×
فرهنگی
شناسه خبر : 275934
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/28 ساعت 11:59
پیکر عنایت‌الله بخشی  بازیگر پیشکسوت تشییع شد

پیکر عنایت‌الله بخشی بازیگر پیشکسوت تشییع شد

آیین تشییع پیکر عنایت‌الله بخشی، بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون، امروز با حضور جمعی از مسئولان و هنرمندان در پهنه رودکی تهران برگزار شد.

نورنیوز-گروه فرهنگی: آیین تشییع پیکر زنده‌یاد عنایت الله بخشی بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون امروز، سه‌شنبه (۲۸ بهمن‌) با حضور نیکنام حسینی‌پور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رائد فریدزاده رییس سازمان سینمایی، مهدی شفیعی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس عظیمی مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، رضا مردانی مدیرکل هنرهای نمایشی، محمد اله‌یاری مدیرعامل بنیاد رودکی، مجید زین‌العابدین مشاور رییس سازمان صداوسیما، منوچهر شاهسواری، ایرج راد، بهزاد فراهانی، شکرخدا گودرزی، کیانوش گرامی، فرزاد حسنی، علی قائم‌مقامی، شاهد احمدلو، حشمت‌الله آرمیده، حسن رضایی، خشایار راد، فرهاد بشارتی، خانواده این هنرمند فقید و جمعی از مسئولان و هنرمندان با اجرای امید زندگانی در پهنه رودکی، مقابل تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدا آیاتی از قرآن کریم توسط یکی از قاریان قرآن خوانده شد. همچنین در این آیین بخش‌هایی از نقش‌آفرینی و دیالوگ‌های زنده‌یادان عنایت‌الله بخشی و حسین پناهی در سریال امام علی (ع) پخش شد.

امید زندگانی با اشاره به تاثیر تکنولوژی و ضبط شدن تصاویر و صداها از نقش‌آفرینی هنرمندان، یادی از حسین پناهی کرد و شعری از او خواند.

زندگانی با یادی از هنرمندان فقید گفت: هنرمند آسیب‌پذیرترین قشر است، وقتی که اعتراضی رخ می‌دهد، می‌گویند سخن نگوید و حتی در زمانی صلح هم می‌گوید، سخن نگوید، مردن فقط زیر خاک رفتن نیست، گاهی ما زنده، مرده می‌شویم. اکنون دیگر هنرمندان هم جویای احوال یکدیگر نمی‌شوند، بیاییم باهم همدلی کنیم.

زندگانی همچنین با گرامیداشت چهلمین روز درگذشتگان اتفاقات اخیر در کشور گفت: امروز جامعه در شرایطی بحرانی است و امروز همزمان با چهلمین روز درگذشتگان وقایع اخیر و از دست رفتن هموطنان هستیم. امیدوارم با حال و شرایط بهتری باقی عمر خود را سپری کنیم.

زنده‌یاد بخشی مینیاتوری زبردست در ترسیم نقش‌ها بود

اصغر همت که در شیراز حضور داشت و امکان حضور در این آیین را نداشت، طی  گفت‌وگوی تلفنی اظهارداشت: من شیراز هستم متاسفانه توفیق پیدا نکردم تا در این مراسم حضور داشته باشم.

وی ابیاتی با این مضمون خواند: افسانه حیات دو روزی نبود بیش/آن هم کلیم با تو بگویم چه‌سان گذشت/یک روز صرف بستن دل شد به این و آن/ روز دگر به کندن دل ز این و آن گذشت.

همت افزود: زنده‌یاد بخشی، بخش مهمی از تئاتر و بازیگری معاصر ما بود. هر گاه جلوی دوربین ظاهر می‌شد، توانایی‌اش را به رخ می‌کشید؛ نقش‌های بزرگ و کوچک برایش تفاوتی نداشت، مانند مینیاتوری زبردست تمام ریزکاری‌های نقش را ترسیم می‌کرد.

این بازیگر بیان کرد: زنده‌یاد بخشی، حافظه‌ای قوی داشت و در همکاری‌هایمان دیالوگ‌های نیم قرن قبل را با انرژی کامل، با احساس و با بیانی قوی و تاثیرگذار بیان می‌کرد.

همت اظهارداشت: متأسفانه هنگامی که زنده‌یاد بخشی، در بستر بیماری بود، جامعه‌ در شرایط ملتهبی قرار داشت. درگذشت او را تسلیت می‌گویم و آرزوی روحی شاد و عاقبت بخیر برای او دارم.

مهدی صباغ‌زاده کارگردان و تهیه‌کننده نیز در این آیین ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت زنده‌یاد عنایت الله بخشی با اشاره به نقش‌آفرینی این هنرمند در فیلم «سناتور» اظهارداشت: این فیلم جزو پرفروش‌ترین و جذاب‌ترین فیلم‌های سینمایی ایران در آن زمان بود. زنده‌یاد بخشی دارای هنر و عملکرد بسیار عالی بود.

وی با اشاره به ویژگی‌های اخلاقی و حرفه‌ای زنده‌یاد بخشی گفت: او سابقه چندین ساله در سینما و تئاتر داشت، بسیار مردم رئوف و مهربانی بود و با شخصیت و دانش بود. برعکس بازیگران فعلی که دیر در صحنه حضور پیدا می‌کنند و درخواست‌های عجیب دارند، او به این مسائل اهمیت نمی‌داد، سر وقت در صحنه حاضر می‌شد، کار خود را به خوبی انجام می‌داد و صحنه را ترک می‌کرد. 

