×
اقتصادی
شناسه خبر : 276174
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 15:45
تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند

تولیدکنندگان مرغ: نهاده‌ها 4 برابر قیمت واقعی فروخته می شوند

رئیس کارگروه طیور ایران می‌گوید با وجود کاهش قیمت مرغ و تخم‌مرغ، هزینه خرید نهاده‌ها چهار برابر شده و فشار اقتصادی بر تولیدکنندگان افزایش یافته است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: طی روزهای گذشته بود که عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی در نشست علنی روز ۲۶ بهمن‌ماه با اشاره به تشدید مشکلات حوزه دام و طیور گفت: به دلیل کمبود نهاده‌های دامی و عدم تخصیص کافی خوراک، برخی مرغداران ناچار شده‌اند جوجه‌های خود را در چاه بریزند. 

وی در این تذکر از وضعیت نامطلوب تأمین نهاده‌ها انتقاد و تأکید کرد که گزارش‌های ارائه‌شده به مسئولان درباره وضعیت تولید و تامین نهاده، واقعیت را منعکس نمی‌کند. به گفته او، فعالان بخش طیور حمایت لازم را از سوی نهادهای مسئول دریافت نکرده‌اند و این امر باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان با بحران تامین خوراک روبه‌رو شوند. 

عضو کمیسیون کشاورزی افزود: عدم فراهم بودن نهاده‌های ضروری در ایام عید و ماه مبارک رمضان باعث شده تولیدکنندگان نتوانند نیازهای اولیه تولید را تامین کنند و برای جلوگیری از زیان بیشتر، دست به معدوم‌سازی جوجه‌ها بزنند. این اقدام، به‌ویژه در واحدهای کوچک و متوسط، به‌عنوان نشانه‌ای از وخامت وضعیت اقتصادی صنعت طیور تعبیر شده است. 

نماینده مجلس در پایان هشدار داد که اگر روند فعلی ادامه یابد، بحران تامین خوراک و نهاده دامی می‌تواند عواقب گسترده‌ای برای بازار مرغ و تخم‌مرغ، امنیت غذایی و معیشت تولیدکنندگان داشته باشد، و گفت که مدیریت صحیح و تخصیص منابع و نهاده‌ها به‌صورت منظم و عادلانه ضروری است. 

حسین مهدیزاد - رئیس کارگروه طیور ایران -با اشاره به نحوه توزیع نهاده‌های دامی اظهار کرد: در مقطعی که مرغداران خرد و مالکی عملاً امکان خرید نهاده نداشتند و باید از ساعت ۵ صبح تا ۸ شب منتظر می‌ماندند تا شاید در کسری از ثانیه بتوانند ذرت یا سویا تهیه کنند، نهاده‌ها با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان در اختیار چند زنجیره خاص قرار گرفت.

وی افزود: این زنجیره‌ها امروز دو ضربه بزرگ به صنعت وارد می‌کنند؛ نخست اینکه نهاده‌ای را که با ارز ترجیحی دریافت کرده‌اند، با نرخ آزاد به مرغداران مالکی می‌فروشند و دوم اینکه هر زمان قیمت بازار اندکی افزایش پیدا می‌کند، به‌عنوان ابزار تنظیم بازار از سوی وزارتخانه مأمور می‌شوند تا با تزریق محصول، قیمت مرغ و تخم‌مرغ را کاهش دهند؛ فرآیندی که در نهایت به حذف مرغداران مستقل از چرخه تولید منجر می‌شود.

مهدیزاد با اشاره به وضعیت قیمت‌ها در بازار تصریح کرد: امروز قیمت مرغ و تخم‌مرغ تقریبا در سطح قیمت‌های پیش از حذف ارز ترجیحی قرار دارد، در حالی که قیمت نهاده‌ها حدود چهار برابر شده است. دیروز قیمت ذرت و سویا به کیلویی ۸۷ هزار تومان رسید، در حالی که قیمت تخم‌مرغ کیلویی ۸۵ هزار تومان بود؛ یعنی سویا از تخم‌مرغ گران‌تر شده است.

