×
اجتماعی
شناسه خبر : 276093
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 09:07
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین

تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین

مقام‌های آمریکایی با استناد به داده‌های جدید لرزه‌نگاری بار دیگر مدعی شدند که چین یک آزمایش هسته‌ای کم‌توان را به‌ صورت مخفیانه در منطقه «لوپ نور» انجام داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: وال استریت ژورنال، ایالات متحده روز سه‌شنبه با ارائه داده‌های تازه لرزه‌نگاری، اتهام خود مبنی بر انجام یک آزمایش هسته‌ای کم‌توان توسط چین در سال ۲۰۲۰ را تکرار کرد. پکن همچنان می‌گوید که به توافق بین‌المللی منع آزمایش‌های هسته‌ای پایبند است.

به گفته یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، یک ایستگاه پایش لرزه‌ای در قزاقستان در سال ۲۰۲۰ رویدادی با بزرگی ۲.۷۵ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) را ثبت کرده است. واشنگتن مدعی است این رویداد ناشی از یک آزمایش هسته‌ای پنهانی کم‌توان در چین بوده است.

کریستوفر یئو دستیار وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در اندیشکده «موسسه هادسون» در واشنگتن ادعا کرد که چین یک آزمایش انفجاری هسته‌ای انجام داده است. او گفت که انفجار احتمالی در نزدیکی منطقه لوپ نور (Lop Nor) در شمال‌ غربی چین رخ داده است؛ منطقه‌ای که سال‌ها محل اصلی آزمایش‌های هسته‌ای این کشور بوده است.

این اتهام در شرایطی مطرح می‌شود که دولت دونالد ترامپ در پی آن است تا پکن را برای مشارکت در مذاکرات احتمالی جدید با آمریکا و روسیه جهت تدوین توافقی تازه برای محدودسازی سلاح‌های هسته‌ای تحت فشار قرار دهد.

این موضوع پس از انقضای پیمان استارت نو (New START) در اوایل ماه جاری میلادی (فوریه) اهمیت بیشتری یافته است؛ توافقی که زرادخانه‌های هسته‌ای دوربرد آمریکا و روسیه را محدود می‌کرد.

دونالد ترامپ قرار است در ماه آوریل (فروردین) برای دیدار با شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین به پکن سفر کند. او سال گذشته گفته بود که آمریکا «به‌ صورت برابر» با چین و روسیه آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهد گرفت با این حال، دولت آمریکا هنوز دستور رسمی برای از سرگیری آزمایش‌ها صادر نکرده است.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که در صورت انجام چنین آزمایش‌هایی، ماهیت آنها مشابه آزمایش‌های کم‌توانی خواهد بود که واشنگتن چین و روسیه را به انجام آن متهم می‌کند.

پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای که در سال ۱۹۹۶ تدوین شد، به امضاکنندگان اجازه می‌دهد برای اطمینان از ایمنی و قابلیت اطمینان زرادخانه هسته‌ای خود فعالیت‌هایی انجام دهند، مشروط بر آنکه این فعالیت‌ها به انفجار هسته‌ای منجر نشود.

این پیمان هنوز به‌صورت حقوقی لازم‌الاجرا نشده است زیرا شمار کافی از کشورها آن را تصویب نکرده‌اند، هرچند قدرت‌های بزرگی چون آمریکا، چین و روسیه اعلام کرده‌اند به مفاد آن پایبند هستند.

سخنگوی وزارت خارجه چین پیشش تر در واکنش به ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه پکن در سال ۲۰۲۰ آزمایش هسته‌ای انجام داده است، تاکید کرد: آمریکا بزرگ‌ترین عامل اختلال در نظم جهانی هسته‌ای و ثبات راهبردی بین‌المللی است.

لین جیان در جریان یک نشست مطبوعاتی، اتهام واشنگتن مبنی بر انجام آزمایش هسته‌ای در سال ۲۰۲۰ را بی‌اساس خواند و گفت: آمریکا با طرح چنین ادعاهایی در پی توجیه احیای برنامه آزمایش‌های هسته‌ای خود است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ایالات متحده پیوسته سیاست هسته‌ای چین را تحریف و بدنام کرده است، تأکید کرد: این ادعاها در واقع اقدامی سیاسی برای حفظ برتری هسته‌ای واشنگتن بوده و برای گریز از تعهداتش برای خلع سلاح‌های هسته‌ای مطرح شده است.

آمریکا پیشتر پکن را به انجام یک آزمایش هسته‌ای مخفیانه در سال ۲۰۲۰ متهم کرده بود و خواستار یک معاهده جدید و گسترده‌تر کنترل تسلیحات شد که علاوه بر روسیه، چین را نیز در بر بگیرد.

این اتهامات در یک کنفرانس خلع سلاح جهانی، تنش جدی بین واشنگتن و پکن را در یک لحظه حساس در کنترل تسلیحات هسته‌ای نشان داد.

این درحالی است که معاهده کنترل استقرار موشک‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای میان آمریکا و روسیه پیش از این منقضی شده است.

