×
بین الملل
شناسه خبر : 276231
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 23:57
گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو

گفت‌وگوهای غیررسمی واشنگتن با نوه رائول کاسترو

واشنگتن در حال انجام گفت‌وگوهای غیررسمی با نوه رائول کاسترو درباره آینده کوباست؛ تماس‌هایی که همزمان با بحران اقتصادی این کشور و افزایش فشارهای آمریکا صورت می‌گیرد.

نورنیوز- گروه بین الملل: رسانه آمریکایی در گزارشی به بررسی آنچه گفت‌وگوهای محرمانه میان «مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا و «رائول گی‌یرمو رودریگز کاسترو» نوه «رائول کاسترو» رهبر غیررسمی سالخورده کوبا پرداخته و اشاره می‌کند که این تماس‌ها خارج از مجاری رسمی دولت کوبا انجام می‌شود و نشان‌دهنده سطح بی‌سابقه‌ای از فشار آمریکا بر هاوانا است.

خبرگزاری «آکسیوس» در این گزارش تأکید می‌کند که این تماس‌ها مذاکره رسمی محسوب نمی‌شوند، بلکه به گفته یک مقام ارشد دولت ترامپ، «گفت‌وگوهایی» درباره آینده کوبا هستند.

گزارش آکسیوس خاطرنشان می‌کند که دور زدن ساختار رسمی دولت کوبا حاکی از آن است که دولت ترامپ، رائول کاستروی ۹۴ ساله را تصمیم‌گیرنده واقعی در این کشور می‌داند. به نوشته این گزارش، روبیو و تیم او نوه کاسترو و اطرافیانش را نماینده نسل جوان‌تر و تجارت‌محور کوبا می‌بینند که ممکن است به بهبود روابط با ایالات متحده تمایل داشته باشند.

طبق این مقاله، موضع رسمی دولت آمریکا همچنان این است که «رژیم باید برود»، هرچند شکل دقیق هرگونه گذار احتمالی هنوز از سوی دونالد ترامپ تعیین نشده است. آکسیوس می‌افزاید روبیو همچنان با نوه کاسترو که با لقب «رائولیتو» و همچنین «ال کانگرخو» شناخته می‌شود، در تماس است.

این تماس‌ها در حالی انجام می‌شود که کوبا درگیر بحران اقتصادی و انسانی عمیقی است؛ از جمله فرسودگی شبکه برق، کمبود مواد غذایی و سوخت، کاهش گردشگری و انباشت زباله در برخی مناطق. این مشکلات پس از آن شدت گرفت که ترامپ دستور ربایش و استرداد «نیکولاس مادورو» رهبر ونزوئلا را صادر کرد؛ فردی که تأمین‌کننده نفت برای کوبا بود. ترامپ همچنین مکزیک، یکی دیگر از تأمین‌کنندگان نفت کوبا را به تحریم تهدید کرده است.

بر اساس گزارش آکسیوس، عملیات نظامی آمریکا علیه مادورو که به گفته مقام‌های آمریکایی بدون تلفات برای نیروهای آمریکایی و با کشته شدن دست‌کم ۳۲ مقام اطلاعاتی و نظامی کوبایی همراه بود، رهبری کوبا را متزلزل کرده است. این مقاله همچنین اشاره می‌کند که تصمیم آمریکا برای حفظ برخی شرکای حکومتی مادورو نشان داد واشنگتن ممکن است به جای تغییر کامل رژیم، به توافق‌های گزینشی تمایل داشته باشد.

این گزارش می‌افزاید مشاوران ترامپ با سایر شخصیت‌های تأثیرگذار کوبایی نیز گفت‌وگو کرده‌اند، اما رائولیتو کاسترو مهم‌ترین فرد برای تعامل تلقی می‌شود. او به‌عنوان فردی نزدیک به پدربزرگش و دارای ارتباط با متحدانی قدرتمند در حوزه‌های اقتصادی و نظامی توصیف شده است. یکی از منابع، گفت‌وگوهای روبیو و رائولیتو را «به‌طرز شگفت‌آوری» دوستانه و متمرکز بر آینده توصیف کرده است.

آکسیوس تأکید می‌کند روبیو با میگل «دیاز-کانل برمودز»، رئیس‌جمهور رسمی کوبا، یا دیگر مقام‌های ارشد گفت‌وگو نکرده است؛ افرادی که از نگاه منابع آمریکایی، کارگزاران حزب کمونیست هستند و توانایی مذاکره برای تغییر را ندارند. در عین حال، دولت کوبا هرگونه گفت‌وگوی سطح بالا با آمریکا را رد و اعلام کرده است که تنها تبادل پیام‌هایی محدود صورت گرفته است.

