×
اقتصادی
شناسه خبر : 276540
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 09:28
افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد

افزایش نگرانی درخصوص تنگه هرمز قیمت نفت را بالا برد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 30 سنت معادل 0.40 درصد افزایش به 71 دلار و 96 سنت رسید.

نورنیوز- گروه اقتصادی: افزایش نگرانی درمورد درگیری ها در تنگه هرمز قیمت نفت را در معاملات روز جمعه بالا برده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 30 سنت معادل 0.40 درصد افزایش به 71 دلار و 96 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 35 سنت معادل 0.53 درصد افزایش 66 دلار و 78 سنت معامله می‌شود.

قیمت‌ها پس‌از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا هشدار داد اگر ایران درباره برنامه هسته‌ای خود به توافق نرسد اتفاقات بسیار بدی رخ خواهد داد، به بالاترین سطح طی 6 ماه اخیر رسیده اند.

ایران چند روز پس‌از بسته شدن موقت تنگه هرمز به‌خاطر انجام مانورهای نظامی، یک رزمایش دریایی مشترک با روسیه برگزار کرد.

ایران به‌عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت در سوی دیگر شبه‌جزیره نفت‌خیز عربستان و در آن‌سوی تنگه هرمز قرار دارد، گذرگاهی که حدود 20 درصد از عرضه جهانی نفت از آن عبور می‌کند. هرگونه درگیری در این منطقه می‌تواند عرضه نفت به بازار جهانی را محدود کرده و قیمت‌ها را افزایش دهد.

گزارش‌ها درمورد کاهش ذخایر نفت خام و محدودیت صادرات در بزرگ‌ترین کشورهای تولیدکننده و صادرکننده نفت جهان هم از قیمت‌ها حمایت کرده‌است.

براساس گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا در روز پنجشنبه، ذخایر نفت خام این کشور 9 میلیون بشکه کاهش یافته، اما میزان بهره‌برداری از پالایشگاه ها و صادرات افزایش داشته است.

اطلاعات مؤسسه جودی نشان می‌دهد صادرات نفت عربستان به‌عنوان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت دنیا در ماه دسامبر تا 6.988 میلیون بشکه در روز کاهش یافته که پایین‌ترین سطح از ماه سپتامبر است.

در جای دیگری، نرخ تورم سالیانه مصرف‌کننده در ژاپن در ماه ژانویه به 2 درصد رسیده است که آهسته‌ترین رشد در 2 سال اخیر محسوب می‌شود و می‌تواند بر برنامه‌های بانک مرکزی این کشور جهت افزایش نرخ بهره فشار وارد کند.

نرخ بهره پایین در کشورهای واردکننده نفت مانند ژاپن معمولاً به‌عنوان عامل حمایتی برای قیمت نفت خام تلقی می‌شود.


