×
اجتماعی
شناسه خبر : 276278
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 1404/11/30 ساعت 03:01
دوش آب سرد، برای  کودکان مبتلا به تب ممنوع

دوش آب سرد، برای کودکان مبتلا به تب ممنوع

فوق‌تخصص بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان یکی از شایع‌ترین انواع تشنج در کودکان را ناشی از تب بالا عنوان کرد و گفت: برخی خانواده‌ها به اشتباه کودک تب‌دار را زیر دوش آب سرد می‌برند که این کار می‌تواند شوک و لرزش شدید در بیمار ایجاد کند.

نورنیوز- گروه اجتماعی: دکتر علی‌اکبر مومن، فوق‌تخصص بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه روش صحیح کاهش تب، استفاده از داروهای تب‌بر مانند استامینوفن یا ایبوپروفن و پاشویه با آب ولرم است، اظهار داشت: تشنج یکی از شایع‌ترین مشکلات دوران کودکی است و حدود ۱۰ درصد کودکان (از هر ۱۰ کودک یک نفر) در طول زندگی خود تجربه تشنج خواهند داشت.

وی درباره عملکرد مغز تصریح کرد: مغز از میلیون‌ها سلول عصبی یا نورون تشکیل شده که وظیفه فرماندهی بدن را بر عهده دارند و هرگونه اختلال در روند طبیعی ارسال پیام‌های عصبی می‌تواند به بروز تشنج منجر شود. تشنج، بسته به محل درگیری سلول‌های مغزی ممکن است به شکل‌های متفاوتی ظاهر شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره تقسیم‌بندی انواع تشنج‌ها گفت: در تشنج فوکال تنها بخشی از بدن مانند دست، پا یا صورت درگیر می‌شود و در تشنج عمومی، کل بدن از سر تا پا تحت تأثیر قرار می‌گیرد؛ این موارد دو تقسیم‌بندی اصلی تشنج را تشکیل می‌دهند.

این فوق‌تخصص بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان توضیح داد: تشنج می‌تواند حرکتی باشد؛ این نوع به صورت لرزش دست‌ها، سفت یا شل شدن عضلات، قفل شدن دندان‌ها یا خروج کف از دهان آشکار می‌شود. در موارد غیرحرکتی نیز ارتباط کودک برای لحظاتی با محیط قطع شده و فرد به نقطه‌ای خیره می‌شود و رفتارهای غیرعادی مانند خنده بی‌دلیل یا دستکاری لباس را از خود نشان می‌دهد. در این شرایط والدین باید نسبت به چنین رفتارهای غیرمعمول، حساس باشند.

مومن درباره علل بروز تشنج اظهار داشت: عوامل متعددی می‌توانند سلول‌های مغز را تحت تأثیر قرار دهند؛ عفونت‌های مغزی مانند مننژیت و انسفالیت، ضربه‌های مغزی ناشی از سقوط یا تصادف، مصرف مواد سمی یا داروهای خطرناک، مشکلات قلبی و حتی زمینه‌های ژنتیکی که در بیماری صرع دیده می‌شود، از جمله عوامل موثر در بروز تشنج در کودکان است.

وی خاطرنشان کرد: اولین اقدام والدین هنگام تشنج فرزند، حفظ خونسردی است. کودک باید در حالت درازکش قرار گیرد، لباس‌های تنگ باید از تن خارج یا دکمه لباس باز شود و راه تنفس نیز آزاد باشد. همچنین هرگونه جسم خطرناک اطراف کودک باید دور از دسترس قرار گیرد و در صورت استفراغ، دهان و بینی کودک تمیز شود.

 این نورولوژیست کودکان ادامه داد: غالب تشنج‌ها کوتاه‌مدت هستند و ظرف چند دقیقه پایان می‌یابند، اما اگر طولانی شد باید اقدامات اولیه مانند تنفس دهان به دهان صورت گیرد و فوراً با اورژانس ۱۱۵ تماس گرفته شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تصریح کرد: پیشگیری همواره بهتر از درمان است. خانواده‌ها باید مواد شوینده، داروها و اجسام خطرناک را دور از دسترس کودکان قرار دهند و از رفتارهای پرخطر مانند انداختن کودک به هوا یا اجازه موتورسواری به خردسالان پرهیز کنند. در صورت بروز هرگونه تشنج، مراجعه به پزشک و پیگیری درمان نیز بسیار ضروری است.


