×
اجتماعی
شناسه خبر : 276093
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 09:07
تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین

تکرار اتهام زنی آمریکا در مورد آزمایش هسته‌ای مخفی چین

مقام‌های آمریکایی با استناد به داده‌های جدید لرزه‌نگاری بار دیگر مدعی شدند که چین یک آزمایش هسته‌ای کم‌توان را به‌ صورت مخفیانه در منطقه «لوپ نور» انجام داده است.

نورنیوز-گروه بین الملل: وال استریت ژورنال، ایالات متحده روز سه‌شنبه با ارائه داده‌های تازه لرزه‌نگاری، اتهام خود مبنی بر انجام یک آزمایش هسته‌ای کم‌توان توسط چین در سال ۲۰۲۰ را تکرار کرد. پکن همچنان می‌گوید که به توافق بین‌المللی منع آزمایش‌های هسته‌ای پایبند است.

به گفته یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا، یک ایستگاه پایش لرزه‌ای در قزاقستان در سال ۲۰۲۰ رویدادی با بزرگی ۲.۷۵ در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) را ثبت کرده است. واشنگتن مدعی است این رویداد ناشی از یک آزمایش هسته‌ای پنهانی کم‌توان در چین بوده است.

کریستوفر یئو دستیار وزیر خارجه آمریکا در سخنانی در اندیشکده «موسسه هادسون» در واشنگتن ادعا کرد که چین یک آزمایش انفجاری هسته‌ای انجام داده است. او گفت که انفجار احتمالی در نزدیکی منطقه لوپ نور (Lop Nor) در شمال‌ غربی چین رخ داده است؛ منطقه‌ای که سال‌ها محل اصلی آزمایش‌های هسته‌ای این کشور بوده است.

این اتهام در شرایطی مطرح می‌شود که دولت دونالد ترامپ در پی آن است تا پکن را برای مشارکت در مذاکرات احتمالی جدید با آمریکا و روسیه جهت تدوین توافقی تازه برای محدودسازی سلاح‌های هسته‌ای تحت فشار قرار دهد.

این موضوع پس از انقضای پیمان استارت نو (New START) در اوایل ماه جاری میلادی (فوریه) اهمیت بیشتری یافته است؛ توافقی که زرادخانه‌های هسته‌ای دوربرد آمریکا و روسیه را محدود می‌کرد.

دونالد ترامپ قرار است در ماه آوریل (فروردین) برای دیدار با شی جین‌پینگ رئیس جمهور چین به پکن سفر کند. او سال گذشته گفته بود که آمریکا «به‌ صورت برابر» با چین و روسیه آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهد گرفت با این حال، دولت آمریکا هنوز دستور رسمی برای از سرگیری آزمایش‌ها صادر نکرده است.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند که در صورت انجام چنین آزمایش‌هایی، ماهیت آنها مشابه آزمایش‌های کم‌توانی خواهد بود که واشنگتن چین و روسیه را به انجام آن متهم می‌کند.

پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای که در سال ۱۹۹۶ تدوین شد، به امضاکنندگان اجازه می‌دهد برای اطمینان از ایمنی و قابلیت اطمینان زرادخانه هسته‌ای خود فعالیت‌هایی انجام دهند، مشروط بر آنکه این فعالیت‌ها به انفجار هسته‌ای منجر نشود.

این پیمان هنوز به‌صورت حقوقی لازم‌الاجرا نشده است زیرا شمار کافی از کشورها آن را تصویب نکرده‌اند، هرچند قدرت‌های بزرگی چون آمریکا، چین و روسیه اعلام کرده‌اند به مفاد آن پایبند هستند.

سخنگوی وزارت خارجه چین پیشش تر در واکنش به ادعای واشنگتن مبنی بر اینکه پکن در سال ۲۰۲۰ آزمایش هسته‌ای انجام داده است، تاکید کرد: آمریکا بزرگ‌ترین عامل اختلال در نظم جهانی هسته‌ای و ثبات راهبردی بین‌المللی است.

لین جیان در جریان یک نشست مطبوعاتی، اتهام واشنگتن مبنی بر انجام آزمایش هسته‌ای در سال ۲۰۲۰ را بی‌اساس خواند و گفت: آمریکا با طرح چنین ادعاهایی در پی توجیه احیای برنامه آزمایش‌های هسته‌ای خود است.

وی همچنین با اشاره به اینکه ایالات متحده پیوسته سیاست هسته‌ای چین را تحریف و بدنام کرده است، تأکید کرد: این ادعاها در واقع اقدامی سیاسی برای حفظ برتری هسته‌ای واشنگتن بوده و برای گریز از تعهداتش برای خلع سلاح‌های هسته‌ای مطرح شده است.

آمریکا پیشتر پکن را به انجام یک آزمایش هسته‌ای مخفیانه در سال ۲۰۲۰ متهم کرده بود و خواستار یک معاهده جدید و گسترده‌تر کنترل تسلیحات شد که علاوه بر روسیه، چین را نیز در بر بگیرد.

این اتهامات در یک کنفرانس خلع سلاح جهانی، تنش جدی بین واشنگتن و پکن را در یک لحظه حساس در کنترل تسلیحات هسته‌ای نشان داد.

این درحالی است که معاهده کنترل استقرار موشک‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای میان آمریکا و روسیه پیش از این منقضی شده است.

