×
بین الملل
شناسه خبر : 276086
تاریخ انتشار : چهارشنبه 1404/11/29 ساعت 08:26
سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود

سازمان ملل: امیدواریم مذاکرات ایران و آمریکا منجر به کاهش تنش‌های منطقه‌ای شود

سخنگوی سازمان ملل متحد در پی مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا با استقبال از آن، اعلام کرد که دبیرکل سازمان ملل امیدوار است مذاکرات به نتایج سازنده و کاهش تنش‌های منطقه‌ای منجر شود.

نورنیوز-گروه بین الملل: استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز سه‌شنبه (به وقت محلی) در جمع خبرنگاران گفت: از ادامه مذاکرات غیرمستقیم میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا به میزبانی عمان که امروز در ژنو سوئیس برگزار شد، استقبال می‌کنیم.

سخنگوی سازمان ملل افزود: از نظر (آنتونیو گوترش) دبیرکل (سازمان ملل)، او می‌خواهد طرفین این حرکت ایجاد شده را حفظ کنند و امیدواریم منجر به نتایج قطعی و سازنده شود.

دوجاریک گفت: وی (دبیرکل سازمان ملل) همچنین ابراز امیدواری می‌کند که این مذاکرات تنش‌های منطقه‌ای را کاهش داده و از یک بحران بزرگتر که می‌تواند عواقب بسیار گسترده‌ای داشته باشد جلوگیری کند.

سخنگوی سازمان ملل اضافه کرد: ما همچنان بر تنش زدایی و حل اختلافات بر اساس منشور سازمان ملل تاکید می‌کنیم و دبیرکل سازمان ملل تاکید می‌کند که تمام نگرانی‌ها باید از طریق مذاکرات رسیدگی و حل و فصل شود.

دوجاریک همچنین گفت: ما همچنین از کشورهای عمان و سوئد به دلیل نقش آنها در تسهیل برگزاری این مذاکرات قدردانی می‌کنیم.

دور دوم مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ایالات متحده در شهر ژنو سوئیس روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ (۱۷ فوریه ۲۰۲۶) برگزار شد و پس از حدود سه ساعت و ۳۰ دقیقه رایزنی‌های فشرده دیپلماتیک، پایان یافت.

این دور از مذاکرات مانند ادوار قبل به‌صورت غیرمستقیم و با میانجی‌گری سلطنت عمان برگزار شد و سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ریاست هیات مذاکره‌کننده ایران را برعهده داشت و استیو ویتکاف نماینده ویژه و جرد کوشنر داماد رئیس جمهور آمریکا ریاست هیات آمریکایی را برعهده داشتند.

دور نخست مذاکرات غیرمستقیم تهران - واشنگتن جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ (۶ فوریه ۲۰۲۶) در مسقط برگزار شد و در جریان گفت‌ وگوها، هیات‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا مجموعه‌ای از نظرات، ملاحظه‌ها و رویکردها را از طریق بدر البوسعیدی وزیر خارجه عمان به یکدیگر منتقل کرده بودند.

خواهان پایان جنگ اوکراین هستیم

سخنگوی سازمان ملل درباره مذاکرات درباره جنگ اوکراین و روسیه در ژنو سوئیس نیز گفت: ما همچنین مذاکرات میان روسیه و اوکراین با میزبانی آمریکا در ژنو را دنبال می‌کنیم.

وی افزود: ما همچنان برای دیپلماسی در مورد اوکراین و روسیه درتلاش هستیم تا شاهد پایان جنگ در این کشور باشیم که اکنون به پنجمین سال خود نزدیک می‌شود.

سخنگوی سازمان ملل تاکید کرد: ما خواهان پایان جنگ در اوکراین بر اساس قطعنامه‌های صادر شده در مجمع عمومی سازمان ملل و قوانین بین المللی و احترام کامل به حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین هستیم.

ژنو روز سه‌شنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ میزبان دور جدید رایزنی‌های روسیه، آمریکا و اوکراین بود؛ هیات روسیه به ریاست ولادیمیر مدینسکی دستیار رئیس‌جمهور روسیه و حدود ۲۰ عضو دیگر از جمله ایگور کوستییوکوف رئیس اداره اطلاعات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه و میخاییل گالوزین معاون وزیر خارجه این کشور در نشست ژنو حضور داشت.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین در ارتباط با این دور از مذاکرات تاکید کرده بود که پس از آغاز مذاکرات نباید انتظار خبری در این روز داشت؛ طرفین روز چهارشنبه ۲۹ بهمن نیز به کار خود ادامه خواهند داد.

