×
بین الملل
شناسه خبر : 276705
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 22:50
کاخ سفید زمان سفر ترامپ به چین را اعلام کرد

کاخ سفید زمان سفر ترامپ به چین را اعلام کرد

یکی از مقامات کاخ سفید از قصد دونالد ترامپ برای سفر به چین از تاریخ 11 فروردین 1405 تا 13 فروردین ماه خبر داد.

نورنیوز_ گروه بین الملل : یک مقام کاخ سفید اعلام کرد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قصد دارد از ۳۱ مارس ۲۰۲۶ (۱۱ فروردین ۱۴۰۵) تا ۲ آوریل (۱۳ فروردین) به چین سفر کند.

کاخ سفید در حالی تاریخ سفر ترامپ به چین را اعلام کرد که دیوان عالی آمریکا امروز( جمعه به وقت محلی) اکثر تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد.

شبکه سی ان ان افزود: این سفر پرحاشیه به پکن که ترامپ ماه‌ها برای آن برنامه‌ریزی کرده بود، با حکم دیوان عالی آمریکا که تعرفه‌های گسترده او را غیرقانونی اعلام کرد، پیچیده‌تر شده است.

رئیس‌جمهور آمریکا از تعرفه‌ها به‌ عنوان اهرم فشار در مذاکرات با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین استفاده کرده بود و در مسیر دستیابی به یک آتش‌بس تجاری پیشرفت‌هایی حاصل شده بود.

اکنون، بدون اختیارات اضطراری که پیش‌تر به آنها تکیه داشت، قدرت نسبی ترامپ در مذاکره با شی ممکن است کاهش یابد.

مقام‌های چینی نیز از نزدیک نبرد حقوقی مربوط به تعرفه‌ها در ایالات متحده را زیر نظر داشته‌اند.

تعرفه‌های مربوط به چین تنها با هدف کاهش کسری تجاری آمریکا اعمال نشدند. ترامپ همچنین بر پکن عوارضی وضع کرد تا این کشور را تحت فشار بگذارد ارسال مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید فنتانیل را کاهش دهد.

به گزارش ایرنا، قضات دیوان عالی آمریکا روز جمعه به وقت محلی با رای ۶ به ۳ اعلام کردند که رویکرد تهاجمی ترامپ در اعمال تعرفه بر کالاهای وارداتی از سراسر جهان، طبق قانون سال ۱۹۷۷ موسوم به «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی» (IEEPA) مجاز نبوده است.

این حکم بسیاری از تعرفه‌های ترامپ را باطل می‌کند، اما همه آن‌ها را نه؛ و رئیس جمهوری آمریکا همچنان می‌تواند تلاش کند برخی تعرفه‌ها را با استفاده از قوانین دیگر دوباره اعمال کند.

این رای توسط «جان رابرتز» رئیس دیوان عالی آمریکا، نوشته شده و سه قاضی لیبرال و دو قاضی محافظه‌کار دیگر، نیل گورسچ و ایمی کنی برت، به آن رای دادند.

رابرتز نوشت: «رئیس‌جمهوری مدعی قدرت فوق‌العاده‌ای برای اعمال یک‌جانبه تعرفه‌ها با مقدار، مدت و دامنه نامحدود است.» اما دولت ترامپ به هیچ قانونی اشاره نکرده است که نشان دهد می توان از قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین المللی استفاده کرد.

او افزود: «بنابراین، ما حکم می‌دهیم که این قانون به رئیس‌جمهوری اجازه اعمال تعرفه‌ها را نمی‌دهد.»

قضات کلارنس توماس، برت کاوانا و ساموئل آلیتو مخالفت خود را اعلام کردند. این یک شکست بی سابقه برای دولت ترامپ در دیوان عالی ایالات متحده آمریکا است که اکثریت محافظه‌کار ۶ به ۳ دارد.

شبکه ان بی سی نیوز در پی حکم دیوان عالی آمریکا اعلام کرد: صاحبان کسب‌وکارهایی که مجبور به پرداخت تعرفه‌ها بودند و آن‌ها را در دادگاه به چالش کشیده بودند، از این حکم استقبال کردند.

ویکتور شوارتز، که شرکت واردات نوشیدنی‌های الکلی در نیویورک را اداره می‌کند، در بیانیه‌ای گفت: «این تعرفه‌های جدید خودسرانه، غیرقابل پیش‌بینی و برای کسب‌وکار بد بودند.»

او افزود: «خوشبختانه دادگاه‌ها در همه سطوح این عوارض را همان‌طور که بودند شناختند: فراتر رفتن غیرقانونی دولت از اختیاراتش.»

این تصمیم همه تعرفه‌های ترامپ را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد و برای مثال تعرفه‌هایی را که او بر فولاد و آلومینیوم با استفاده از قوانین دیگر اعمال کرده بود، ثابت حفظ می کند.

اما تعرفه‌های او را در دو دسته لغو می‌کند. یکی تعرفه‌های کشوربه‌کشور یا «متقابل» است که از ۳۴ درصد برای چین تا پایه ۱۰ درصد برای سایر کشورهای جهان متغیر است. دیگری تعرفه ۲۵ درصدی است که ترامپ بر برخی کالاها از کانادا، چین و مکزیک اعمال کرده بود، به دلیل آنچه دولت ناتوانی آن‌ها در مهار جریان فنتانیل اعلام کرده بود.