در پایان، این مقاله نتیجه‌گیری می‌کند که ترامپ هنوز درباره سیاست نهایی خود در قبال کوبا تصمیم نگرفته است. به گفته این گزارش، روبیو در حال تدوین گزینه‌هاست، در حالی که ترامپ بر مسائل دیگری مانند ایران و اوکراین تمرکز دارد. ترامپ کوبا را «کشوری شکست‌خورده» توصیف کرده و گفته است آمریکا در حال گفت‌وگو با کوباست و هاوانا «باید قطعاً به توافق برسد.»


نظرات

آخرین اخبار
ترامپ: از سر ناچاری و استیصال با ایران مذاکره نکردیم!
بامداد جمعه در جنوب لبنان چه گذشت؟از کمین مرگبار مقاومت تا حمله به 80 هدف در جنوب لبنان
واکنش تند عراقچی به اظهارات وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی
نبی: تیم ملی با تمام قدرت به مصاف بلژیک می‌رود
رؤیای ایرانی در قلب لهستان؛ صیادمنش برای فتح اروپا به لخ پوزنان رفت
گزارش تصویری| مراسم شیرخوارگان حسینی در تهران
هشدار تهران درباره پیامدهای جنگ لبنان
اظهارات جنجالی تل‌آویو درباره دمشق
هافبک تیم ملی هلند ضربه مغزی شد
حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است
مذاکره در سایه بحران؛ جنگ جایگزین دیپلماسی می شود؟
برنامه مسابقات روز نهم دور گروهی جام جهانی 2026
قواعد جدید عبور کشتی ها از تنگه هرمز اعلام شد
لغو سفر وزیر خارجه ایتالیا به در پی اظهارات جنجالی ترامپ
لفاظی های نتانیاهو پس از درگیری جنوب لبنان
برنامه جدید موکب‌های اربعین در مرزها اعلام شد
پایان رقابت‌های جودو نابینایان کشور با صدرنشینی تیم تهران
واکنش تند پکن به برنامه‌های رژیم صهیونیستی در غزه
خبر شوکه کننده برای ستاره مراکش در جام جهانی
محدودیت بی‌سابقه در فضای مجازی امارات
تردید ژاپن برای اعزام نیروهای دفاعی به تنگه هرمز
خبر بد برای پایتخت نشینان؛ موج شدید گرما دراه است
دستور ابوظبی برای بارگیری نفت از بنادر خلیج فارس
پیام تند پاریس به واشنگتن درباره اسرائیل چه بود؟
ترافیک پرحجم در راه‌های مازندران/ جاده چالوس از ساعت 16 یک‌طرفه می‌شود
پشت پرده سفر احتمالی نتانیاهو به واشنگتن
طرح ملی تعویض کولرهای قدیمی کلید خورد
بورس تاریخ‌ساز شد؛ صعود پرشتاب شاخص تا قله 5.1 میلیونی
چه رازی پشت جهش ترکیه و صعود ایران در دیپلماسی نهفته است؟
کدام سریال کره ای با انتخاب تماشاگران روی آنتن رفت؟
حقیقت ماجرای بیماری هدیه تهرانی چه بود؟
قیمت بنزین در آمریکا کاهش یافت
هشدار قوه قضاییه به عوامل مرتبط با دشمن
حسن یزدانی مُهر آخر را زد؛ ترکیب جهانی کشتی آزاد کامل شد
پزشکیان: دولت باید قبل از مردم، صرفه‌جویی را از خودش آغاز کند
شهباز شریف: در مراسم تشییع آیت‌الله خامنه‌ای شرکت می‌کنم
جزئیات تصادف مرگبار صبحگاهی با 10 کشته و زخمی
ریزش قیمت نفت در بازار جهانی
سپاه پاسداران: در صورت تکرار زیاده‌خواهی دشمن، پاسخ قاطع خواهیم داد
قیمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها امروز جمعه 29 خرداد
استقبال غافلگیرکننده از پخش بازی فوتبال ایران در سینما
افزایش بی‌سابقه هزینه واردات انرژی در هند
نور ویدئو | توافق ایران و آمریکا ؛ آتش بس بحران یا آغاز نبردی تازه ؟
حسن یزدانی برنده جنگ گلادیاتورها؛ کاپیتان راهی جهانی شد
امیرمحمد یزدانی و فیروزپور مسافر مسابقات جهانی شد
پیش‌بینی قیمت خودرو در تیر 1405؛ زمان خرید فرا رسیده یا باید صبر کرد؟
چرا معاون رئیس‌جمهور آمریکا در آخرین لحظه راهی سوئیس نشد؟
تصمیم شوکه‌کننده دولت هند؛ چرا تلگرام فیلتر شد؟
احتمال بازنگری بن خواربار، حق تاهل و حق مسکن کارگران
آینده توافق و سئوال مهمی که آمریکا باید به آن پاسخ بدهد