×
بین الملل
شناسه خبر : 276629
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 16:48
مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران

مخالفت آمریکاییها با جنگ احتمالی علیه ایران

در حالی‌که گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال درگیری نظامی میان واشنگتن و تهران بالا گرفته، تازه‌ترین نظرسنجی‌ها از شکاف عمیق میان کاخ سفید و افکار عمومی آمریکا حکایت دارد؛ داده‌هایی که نشان می‌دهد اکثریت قاطع شهروندان آمریکایی نه‌تنها از جنگی تازه حمایت نمی‌کنند.

نورنیوز-گروه بین الملل: جک هانتر، نویسنده و تحلیلگر سیاسی در یادداشتی برای رسپانسیبل استیت‌کرفت نوشت:

زمانی که دولت جورج دبلیو بوش در مارس ۲۰۰۳ به عراق حمله کرد، آن جنگ بنا بر نظرسنجی گالوپ از حمایت ۷۲ درصدی آمریکایی‌ها برخوردار بود.

اگر دونالد ترامپ اکنون بخواهد آمریکا را وارد جنگی با ایران کند، رئیس‌جمهور حتی نزدیک به آن سطح از حمایت نیز نخواهد بود. او حتی نیمی از آن را هم ندارد. بلکه حتی یک‌چهارم آمریکایی‌ها هم امروز خواهان بمباران ایران از سوی او نیستند.

نظرسنجی SSRS/دانشگاه مریلند در اوایل همین ماه از شرکت‌کنندگان پرسید: «آیا تحت شرایط فعلی از آغاز حمله ایالات متحده به ایران حمایت می‌کنید یا مخالف آن هستید؟» تنها ۲۱ درصد موافق بودند، ۴۹ درصد مخالف و ۳۰ درصد پاسخ دادند «نمی‌دانم».

جمهوری‌خواهان با ۴۰ درصد بیشترین تمایل را به جنگ نشان دادند، اما ۲۵ درصد رأی‌دهندگان حزب جمهوری‌خواه گفتند مخالف‌اند و ۳۵ درصد پاسخ دادند «نمی‌دانم». بنابراین حتی در حزب خود ترامپ نیز اجماع وجود ندارد؛ حزب دچار شکاف است. تنها ۶ درصد دموکرات‌ها در حال حاضر از حمله به تهران حمایت می‌کنند. ۲۱ درصد مستقل‌ها از مداخله حمایت کردند.

این نظرسنجی که بین ۵ تا ۹ فوریه انجام شد، موردی منفرد نیست. نظرسنجی اکونومیست/یوگاو که هفته پیش از آن انجام شد نشان داد بین ۳۰ ژانویه تا ۲ فوریه، ۴۸ درصد در برابر ۲۸ درصد از آمریکایی‌ها با اقدام نظامی آمریکا علیه ایران مخالف بودند.

این در حالی بود که دولت ایران در حال مدیریت اعتراضات بود و گروهی از حامیان جنگ در آمریکا خواستار مداخله نظامی واشنگتن برای حمایت از آن‌ها بودند. زمانی که از پاسخ‌دهندگان پرسیده شد آیا با بمباران ایران به دلیل برخورد با معترضان موافق‌اند یا مخالف، میزان مخالفت چهار واحد درصد افزایش یافت و به ۵۲ درصد رسید، در حالی که ۲۵ درصد حمایت کردند و ۲۳ درصد «مطمئن نبودند».

نظرسنجی دانشگاه کوئینیپیاک که دو هفته پیش از نظرسنجی اکونومیست/یوگاو انجام شد نیز پرسیده بود آیا آمریکا باید برای حمایت از معترضان در ایران مداخله کند یا خیر. این نظرسنجی یک هفته پس از آن انجام شد که ترامپ گفته بود اگر ایران معترضان مسالمت‌آمیز را بکشد، آمریکا «آماده و مسلح» است. بین ۸ تا ۱۲ ژانویه، ۷۰ درصد معتقد بودند آمریکا نباید در ایران درگیر شود، ۱۸ درصد از مداخله حمایت کردند و ۱۲ درصد «نظری نداشتند».