دو دور این گفت‌ وگوها پیشتر در ابوظبی، پایتخت امارات متحده عربی و در روزهای۲۳ و ۲۴ ژانویه (سوم و چهارم بهمن) و ۴ و ۵ فوریه (۱۵ و ۱۶ بهمن) برگزار شده بود.


نظرات

آخرین اخبار
مخالفت وزیر خارجه فرانسه با حملات به زیرساخت‌های غیرنظامی در ایران
بازگشایی تدریجی بازار فیزیکی طلا پس از تعطیلات نوروز
نورنما |واکنش خبر نگار به فحاشی ترامپ به ایرانیان
واکنش نماینده کلیمیان به تخریب کنیسه در حملات دشمن
جنگ‌ بدون تفکیک اهداف نظامی و غیر نظامی قابل توجیه نیست و با قانون سازگاری ندارد
تاکر کارلسون: نمی توان از شرارت ترامپ حمایت کرد
پیشنهاد استفاده از مسیر افغانستان برای واردات حبوبات
قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه 18 فروردین 1405
پشت‌پرده نقش بحرین در نظامی‌سازی تنگه هرمز چیست؟
فعالیت بیش از 95 درصد کارخانه‌های صنعت غذا در کشور
جهش کم‌سابقه قیمت نفت در بازار جهانی
آخرین وضعیت بازار کالاهای اساسی از زبان وزیر صمت
نورنما | این روز ها دختر بودن سخت است...!
تکذیب حمله صهیونیستی-آمریکایی به راه‌آهن تهران
ستاد حقوق بشر: حمله به پل B1 نقض آشکار قواعد بین‌المللی است
گرایش افکار عمومی آسیای جنوب‌شرقی به چین
بحران انرژی پروازهای آسیا را کاهش داد
ترافیک روان در جاده‌های شمالی
رسانه پاکستانی: جنگ آمریکا توطئه اسرائیل علیه ایران را آشکار کرد
آیا بمب خبری ارتش آمریکا علیه ترامپ ، رسانه ای می شود
آرمان، ایمان و امید
قیمت خودرو داخلی و خارجی امروز 18 فروردین 1405+ جدول
چالش سازمان لیگ برای تعیین تکلیف لیگ برتر
دلیل عجیب حذف ایتالیا از صعود به جام جهانی مشخص شد
تنگه هرمز در آستانه تغییر پارادایم
ترافیک صبحگاهی در برخی بزرگراه‌های تهران
موضع استقلال درباره سرنوشت لیگ؛ یا ادامه مسابقات یا قهرمانی
رئیس قوه قضاییه: احکام مجازات عوامل دشمن با سرعت بیشتری صادر شود
حمله به 25 واحد دارویی در جنگ اخیر؛ 2 داروساز شهید شدند
بیانیه سندیکای برق درباره حمله به زیرساخت‌های انرژی
هوای تهران در وضعیت پاک قرار گرفت
حال و آینده این جنگ
درخواست ایران از عربستان و امارات برای رعایت اصول حسن همجواری
صندوق بین‌المللی پول: جنگ خاورمیانه رشد اقتصاد جهان را کاهش می‌دهد
سیاست نامه | خوش بینی اغراق آمیز، در فرمول مذاکره با دشمن متوهم
نماینده دموکرات: ترامپ بیشترین سوءاستفاده را از مقام ریاست‌جمهوری کرده است
ادامه حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/حمله به منطقه مسکونی درپردیس وفرودگاه های چندشهر
گزارش ساندی تایمز از تشدید نگرانی‌ها درباره رفتار ترامپ
وقتی رئیس‌جمهور آمریکا مرزهای عقل را پشت سر می‌گذارد
درخواست برکناری ترامپ و استیضاح و وزیر جنگ آمریکا کلید خورد
وضعیت آب و هوا امروز سه‌شنبه 18 فروردین+ وضعیت استانها
وضعیت راه‌های کشور؛ برف و باران در جاده های 4 استان
برقراری 95 هزار تماس با 1480؛ اختصاص 6000 تماس به موضوعات جنگ
حملات هوایی به منافع آمریکا در امارات
پیشبرد راهبرد چندلایه ایران در مقابل تجاوز آمریکا و اسرائیل در لندن
بیش از 60 عملیات حزب الله در شبانه روز گذشته
دروغگویی ترامپ به مردم آمریکا در مورد جنگ با ایران
انتقاد از نحوه برخورد نهادهای بین‌المللی با تبعات زیست‌محیطی حمله به ایران
بلومبرگ: با مجوز ایران، تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز به بالاترین سطح هفته‌های اخیر رسید
چگونه از سالمندان و بیماران در شرایط جنگ مراقبت کنیم؟