×
اقتصادی
شناسه خبر : 276298
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 09:02
قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن

قرارداد گازی ایران و روسیه در آستانه نهایی شدن

معاون وزیر نفت با اعلام نهایی شدن بخش‌های فنی و قراردادی تفاهم‌نامه گازی ایران و روسیه گفت تنها دو موضوع «قیمت» و «مکانیزم پرداخت» باقی مانده است. به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز، واردات احتمالی گاز از شمال می‌تواند به تعادل شبکه کمک کند و در صورت نهایی شدن، اولویت مصرف آن بخش‌های مولد و صنعتی خواهد بود.

نورنیوز-گروه اقتصادی: سعید توکلی در تشریح آخرین وضعیت تفاهم‌نامه‌های گازی ایران و روسیه اظهار کرد: در روزهای گذشته و هم‌زمان با برگزاری کمیسیون مشترک نوزدهم به ریاست وزیر نفت ایران، جلسات متعددی در حوزه‌های فنی و قراردادی برگزار شد که یکی از محورهای اصلی آن، موضوع صادرات گاز از روسیه به ایران بود.

وی با اشاره به سابقه این مذاکرات افزود: بخشی از این همکاری‌ها پیش‌تر در قالب تفاهم‌نامه مطرح شده بود، اما از سال گذشته تا امسال، جلسات گسترده و دقیقی در سطوح کارشناسی و قراردادی برگزار شد و بخش‌های مختلف قرارداد نهایی شده است. در حال حاضر تنها دو موضوع باقی مانده که نیازمند تصمیم‌گیری در سطح کلان است؛ یکی بحث قیمت و دیگری مکانیزم پرداخت.

ثبت رکورد جدید در تولید گاز

توکلی در ادامه به ثبت رکورد جدید تولید گاز در کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با تلاش همه عوامل اجرایی، پایداری شبکه گاز کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد. ۲۸ یهمن، میزان گاز ارسال‌شده به پالایشگاه‌ها از پارس جنوبی به ۷۳۰ میلیون مترمکعب رسید که یک رکورد جدید محسوب می‌شود و به تبع آن، همین میزان گاز نیز تصفیه و وارد شبکه شد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران درباره نگرانی‌ها پیرامون ناترازی گاز و واردات احتمالی تصریح کرد: کشور با ناترازی انرژی مواجه است و این موضوع ابعاد مختلفی دارد. بر اساس آمار، حدود یک‌سوم مصرف گاز کشور مربوط به نیروگاه‌ها، یک‌سوم مربوط به صنایع و یک‌سوم دیگر مربوط به بخش خانگی، تجاری و عمومی است.

گاز وارداتی از روسیه صرف خوراک پتروشیمی ها خواهد شد؟

معاون وزیر نفت در پاسخ به اینکه گاز وارداتی از سوی روسیه در صورت نهایی شدن صرف چه اموری خواهد شد، افزود: در فصل سرد سال، اولویت وزارت نفت تأمین گاز بخش خانگی و تجاری است و در برخی مقاطع، محدودیت‌هایی برای صنایع و نیروگاه‌ها ایجاد می‌شود. با این حال، اگر گاز وارداتی در قالب قرارداد وارد کشور شود، طبق اسناد بالادستی و قانون برنامه هفتم توسعه، باید در مسیر دیپلماسی انرژی و به‌ویژه در بخش‌های مولد مورد استفاده قرار گیرد.

توکلی با تأکید بر مزیت‌های واردات گاز از شمال کشور گفت: بخش عمده منابع گازی ایران در جنوب و مناطق فراساحلی قرار دارد. واردات گاز از کشورهای همسایه شمالی می‌تواند به ایجاد تعادل در شبکه، کاهش فشار انتقال و مدیریت بهتر مصرف کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر گاز وارداتی مجدداً در بخش خانگی مصرف و به‌صورت خام‌سوزی استفاده شود، محل اشکال خواهد بود؛ اما اگر این گاز در اختیار صنایع قرار گیرد و به ارزش افزوده، تولید و اشتغال تبدیل شود، هم به رشد اقتصادی کمک می‌کند و هم ناترازی انرژی را به‌صورت پایدار کاهش می‌دهد.

زمستان امسال هیچ گونه قطعی در شبکه رخ نداد

معاون وزیر نفت در پایان با اشاره به وضعیت تأمین گاز در زمستان امسال گفت: امسال یکی از سال‌های کم‌نظیر از نظر پایداری شبکه گاز بود. در دوم بهمن‌ماه، رکورد مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع ثبت شد، اما هیچ‌گونه قطعی در شبکه رخ نداد. همچنین در بهمن‌ماه، روزانه حدود ۱۹۴ میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه‌ها تحویل شد و در حال حاضر، محدودیتی برای صنایع وجود ندارد، مگر در مواردی که خود واحدها ملاحظاتی داشته باشند.


