم مقابله با جنگ شناختی
رکورد حضور زائران اربعین در نجف؛ 17.5 میلیون نفر به حرم امام علی(ع) رفتند
قیمت طلای جهانی امروز شنبه 17 مرداد 1405+ اونس طلا اوج گرفت
قیمت دلار توافقی امروز شنبه 17 مرداد 1405
پیمان مکه و معادله ایران؛بازی تازه آغاز شده است!
پیش ‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه شنبه 17 مرداد 1405+ جدال دلار و اونس جهانی
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز شنبه 17 مرداد 1405 + جدول کامل قیمت ها
نوراینفو | 17 مرداد؛ روز خبرنگار، روز پاسداران حقیقت و آگاهی
آخرین قیمت محصولات سایپا امروز شنبه 17 مرداد + قیمت شاهین، اطلس، کوییک و ساینا
قالیباف: خبرنگاران اجازه نمی‌دهند روایت دشمن بر افکار عمومی غلبه کند
آخرین قیمت محصولات ایران خودرو امروز شنبه 17 مرداد +جدول کامل قیمت بازار و کارخانه
برنامه مسابقات ورزشی امروز شنبه 17 مرداد 1405 /از منچستریونایتد و PSG تا رئال و بارسلونا
سپاه: اعتراف رسانه‌های خارجی به شکست ترامپ حاصل مجاهدت رسانه‌های انقلابی است
وضعیت آب و هوا امروز شنبه 17 مرداد 1405 + وضعیت استانها
آیا اقیانوس زیرزمینی «اروپا» محل زندگی موجودات بیگانه است؟
راز تغییر شخصیت انسان؛ چرا با گذشت زمان متفاوت می‌شویم؟
محکومیت نیم میلیارد دلاری متا به دلیل آسیب به سلامت کودکان
راز سلامت نوزادان؛ چرا شیردهی تا دو سالگی توصیه می‌شود؟
تولید 16 ویروس با کمک هوش مصنوعی!
شیرینی‌های طبیعی؛ عامل پنهان در بزرگ‌تر شدن مغز انسان
سازمان ملل؛ چشم‌انتظار نتایج مذاکرات ایران و عمان
وداع اهالی سینما با مریم همتیان؛ بازیگری که پس از 2 سال مبارزه با سرطان درگذشت
تبعات اقتصادی جنگ ترامپ علیه ایران برای آمریکایی‌ها
پزشکیان: مذاکره را به رهبری تحمیل نکردیم؛ این ادعا ناشی از نشناختن رهبری است
حریق مجتمع مسکونی اهواز مهار شد
جو کنت: تهدید هسته‌ای ایران یک پروپاگانداست
رایزنی امنیتی بغداد و ریاض؛ دیدار نخست‌وزیر عراق با رئیس دستگاه اطلاعات عربستان
حملات به کشتی‌های اماراتی در تنگه هرمز
پیام عراقچی به همسایگان ایران
برنامه خاموشی برق آذربایجان شرقی فردا شنبه 17 مرداد
تصویب لایحه تحریم ایران و روسیه از سوی سنای آمریکا
خیز وزنه‌برداران دختر فارس برای سکوی آسیایی
گمانه‌زنی درباره صدای مهیب در پایتخت روسیه
عیادت اهالی فرهنگ از استاد ایرج
حمله یمن به تجمعات نظامی سعودی
تداوم فشار حداکثری آمریکا علیه ایران
تصادف زنجیره‌ای در آزادراه تهران-قم