بیایید حتی عقب‌تر برویم، پس از آنکه ترامپ در اواخر ژوئن دستور حمله به ایران را صادر کرد. در آن زمان، دیوید واین در نشریه رسپانسیبل استیت‌کرفت گزارش داد که «نظرسنجی‌ها هم پیش از حملات ترامپ به ایران و هم بلافاصله پس از آن نشان دادند که مخالفت گسترده‌ای با مشارکت آمریکا در جنگ تحریک‌نشده اسرائیل وجود دارد، حتی در میان پایگاه رأی ترامپ. چشمگیرتر اینکه ۸۵ درصد از افراد مورد بررسی در سراسر کشور گفتند نمی‌خواهند آمریکا با ایران وارد جنگ شود، در حالی که تنها ۵ درصد چنین خواسته‌ای داشتند؛ بر اساس نظرسنجی یوگاو که پس از بمباران انجام شد.»

این ارقام نقطه شروع خوبی برای جلب حمایت در صورت تصمیم ترامپ به جنگ نیست.

در دهمین سالگرد حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۱۳، بنا بر گالوپ، ۵۳ درصد آمریکایی‌ها آن جنگ را اشتباه می‌دانستند. در بیستمین سالگرد آن جنگ، بر اساس نظرسنجی Axios/Ipsos، ۶۱ درصد آمریکایی‌ها معتقد بودند آمریکا تصمیم درستی برای حمله به عراق نگرفته بود.

دولت بوش-چنی کارزار تبلیغاتی گسترده‌ای برای جلب حمایت آمریکایی‌ها از دستورکار سیاست خارجی خود به راه انداخت؛ اقدامی که دست‌کم در ابتدا مؤثر بود. بیش از ۲۰ سال بعد، پذیرش این‌که جنگ عراق اشتباه بود، به نوعی اجماع آمریکایی تبدیل شده است، حتی در انتخابات مقدماتی ریاست‌جمهوری حزب جمهوری‌خواه تنها ۱۳ سال پس از آن حمله که توسط یک رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه هدایت شد.

آیا دونالد ترامپ قصد دارد در ایران اشتباه عظیم دیگری مرتکب شود؟ همان افرادی که فکر می‌کردند جنگ عراق ایده خوبی بود (و هنوز هم چنین فکر می‌کنند) اکنون او را به این کار ترغیب می‌کنند.

جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۳ از حمایت گسترده برخوردار بود، اما نتیجه آن برای کشور و برای محبوبیت خودش فاجعه‌بار شد. برخلاف تیم بوش، حامیان کنونی جنگ با ایران در تلاش‌اند حمایت عمومی ایجاد کنند، اما پیام آن‌ها درباره بمباران ایران — که عمدتاً بر حمایت از معترضان ایرانی متمرکز بوده (هرچند دوباره تا حدی به برنامه هسته‌ای ایران بازگشته است) — بر اساس این نظرسنجی‌ها شکست خورده است.

دونالد ترامپ اکنون با یک انتخاب روبه‌روست: جنگ عراق امروز یکی از احمقانه‌ترین جنگ‌های تاریخ آمریکا تلقی می‌شود. آیا رئیس‌جمهور کنونی آمریکا می‌خواهد در قبال ایران سطح خطر را بالاتر ببرد؟

اگر نظرسنجی‌ها ملاک باشد، بیشتر آمریکایی‌ها چنین نمی‌خواهند.

تا اینجا، ترامپ دست نگه داشته است. حتی زمانی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه به کاخ سفید رفت، رئیس‌جمهور تأکید کرد که می‌خواهد گفت‌وگو با ایران ادامه یابد. افکار عمومی و محبوبیت شخصی‌اش هنوز باید برای ترامپ اهمیت داشته باشد. او حتماً نشانه‌های هشدار را می‌بیند.