اخبار مرتبط
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 15:13
روسیه: به توسعه روابط با ایران ادامه می‌دهیم
سخنگوی ریاست جمهوری روسیه با اشاره به تشدید تنش‌ها در منطقه، اعلام کرد روسیه به توسعه روابط خود با ایران ادامه می‌دهد و رزمایش دریایی مشترک دو کشور از قبل برنامه‌ریزی شده بود. وی تأکید کرد حل‌وفصل اوضاع پیرامون ایران باید از طریق ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک دنبال شود.
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 11:17
قطع گاز 55 هزار ویلای پُرمصرف در مازندران
مدیرعامل شرکت گاز مازندران اعلام کرد از مجموع 193 هزار ویلا و خانه دوم و سوم شناسایی‌شده، گاز 55 هزار واحد به دلیل خالی بودن از سکنه و مصرف بالا قطع شده است. عملیات پایش و بازرسی ویلاهای لوکس و دارای استخر تا اردیبهشت سال آینده ادامه خواهد داشت.
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 16:06
مذاکرات ایران و روسیه برای توسعه یک میدان نفتی وارد مراحل نهایی شد
وزیر نفت ایران از ورود مذاکرات واگذاری توسعه یکی از میادین بزرگ و مشترک نفتی به روسیه به مراحل نهایی خبر داد. همچنین تفاهمات واردات گاز از روسیه در مراحل پایانی است و پروژه‌های نفت و گاز در یک سال اخیر 13 برابر رشد داشته‌اند.
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 15:46
پزشکیان: برنامه جامع همکاری‌های ایران و روسیه به سرعت اجرا خواهد شد
رئیس جمهور بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای اجرای دقیق برنامه جامع همکاری‌های راهبردی با روسیه تأکید کرد و از جهش در روابط دو کشور خبر داد.
نظرات

آخرین اخبار
واکنش ایران به تحریم‌های اروپا
پایان کابوس دختران سنندجی؛ نامادری سنگدل راهی زندان شد
بازنشستگان حکم حقوقی خود را چگونه دریافت کنند؟
نتانیاهو به توقف تبادل آتش با ایران اعتراف کرد
بقایی: نیرویی که برای تسلط بر دیگران آفریده بودند، دیگر از فرمانشان خارج شده است
آتش‌سوزی در نفتکش نزدیک سواحل عمان
نوراینفو | چگونه از روان کودک مراقبت کنیم؟
آسمان کشور به شرایط عادی بازگشت
رحمان بی رحم با کامبکی دیدنی در فینال
اعلام نحوه قیمت‌گذاری بر لوازم خانگی
آمریکا بیش از 100 مقام نیکاراگوئه را تحریم کرد
رئیس سابق اطلاعات اسرائیل: رهبر ایران پیام قدرت و اعتماد به نفس به مردمش داد
لبنان: اسرائیل 3491 بار آتش‌بس را نقض کرد
انصارالله: اجازه قلدری نتانیاهو در منطقه را نمی‌دهیم
صالحی: کنار هم بودن ایران و لبنان فقط همدردی نیست، یک ضرورت دفاعی است
پزشکیان پیروزی حزب پاشینیان در انتخابات ارمنستان را تبریک گفت
ادامه حملات پهپادی حزب‌الله؛ خودروهای لجستیکی ارتش اسرائیل یکی‌یکی شکار می‌شوند
قالیباف: پاسخ ایران به نقض آتش‌بس، قاطع و میدانی است
اسلامی: ایران در تولید رادیودارو در جمع کشورهای پیشرو جهان قرار دارد
لاوروف: روسیه آماده مذاکره صادقانه با اوکراین است
شهباز شریف: غرب آسیا در آستانه خطر؛ فقط دیپلماسی راه نجات است
هشدار صریح به تل‌آویو و واشنگتن؛ اگر خطا کنید، جهنم در انتظار شماست
حماس: پاسخ ایران و یمن به جنایات اسرائیل در لبنان ارزشمند است
محسن رضایی: آتش‌بس باید در کل لبنان اجرا شود
تأکید قوه قضاییه بر حل اختلاف آرای پرونده رامک‌خودرو
هند: تنش‌های منطقه‌ای فشار منفی بر اقتصاد جهانی و انرژی دارد
عربستان حمله به پایگاه «شاهزاده سلطان» را تکذیب کرد
تغییر مهم در پیش‌نویس قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
وزیر خارجه ترکیه: آنکارا برای توافق تهران–واشنگتن تلاش می‌کند
پیش ‌بینی قیمت دلار سه‌ شنبه 19 خرداد 1405 / دلار به کریدور 180 هزار تومانی می‌رسد؟
ریزش قیمت طلا در بازار تهران
پیش بینی قیمت طلا و سکه سه شنبه 19 خرداد 1405 / فرمان بازار طلا در دست اونس جهانی
سه سناریو برای تحلیل تجاوزات اخیر اسراییل در منطقه
تل آویو مدعی شد: اسرائیل حملاتش به ایران را به خواست ترامپ متوقف کرد
مسکو کنار تهران در آژانس اتمی؛ هشدار درباره «وارونه‌سازی واقعیت»
15 نفر در پی حملات اخیر رژیم صهیونیستی مجروح شدند/ تا کنون هیچ شهیدی گزارش نشده است
پیام صریح نیکزاد به دشمنان؛ جبهه مقاومت را از ایران جدا نمی‌دانیم
ماجرای عجیب در جاده قم–کاشان؛ کودک 9 ساله پشت فرمان کامیون خاور
نواف سلام: اسرائیل در طول آتش‌بس 3500 بار لبنان را بمباران کرده است
لغو تمامی پروازهای کشور تا اطلاع ثانوی
لغو بیش از 5 هزار بلیت قطار در جنگ رمضان
بارش موشک های حزب الله بر شمال فلسطین اشغالی
قفل ترافیکی در جاده‌های شمال؛ چالوس و هراز زیر بار سنگین خودروها
آماده باش آتش‌نشانی تهران؛ سامانه 125 شبانه‌روزی فعال است
اعتراف گروسی درباره وضعیت مواد هسته‌ای ایران
بازگشایی حریم هوایی عراق به روی همه پروازها
هشدار رئیس سازمان ملی تعلیم و تربیت: مدارک پیش‌دبستانی‌های غیرمجاز تایید نمی‌شود
امیر حاتمی: دشمن به آتش‌بس و توافق پایبند نیست
قیمت گوشت قرمز امروز 18 خرداد 1405+ جدول
آغاز دوره نقاهت قلی‌زاده در تهران پس از عمل جراحی زانو