×
بین الملل
شناسه خبر : 276628
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 22:05
ساختار طایفه‌ای قدرت در لبنان صدای نخست‌وزیر را درآورد

ساختار طایفه‌ای قدرت در لبنان صدای نخست‌وزیر را درآورد

نخست‌وزیر لبنان با انتقاد از نظام سهم‌خواهی و تقسیم قدرت بر اساس طایفه و مذهب در این کشور تأکید کرد این ساختار اصل شهروندی را تضعیف کرده و باعث ایجاد نابرابری در حقوق سیاسی و اداری میان شهروندان شده است.

نورنیوز_ گروه بین الملل: «نواف سلام» نخست‌وزیر لبنان اعلام کرد که نظام سهم‌خواهی و تقسیم قدرت بر اساس طایفه و مذهب در این کشور، اصل شهروندی را تضعیف کرده و موجب نابرابری در حقوق سیاسی و اداری میان شهروندان می‌شود.

به گزارش القدس العربی، سلام در کنفرانس «شهروندی، حاکمیت دولت و چشم‌انداز آینده» که در کتابخانه ملی بیروت برگزار شد، خواستار اجرای کامل قانون اساسی شد و تاکید کرد که اجرای آن باید بر پایهٔ برابری و شایستگی در تصدی مناصب عمومی باشد.

نخست وزیر لبنان تأکید کرد که قانون اساسی لبنان بر برابری کامل شهروندان در حقوق و مسئولیت‌ها تصریح دارد.

سلام خاطرنشان کرد که این برابری از نظر قانونی در حوزه‌های کیفری و مدنی وجود دارد، اما در نظام احوال شخصیه و همچنین در عملکرد سیاسی و اداری دچار تحریف و نقض می‌شود.

وی افزود: توزیع مناصب سیاسی و اداری بر اساس وابستگی طایفه‌ای با اصل برابری در قانون اساسی در تضاد است.

سلام اشاره کرد که مناصب عالی دولتی عملاً در اختیار طوایف بزرگ قرار گرفته و طوایف کوچک‌تر با دشواری‌های جدی برای دسترسی به مشاغل عمومی روبه‌رو هستند.

او همچنین گفت که اصل ۹۵ قانون اساسی به‌صورت تحریف‌شده اجرا شده است؛ به‌گونه‌ای که نمایندگی طایفه‌ای به‌جای محدود شدن به مناصب رده اول، به اکثر مشاغل عمومی گسترش یافته و این امر موجب تضعیف معیار شایستگی و افزایش پدیدهٔ پارتی‌بازی و تضعیف نخبه‌گرایی سیاسی شده است.

نواف سلام افزود که این نظام نه‌تنها به مفهوم شهروندی آسیب می‌زند، بلکه بر کارآمدی ادارهٔ عمومی و کیفیت خدمات ارائه‌شده به مردم نیز تأثیر منفی دارد.

نخست وزیر لبنان تأکید کرد که ترکیب ملاحظات طایفه‌ای و فردی باید به‌گونه‌ای خلاقانه انجام شود تا مشروعیت و ثبات دولت تقویت شود.

سلام خواستار اجرای اصل ۲۲ قانون اساسی لبنان شد که براساس آن باید «مجلس سنا» در لبنان تشکیل شود تا نمایندگی طایفه‌ای در آن متمرکز شود و در مقابل، مجلس نمایندگان از قید و بندهای طایفه‌ای آزاد گردد.

او همچنین بر اجرای کامل اصل ۹۵ قانون اساسی تأکید کرد تا مشارکت ملی بر پایهٔ شهروندی و شایستگی شکل گیرد.

وی گفت: بحران شهروندی در لبنان ناشی از به‌رسمیت‌نشناختن کامل حقوق فردی، فارغ از وابستگی طایفه‌ای است. از این رو حل این بحران برای ساختن دولتی «عادل و قدرتمند» ضروری است.

توافق طائف که در سال ۱۹۸۹ (1367) میان گروه‌های لبنانی در شهر طائف عربستان امضا شد، با هدف پایان دادن به جنگ داخلی لبنان، خلع سلاح شبه‌نظامیان و گسترش حاکمیت دولت بر سراسر لبنان تدوین شد.

بر اساس این توافق، ساختار قدرت میان طوایف لبنانی بازتوزیع شد تا مشارکت سیاسی افزایش یابد؛ بخشی از اختیارات رئیس‌جمهور به دولت و پارلمان منتقل شد و مناصب حکومتی به‌صورت برابر میان مسلمانان و مسیحیان تقسیم گردید، در حالی که پیش از آن، نظام سیاسی به نفع مسیحیان سنگینی داشت.


