×
اجتماعی
شناسه خبر : 276668
تاریخ انتشار : شنبه 1404/12/02 ساعت 07:00
ماه رمضان چگونه تغذیه کنیم؟

ماه رمضان چگونه تغذیه کنیم؟

متخصصان تغذیه بر اهمیت برنامه‌ریزی غذایی صحیح در ماه رمضان تأکید کرده و توصیه می‌کنند روزه‌داران وعده افطار را با مواد غذایی ساده و سبک آغاز کرده، سحری را با ترکیبی متعادل از کربوهیدرات‌های پیچیده و پروتئین کامل کنند و شام را نیز با فاصله‌ای کوتاه پس از افطار و به صورت متعادل مصرف کنند.

نورنیوز_ گروه اجتماعی: عضو هیئت علمی و دکترای تخصصی علوم تغذیه با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی صحیح غذایی در ماه مبارک رمضان گفت: روزه‌داران باید سه وعده اصلی سحری، افطار و شام را در برنامه خود بگنجانند و با رعایت تعادل، تنوع و مصرف کافی فیبر و مایعات، از بروز ضعف، افت قند خون و مشکلات گوارشی پیشگیری کنند.

دکتر زهره سادات سنگ‌سفیدی عضو هیأت علمی و دکترای تخصصی علوم تغذیه با اشاره به اهمیت وعده سحری گفت: حذف سحری می‌تواند موجب افت سریع‌تر قند خون و بروز علائمی مانند ضعف، سردرد، سرگیجه، خستگی و کاهش تمرکز در طول روز شود. به همین دلیل توصیه می‌شود روزه‌داران در سحر از ترکیبی متعادل شامل کربوهیدرات‌های پیچیده مانند نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات و سبزیجات در کنار منابع پروتئینی همچون گوشت، مرغ، تخم‌مرغ و لبنیات استفاده کنند تا انرژی به‌صورت تدریجی در بدن آزاد شود و احساس گرسنگی دیرتر بروز کند.

وی درباره نحوه آغاز افطار نیز توضیح داد: به دلیل کاهش سطح قند خون در پایان روز، بهتر است افطار با مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌های ساده مانند خرما، عسل یا یک لیوان آب و چای ولرم کم‌رنگ آغاز شود تا قند خون به‌صورت ملایم افزایش یابد. سپس می‌توان از غذا‌های سبک و کم‌حجم مانند نان و پنیر و سبزی، سوپ یا آش سبک، فرنی و شیربرنج استفاده کرد.

این متخصص تغذیه تأکید کرد: مصرف غذا‌های پرچرب، سرخ‌کردنی و حجیم در ابتدای افطار می‌تواند فشار زیادی به دستگاه گوارش وارد کند. همچنین نوشیدنی‌های بسیار سرد یا بسیار داغ ممکن است موجب اختلال در عملکرد معده و ایجاد ناراحتی‌های گوارشی شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در ادامه با اشاره به وعده شام گفت: بهتر است شام با فاصله‌ای کوتاه پس از افطار و به‌صورت متعادل مصرف شود. در این وعده باید از گروه‌های مختلف غذایی شامل نان و غلات، سبزیجات، منابع پروتئینی و لبنیات استفاده شود تا نیاز‌های تغذیه‌ای بدن به شکل مناسب تأمین شود.

وی مصرف منابع غنی از فیبر مانند نان‌های سبوس‌دار، میوه‌ها، سبزیجات و حبوبات را از دیگر نکات مهم تغذیه‌ای در ماه رمضان دانست و افزود: فیبر علاوه بر کمک به ایجاد احساس سیری طولانی‌تر، در بهبود عملکرد دستگاه گوارش و پیشگیری از یبوست نیز نقش مؤثری دارد.

دکتر سنگ‌سفیدی در پایان خاطرنشان کرد: روزه‌داران باید در فاصله افطار تا سحر، مایعات کافی شامل آب، آبمیوه‌های طبیعی، شیر کم‌چرب و دوغ کم‌نمک مصرف کنند تا تعادل آب بدن حفظ شود و از بروز کم‌آبی و عوارض ناشی از آن جلوگیری شود.


