×
سیاسی
شناسه خبر : 276234
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 19:06
پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد

پیام پزشکیان به جشنواره ملی کتاب رشد

رئیس جمهور در پیامی گفت: جشنواره ملی کتاب رشد یکی ازمغتنم‌ترین فرصت‌ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی کودک و نوجوان است که باید به سرچشمه‌ای الهام‌بخش برای رشد و تعالی همگانی مبدل شود.

نورنیوز- گروه سیاسی: مسعود پزشکیان در پیامی به جشنواره ملی کتاب رشد که توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد، کتابخوانی را یکی از راه‌های دستیابی به قوه تمیز و تشخیص دانست و تصریح کرد که از این‌رو فراهم آوردن منابع معتبر و فاخر برای کودکان و نوجوانان که صاحبان و مدیران آینده‌سازان کشور هستند، ضرورتی مضاعف می‌یابد و در این مسیر خطیر نقش کتاب در ساختن ذهن توسعه‌یافته برای آینده این مرز و بوم، بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.

متن پیام رئیس جمهور به شرح زیر است‌:

به نام خداوند جان و خرد

جهان‌بینی انسان در مسیر کمال و شکوفایی، همواره مرهون کتاب و کتابخوانی بوده است. این سنت دیرینه روشن‌ترین طریق برای رشد معرفت در ابعاد دینی، فرهنگی، اجتماعی و مهارتی جوامع به‌شمار می‌آید. کتابخوانی یکی از راه‌های دستیابی به قوه تمیز و تشخیص است و می‌تواند، هویت خویش را تکامل بخشد و با تبدیل معرفت کسب شده به عمل، در می‌یابد که روی «دیگر دانایی، توانایی» است.

در عصری که حجم انبوهی از محتوا در قالب رسانه‌های جذاب و فریبنده ارائه می‌شود، «به‌گزینی» و درایت در انتخاب منابع امری، انکارناپذیر است. با استناد به کلام نورانی مولی‌الموحدین حضرت علی (ع) که فرمودند: «العلم سلطان»، ابزار رسیدن به این جایگاه و اقتدار فکری، کتاب خوب است. از این‌رو فراهم آوردن منابع معتبر و فاخر برای کودکان و نوجوانان که صاحبان و مدیران آینده‌سازان کشور هستند، ضرورتی مضاعف می‌یابد و در این مسیر خطیر نقش کتاب در ساختن ذهن توسعه‌یافته برای آینده این مرز و بوم، بسیار تعیین‌کننده خواهد بود.

وزارت آموزش و پرورش در جایگاه حساس خویش، باید با درک عمیق از نقش منابع آموزشی و تربیتی مکمل و مقوّم برنامه درسی در فرایند یادگیری مؤثر و هویت‌بخشی از تمام ظرفیت‌های دولتی و بخش خصوصی برای تولید، ترویج و عرضه آثار متناسب و منطبق با اهداف آموزشی و تربیتی به بهترین شیوه بهره‌برداری کند.

از متولیان امر انتظار می‌رود با ایجاد همگرایی فراگیر برای رسیدن به اهداف متعالی، همچون وحدت رویه در سیاست‌گذاری، هدایت عالمانه در تولید محتوا و رسانه‌های آموزشی و تربیتی در فرهنگ‌سازی مستمر بکوشند. این مهم به کمک ابزارهای اعتبارسنجی، چون «نشان رشد» و ارتقای مرجعیت آن و بسترسازی عملیاتی برای تسهیل دسترسی دانش‌آموزان به این منابع، با تأکید ویژه بر عدالت‌گستری است.

بدیهی است تحقق این اهداف بلند نیازمند هم‌گرایی و هم‌افزایی هوشمندانه میان متولیان آموزش و پرورش و دیگر نهادهای فرهنگی کشور از جمله سازمان صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی و دیگر نهادهای مرتبط با نقش و وظیفه در حوزه فرهنگ و تربیت است.

جشنواره ملی کتاب رشد یکی از مهمترین و مغتنم‌ترین فرصت‌ها برای ترویج فرهنگ کتابخوانی کودک و نوجوان است، که باید به سرچشمه‌ای الهام‌بخش برای رشد و تعالی همگانی مبدل شود تا بنیان‌های فرهنگی و فکری لازم را برای دستیابی به ایرانی آباد و پیشرو فراهم گردد.

این رویداد ملی ارزشمند عرصه‌ای مبارک و نیکو برای درک مشترک، انسجام و تعامل سازنده میان نخبگان فرهنگی، ناشران، نویسندگان، معلمان و دانش‌آموزان است. مشارکت متعهدانه علاقه‌مندان به فرهنگ و ادب، دستاوردی گران‌بهاست که ثمرات ماندگار آن، منشأ خلاقیت‌ها و آفرینش‌های تازه و اثرگذار در آینده کشور خواهد شد.

مراتب سپاس خود را از تمامی دست‌اندرکاران و برگزارکنندگان بیست و سومین دوره جشنواره ملی کتاب رشد و فعالان بخش تولید و معرفی کتاب خوب اظهار می‌دارم و از خداوند متعال توفیق روزافزون همه تلاش‌گران این عرصه مهم را در اعتلای فرهنگ اسلامی و دستیابی به ایرانی آباد و مقتدر مسألت دارم.