ایسنا
نظرات

آخرین اخبار
ارائه 188 هزار خدمت سلامت به زائران ایرانی حج
پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه در شنبه 16 خرداد 1405
آخرین تصمیم درباره سوابق تحصیلی و قوانین کنکور اعلام شد
آغاز روند کاهش قیمت محصولات پتروشیمی در بازار
ادعای ترامپ: درباره ایران به موفقیت بزرگی نزدیک شده‌ایم
تشدید حملات هوایی در جنوب لبنان
مومنی: چین و روسیه حمایت قاطع خود از ایران را اعلام کردند
پوتین: آتش‌بس باید به صلح پایدار در منطقه منجر شود
گره ویزا باز شد؛ ملی‌پوشان در مسیر جام جهانی 2026
بازگشت جناب‌خان به تلویزیون همزمان با جام جهانی
کشف و امحای بیش از یک تن مواد غذایی فاسد در غرب اهواز
هشدار اولمرت درباره تقلب در انتخابات سرزمین‌های اشغالی
محسن رضایی: توپ در زمین ترامپ است؛ آمریکا باید بن‌بست مذاکرات را بشکند
سفیر ایران در مکزیک: تیم ملی با آمادگی کامل راهی تیخوانا می‌شود
پزشکیان: طوفان به پایان می رسد
احتمال تنش تازه در شورای حکام؛ واشنگتن به دنبال قطعنامه علیه تهران
درخواست روسیه از آژانس اتمی برای برخورد قاطع با حملات به تأسیسات هسته‌ای
تأثیر جنگ ایران بر نرخ حمل‌ونقل دریایی
پوتین: تحریم‌ها علیه روسیه به‌طور برگشت‌ناپذیر به دلار و یورو آسیب زده است
هیأت حماس برای مذاکرات آتش‌بس وارد قاهره شد
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تراژدی در صحرای بزرگ آفریقا ؛ جان باختن 50 مسافر بر اثر تشنگی
وزرای صنعت ایران و تاجیکستان به دنبال روان‌سازی تجارت دوجانبه
نوراینفو | روش های مقابله با اضطراب
چه کسی از آتش‌بس بدون توقف جنگ سود می‌برد؟
دو وزیر کابینه نتانیاهو در فهرست ممنوع‌الورودهای ایرلند قرار گرفتند
دیدار وزرای کشور ایران و روسیه در حاشیه اجلاس شانگهای
عذرخواهی صداوسیما بابت حذف سهوی بخشی از پیام رهبر انقلاب
هشدار رئیس سابق پنتاگون: جنگ ایران به «ویتنام ترامپ» تبدیل می‌شود
ترافیک سنگین در محورهای شمالی و آزادراه‌های منتهی به تهران
حمله نانسی پلوسی به ترامپ برای جنگ افروزی علیه ایران
ادعای تازه آمریکا درباره توقیف یک نفتکش ایرانی
مواضع منفعلانه رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان درباره مذاکرات با اسرائیل
ادعای جدید استارمر درباره حمله احتمالی روسیه به ناتو در 2030
چهارمین روز اعتراضات مردم آلبانی علیه پروژه مرتبط با کوشنر
پست اینستاگرامی عراقچی درباره دانش‌آموزان میناب که تاریخ‌ساز شدند
تحویل کاپ قهرمانی کشتی آزاد جهان پس از یک دهه به ایران
هشدار بارش‌های سیل‌آسا در 8 استان
قول پینگ‌پنگ باز 61 ساله ایرانی برای گرفتن طلا در بازی های پاراآسیایی
ماجرای پرواز جنگنده‌ها در ارتفاع پایین بر فراز اصفهان چه بود؟
جزئیات جدید از پرونده 2 دختر سنندجی؛ روایت تکان‌دهنده مادر نارین و آیلین
از همسایگی تا قدرت‌سازی؛ نقشه جدید ایران در آسیا
شلیک اخطار موشکی - پهپادی نداجا به سمت ناوشکن‌های متجاوز و مزاحم آمریکایی
برنامه های جدید رادیو و تلویزیون در تابستان + جزئیات
غیبت 4بازیکن تیم ملی در دیدار مقابل مالی
مرگ 4نفر در بنگلادش در اثر گرمازدگی
گروسی: مذاکره تنها راه‌حل موضوع هسته‌ای ایران است
تکذیب خبر موافقت تهران با انتقال ذخایر اورانیوم کشور
جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا؛ شرط تهران برای آزادسازی دارایی‌ها
قرمزپوشان لیورپول هجومی تر بازی می کنند