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: آمریکایی‌ها هیچ دوست نزدیک‌تری از بریتانیایی‌ها ندارند
پولیتیکو: ناتو در برابر ایران و روسیه آسیب‌پذیر است
برگزاری حضوری کلاس‌ها در دانشگاه‌های دور از مناطق درگیر
انتشار فایل صوتی سفیر بریتانیا جنجالی شد
اختیار اعلام فهرست گروه‌های تروریستی به شعام واگذار شد + تصویر
تحریم و فشار نظامی نتوانسته ایران را به فروپاشی اقتصادی بکشاند
رکوردزنی نیروگاه بیستون در فروردین
ایران: مسئولیت هرگونه اختلال در تنگه هرمز متوجه ایالات متحده است
اژه ای: آغوش وطن به روی میهن‌دوستان باز است
طوفان هم تمرین ملی‌پوشان فوتبال را تعطیل نکرد
چهار نفر از اعضای گروهک‌های تجزیه‌طلب دستگیر شدند
خسارت چند میلیارد دلاری به پایگاه‌های آمریکا
ایران مسیر جدید برای صادرات نفت تعیین کرد
پرش نفت برنت از مرز 112 دلار؛ واکنش سریع بازار به تحولات جدید
وضع عوارض روی تنگه‌ها یکی پس از دیگری از باب‌المندب تا مالاکا
بازگشت تدریجی پروازها به آسمان ایران؛ کدام فرودگاه‌ها فعال شدند؟
نورنما | آقای مهربانی ها تولدتان مبارک
پرداخت ودیعه مسکن به مالکان منازل آسیب دیده کی آغاز می شود؟
زمان برگزاری کنکور اعلام شد
آمار جان ‌فدایان ایران به 31 میلیون نفر رسید
سایت آفریقایی گزارش داد: بالا رفتن احتمال حضور ایران در جام جهانی
صدور حکم حبس ابد برای 5 نفر در بحرین به اتهام همکاری با ایران
ابلاغ میزان افزایش دستمزد روزانه مبنای کسر حق‌بیمه از ابتدای سال 1405
مرهم کاپیتان بر تن سوخته هوادار کوچک؛ پیراهن عالیشاه به میناب رسید
نتانیاهو خطاب به ترامپ: آتش‌بس لبنان در آستانه فروپاشی است!
سرعت وزش باد در تهران به 90 کیلومتر بر ساعت رسید
مهلت ثبت‌نام بیمه بیکاری به 90 روز افزایش یافت
قتل عام در نیجریه؛ داعش مسئولیت حمله را به عهده گرفت
صادرات آرامکو ماه آینده متوقف می شود
سخنگوی ارتش: ارتش جنگ را تمام‌شده نمی‌داند/بانک اهدافمان بروز شده است
تنش بین اوکراین و رژیم اسرائیل بر سر «غلات دزدیده‌شده»
«میناب 168»؛ نام کاروان ایران در جام‌جهانی شد
خروج رسمی امارات از «اوپک» و «اوپک‌پلاس»
تداوم حملات پهپادی و بمباران اسرائیل به شهرک‌های جنوبی لبنان
شوک ژئوپلیتیک، نبض بازارهای جهانی را به لرزه انداخت
آغاز بلیت‌فروشی دیدارهای ایران در جام‌جهانی 2026؛ قیمت‌ها اعلام شد
رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، وارد ایران شد
تاکر کارلسون: ایران یکی از آزادترین کشورهای منطقه است
حمایت ویژه از کودکان کار در روزهای جنگ
تحلیل جفری ساکس از پیامدهای ادامه جنگ علیه ایران
هشدار اتحادیه اروپا درباره تبعات اختلال در کشتیرانی جهانی
محدودیت ال ان جی آمریکا در جایگزینی عرضه از دست رفته قطر
اثر معکوس سقف‌گذاری قیمت سوخت در آلمان
وزیر ارتباطات: اینترنت باکیفیت حق مردم است
ورود رئیس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ از مرز آستارا به ایران
پاسخگویی سامانه 4030 به بیش از 214 هزار تماس مشاوره‌ای تا هفتم اردیبهشت 1405
دولت افزایش اعتبار کالابرگ را در دستور کار دارد
هند از ادامه مذاکرات با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار خبر داد
بیانیه حماس درباره تخریب واحدهای مسکونی در قدس
تغییر قانون کارت زرد در دو مرحله