نظرات

آخرین اخبار
تاکر کارلسون : از سیاست های جنگ طلبانه ترامپ متنفرم
انتقاد سناتور آمریکایی از ترامپ برای افزایش قیمت بنزین
طعنه رهبر اقلیت دموکرات به ترامپ: منتظر «تغییر رژیم» باش!
تمدید 90روزه معافیت «قانون جونز»؛ عقب‌نشینی آمریکا زیر فشار جنگ ایران و بحران انرژی
روزنامه عبری یسرائیل هیوم : زور اسرائیل به موشک‌های حزب الله نمی‌رسد
جابجایی بیش از 16 میلیون تُن کالا از جاده های کشور در سال گذشته
گفت‌وگوی تلفنی فیدان با عراقچی
حمله توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به جنوب نوار غزه
در فصل بهار لبنیات سنتی نخورید!
گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و مصر
مرتس: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران کاملا غیرضروری است
پزشکیان: ایران تحت فشار، تهدید و محاصره وارد مذاکره تحمیلی نخواهد
مصدومیت محمد صلاح؛ آیا ستاره مصری به جام جهانی می‌رسد؟
تظاهرات هزاران نفری در تل‌آویو علیه نتانیاهو
افزایش تلفات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان
دومین قهرمانی متوالی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا با گل بورایکان
تأکید پاکستان بر تداوم نقش تسهیل‌گر در تعاملات دیپلماتیک میان ایران و آمریکا
بقائی : روابط ایران ـ عمان، ممتاز و نمونه است
وزیر امور خارجه اسلام‌آباد را ترک کرد/ورود عراقچی به مسقط/بازگشت دوباره به اسلام آباد
امنیت و کرامت زائران ایرانی اولویت اصلی در حج 1405 است
راهیابی سیتی به فینال جام حذفی انگلیس
چه خبر از زمان برگزاری آزمون سراسری؟
کمک انگلیس از مالویناس برای تقویت عملیات علیه ایران
پیروزی آرسنال و لیورپول در هفته 34؛ سقوط استون‌ویلا و فرار دیرهنگام تاتنهام
هدف قرار دادن پایگاه آمریکایی با جنگنده اف 5 ایرانی 67 سال پیش!
محکومیت هدف قرار دادن خبرنگاران در لبنان توسط انگلیس و فنلاند
گراهام: لغو سفر ویتکاف و کوشنر به پاکستان «عاقلانه» بود!
تظاهرات در استکهلم علیه حملات اسرائیل به غزه و ایران
نتانیاهو دستور حملات شدید به جنوب لبنان را صادر کرد
تداوم رایگان بودن خدمات بستری مجروحان جنگ اخیر و حوادث دی‌ماه 1404
تورم سالانه به 50.6 درصد رسید/ کدام گروه کالایی بیشترین تورم را تجربه کرد؟
تماس تلفنی نخست وزیر پاکستان با پزشکیان
تعویق مجدد نشست انتخاب نخست وزیر عراق
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور: با مازاد عرضه ذرت و جو در بازارگاه روبرو هستیم
ورود سنگین پول به صندوق‌های درآمد ثابت و خروج حقیقی‌ها از طلا
اصلاحات تعرفه‌ای سال 1405 ابلاغ شد
پزشکیان: رضایت 80 درصدی مردم از عملکرد دولت در جنگ 40 روزه
دروغی دیگر از ترامپ
عکس های منتخب ایران، شنبه 5 اردیبهشت 1405
سپاه: هر تجاوز دیگر دشمن با پاسخی در سطح بازدارندگی راهبردی مواجه خواهد شد
اعلام آمار جدید از میزان شهدای لبنان
ایران برای نخستین بار سهمیه ترای‌اتلون المپیک جوانان را کسب کرد
ان‌بی‌سی: خسارت حملات ایران به پایگاه‌های آمریکا بیشتر از اعلام رسمی است
حماس: مردم فلسطین حق دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند
انتقاد تاجرنیا از بلاتکلیفی لیگ/ سهمیه ایران در لیگ نخبگان به 1+2 رسید
عراقچی: سفر به پاکستان بسیار ثمربخش بود
مهاجرانی:باید با پذیرش مشکلات برای آن راه حل پیدا کنیم
ازسرگیری پروازها در شیراز پس از 50 روز وقفه
مورفی: حضور ویتکاف و کوشنر در مذاکرات صلح با ایران فاجعه‌بار است
پاسخ حزب‌الله لبنان به نقض آتش بس از سوی اسرائیل