وی با انتقاد از تمرکز نهاده‌ها در اختیار افراد و زنجیره‌های خاص گفت: طبق اسناد موجود، تنها ۱۵ هزار تن ذرت به یک زنجیره تخصیص داده شده و در یک مقطع، ۲۰ هزار تن ذرت در یک بازه زمانی عرضه شده که ۱۱ هزار تن آن را فقط دو نفر خریداری کرده‌اند و تنها ۹ هزار تن به کل صنعت رسیده است؛ این یعنی بزرگ‌ترین رانت و بزرگ‌ترین ضربه به صنعت طیور. در همین شرایط، مرغداری که در ماه هشتم تولید کرده، در ماه نهم نتوانسته سهمیه بازارگاه خود را تهیه کند.

رئیس کارگروه طیور ایران با انتقاد صریح از خلف وعده مسئولان اظهار کرد: هیچ‌کدام از مسئولان پای حرف خود نایستادند. سه روز پیش از حذف ارز ترجیحی، در کمیسیون کشاورزی مجلس با آقای نوری قزلجه جلسه داشتیم و به‌صراحت به تولیدکنندگان اطمینان داده شد که تا پایان سال نهاده‌ها با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تامین می‌شود. این موضوع هم در همان جلسه و هم در مصاحبه با شبکه خبر و کلیپ منتشرشده در دفتر وزیر به‌طور رسمی اعلام شد.

وی ادامه داد: اواخر ماه نهم، برخلاف این وعده‌ها، سیاست‌ها تغییر کرد و این اظهارات باعث شد بسیاری از تولیدکنندگان بخش گوشتی و تخم‌گذار به جوجه‌ریزی ترغیب شوند؛ آن هم در شرایطی که پیش از آن، جوجه‌ها زنده به گور می‌شدند. نتیجه این تصمیمات، نابودی گسترده تولید بود؛ به‌طوری که امروز بسیاری از مرغداران گوشتی با ضرر سنگین مواجه شده‌اند.

مهدیزاد با اشاره به وضعیت معیشتی مرغداران گفت: بسیاری از مرغداران همه دارایی خود را فروخته‌اند. همین چند شب پیش یکی از تولیدکنندگان با گریه تماس گرفت و گفت ماشینش را فروخته، مستأجر است و به دلیل ناتوانی در پرداخت اجاره، با حکم تخلیه مواجه شده است. امروز بیش از ۶۰ درصد مرغداران گوشتی نه رغبت و نه توان جوجه‌ریزی دارند.

وی  در پایان تصریح کرد: در بخش تخم‌گذار نیز حدود ۳۰ درصد واحدها بار خود را جمع کرده‌اند و عملا دیگر نه توان مالی دارند و نه انگیزه‌ای برای ادامه تولید. این وضعیت به معنای فقدان کامل امنیت شغلی در صنعت طیور است و یک آژیر خطر جدی برای امنیت غذایی کشور به شمار می‌رود.