جماران
نظرات

آخرین اخبار
جزئیات مبلغ ودیعۀ مسکن و اجاره‌بها برای آسیب‌دیدگان جنگ
جلسه انتخاب ریاست جمهوری عراق فردا برگزار می‌شود
دو حمله هوایی اسرائیل به شهر کفور
رابرت پیپ: ترامپ در کمترین زمان ممکن ایران را به یک ابرقدرت جهانی تبدیل کرد
ناپدید شدن پهپاد 200 میلیون دلاری آمریکا در تنگه هرمز
سی‌بی‌اس: ایالات متحده 24 پهپاد در جریان درگیری با ایران از دست داده است
اینترسپت: پنتاگون با وجود افشاگری‌ها هنوز درباره آمار تلفات جنگ لاپوشانی می‌کند
مجله آتلانتیک: فقط بازنده‌ها نقش دیوانه را بازی می‌کنند
گروه‌های حقوق بشری، طرح ایالات متحده برای اردوگاه گوانتانامو را محکوم کردند
رسانه صهیونیستی: کشورهای حوزه خلیج فارس به تقویت روابط با ایران و ترکیه متمایل شده‌اند
جلسه سرنوشت‌ساز پارلمان عراق برای انتخاب رئیس جمهور
تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه؛ طرح بازگشت به جنگ در دستور کار تل‌آویو
پاسخ قاطع حزب‌الله به رژیم صهیونیستی با انجام 58 عملیات
وزارت دفاع: شهادت دکتر خرازی پله دیگری از سرعت سقوط فراگیر دشمنان است
آخرین جزییات از سفر هیئت ایرانی به پاکستان برای مذاکره و گفت و گو با مقامات آمریکایی
معاون رئیس‌جمهور: پیوند امروز بین میدان، خیابان و دیپلماسی، تاریخی است
عارف: قالیباف امروز نماینده «ملت» و «نظام» است
فراخوان منفعلانه ربع پهلوی
پیام دبیرکل حزب الله به مناسبت اربعین شهادت امام خامنه‌ای
تغییر سیاست نتانیاهو در حملات به لبنان بعد از گفت گو با ترامپ
ایران اسلامی در یکی از حساس‌ترین مقاطع تاریخ قرار دارد
حمله پهپادی مقاومت سوریه به شمال اراضی اشغالی
ایروانی: ترور شهید خرازی بیانگر الگوی عامدانه اسرائیل با هدف تضعیف مسیر دیپلماسی است
فرمانده سابق سنتکام: ایران می‌تواند از این جنگ به لحاظ استراتژیک با قدرت بیشتر خارج شود
بحران سوخت در ایرلند موجب تعطیلی 250 پمپ بنزین شد
تعطیلی دو هفته‌ای دروس حوزه‌های علمیه در سراسر کشور
حزب‌الله برای دومین بار نهاریا را موشک‌باران کرد
واکنش روسیه به مذاکرات اسلام آباد:ضرورت توقف فوری بمباران لبنان
نحوه فعالیت ادارات و بانک‌ها و مدارس استان‌ها از روز شنبه
سرنوشت ادامه لیگ برتر یک‌شنبه مشخص می‌شود
افزایش تلفات لبنان در 3 روز؛ 357 شهید در حملات اسرائیل
بیانیه وزارت امور خارجه در پی شهادت سید کمال خرازی
عشق و احسان
مرشایمر: ایران تقریبا تمامی برگ برنده‌ها را دراختیار دارد
سازمان ملل: از مذاکرات میان ایران و آمریکا در پاکستان استقبال می‌کنیم
اردوغان: رژیم اسرائیل با کشتار غیرنظامیان هیچ قاعده یا اصلی را به رسمیت نمی‌شناسد
تن دادن صهیونیست‌ها و آمریکا به شرط ایران درباره لبنان
دو نظامی اسرائیلی در حمله پهپادی حزب‌الله زخمی شدند
انتقاد ممدانی از ترامپ: همیشه برای جنگ پول داریم اما برای سیر کردن فقرا نه
شهباز شریف: هیئت‌های ایرانی و آمریکایی شنبه در اسلام آباد خواهند بود
تأکید سران پاکستان و انگلیس بر تداوم آتش‌بس
تورم آمریکا در میانه جنگ علیه ایران افزایش یافت
لغو محدودیت تردد در جاده چالوس و آزادراه تهران–شمال / ترافیک نیمه سنگین در هراز
سی‌ان‌ان: صادرات نفت ایران به 1.7 میلیون بشکه در روز رسید
آلبارس: ناتو هیچ درگیری در این جنگ ندارد
کالاس ارائه کمک‌های بیشتر به کشورهای خلیج فارس را رد کرد
ممنوعیت صادرات گوجه خوزستان به عراق
کاهش شدید تردد در هرمز؛ فقط 15 کشتی در 4 روز عبور کردند
حضرت آقا، یکی از اولین طراحان فکر اجتماعی در انقلاب اسلامی بودند
بحران انرژی در ژاپن؛ برداشت از ذخایر نفتی به‌دلیل تنگه هرمز