×
سیاسی
شناسه خبر : 276657
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 19:42
ارز ترجیحی داروها و تجهیزات پزشکی حذف نمی‌شود

عضو کمیسیون بهداشت مجلس خبر داد؛

ارز ترجیحی داروها و تجهیزات پزشکی حذف نمی‌شود

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی اعلام کرد : ارز ترجیحی 28 هزار و 500 تومانی برای دارو و تجهیزات پزشکی در بودجه 1405 حفظ شد و حتی با وجود حفظ این نرخ قیمت داروها افزایش یافته است و هرگونه تغییر می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

نورنیوز_ گروه اجتماعی: عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی از حفظ ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی دارو و تجهیزات پزشکی در بودجه ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: حتی با حفظ این نرخ نیز قیمت داروها افزایش یافته است و هرگونه تغییر می‌تواند سلامت مردم را تهدید کند.

 محمد جمالیان با اشاره به سهم پایین حوزه سلامت از تولید ناخالص داخلی (GDP)، افزود: سهم سلامت از GDP افزایش چشمگیری نداشته و همین مسئله باعث شده وزارت بهداشت در اجرای بسیاری از تکالیف پیش‌بینی‌شده در اسناد توسعه با محدودیت جدی مواجه شود.

وی با اشاره به بودجه سال ۱۴۰۵ اظهار کرد: اگرچه بودجه وزارت بهداشت نسبت به برخی وزارتخانه‌ها رشد قابل قبولی داشته است اما این میزان افزایش با حجم وظایف و مسئولیت‌های این وزارتخانه همخوانی ندارد و پاسخگوی نیازهای موجود نیست.

بدهی انباشته مراکز آموزشی و درمانی؛ مهم‌ترین چالش فعلی وزارت بهداشت

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، مهم‌ترین چالش فعلی وزارت بهداشت را بدهی انباشته مراکز آموزشی و درمانی دانست و تصریح کرد: حجم بالای بدهی‌ها موجب شده تأمین به‌موقع دارو و تجهیزات پزشکی با مشکل روبه‌رو شود. در حوزه هتلینگ نیز بسیاری از مراکز درمانی بدهی قابل توجهی دارند که مدیریت خدمات را دشوار کرده است.

جمالیان درباره توسعه آموزش پزشکی گفت: افزایش ظرفیت کلاس‌های آموزشی انجام شده است اما این توسعه با رشد تعداد دانشجویان تناسب ندارد. در حوزه بهداشت نیز وضعیت مشابهی وجود دارد و باید توجه داشت هر میزان سرمایه‌گذاری در بخش بهداشت، در آینده موجب کاهش هزینه‌های درمان خواهد شد.

اعتبار برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع کافی نیست

وی درباره برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع افزود: هرچند اعتباری برای این برنامه در نظر گرفته شده، اما برای اجرای کامل آن در سطح کشور کافی نیست و احتمالا تنها در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت قابلیت اجرا خواهد داشت.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خدمات دندانپزشکی به یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شده است، تاکید کرد: انتظار می‌رود وزارت بهداشت در بخش درمانی و پیشگیرانه دندانپزشکی توسعه ایجاد کند زیرا بسیاری از مردم توان پرداخت هزینه‌های سنگین این حوزه را ندارند، هرچند با بودجه فعلی کار دشواری پیش‌رو است.

وی به ضرورت تقویت برنامه‌های غربالگری فشار خون، چربی خون و سایر بیماری‌های غیرواگیر طبق برنامه هفتم پیشرفت اشاره کرد و گفت: افزایش غربالگری‌ها می‌تواند از بروز عوارض جدی مانند سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری کند. با این حال منابع پیش‌بینی‌شده، از جمله افزایش سهم مالیات بر ارزش افزوده حوزه سلامت، پاسخگوی نیازها نیست.

جمالیان درباره منابع حاصل از کالاهای آسیب‌رسان نیز اظهار کرد: سهم این بخش از یک درصد به ۲ درصد افزایش یافته و انتظار می‌رود وزارت بهداشت بتواند سهم خود را برای تقویت برنامه‌های پیشگیری و اطلاع‌رسانی به‌درستی دریافت و هزینه کند.

وی به وضعیت دستیاران پزشکی پرداخت و گفت: بخش عمده‌ای از بار آموزش و درمان بر دوش دستیاران است. خوشبختانه با رأی قاطع نمایندگان، موضوع بیمه آنان به تصویب رسید و حقوقشان نیز سال گذشته افزایش یافت و امسال هم متناسب با سایر کارکنان افزایش خواهد داشت.

عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم اجرای کامل مصوبات بودجه‌ای سال گذشته گفت: در سال قبل ۸۰ همت برای تهاتر بدهی‌های وزارت بهداشت پیش‌بینی شد که ۴۶ همت آن مصوب شد اما تاکنون بخش اندکی از آن اجرایی شده است. عدم اجرای این مصوبات موجب افزایش بدهی‌ها شده و انتظار می‌رود دولت در اجرای قوانین بودجه جدیت بیشتری به خرج دهد.