توماس دی‌نانو معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل در کنفرانس خلع سلاح در ژنو گفت: باید بگویم که دولت آمریکا از انجام آزمایش‌های انفجار هسته‌ای توسط چین، از جمله آماده شدن برای آزمایش‌هایی با قدرت انفجار صدها تُن، آگاه است.

وی ادعا کرد: ارتش چین به دنبال پنهان کردن آزمایش‌ها و انفجارهای هسته‌ای بود زیرا می دانست که این آزمایش‌ها تعهدات ممنوعیت آزمایش هسته ای را نقض می‌کنند. چین در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۰ (دوم تیر ۱۳۹۹) یکی از این «آزمایش‌های هسته ای» را انجام داده است.


نظرات

آخرین اخبار
الیاف جدید زیستی؛ راهی برای پایان میکروپلاستیک لباس‌ها
راز جوان ماندن مغز تا 90 سالگی
راز راست‌دستی انسان‌ها فاش شد
کشف 10 تابوت نقاشی‌شده و ده‌ها گربه مومیایی در اقصر مصر
پشت پرده افشای سفر نتانیاهو به امارات مشخص شد
گزارش واشنگتن‌پست از خسارت ایران به پایگاه‌های آمریکا
صعود المپیاکوس به لیگ قهرمانان با طعم تساوی
محسن رضایی: آمریکا محاصرهٔ دریایی را برندارد آن را می‌شکنیم
تهران؛ پایتخت تخلفات حوزه نان در کشور
پیروزی اقتصادی کهکشانی‌ها در سنگر سویا/ وینیسیوس رئال را 83 امتیازی کرد
عکس های منتخب ایران ؛ یکشنبه 27 اردیبهشت 1405
یک رسانه عبری: تنگه هرمز همچنان در کنترل ایران است
سرخوش در آستانه صعود به تور حرفه‌ای اسنوکر جهان
تمدید تعلیق پرواز ایرلاین‌های آمریکایی به تل‌آویو
ضربه سنگین فراجا به شبکه‌های نفاق
معاریو: ترامپ برای توافق با ایران زیر فشار زمان است
زخمی شدن فرمانده یگان نخبه اسرائیل در جنوب لبنان
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: بحران اقتصادی به تنگه هرمز گره خورده است
رکورد نارضایتی میان آمریکایی ها در نظرسنجی جدید
شرایط جدید فروش ایران‌خودرو اعلام شد + نحوه ثبت نام و نوع خودروها
وزیر خارجه کوبا: در صورت حمله نظامی، تا آخرین قطره خون دفاع می‌کنیم
مهاجرانی: تأمین اثاثیه منازل آسیب‌دیدگان به بنیاد مسکن واگذار شد
تکرار تهدیدات توخالی ترامپ علیه ایران/ رئیس‌جمهور آمریکا خواستار توافق سریع شد
اختلاف وزارت رفاه و سازمان برنامه درباره کالابرگ بر سر چیست؟
شکست سکوت محمد ربیعی در پرونده فساد مس رفسنجان
یکشنبه خونین در مکزیک/ قتل‌عام بی‌رحمانه 10 نفر
رابرت گیتس: برنامه هسته‌ای ایران تهدید قریب‌الوقوعی نیست
ادعای دیلی‌میل درباره احتمال کناره‌گیری استارمر
گزارش فیفا از فهرست تیم ملی؛ آزمون جا ماند
تساوی اینتر قهرمان مقابل ورونا
هشدار تخلیه اسرائیل به ساکنان چند روستای لبنان
نگرانی دوباره برای شماره 7 تکرارنشدنی/ حال علی پروین چطور است؟
وحشت در خیابان جمهوری/ آتش به جان ساختمان 13 طبقه افتاد
پشت پرده تماس یکشنبه ترامپ و نتانیاهو چیست؟
آتش‌سوزی در پایگاه نظامی «تسئیلیم» اسرائیل
طلایی‌نیک: نیروهای مسلح آماده پاسخ به هر تجاوزی هستند
سهمیه مستقیم ایران در لیگ نخبگان 1.5 برابر شد
تیم ملی در ترکیه به مصاف چه تیم هایی می رود؟
چه کسانی در لیست نهایی پیاتزا جای می‌گیرند؟
نگرانی مشاوران ترامپ درباره احتمال حمله چین به تایوان
چند میلیون سفر در شرایط جنگی انجام شد؟
قیمت نفت برنت و گاز طبیعی رکورد 6 ماهه را شکست
نایب‌رئیس مجلس: اگر ترقه‌ای زده شود، کل انرژی منطقه را هدف قرار می‌دهیم
غول 250 تنی شیلات در آب‌های مازندران متولد شد
جایگاه سومی شیاطین سرخ قطعی شد
ورودی 5 میلیارد تومانی برای حراج بزرگ طلا + اعلام آخرین فرصت ثبت‌نام
نورنما | سالروز نورانی ترین پیوند هستی مبارک باد
معاون وزیر خارجه: حمله به میراث فرهنگی ایران نقض آشکار کنوانسیون 1954 لاهه است
فرصت دوباره سازمان سنجش به جاماندگان آزمون دانشگاه‌های فرهنگیان و شهید رجایی
جام از دست شاگردان عطایی پرید/نقره‌داغ والیبال ایران در جهنم جاکارتا!