اخبار مرتبط
تأثیر مذاکرات ژنو بر قیمت نفت؛ بازار نفت در انتظار توافق ایران و آمریکا
دوشنبه 1404/12/04 ساعت 10:06
تأثیر مذاکرات ژنو بر قیمت نفت؛ بازار نفت در انتظار توافق ایران و آمریکا
قیمت نفت در سایه امید به توافق هسته‌ای ایران و آمریکا کاهش یافت؛ WTI به زیر 66 و برنت به کمتر از 71 دلار رسید.
جهش شدید قیمت نفت در صورت حمله آمریکا به ایران
یکشنبه 1404/12/03 ساعت 18:11
سی ان ان:
جهش شدید قیمت نفت در صورت حمله آمریکا به ایران
رئیس‌ جمهوری آمریکا در حال بررسی حمله احتمالی به ایران است؛ کشوری که علاوه بر داشتن سومین ذخایر اثبات‌شده نفت جهان، یکی از مهم‌ترین گذرگاه‌های انتقال نفت دنیا را کنترل می‌کند؛ در نتیجه، عواقب چنین اقدامی بر قیمت نفت و هزینه‌های زندگی آمریکایی‌ها می‌تواند سریع و شدید باشد.
بازار نفت منفجر می‌شود؛ سناریوهای مرگبار
یکشنبه 1404/12/03 ساعت 14:10
نورنیوز بررسی می‌کند،
بازار نفت منفجر می‌شود؛ سناریوهای مرگبار
گزارش مؤسسه سی‌اس‌آی‌اس (CSIS) نشان می دهد، تنش‌ها بین ایران و ایالات متحده امریکا و اختلال در صادرات یا تنگه هرمز می‌تواند قیمت نفت را از افزایش ملایم تا جهش بی‌سابقه بیش از یک‌صد‌وسی دلار در هر بشکه برساند.
حمله محدود یا بحرانی نامحدود و فراگیر؟
یکشنبه 1404/12/03 ساعت 09:56
نورنیوز بررسی می‌کند،
حمله محدود یا بحرانی نامحدود و فراگیر؟
افزایش بهای نفت به 71 دلار پس از رزمایش دریایی سپاه در تنگه هرمز، نشان داد هرگونه تهدید نظامی علیه ایران صرفاً یک سناریوی سیاسی نیست، بلکه می‌تواند به شوکی فراگیر در اقتصاد جهانی بدل شود؛ شوکی که طراحان جنگ بیش از همه از آن آسیب خواهند دید.
ایران ونزوئلا نیست و گزینه‌های ویرانگری علیه تهدیدها دارد
شنبه 1404/12/02 ساعت 16:05
میدل ایست آی:
ایران ونزوئلا نیست و گزینه‌های ویرانگری علیه تهدیدها دارد
«دیوید هرست»، سردبیر وبگاه انگلیسی زبان «میدل ایست آی» با اشاره به دیدگاه‌های دکتر «احمد التویجری»، نویسنده و استاد دانشگاه عربستانی، به واشنگتن درباره ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد و به نقل از التویجری گفت: «ایران ونزوئلا نیست. ایران کارتهای زیادی برای بازی کردن دارد و این کارتها بسیار ویرانگر هستند.»
قیمت نفت باز هم بالا رفت
پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 20:30
قیمت نفت باز هم بالا رفت
قیمت نفت پس از افزایش چهار درصدی در روز چهارشنبه، روز پنجشنبه هم تحت تاثیر مذاکرات ایران و آمریکا و تنش‌های اوکراین با رشد مواجه شد.
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 15:29
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
قیمت نفت در معاملات بازار آسیا افزایش یافت؛ برنت 23 سنت معادل 0.3 درصد رشد کرد و به 70 دلار و 58 سنت رسید، و WTI آمریکا 25 سنت افزایش یافت. ادامه مذاکرات ایران و آمریکا و توقف مذاکرات صلح روسیه و اوکراین از عوامل اثرگذار بر روند صعودی بازار نفت اعلام شده است.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین آمار شهدا و مجروحان حملات هوایی آمریکای متجاوز
تهران و بغداد؛ گام تازه برای تعمیق روابط همه‌جانبه
پیام تسلیت پزشکیان برای درگذشت استاد شیرمحمد اسپندار
معجزه صلح در زندان بندرعباس؛ روایتِ گذشت از طناب دار پس از 27 سال
هوای اراک در آستانه وضعیت خطرناک قرار گرفت
میکروب‌های دهان چه نقشی در آرتروز دست دارند؟
درخواست 70 نماینده انگلیس برای اقدام علیه اسرائیل
محسن رضایی: پاسخ ایران به حملات زیرساختی، تصاعدی و شدید است
تکذیب اعدام خواهران رحیمی در اصفهان
امتحانات نهایی در هرمزگان طبق جدول زمان‌بندی برگزار خواهد شد
اختیارات جنگی ترامپ؛ مجلس نمایندگان تصویب کرد ولی در سنا رای نیاورد
تجاوز مجدد ارتش آمریکا به خاک ایران؛ از اصابت موشک به قشم تا انفجارهای مهیب در کویت
آلمان دو شناور خود را از دریای سرخ خارج می‌کند
کاخ سفید: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به عادی‌سازی روابط با اسرائیل است
قیمت نفت از مرز 100 دلار عبور کرد
سرخپوشان برای آماده‌سازی فصل جدید عازم ترکیه شدند
واکنش کنایه‌آمیز قالیباف به قیمت نفت
جنایت خانوادگی در آذرشهر؛ مرد 72 ساله همسرش را به قتل رساند
چرا مقصد بعدی دیپلماسی ایران، قلب اوراسیا شد؟
گاز برای خودرو‌ها رایگان شد
تجاوز دوباره آمریکا به خاک ایران/ پاسخ مقتدرانه نیروهای مسلح به دشمن در کویت و اردن
سلیمی: پاسخ یک ضربه آمریکا باید چند ضربه باشد
ذوق‌زدگی نتانیاهو از شرط ترامپ برای هسته‌ای شدن عربستان
دستیابی جدید دانشمندان به درمان صرع
بیش از 9300 خدمت درمانی رایگان در اربعین
تکذیب تعویق کنکور از سوی وزیر آموزش و پرورش
حسن خادم، نویسنده «اقیانوس آرام» درگذشت
مامور آمریکایی به افشای اطلاعات سفرهای ونس مظنون شد
برقراری امنیت در همه مرزها/ هیچ‌ خللی در تردد زائران ایجاد نشده است
قرارداد اجاره می‌تواند بالاتر از حد افزایش 25 درصد امضا شود؟
مخبر: شعله‌های آتش آمریکا دامن همه جهان را می‌گیرد
شرط ترامپ برای توافق هسته‌ای با عربستان
امضای اسناد مشترک همکاری ایران و عراق
بازگشایی پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران
محدودیت ترافیکی کندوان و آزادراه تهران-شمال جمعه 2 مرداد
دیالوگ تاریخی مسی و یامال پس از شکست آرژانتین
جزییات قتل هولناک شاگرد میوه فروشی در مشهد
نیمی از جمعیت جهان نباید در برابر بحران‌های منطقه سکوت کنند
آمادگی کامل زیرساخت‌های مرز خسروی برای میزبانی از زائران اربعین
معاون وزیر جهاد کشاورزی: ذخایر کالاها در امن‌ترین وضعیت ممکن است
هلاکت 2 تروریست در درگیری مسلحانه مرزبانان هنگ مرزی
مرسدس‌بنز در آستانه حذف از بازار ایالات متحده
حمایت کرملین از حق هسته‌ای صلح‌آمیز ایران و عربستان
بیانیه هشدارآمیز حنظله؛ شبکه آب، برق و ترابری آمریکا در خط مقدم حملات بعدی
چرا بزرگترین شرکت هواپیمایی هند بازگشت به اسرائیل را به تعویق انداخت؟
تحرکات دیپلماتیک عمان در دریای سرخ
واکنش وزارت امور خارجه ایران به واگذاری پایگاه نظامی انگلیس به آمریکا
توقف اعزام‌های دولتی عتبات؛ مسیر کربلا در اختیار کاروان‌های خصوصی
الزیدی و پیام ترامپ!
تولد نوزاد 5650 گرمی درهفتمین زایمان مادر کرمانشاهی