نظرات

آخرین اخبار
واکنش ترامپ به شایعات و ادعای دروغ مین‌گذاری ایران در تنگه هرمز
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و دبیرکل سازمان ملل متحد درباره آخرین تحولات منطقه
زاخارووا: در پی حملات به ایران کنسولگری روسیه در اصفهان آسیب دید
قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء:تهاجم به زیرساخت‌ها و کشتار غیرنظامیان ایران بی‌پاسخ نمی ماند
گفت و گوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و هند در خصوص تحولات منطقه
آغاز سی و ششم موج عملیات وعده صادق4 با عملیات ترکیبی موشکی و پهپادی
عراقچی: ادعای حمله ایران به ایالات متحده دروغ محض است
نتانیاهو: جنگ با ایران بسیار پرهزینه است
تبریک مقامات خارجی در پی انتخاب رهبر جدید انقلاب
بیانیه ها و پیام های بیعت با آیت‌الله سیدمجتبی خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران
حملات جدید آمریکایی- صهیونیستی به تهران و مناطق مختلف کشور/انهدام پهپاد هرون TP اسرائیلی
استاندار: خدمات و زیرساخت‌های حیاتی تهران در وضعیت پایدار قرار دارد
تأکید وزیران خارجه روسیه و عربستان بر ضرورت توقف فوری درگیری‌ها در منطقه
عملیات سایبری علیه دوربین های امنیتی رژیم صهیونیستی
مشکلات خود را با سامانه فواد 128 درمیان بگذارید
تمدید تمام مجوزهای کسب و کار به مدت سه ماه
واژگونی اتوبوس در یزد درپی لغزندگی اسیدی جاده 5 کشته داشت
توییت جالب قالیباف درباره بلوف رسانه‌های آمریکا
معاون استاندار تهران اعلام کرد: هیچ قطعی برقی در شهر تهران نداشتیم
آماده‌سازی چهار پناهگاه و 2 بوستان برای اسکان اضطراری شهروندان در یزد
آمادگی تیم‌های عملیاتی هلال احمر مهاباد برای امدادرسانی در شرایط جنگی
آسان شدن حمله به پایگاه های نظامی رژیم صهیونیستی در حیفا
حمله موشکی به صنایع نظامی رژیم صهیونیستی
واکنش عارف به لزوم حفظ پروتکل‌های حفاظتی در شرایط جنگی
برقراری امنیت در مرزهای غربی در بهترین وضعیت
اگر لاف نمی‌زنید ناو آبراهام لینکن را به تنگه هرمز بفرستید
دعوت ارتش از مردم برای شرکت در آیین تشییع فرماندهان شهید
درخواست آمریکا از اسرائیل: به زیرساخت انرژی ایران حمله نکن
گفت‌وگوی تلفنی عراقچی و عبدالعاطی درخصوص تنش‌های منطقه‌ای
مکان دور بعدی مذاکرات اوکراین و روسیه مشخص شد
دستگیری 81 جاسوس وطن‌فروش
تجمعات شبانه ملت ایران زیر برف و باران
تایید شد؛ زخمی شدن 150 سرباز آمریکایی
استفاده آمریکایی‌ها از مردم منطقه به عنوان سپر انسانی/هشدار در پی حمله به مناطق مسکونی
عراقچی: مقامات آمریکا با انتشار اخبار جعلی در حال دستکاری بازارها هستند
سرنگونی شمار قابل توجه پهپادهای ارزشمند ام کیو9 آمریکا توسط ایران
اعتراف رئیس‌جمهور آمریکا به انجام جنایت جنگی «برای سرگرمی»
تماس تلفنی وزرای خارجه چین و قطر پیرامون ایران و آمریکا
آخرین آمار مجروحان جنگ تا امروز
آغاز واریز حقوق اسفندماه بازنشستگان کشوری و فولاد
کرملین مدعی است اطلاعاتی با ایران به اشتراک نگذاشته‌ است
تکذیب عبور کشتی نفتی با اسکورت آمریکا
نورنما | ادای احترام مردم برلین مقابل سفارت ایران
رهبر اقلیت سنا: ترامپ یک دروغگوست
تاج: پلیس استرالیا مقابل گیت گفته باید پناهنده شوید!
چطور فعالیت همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی را گزارش دهیم؟+ تصویر
پایگاه آمریکایی در عراق زیر آتش نیروهای مقاومت
آغاز برخورد با ایرانیان خارج‌نشین «همکار دشمن» از سوی قوه قضائیه
اجرای طرح‌های حمایتی در 12 استان برای مسافران
مقر فرماندهی ستاد ارتش اسرائیل، هدف حمله پهپادی حزب‌الله