وی درباره بیمه سلامت نیز تصریح کرد: بودجه قابل توجهی برای بیمه سلامت در نظر گرفته شده و مجلس نیز ردیفی برای جبران زیان‌های این سازمان اختصاص داده است که امیدواریم به‌طور کامل محقق شود.

ویزیت یک‌میلیونی پزشکان عمومی مصوب نمی‌شود

وی درباره برخی اظهارنظرها پیرامون افزایش ویزیت پزشکان عمومی تا یک میلیون تومان گفت: چنین رقمی به هیچ‌وجه مصوب نشده و بعید است به تصویب برسد. پیشنهادها ابتدا در شورای عالی بیمه بررسی و سپس به هیئت وزیران ارائه می‌شود، اما با شناختی که وجود دارد، چنین افزایشی مصوب نخواهد شد.


نظرات

آخرین اخبار
آمریکا: چتر هسته‌ای ما همچنان بر فراز اروپاست
کاهش حضور دیپلماتیک آمریکا در عراق و منطقه
آسمان کره جنوبی، صحنه رژه جنگنده‌های آمریکا و چین
سرکوب اسرای فلسطینی در زندان‌های اسرائیل شدت گرفت
تشنج در زاپوریژیا با گلوله‌باران نیروهای اوکراینی
زلزله مهیب افغانستان را لرزاند
ترکی الفیصل: اختلافات عربستان و امارات پایان می یابد
نوآوری ژنتیکی برای حذف ژن‌های مقاومتی
تأکید ناتو بر تداوم مأموریت در عراق
تشدید تنش میان عربستان و سعد حریری
نفوذ «حنظله» به سامانه محرمانه بحران اسرائیل و انتشار فهرست مخاطبان
سامانه «فواد 128» چیست و چرا راه اندازی شد؟
توجه ویژه وزیر ارشاد به صنعت گیم در ایران
اوسمار: اولتیماتوم نگرفته‌ام
نامه میدری به وزیر اسبق کار آمریکا
خیز عربستان برای غنی سازی اورانیوم
بریتانیا بر دیپلماسی هسته‌ای با ایران تأکید کرد
هشدار صرفه جویی آب در ایام خانه تکانی
ساپینتو رسما اخراج شد
قدرت موشک‌های ناوکُش ایران به روایت محسن رضایی
کاخ سفید زمان سفر ترامپ به چین را اعلام کرد
حمله پهپادی اسرائیل به اردوگاه عین الحلوه در لبنان
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب برای حجت‌الاسلام محمودی
واکنش ترامپ به رأی دیوان عالی: این مایه ننگ است
محرومیت مدافع مجارستانی پرسپولیس
ترامپ دموکرات‌ها را مقصر تعطیلی دولت خواند
ساختار طایفه‌ای قدرت در لبنان صدای نخست‌وزیر را درآورد
رونمایی تونی بلر از طرح صلح ترامپ؛ خلع سلاح اولویت اول
واکنش کانادا به رای دیوان عالی علیه ترامپ
اجرای حکم قصاص قدیمی‌ترین زندانی هرمزگان متوقف شد
آلومینیوم و پیکان با تساوی امتیازات را تقسیم کردند
سقوط سنگین صدرنشین لیگ؛ چادرملو گل‌گهر را تحقیر کرد
واریز عیدی بازنشستگان کشوری
ترامپ مقابل دیوان عالی آمریکا شکست خورد
کشف اجساد گردشگران چینی در دریاچه یخ‌زده روسیه
دادگاه عالی آمریکا تعرفه‌های ترامپ را لغو کرد
ضرب‌الاجل پرهیاهو، پشتوانه‌ای به وسعت صفر
رئیس پزشکان بدون مرز هشدار داد؛ سلامت ساکنان منطقه غزه در خطر است
جزئیات آتش سوزی در خیابان جامی اصفهان
هشدار جدی؛ سد طالقان در آستانه خالی شدن
هیچ ضرب‌الاجلی وجود ندارد؛ غنی‌سازی صفر روی میز نیست
امام جمعه نجف: ایران مبارزی سرسخت است
ارز ترجیحی داروها و تجهیزات پزشکی حذف نمی‌شود
توقیف 15 تریلی دام غیرمجاز در سرخس
ساپینتو:کسی درباره قطع همکاری با من صحبت نکرده است
پرسپولیس (1) – خیبر (2) + فیلم
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت برادر حجت‌الاسلام قمی
کمیته فنی فردا تکلیف ساپینتو را مشخص می‌کند
ترامپ: در حال بررسی موضوع ایران هستم
رکوردشکنی خودروی دانگ‌فنگ در تخلفات رانندگی