×
بین الملل
شناسه خبر : 276202
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 16:49
تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای

اندیشکده کویینسی؛

تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای

کارشناسان هشدار داده‌اند قصد آمریکا برای خرید نسل جدیدی از مهمات خوشه‌ای از رژیم صهیونیستی پیامدهای انسانی و حقوقی فراوانی خواهد داشت و این تسلیحات تهدیدی جدی برای غیرنظامیان است.

نورنیوز- گروه بین الملل: اندیشکده آمریکایی در مطلبی به بررسی تصمیم اخیر ایالات متحده برای خرید نسل جدیدی از مهمات خوشه‌ای از رژیم صهیونیستی پرداخته و آن را از منظر پیامدهای انسانی و حقوقی مورد انتقاد قرار داده است.

اندیشکده «مؤسسه کشورداری مسؤولانه کویینسی» اشاره می‌کند که ائتلافی از سازمان‌های حقوق بشری، گروه‌های ضدجنگ و کلیساهای مسیحی از واشنگتن خواسته‌اند قرارداد ۲۱۰ میلیون دلاری خرید مهمات خوشه‌ای از یک شرکت دولتی رژیم صهیونیستی را لغو کند، زیرا این تسلیحات «خطرات شدید و قابل پیش‌بینی» برای غیرنظامیان به همراه دارد.

بر اساس این مقاله، این ائتلاف در نامه‌ای سرگشاده اعلام کرده است که مهمات خوشه‌ای با پراکندن ریزمهمات در مناطق وسیع، کنترل اثرات خود را بر اهداف صرفاً نظامی بسیار دشوار می‌سازند. امضاکنندگان هشدار داده‌اند که افزایش ذخایر این تسلیحات، ایالات متحده را «به‌طور چشمگیری از استانداردهای حفاظت از غیرنظامیان دور می‌کند». «اورسولا نودسن-لاتا» از امضاکنندگان این نامه گفته است پیامدهای انسانی این سلاح‌ها به‌مراتب بیش از هر مزیت تاکتیکی احتمالی آن‌هاست و استفاده از آن‌ها بذر ترس را برای نسل‌ها می‌کارد.

مهمات خوشه‌ای از صدها بمب کوچک نارنجک‌مانند تشکیل شده‌اند که از هواپیما یا توپخانه پرتاب می‌شوند. پس از پرتاب و با رسیدن به فاصله معینی از هدف، پوسته خارجی این بمب‌ها جدا شده و صدها بمب کوچک بر فراز مساحتی معادل چندین زمین فوتبال گسترده می‌شوند.

کویینسی این خرید جدید را بخشی از تضعیف اجماع بین‌المللی علیه مهمات خوشه‌ای توصیف کرده است. تلاش‌های گسترده پژوهشی و حقوق بشری در سال ۲۰۱۰ به تصویب معاهده‌ای برای ممنوعیت استفاده و انباشت این تسلیحات انجامید. با این حال، ایالات متحده به این معاهده نپیوست و ذخایر خود را نیز نابود نکرد؛ رویکردی که روسیه و چین نیز اتخاذ کرده‌اند.

مقاله همچنین یادآور شده است که با وجود توقف استفاده ارتش آمریکا از این تسلیحات در سال ۲۰۰۹ و توقف تولید آن‌ها توسط شرکت‌های آمریکایی، واشنگتن بعدها این مهمات را در اختیار اوکراین قرار داد. این اقدام با استناد به کارایی آن‌ها در برابر مواضع مستحکم توجیه شد، هرچند برخی آن را در تعارض با قانون آمریکا درباره نرخ خطای کمتر از یک درصد دانستند.

مهمات خوشه‌ای سلاح‌های خطرناکی هستند، زیرا احتمال خطا در آن‌ها بالاست. اگر این بمب‌ها از هواپیما رها شوند، ‌ عملاً‌ سقوط آزاد دارند. در این وضعیت، کافی است کمی باد شروع به وزیدن کند تا این مهمات هدف خود را از دست داده و به مناطق غیرنظامی اصابت کنند. اما حتی اگر این مهمات از توپخانه شلیک شوند، باز هم پس از باز شدن پوسته و گسترده شدن بر سطحی وسیع، احتمال خطا رفتنشان در آن مقیاس زیاد است.  

علاوه بر این، بسیاری از این بمب‌های کوچک پس از برخورد با هدف، منفجر نمی‌شوند و تا ده‌ها سال پس از پایان جنگ، در میدان‌های سابق نبرد باقی می‌مانند.

اندیشکده آمریکایی همچنین می‌افزاید که وزارت دفاع آمریکا درباره نحوه استفاده از مهمات جدید توضیحی ارائه نکرده است. همچنین فرماندهی قراردادهای ارتش برای تولید داخلی نسل جدید مهمات خوشه‌ای با ظرفیت سالانه ۳۰ هزار گلوله فراخوان داده است. این گلوله‌های ۱۵۵ میلی‌متری که توسط شرکت دولتی صهیونیستی «تومر» تولید می‌شوند، دارای ریزمهمات مجهز به قطعات تنگستنی هستند. اگرچه پیمانکاران مدعی‌اند نرخ عمل‌نکردن آن‌ها کمتر از یک درصد است، اما تحلیلگران تسلیحاتی نسبت به این ادعاها تردید دارند.