مسعود پزشکیان

رئیس جمهوری اسلامی ایران


اخبار مرتبط
پزشکیان: مدرسه نقطه آغاز ساختن ایران قدرتمند است
پنج‌شنبه 1404/12/07 ساعت 09:54
پزشکیان: مدرسه نقطه آغاز ساختن ایران قدرتمند است
پزشکیان در سخنانی تأکید کرد که مدرسه نقش حیاتی در شکل‌دهی به باور نسل جوان برای ساختن ایران قدرتمند ایفا می‌کند و با نهادینه کردن اراده پیشرفت، هیچ قدرتی نمی‌تواند در برابر ملت ایران بایستد.
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 22:16
رئیس‌جمهور: عدالت آموزشی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است
رئیس‌جمهور با تأکید بر پایان دادن به وضعیت مدارس کانکسی، «عدالت آموزشی» را نه یک هزینه، بلکه سرمایه‌گذاری راهبردی برای تکیه بر توانمندی‌های درونی کشور توصیف کرد و گفت: دولت از وعده‌های غیرقابل تحقق پرهیز می‌کند و آنچه در توان دارد با اخلاص در خدم ت مردم قرار خواهد داد.
رهبر معظم انقلاب: تولید کتاب و ترویج کتابخوانی، وظیفه مهم مسئولان است
دوشنبه 1403/02/24 ساعت 10:39
رهبر معظم انقلاب: تولید کتاب و ترویج کتابخوانی، وظیفه مهم مسئولان است
رهبر معظم انقلاب فرمودند: دستگاه‌هایی همچون وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و حوزه هنری باید در زمینه تولید کتاب مناسب برای نسل جوان بیش از پیش تلاش کنند.
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ حمله به 6 شهر
جنگ علیه ایران شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزای آلمان زمینگیر کرد
امیریل ارجمند: من خاک می‌خورم اما خاک نمی‌دهم
پیکر مطهر دریابان شهید علیرضا تنگسیری در آبادان به خاک سپرده می‌شود
حمایت مفتی عمان از محور مقاومت به رهبری ایران
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم تشییع پیکر شهید تنگسیری در میدان انقلاب
نور‌ویدئو| هذیان گویی جدید ترامپ درباره تصرف جزایر ایران
قالیباف: نتیجه سیاست‌های آمریکا حذف وعده‌های غذایی مردمش است
ترامپ تصویر رهبری آمریکا را تضعیف کرده است
دستیابی قلعه‌نویی به رکورد 40 پیروزی
تقلای نتانیاهو برای تفکیک آتش بس احتمالی با ایران از پرونده حزب الله لبنان
نحوه فعالیت ادارات استان تهران از شنبه هفته آینده اعلام شد
اروپا در تله تناقض؛ ادامه بازی دوگانه در میدان لبنان
دستگیری 7 عامل مرتبط با شبکه‌های معاند در اسلامشهر و بابلسر
یک منبع آگاه: بندر فجیره هدف قرار خواهد گرفت
حزب‌الله: اتهام‌زنی حکومت آل خلیفه به مقاومت بی‌اساس است
احتمال پایان جنگ بدون باز شدن تنگه هرمز
حمله سایبری به شرکت نفتی «الصافی» سعودی
اعلام جزئیات درگیری نبرد تن به تن حزب الله با ارتش اسرائیل
ناراحتی بن‌سلمان از ترامپ
تحویل «رضا پهلوی» را در شروط پایان جنگ بگنجانید
انهدام باند قاچاق سلاح و مهمات جنگی در خوزستان
اسپانیا قانون اعدام اسرای فلسطینی را گامی به سوی آپارتاید خواند
فرانسه مانع استفاده از حریم هوایی‌اش برای انتقال سلاح به اسرائیل شد
گسترش سریع سویه‌ای از کووید-19 در آمریکا
انهدام موشک کروز پنهان‌کار توسط سامانه پدافند غرب کشور در ایلام
سازوکاری فوری برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به ایران فراهم آورید
جنگ علیه ایران محبوبیت ترامپ را به منفی 17 رساند
تعطیلی خوابگاه‌ها تا اطلاع ثانوی
هلال احمر: مردم به فکر ذخیره دارو نباشند
برنامه سی و یکمین شب تجمعات مردمی در میادین تهران
مراکز راهبردی صنعتی و ارتباطی رژیم صهیونیستی آماج حملات پهپادی ارتش
هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند در مقابل اتحاد مردم و رزمندگان ایستادگی کند
5 پیشنهاد برای احیای صلح در منطقه+ متن بیانیه
حملات به زیرساخت‌های دارویی و تجهیزات پزشکی ایران را متوقف کنید
اسرائیل روستاهای جنوبی لبنان را به تخریب کامل تهدید کرد
روی خوش سهامداران به صندوق‌های طلا
لغو طرح ترافیک در پایتخت تا اطلاع ثانوی
ایران 5 - کاستاریکا صفر/برتری پر گل ایران برابر کاستاریکا در دیداری دوستانه
گزارش تصویری | تشییع پیکر مطهر دریابان شهید «علیرضا تنگسیری» در بندرعباس
روسیه: آژانس اتمی زیر فشار آمریکا شجاعت محکوم‌کردن حملات به ایران را ندارد
پیام ابوعبیده خطاب به حزب‌الله: مأموریت را تکمیل کنید
وزیر نیرو : برق خانه‌ها بی‌وقفه تأمین است
اعتماد فعالان اقتصادی به زیرساخت‌های بورس انرژی/180 هزار میلیارد معامله انجام شد
نامه آیت‌الله اعرافی به رهبر معنوی کلیسای ارتدکس روسیه
تشکیل «ستاد همیاری» در خانه سینما
اصابت مستقیم موشک به شرکت دارویی«توفیق دارو»
سپاه: شرکت‌های موثر در عملیات تروریستی، اهداف مشروع ما خواهند بود
هشدار عراقچی به صهیونیست‌ها: با شهروندان بی‌دفاع فلسطین طرف نیستید
از ابتدای جنگ چند واحد اقتصادی در تهران آسیب دیدند؟