×
بین الملل
شناسه خبر : 276705
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 22:50
کاخ سفید زمان سفر ترامپ به چین را اعلام کرد

کاخ سفید زمان سفر ترامپ به چین را اعلام کرد

یکی از مقامات کاخ سفید از قصد دونالد ترامپ برای سفر به چین از تاریخ 11 فروردین 1405 تا 13 فروردین ماه خبر داد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قصد دارد از ۳۱ مارس ۲۰۲۶ (۱۱ فروردین ۱۴۰۵) تا ۲ آوریل (۱۳ فروردین) به چین سفر کند.

کاخ سفید در حالی تاریخ سفر ترامپ به چین را اعلام کرد که دیوان عالی آمریکا امروز( جمعه به وقت محلی) اکثر تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد.

شبکه سی ان ان افزود: این سفر پرحاشیه به پکن که ترامپ ماه‌ها برای آن برنامه‌ریزی کرده بود، با حکم دیوان عالی آمریکا که تعرفه‌های گسترده او را غیرقانونی اعلام کرد، پیچیده‌تر شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا از تعرفه‌ها به‌ عنوان اهرم فشار در مذاکرات با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین استفاده کرده بود و در مسیر دستیابی به یک آتش‌بس تجاری پیشرفت‌هایی حاصل شده بود.

اکنون، بدون اختیارات اضطراری که پیش‌تر به آنها تکیه داشت، قدرت نسبی ترامپ در مذاکره با شی ممکن است کاهش یابد.

مقام‌های چینی نیز از نزدیک نبرد حقوقی مربوط به تعرفه‌ها در ایالات متحده را زیر نظر داشته‌اند.

تعرفه‌های مربوط به چین تنها با هدف کاهش کسری تجاری آمریکا اعمال نشدند. ترامپ همچنین بر پکن عوارضی وضع کرد تا این کشور را تحت فشار بگذارد ارسال مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید فنتانیل را کاهش دهد.

به گزارش ایرنا، قضات دیوان عالی آمریکا روز جمعه به وقت محلی با رای ۶ به ۳ اعلام کردند که رویکرد تهاجمی ترامپ در اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از سراسر جهان، طبق قانون سال ۱۹۷۷ موسوم به «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی» (IEEPA) مجاز نبوده است.

این حکم بسیاری از تعرفه‌های ترامپ را باطل می‌کند، اما همه آن‌ها را نه؛ و رئیس جمهوری آمریکا همچنان می‌تواند تلاش کند برخی تعرفه‌ها را با استفاده از قوانین دیگر دوباره اعمال کند.

این رای توسط «جان رابرتز» رئیس دیوان عالی آمریکا، نوشته شده و سه قاضی لیبرال و دو قاضی محافظه‌کار دیگر، نیل گورسچ و ایمی کنی برت، به آن رای دادند.

رابرتز نوشت: «رئیس‌جمهوری مدعی قدرت فوق‌العاده‌ای برای اعمال یک‌جانبه تعرفه‌ها با مقدار، مدت و دامنه نامحدود است.» اما دولت ترامپ به هیچ قانونی اشاره نکرده است که نشان دهد می توان از قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین المللی استفاده کرد.

او افزود: «بنابراین، ما حکم می‌دهیم که این قانون به رئیس‌جمهوری اجازه اعمال تعرفه‌ها را نمی‌دهد.»

قضات کلارنس توماس، برت کاوانا و ساموئل آلیتو مخالفت خود را اعلام کردند. این یک شکست بی سابقه برای دولت ترامپ در دیوان عالی ایالات متحده آمریکا است که اکثریت محافظه‌کار ۶ به ۳ دارد.

شبکه ان بی سی نیوز در پی حکم دیوان عالی آمریکا اعلام کرد: صاحبان کسب‌وکارهایی که مجبور به پرداخت تعرفه‌ها بودند و آن‌ها را در دادگاه به چالش کشیده بودند، از این حکم استقبال کردند.

ویکتور شوارتز، که شرکت واردات نوشیدنی‌های الکلی در نیویورک را اداره می‌کند، در بیانیه‌ای گفت: «این تعرفه‌های جدید خودسرانه، غیرقابل پیش‌بینی و برای کسب‌وکار بد بودند.»