توماس دی‌نانو معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل در کنفرانس خلع سلاح در ژنو گفت: باید بگویم که دولت آمریکا از انجام آزمایش‌های انفجار هسته‌ای توسط چین، از جمله آماده شدن برای آزمایش‌هایی با قدرت انفجار صدها تُن، آگاه است.

وی ادعا کرد: ارتش چین به دنبال پنهان کردن آزمایش‌ها و انفجارهای هسته‌ای بود زیرا می دانست که این آزمایش‌ها تعهدات ممنوعیت آزمایش هسته ای را نقض می‌کنند. چین در ۲۲ ژوئن ۲۰۲۰ (دوم تیر ۱۳۹۹) یکی از این «آزمایش‌های هسته ای» را انجام داده است.


نظرات

آخرین اخبار
بازی ناتمام در دریا؛ روایت شهید شمخانی از قدرت پنهان ایران
فهرست 14 داروی ممنوعه برای زانران حج اعلام شد
دومین طلای ایران در سانیا با قهرمانی کبدی
هشدار وزش باد شدید در تهران طی پنج روز آینده
سبک زندگی ناسالم مهم‌ترین عامل بروز کبد چرب در ایران
هشدار به زائران؛ ثبت ارز حج فقط از مسیر «بله» انجام می‌شود
قالیباف: افتخار می‌کنم یکی از 30 میلیون جانفدا هستم
استفاده حزب‌الله از پهپادهای هدایت‌شونده با فیبر نوری
811 کشته و 2278 زخمی در نقض آتش‌بس غزه
سود غول‌های نفتی جهان به 3 هزار دلار در هر ثانیه می‌رسد
پرتاب دوباره «فالکون هوی» پس از 18 ماه وقفه
تجهیز 700 مسجد تهران برای مدیریت بحران
افزایش قیمت‌ها بازار موبایل را دگرگون کرد؛ روی‌آوردن مردم به تعمیرات
اموال شرکت «رضایت خودرو» به مالباختگان واگذار می‌شود
روسیه سفیر آلمان را احضار کرد
هشدار درباره مصرف خودسرانه آنتی‌هیستامین
هشدار زرد هواشناسی در گیلان؛ بارندگی و وزش باد شدید در راه است
قیمت سکه پارسیان امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405
رمزگشایی از هشدار زودهنگام پزشکیان درباره مصرف برق
بازتاب جهانی مهندسی معکوس سلاح‌های آمریکایی در ایران
یونیسف: سکوت در برابر کشتار کودکان جنگ‌زده غیرقابل تحمل است
قیمت طلا و سکه امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405 + رشد میلیونی سکه
واتس‌اپ پشتیبانی از اندرویدهای قدیمی را متوقف می‌کند
جلسه دادگاه نتانیاهو دوباره به دلایل «امنیتی» لغو شد
700 میلیارد تومان تسهیلات از اعتبار مصوب به خانوارهای آسیب‌دیده پرداخت شد
فرمانده نیروی قدس: ابتکار جوانان لبنانی رژیم اسرائیل را درمانده کرده است
پکن به واشنگتن: تحریم‌های یکجانبه علیه شرکت‌های چینی متوقف شود
قیمت دلار و سایر ارزها امروز دوشنبه 7 اردیبهشت 1405/ صعود پلکانی دلار در بازار آزاد
افزایش قیمت سوخت در اروپا پس از بحران اخیر
دبیرکل حزب‌الله: دشمن به بن‌بست رسیده و مقاومت شکست‌ناپذیر است
تشدید بحران معیشتی در آمریکا؛ افزایش بی‌سابقه قطع برق و گاز خانوارها
آغاز مستندسازی حملات اسرائیل و آمریکا در تهران
حذف تیم ملی والیبال ساحلی الف ایران از بازی‌های آسیایی
افزایش 56 درصدی ورودی سدها در سال آبی جاری
معمای «دلار ارزان» با اسکناس؛ اختلاف عجیب نرخ‌ها در بازار
پیام تبریک رئیس‌جمهور ایران به مناسبت سالروز آزادی آفریقای جنوبی
نور نما | زن؛ شکوهِ جاودانِ ایستادگی
«سنجاقک» فاتح جشنواره فیلم پکن شد
عضو کمیسیون انرژی: چرخه نفت ایران تهدیدپذیر نیست
شارژ «کارت امید مادر» برای متولدین فروردین تا 15 اردیبهشت
هشدار رهبر کاتولیک‌ها درباره پیامدهای جنگ
سناریوهای جدید کالابرگ در کمیسیون‌های دولت بررسی می‌شود
پرداخت 65 درصد بدهی‌های دارویی
پارگی رباط صلیبی ستاره هلندی و خداحافظی با جام جهانی
نوراینفو| 7 مسکن طبیعی برای کاهش درد عضله
پهپادهای حزب‌الله کابوس تازه ارتش صهیونیست
وزیر دفاع روسیه: حرکت به سمت «صفر هسته‌ای» در شرایط فعلی بعید است
5 زخمی در تیراندازی مرگبار دانشگاه ایندیانا
انتقاد صریح کارلسون از سیاست‌های ترامپ درباره جنگ ایران
ناوگان جهانی «صمود» برای شکستن محاصره غزه حرکت کرد