به اذعان کویینسی، گسترش ذخایر مهمات خوشه‌ای آمریکا پیامدهای انسانی، حقوقی و راهبردی مهمی به همراه دارد و ممکن است با نظارت و پرسشگری کنگره مواجه شود.


نظرات

آخرین اخبار
سفارت روسیه: لندن در حال تشدید عمدی تنش‌ها با مسکو است
آخرین گزارش‌ها از تحولات سیاسی و امنیتی در منطقه
چند خودرو در حریق پارکینگ خودرو‌های توقیفی نیشابور سوخت؟
واکنش منبع ایرانی به ادعای حمله پهپادی به دفتر بارزانی در اربیل
تراستی‌ها، نفت و یک سؤال بزرگ از دولت
شی جین‌پینگ و ترامپ در کاخ سفید دیدار می‌کنند
برنامه قطعی برق چهارمحال و بختیاری فردا سه شنبه 27 مرداد + جدول
تاکید عراقچی بر هوشیاری برابر توطئه‌هایی که می‌تواند به روابط ایران و عراق آسیب بزند
جزییات آتش سوزی گسترده در گرگان+ فیلم
ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم/ در آستانه توافق با ایران نیستیم
یمن و استراتژی «وحدت میدان‌ها»؛ رصد دقیق تحولات ایران
هتریک برنز نمایندگان ایران در براتیسلاوا
بازی دوگانه تجزیه‌طلبان با امنیت سیستان و بلوچستان
غیرنظامیان در جنوب لبنان بیشترین هزینه تجاوزات اسرائیل را می‌پردازند
برنامه قطعی برق کرمانشاه فردا سه شنبه 27 مرداد + جدول
سخنگوی وزارت خارجه: حمله پهپادی به دفتر رئیس اقلیم کردستان عراق بسیار مشکوک است
عراقچی: آزادگان پرچم سربلندی ایران را در دورترین و سخت‌ترین میدان‌ها برافراشته نگاه داشتند
پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا سه شنبه 27 مرداد
اطلاعیه سازمان حفظ نباتات برای صادرکنندگان پسته
سفر عمره از اواخر شهریور آغاز می‌شود
بازی استقلال _ نساجی؛ بدون هواداران زن برگزار می شود+جزییات
لاوروف: اظهارات ژاپن درباره جزایر کوریل از حد نزاکت خارج شده است
برنامه قطعی برق تهران فردا سه شنبه 27 مرداد+ لینک
یمن: اجرای معادله «محاصره در برابر محاصره» علیه عربستان آغاز شد
ادعای مقام پاکستانی درباره تداوم مذاکرات بر سر بازگشایی تنگه هرمز و پایان درگیری‌ها
سناتور مورفی: ایران بدون هیچ امتیازی پول‌های مسدودشده را به‌دست می‌آورد
دیدار همتی با نخست‌وزیر عراق
عکس های منتخب ایران: دوشنبه 26 مرداد 1405
. تیراندازی مرگبار در جنوب اسپانیا؛ قتل‌عام اعضای یک خانواده در هوئلوا
انتقاد رئیس کمیسیون کشاورزی از ناکارآمدی و ترک فعل در وزارت جهاد کشاورزی
انفجار در غرب کابل؛ جزئیات اولیه از حادثه
ثبت‌نام 4 میلیونی دانش‌آموزان در آموزش برنامه‌نویسی و هوش مصنوعی
26 مرداد سالروز بازگشت آزادگان به میهن
وزیر کشور: هیچ چیز جای کلاس حضوری را برای دانش‌آموزان نمی‌گیرد
هشدار درباره فاجعه انسانی در غزه با نزدیک شدن به فصل زمستان
الزیدی: عراق بیشترین آسیب را از بسته شدن تنگه هرمز می‌بیند
پارادوکس ذخایر آبی و قطعی برق؛ چرا با وجود پر بودن سدها، چراغ‌ها خاموش می‌شود؟
نوراینفو | 10 راهکار ساده برای کاهش مصرف بنزین و صرفه‌جویی در هزینه‌های خودرو
راه‌اندازی قطار مسافربری اردبیل - تهران؛ جزئیات و زمان آغاز بلیت‌فروشی
معمای «لحظه هرمز»؛ راهبرد جدید ایران در نظم منطقه‌ای چیست؟
توضیح عارف درباره ماجرای عرضه بنزین با نرخ جدید
مرغ منجمد قطعه‌بندی‌شده مشمول کالابرگ شد
تکرار ادعای واهی ترامپ درباره برنامه هسته‌ای ایران
مقام ایرانی: سیاست خود را از دفاعی به کاملاً تهاجمی تغییر داده‌ایم
علی مطهری: دولت دربارۀ حجاب بی‌تفاوت نباشد
آیا کوشنر و ویتکاف با «طرح صلح» به روسیه می‌روند؟
خلع سلاح مقاومت پیش‌شرط هیچ توافقی نیست؛ اسرائیل آتش‌بس را روزانه ده‌ها بار نقض می کند
تحول در نظام ارزشیابی آموزش و پرورش؛ پایان تمرکز صرف بر آزمون نهایی
واکنش سپاه به ادعای ترامپ درباره مذاکره پشت‌پرده
فرمانده نیروی هوایی ارتش: خلبانان نهاجا در جنگ تحمیلی سوم صحنه‌های عاشورایی خلق کردند