شرکت‌هایی که مجبور به پرداخت تعرفه‌ها شده‌اند ممکن است بتوانند از وزارت خزانه‌داری درخواست بازپرداخت کنند. صدها شرکت تاکنون شکایت کرده‌اند.

قاضی کاوانا در مخالفت خود با رای دیوان عالی گفت که تأثیر این حکم بر خزانه‌داری آمریکا می‌تواند قابل توجه باشد.


نظرات

آخرین اخبار
روایت مخبر از روز حادثه بالگرد رئیسی و نگرانی رهبر انقلاب
مترو برا چه کسانی رایگان می‌ماند؟
رئیس الحشد الشعبی با سفیر انگلیس درباره تحولات منطقه گفت‌وگو کرد
بررسی حضور ناتو در تنگه هرمز به دو ماه بعد موکول شد
صدها زائر ایرانی به‌زودی حج ‌می‌رسند
نبی: لژیونرها تا پایان هفته به اردوی تیم ملی در ترکیه می‌پیوندند
دیدار و رایزنی غریب‌آبادی و سفیر چین در تهران
مسکو: تمرکز ما بر تحولات خاورمیانه و وضعیت پیرامون تنگه هرمز است
آمریکا یک صرافی ایرانی و 19 کشتی مرتبط با صادرات نفت ایران را تحریم کرد
امارات مدعی پرواز پهپادها از خاک عراق به‌سوی «البراکه» شد
تعیین ضرب‌الاجل یک هفته‌ای برای ایران به‌منظور آمدن پای توافق!
رییس بازرسی سازمان اداری: رضایت‌ مردم از خدمات دستگاه‌های اجرایی نامطلوب است
طرح انتخابات تناسبی مجلس به کارگروه تخصصی کمیسیون امور داخلی ارجاع شد
صادرات چای مجاز شد
جنگ خاورمیانه رونق‌بخش صنعت توریسم در جنوب اروپا و مراکش
حمله حزب‌الله به سکوی گنبد آهنین
پوتین وارد پکن شد
تأکید رهبر انقلاب بر نقش افزایش جمعیت در خلق تمدن نوین ایران اسلامی
غریب‌آبادی: ایران برای مقابله با هرگونه تجاوز نظامی آماده و یکپارچه است
حماس گزارش شورای صلح غزه را تحریف واقعیت خواند
نورنما | ربات های کنگ فوکار چینی
روسیه: نیروگاه بوشهر طی هفته‌های آینده به سطح برنامه‌ریزی‌شده بازمی‌گردد
زلزله 4.6 ریشتری نورآباد دلفان در استان لرستان را لرزاند
نورویدیو | چرا پرونده چین به قلب قدرت ایران منتقل شد ؟
آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه 12 فرد، 29 نهاد و 19 کشتی مرتبط با ایران اعمال کرد
حضور «رها» با بازی شهاب حسینی در جشنواره «ریندنس» انگلستان
کاپیتان پرتغال به ششمین جام جهانی می‌رسد
کاهش دارایی اوراق خزانه آمریکا در پی شوک انرژی
سینماهای کشور در «روز ملی جمعیت» برای عیالوارها رایگان شد
فردا؛ خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ تحمیلی در احمدآباد مستوفی
سناریوی ساختگی در جاده چالوس؛چاقوی سوءظن بر قلب نوعروس
عراق: استفاده از خاک خود علیه امنیت منطقه را برنمی‌تابیم
حزب‌الله: هیچ گروهی در دولت نمی‌تواند تصمیم‌گیری ملی را به انحصار خود درآورد
گزارش اتلتیک از احتمال ممنوعیت پرچم پیش از انقلاب ایران در جام جهانی
آیا علیرضا بیرانوند محروم میشود؟
هادی چوپان با مربی مطرح جهانی در مسیر مسترالمپیا 2026
چرا هوای تهران در شرایط خطرناک قرار گرفت؟
خبرهای جدید معاون اول رئیس جمهور از تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی
سه گزینه دشوار ترامپ در قبال ایران چیست؟
جزئیات جلسه شهردار تهران با پزشکیان؛ رسیدگی به آسیب دیدگان جنگ وبازسازی شتاب میگیرد؟
کیفیت هوای تهران در وضعیت قرمز؛ پایتخت در محاصره گرد و خاک
چین ادعای فایننشال تایمز درباره پوتین را رد کرد
باران و کولاک در راه تهران ؛ از سفرهای غیرضروری بپرهیزید
تعویق حمله آمریکا به ایران؛ فریب یا واقعیت؟
ردپای 100 میلیارد دلاری اسرائیل در لیگ برتر انگلیس!
اشتباه محاسباتی در هاوانا؟ هشدار تحلیلگران درباره ماجراجویی نظامی آمریکا
سقوط قیمت تخم‌مرغ؛ جهش قیمت مرغ
سقف خسارت بیمه مسکن 30 درصد افزایش یافت
کاهش مصرف برق 17 درصدی با همکاری مردم
سرنوشت نامعلوم دوومیدانی‌کاران بازداشتی ایران در کره جنوبی