×
اجتماعی
شناسه خبر : 276511
تاریخ انتشار : جمعه 1404/12/01 ساعت 02:10
کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟

کدام کشورها رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان ممنوع کرده‌اند؟

چندین کشور اخیراً اقدام به محدود کردن دسترسی کودکان و نوجوانان به رسانه‌های اجتماعی کرده‌اند. استرالیا به عنوان اولین کشور در این زمینه، در پایان سال گذشته محدودیت‌هایی را برای استفاده از این پلتفرم‌ها برای کودکان و نوجوانان اعمال کرد. این کشور به عنوان الگویی برای دیگر کشورها عمل کرده و حالا سایر کشورها نیز این روند را با دقت دنبال می‌کنند.

نورنیوز-گروه اجتماعی: استرالیا اولین کشوری بود که در پایان سال گذشته اقداماتی را برای محدود کردن دسترسی کودکان و نوجوانان به رسانه‌های اجتماعی اجرا کرد و الگویی را به وجود آورد که اکنون سایر کشورها آن را از نزدیک زیر نظر دارند.

به نقل از تک کرانچ، مقررات استرالیا همراه با پیشنهادهای سایر کشورها با هدف کاهش فشارها و خطراتی وضع شده که کاربران جوان ممکن است در رسانه‌های اجتماعی با آنها روبه‌رو شوند؛ از جمله قلدری سایبری، اعتیاد، مشکلات سلامت روان و قرار گرفتن در معرض شکارچیان.

نگرانی‌های حریم خصوصی نیز پیرامون تأیید سن و مداخله بیش از حد دولت وجود دارد. منتقدان از جمله سازمان عفو ​​بین‌الملل گفته‌اند که چنین ممنوعیت‌هایی بی‌اثر هستند و واقعیت‌های نسل‌ جوان را نادیده می‌گیرند. با وجود این، بسیاری از کشورها با قوانین پیشنهادی پیش می‌روند.

در ادامه، فهرستی از کشورهایی آمده است که در حال بررسی ممنوعیت رسانه‌های اجتماعی برای کاربران جوان هستند یا در حال حاضر این کار را انجام داده‌اند.

استرالیا

استرالیا اولین کشور جهان بود که در دسامبر ۲۰۲۵ رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۶ سال ممنوع کرد. این ممنوعیت، کودکان را از استفاده از «فیس‌بوک»(Facebook)، «اینستاگرام»(Instagram)، «اسنپ‌چت»(Snapchat)، «تردز»(Threads)، «تیک‌تاک»(TikTok)، «ایکس»(X)، «یوتیوب»(YouTube)، «ردیت»(Reddit)، «توییچ»(Twitch) و «کیک»(Kick) منع می‌کند. نکته قابل توجه این است که این ممنوعیت، «واتس‌اپ»(WhatsApp) یا «یوتیوب کیدز»(YouTube Kids) را شامل نمی‌شود.

دولت استرالیا اعلام کرده است که شرکت‌های پشت این رسانه‌های اجتماعی باید اقداماتی را برای دور نگه داشتن کودکان از خدمات خود انجام دهند. شرکت‌هایی که از این امر پیروی نکنند، ممکن است با جریمه‌هایی تا سقف ۴۹.۵ میلیون دلار استرالیا (۳۴.۴ میلیون دلار آمریکا) روبه‌رو شوند.

دولت استرالیا می‌گوید این پلتفرم‌ها باید از روش‌های تأیید چندگانه استفاده کنند تا اطمینان حاصل شود افرادی که از خدمات آنها استفاده می‌کنند، بالای ۱۶ سال دارند. همچنین، دولت استرالیا خاطرنشان می‌کند که آنها نمی‌توانند به کاربرانی که صرفاً سن خود را وارد کرده‌اند، اعتماد کنند.

دانمارک

دانمارک قرار است استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع کند. دولت دانمارک در نوامبر ۲۰۲۵ اعلام کرد که حمایت سه حزب ائتلاف حاکم و دو حزب مخالف در پارلمان را برای این ممنوعیت جلب کرده است.

آسوشیتدپرس گزارش داد که برنامه‌های دولت دانمارک ممکن است تا اواسط سال ۲۰۲۶ به قانون تبدیل شوند. وزارت امور دیجیتال دانمارک نیز در حال راه‌اندازی یک اپلیکیشن «شواهد دیجیتال» شامل روش‌های تأیید سن است که امکان دارد به عنوان بخشی از این ممنوعیت مورد استفاده قرار بگیرند.

فرانسه

قانون‌گذاران فرانسوی در اواخر ژانویه لایحه‌ای را تصویب کردند که استفاده از رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۵ سال ممنوع می‌کند. «امانوئل مکرون»(Emmanuel Macron) رئیس‌جمهور فرانسه از این اقدام به عنوان راهی برای محافظت از کودکان در برابر بیش از اندازه وقت گذراندن در نمایشگرها حمایت کرده است.

این لایحه پیش از رأی‌گیری نهایی در مجلس سفلی باید از مجلس سنای این کشور عبور کند.

آلمان

رویترز گزارش داد که محافظه‌کاران طرف «فریدریش مرتس»(Friedrich Merz) صدراعظم آلمان، در اوایل فوریه پیشنهادی را برای ممنوعیت استفاده کودکان زیر ۱۶ سال از رسانه‌های اجتماعی مورد بحث قرار دادند. با وجود این، نشانه‌هایی وجود داشت مبنی بر این که شرکای ائتلاف چپ میانه در حمایت از ممنوعیت کامل تردید دارند.

یونان

رویترز در اوایل فوریه گزارش داد که گفته می‌شود یونان در آستانه اعلام ممنوعیت استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۵ سال است.

مالزی

دولت مالزی در نوامبر ۲۰۲۵ اعلام کرد که قصد دارد استفاده از رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۶ سال ممنوع کند. این کشور قصد دارد این ممنوعیت را امسال اجرا کند.

اسلوونی

معاون نخست‌وزیر اسلوونی در اوایل فوریه اعلام کرد که این کشور در حال تهیه پیش‌نویس قانونی برای ممنوعیت دسترسی کودکان زیر ۱۵ سال به رسانه‌های اجتماعی است. دولت اسلوونی می‌خواهد شبکه‌های اجتماعی را که در آنها محتوا به اشتراک گذاشته می‌شود، تنظیم کند و به پلتفرم‌هایی مانند تیک‌تاک، اسنپ‌چت و اینستاگرام اشاره کرده است.

اسپانیا

نخست‌وزیر اسپانیا در اوایل فوریه اعلام کرد که این کشور قصد دارد استفاده از رسانه‌های اجتماعی را برای کودکان زیر ۱۶ سال ممنوع کند. این ممنوعیت هنوز به تصویب پارلمان نیاز دارد. همچنین، دولت اسپانیا به دنبال ایجاد قانونی است که مدیران رسانه‌های اجتماعی را شخصاً در قبال نفرت‌پراکنی در پلتفرم‌هایشان پاسخگو کند.

انگلستان

انگلستان در حال بررسی ممنوعیت رسانه‌های اجتماعی برای کودکان زیر ۱۶ سال است. دولت انگلستان می‌گوید برای تعیین این که آیا این ممنوعیت مؤثر خواهد بود یا خیر، با والدین، جوانان و جامعه مدنی مشورت خواهد کرد و نظرات آنها را جویا خواهد شد.

همچنین، بررسی خواهد شد که آیا شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی به محدود کردن یا حذف ویژگی‌هایی ملزم خواهند بود که به استفاده وسواسی مانند پیمایش بی‌پایان منجر می‌شوند.


نظرات

آخرین اخبار
انگلیس (2) - فرانسه (0)
هرتسوگ: عربستان حق توافق با ایران ندارد!
کبد چرب؛ بیماری خاموشی که به اپیدمی جهانی تبدیل شده است
ادعای سنتکام درباره ادامه محاصره دریایی ایران
نجباء: آمریکا هزینه دور زدن تنگه هرمز را از عراق می‌گیرد
بانک‌های خوزستان روز دوشنبه تعطیل هستند
شریعتی:حمله به اهداف‌ نفتی منطقه عامل بازدارنده آمریکاست
دزدی 15 میلیارد دلاری ترامپ از ونزوئلا
حملات متعدد نظامی دشمن آمریکایی به حوالی سیریک/تکذیب تخلیه خارگ
انصارالله: کشورهای میزبان پایگاه‌های آمریکا شریک تجاوز به ایران هستند
رهبر انقلاب: مردم مومن عراق در استقبال از قائد عظیم‌الشان شهید حماسه‌ای عظیم آفریدند
غریب‌آبادی: پیگیر خسارت‌ جنگ‌ها هستیم + فیلم
خبر قطع اینترنت تکذیب شد
موشکهای ایران‌ به ترامپ فهماند که جنگ، بازی کامپیوتری نیست!
پرسپولیس به دنبال بازیکن پیشین بارسلونا
چرا تنگه هرمز به محور اصلی تقابل ایران و آمریکا تبدیل شد؟
خروج هرمزگان از برنامه خاموشی برق کشور
پزشکیان: اتحاد و پرهیز از تفرقه رمز عبور از بزنگاه تاریخی است
زمان سفر نخست‌وزیر عراق به تهران مشخص شد
سقوط محبوبیت ترامپ؛ نارضایتی اقتصادی آمریکایی‌ها به اوج رسید
پاسخ نیروهای مسلح ایران به تجاوز جدید آمریکا؛ اعتراف سنتکام به هلاکت نظامیان آمریکایی
والیبال نوجوانان ایران قهرمان آسیا شد+ تبریک عارف
آماده‌باش کامل عراق برای اربعین؛ امنیت زائران در اولویت است
پروازهای ایران به دبی از سر گرفته شد
3 طلا و یک نقره ثمره تلاش زیست‌شناسان جوان ایران در جهان
عارف: آمریکا پیش از خشک شدن مرکب تفاهم‌نامه، تعهداتش را نقض کرد
دستور فتاح برای کمک به مناطق آسیب‌دیده و تامین آب شرب 20 روستای جاسک
افتخارآفرینی شیمی‌دان‌های جوان ایران در جهان؛ 4 مدال برای تیم ملی
ادارات هرمزگان فردا یکشنبه با 50 درصد ظرفیت فعالیت می‌کنند
والیبالیست های نوجوان ایرانی در تیم رویایی آسیا
اعتراف سنتکام به کشته‌شدن 2 نظامی آمریکایی در اردن
مهاجم گل‌گهر با سپاهان به توافق رسید
نادر غبیشاوی به استقلال پیوست
جنگ با ایران میراث ترامپ را نابود می‌کند
حادثه برای کشتی تجاری در نزدیکی سواحل عمان
اسرائیل هیوم: ترامپ تمایلی به دیدار با نتانیاهو ندارد
خیبر مدافع ذوب‌آهن را جذب کرد
مردم از تردد غیر ضرور در جاده‌های هرمزگان خودداری کنند
کمیته بین‌المللی المپیک قصدی برای محرومیت اینفانتینو ندارد!
تردد از تونل شهید میرزایی بندرعباس ممنوع شد
ایران در سید سوم فوتبال آسیایی ناگویا قرار گرفت
رهبر انقلاب: نقض تفاهم‌نامه بار دیگر نامعتبربودن امضای رئیس‌جمهور آمریکا را ثابت کرد
پشت پرده اعترافات ونس؛ سیاست یا عملیات روانی؟
بقائی:آمریکا با حمله به غیرنظامیان جنایت جنگی مرتکب شد
پخش رقابت فرانسه و انگلیس برای برنز جام جهانی از شبکه سه
هشدار یک مقام نظامی درباره پیامدهای حمله آمریکا به زیرساخت‌های ایران
لاوروف و امارات خواستار توقف درگیری‌ها در تنگه هرمز شدند
زمان نشستن زیدان روی نیمکت فرانسه مشخص شد
مقر گروه‌های ضدایرانی مورد هدف قرار گرفت
حزب‌الله توافق چارچوب لبنان و اسرائیل را رد کرد