او افزود: «خوشبختانه دادگاه‌ها در همه سطوح این عوارض را همان‌طور که بودند شناختند: فراتر رفتن غیرقانونی دولت از اختیاراتش.»

این تصمیم همه تعرفه‌های ترامپ را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و برای مثال تعرفه‌هایی را که او بر فولاد و آلومینیوم با استفاده از قوانین دیگر اعمال کرده بود، ثابت حفظ می کند.

اما تعرفه‌های او را در دو دسته لغو می‌کند. یکی تعرفه‌های کشوربه‌کشور یا «متقابل» است که از ۳۴ درصد برای چین تا پایه ۱۰ درصد برای سایر کشورهای جهان متغیر است. دیگری تعرفه ۲۵ درصدی است که ترامپ بر برخی کالاها از کانادا، چین و مکزیک اعمال کرده بود، به دلیل آنچه دولت ناتوانی آن‌ها در مهار جریان فنتانیل اعلام کرده بود.

شرکت‌هایی که مجبور به پرداخت تعرفه‌ها شده‌اند ممکن است بتوانند از وزارت خزانه‌داری درخواست بازپرداخت کنند. صدها شرکت تاکنون شکایت کرده‌اند.

قاضی کاوانا در مخالفت خود با رای دیوان عالی گفت که تأثیر این حکم بر خزانه‌داری آمریکا می‌تواند قابل توجه باشد.


نظرات

آخرین اخبار
پرداخت مطالبات ناشران نمایشگاه کتاب
بسکتبالیست زن آمریکایی در ایران ازدواج کرد و مسلمان شد
پیام سید مجید نقطه زن به مردم چیست؟
سفارت ایران در برلین: آمریکا مسئول نقض آتش‌بس است
آتش‌سوزی گسترده در جنوب لندن؛ 100 آتش‌نشان به محل اعزام شدند
ادعای سنتکام درباره توقیف نفتکش در دریای عمان
حمله حزب‌الله به مواضع ارتش اسرائیل در جنوب لبنان
ترامپ: پنج کشور خواستار توقف درگیری‌ها و فشار بر نتانیاهو شدند
عزیزی: ایران مانع مذاکرات با آمریکا نیست
انفجارهای شدید در شمال عراق
حازم قاسم: سفارتخانه‌های فلسطین باید صدای مردم غزه در جهان باشند
قاآنی: مقاومت از هرمز تا باب‌المندب کمربند امنیتی می‌سازد
تداوم وضعیت فعلی تنگه هرمز هزینه سنگینی برای اقتصاد جهانی دارد
ادعای ترامپ درباره نتانیاهو؛ به او گفتم مقابل ایران تنها خواهی ماند
یزد 19 خرداد تعطیل شد؛ امتحانات طبق برنامه برگزار می‌شود
چرا جنگنده‌های اسرائیل وارد آسمان ایران نشدند؟
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
وزیر صمت: اجازه اختلال در زنجیره تأمین و کمبود کالا را نمی‌دهیم
افزایش شمار شهدای لبنان به 3637 نفر
تغییر تازه در پروازهای حج؛ بازگشت حجاج ایرانی به تهران از سر گرفته شد
مرحله سوم همسان‌سازی حقوق بازنشستگان امسال اجرا می‌شود
عارف: دشمن ناچار به التماس مجدد برای آتش‌بس شد
جهش گردشگری اسپانیا؛ جنگ خاورمیانه بازار سفر را تغییر داد
منبع امنیتی اسرائیل: تصور نمی‌کردیم ایران تهدید خود را عملی کند
جایزه بین‌المللی برای هدی زین العابدین در گرجستان
ایران دوست وفادار لبنان است
هدف مذاکرات پایان جنگ و ایجاد امنیت پایدار است، نه عادی‌سازی با آمریکا
هزینه سنگین درگیری با ایران برای رژیم صهیونیستی؛ تا این لحظه 171 میلیون دلار
معافیت مالیاتی برای خسارت‌دیدگان جنگ
بازگشت وحید امیری به پرسپولیس+ جزئیات و عکس
قالیباف:هدف مذاکرات با آمریکا عادی‌سازی روابط نیست
دولت هزینه برخی عوارض ملکی را کاهش داد
تبریک عراقچی به پاشینیان
عکس های منتخب جهان، 8 ژوئن 2026
دیدار اردوغان و رئیس‌جمهور موقت ونزوئلا در استانبول
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت