×
سیاسی
شناسه خبر : 276301
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 08:51
دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای

محمد محسن فایضی:

دیدگاه اسرائیلی‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای

« 47‌درصد آری؛ 39 درصد خیر؛ 14 درصد نمی‌دانم!» این درصدها نتایج پاسخ صهیونیست‌ها به نتیجه نظرسنجی 18 فوریه (29 بهمن) کانال 13 در خصوص همراهی اسرائیل با آمریکا برای تقابل احتمالی با ایران است.

نورنیوز- گروه سیاسی: اما جالب است که نتایجی دقیقاً با همین درصدها، از سوی این شبکه، یک روز قبل از اتفاقات تلخ 19 دی (8 ژانویه) هم منتشر شده بود و صهیونیست‌ها در پاسخ به سؤال حمله اسرائیل به ایران، همین پاسخ‌ها را داده بودند.
شاید بتوان عدم تغییر نگرش در خصوص اقدام نظامی علیه ایران را در نوع تحلیل و برداشت تحلیلگران، رسانه‌ها و روایت‌سازی رسانه‌های عبری دانست. براساس نگاه آنها، اکنون فرصت خوبی برای ضربه به ایران و به تعبیر آنها تغییر رفتار ایران است؛ اما تردیدهای جدی‌ای هم در موفقیت و پیامدهای آن دارند لذا درصدها قاطع نیست.
یک دلیل این مسأله نگاه منفی صهیونیست‌ها به مذاکرات است. راز زمیت تحلیلگر اسرائیلی در حوزه ایران نوشته است: «شخصاً، من به سختی می‌توانم پس از آخرین دور مذاکرات در ژنو، لفاظی‌های نسبتاً خوش‌بینانه‌ای را اتخاذ کنم، حتی اگر معتقد باشم که هیچ یک از طرفین ترجیح نمی‌دهند وارد یک رویارویی نظامی شوند. دولت ترامپ ارزیابی می‌کند که ایران، در وضعیت فعلی، نمی‌تواند ریسک رویارویی نظامی را بپذیرد؛ (اما) رهبری ایران، به نوبه خود معتقد است که آمریکا، علیرغم قدرت نظامی خود، نمی‌تواند به هدف نظامی‌اش دست یابد و ایران این توانایی را دارد که هرگونه رویارویی نظامی را به یک درگیری طولانی، پرهزینه، پیچیده و پرخطر برای ایالات متحده و متحدان منطقه‌ای آن تبدیل کند.»
در مثال دیگری می‌توان به مطلب دکتر نیسیم کاتز در وبسایت اسرائیل هیوم اشاره کرد. او با هراس از موفقیت مذاکرات می‌گوید: «روی کاغذ، این شبیه فانتزی نهایی اسرائیل به نظر می‌رسد: یک رئیس‌ جمهوری قوی و مصمم آمریکایی، کسی که از اعمال فشار حداکثری نمی‌ترسد و تهران را به توافق تسلیم وادار می‌کند. با این حال، دقیقاً همین سناریوی خوش‌بینانه خطرناک‌ترین راه است! این توهم بصری است که می‌تواند ما را به فاجعه سوق دهد.‌ امضای توافق در حال حاضر به معنای فرصت دادن به ایران است؛ این آرامش فریبنده است.»
نمونه‌های بالا و مطالب دیگر تحلیلگران و رسانه‌های عبری نشان می‌دهد که اسرائیلی‌ها، برخلاف آمریکایی‌ها گذر زمان یا توافق با تهران را به سود خود نمی‌بینند. آنها مدعی هستند پنجره فرصت حمله دوباره به ایران پس از جنگ 12 روزه در حال بسته شدن است و ایرانی‌ها با مذاکره به دنبال توافق هسته‌ای بدون موضوعات موشکی و بهبود شرایط داخلی‌اند.

کارشناس مسائل فلسطین


ایران
نظرات

آخرین اخبار
اعطای تسهیلات 40 میلیاردی فناوران
صرفه‌جویی 1.2 میلیارد متر مکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها
انهدام باند قاچاق 5 میلیون لیتر سوخت در کشور
چرخش محمدصلاح به سوی عربستان
سرمربی پرسپولیس: ناراحتی ما از باخت بیشتر از هواداران است
شکست نابغه ایرانی در تورنمنت تنیس میلیون‌دلاری
ناکامی ترامپ در استفاده دو پایگاه برای حمله به ایران
تهران 11 درجه گرم‌تر از شرایط نرمال
یارانه بهمن دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
روسیه تهدید دائمی را تحمل نمی کند
توافق با ایران ظرف 10 روز آینده مشخص می‌شود
با نگرانی عمیق از دستگیری برادرم مطلع شدم
برگزاری محفل انس با قرآن کریم با حضور رهبر انقلاب اسلامی
ادامه اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
شروع نشست شورای صلح غزه بدون حضور نماینده فلسطین
واحدهای 2و3 نیروگاه هسته ای بوشهر تکمیل می شود
صلاحیت داوطلبان انتخابات شورای شهر فردا اعلام می شود
نقض مجدد آتش‌بس در لبنان از سوی رژیم صهیونیستی
رشد مبادلات تجاری ایران و تاجیکستان
خانه تکانی با آب شرب ممنوع!
مخالفت سناتور امریکایی با جنگ امریکا و ایران
آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای احداث پایگاه نظامی گسترده در غزه
شیب ملایم افزایش قیمت دلار آزاد
ثبت نام بیش از 22 هزار نفر در انتخابات شوراهای روستا
روزانه 2500 کارت سوخت یک‌روزه تحویل متقاضیان می‌شود
بادبان‌های برافراشته بر دریای وابستگی
واریز عیدی 10 میلیون تومانی بازنشستگان کشوری آغاز شد
اوسمار می‌تواند شرایط پرسپولیس را تغییر دهد
کیفرخواست قاتل شهید بخشیان صادر شد
آمریکا به دنبال کنار زدن روسیه از بازارهای انرژی جهانی است
چه کسانی منتظر یارانه نباشند؟ همراه با جزئیات
پایبندی اسرائیل به قطعنامه‌های شورای امنیت ضروری است
بازنگری قیمت گندم در دستور کار دولت
گروسی: در خطر بودن فرصت دیپلماسی با ایران، نیاز به سرعت در گفت‌وگوها
پنجمین شارژ کارت‌های بانکی «یسنا» در سال جاری
سازمان ملل نگران نسل‌کشی در غزه و کرانه باختری
افزایش چشمگیر قیمت آش و حلیم نسبت به سال گذشته
قیمت مسکن ملی پرند مشخص شد + شرایط خرید
ایالت‌های آمریکا علیه ترامپ: بودجه انرژی پاک را آزاد کنید
آمادگی اقتصادی و نظامی کشور پشتوانه مذاکرات هسته‌ای است
دیدار فرمانده نیروی دریایی ایران با همتایان آفریقای جنوبی و سریلانکا
وزیر علوم: دانشگاه‌ها باید به ماموریت اصلی خود بازگردند
تراکتور رکورد درآمدزایی باشگاه‌های ایران را شکست
اعتراض گسترده کنگره آمریکا به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
پایان رزمایش مشترک ایران و روسیه
شمع توسعه در باد ناترازی
قیمت نفت در بازار آسیا افزایش یافت
واردات برنج باز شد اما نقدینگی کافی برای تامین محموله‌ها وجود ندارد
زاکربرگ : ایجاد محدودیت سنی در اینستاگرام دشوار است
کالابرگ مادران و کودکان شارژ شد