صباغ‌زاده افزود: یاد این هنرمند را گرامی می‌دارم، خاطرات خوبی با او داشتم، امیدوارم روحشان شاد باشد، از همه هنرمندان و پیشکسوتان که در آیین حضور پیدا کردند، قدردانی می‌کنم.

این کارگردان بیان کرد: امیدوارم آرامش به کشور برگردد و زندگی خوبی داشته باشیم. ای کاش که در آرامش از این دنیا برویم و نه در سختی که امروز با آن مواجه هستیم. همچنین به مناسبت درگذشتگان در پی اتفاقات اخیر در کشور که خواسته یا ناخواسته در قید حیات نیستند، تسلیت عرض می‌کنم و برای همگان آرزوی آرامش و سلامتی دارم.

زنده‌یاد بخشی ژنرال بازیگری بود

اکبر رحمتی بازیگر پیشکسوت و از دوستان زنده‌یاد بخشی نیز در این آیین ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت این هنرمند اظهارداشت: زنده‌یاد بخشی یکی از معصوم‌ترین و شریف‌ترین دوستانم بود. در چندین کار با او همکاری داشتم، بخشی در کارش بسیار حرفه‌ای، کاربلد و احساسی بود اما متاسفانه آن توجهی که باید به او می‌شد، نشد. 

وی گفت: امیدوارم بستری فراهم شود که از هنرمندانی که سالیان سال در این حوزه فعالیت کردند، قدردانی شود. مگر می‌شود هنرمندی که سالیان سال در حوزه بازیگری فعالیت کرده باشد و نشانی به او اهدا نشود؟ 

رحمتی افزود: کار این عرصه مانند ارتش است که با سربازی آغاز می‌شود و با درجات بالا می‌رود؛ بخشی ژنرال این کار بود و باید از او قدردانی می‌کردند. در همه حوزه‌ها سلسله مراتبی وجود دارد به جز بازیگری اما متاسفانه در این حوزه، شیوه رفتار با صاحبان تجربه هیچ تفاوتی با کسانی که تجربه‌ای ندارند، نیست.

این بازیگر پیشکسوت بیان کرد: زنده‌یاد بخشی با وجود نقش‌های مختلف فردی با اخلاق و ساده‌زیست بود و با معصومیت از این دنیا رفت. بخشی سال‌های سال از فرزند معلولش با عشق نگهداری کرد و این موضوع را کسی نمی‌داند، با سادگی و ساده‌زیستی او را از دست دادیم.

رحمتی اظهارداشت: چهلمین روز درگذشت جوانانمان را گرامی می‌دارم و تسلیت می‌گویم.

بخشی خوش‌اخلاق‌ترین بازیگری بود که می‌شناختم

اسماعیل خلج بازیگر و کارگردان پیشکسوت نیز در این آیین با اشاره به همکاری‌های خود با زنده‌یاد بخشی اظهارداشت: او یکی از بهترین و خوش‌اخلاق‌ترین بازیگران بود که می‌شناختم. در دوران جوانی با عنایت الله بخشی همراه بودم و در آن زمان نمایشنامه‌ای به نام «ابومسلم خراسانی» با یکدیگر همکاری داشتیم. سال‌ها بعد در سال ۱۳۶۵ سریالی به نام سایه همسایه ساخته شد که عنایت‌الله بخشی نقش اول آن را داشت.

وی افزود: هر دو سال ۱۳۲۳ به دنیا آمدیم، در سفرهای گروهی گروهی از پیشکسوتان، که حدود ۲۰۰ نفر بودند، همواره با انرژی و چهره‌ای خندان به همه انرژی می‌داد. در چنین مراسمی خاطراتی را بازگو می‌کردیم و او با حضورش خوش‌رویی و تجربه هنری را به جمع منتقل می‌کرد.

خلج بیان کرد: با غم و اندوه فراوان، درگذشت این دوست عزیز را به دوستان و خانواده محترم او تسلیت می‌گویم. روحش شاد و جایگاهش بهشت برین باشد.

حضور دژبانان ارتش جمهوری اسلامی برای تشییع پیکر زنده‌یاد بخشی از نکات قابل توجه این آیین بود و این امر نیز به دلیل عضویت این بازیگر فقید در نیروی هوایی ارتش و تدریس در این نهاد بود.

در پایان این آیین، نماز میت بر پیکر زنده‌یاد بخشی خوانده شد و برای خاکسپاری به قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) منتقل شد.

مراسم یادبود و ختم زنده‌یاد بخشی چهارشنبه (۲۹ بهمن) از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷ در مسجد حجت‌ بن‌الحسن (عج) واقع در سهروردی شمالی، نرسیده به میدان پالیزی برگزار می‌شود.

عنایت‌الله بخشی بازیگر پیشکسوت سینما، تلویزیون و تئاتر ۲۶ بهمن ماه پس‌ از طی یک دوره بیماری در ۸۰ سالگی درگذشت. زنده‌یاد بخشی کار سینما را با بازی در فیلم «آقای هالو» به کارگردانی داریوش مهرجویی آغاز و پس از آن در آثار متعددی ایفای نقش‌ کرد. نقش‌آفرینی در فیلم‌های «سگ‌کشی»، «روز واقعه»، «ساحره»، «فریاد»، «مسافران»، «شکار»، «ترن»، «سناتور»، «سردار جنگل» و سریال‌هایی همچون «امام علی (ع)»، «پهلوانان نمی‌میرند»، «ولایت عشق»، «پلیس جوان»، «زیر تیغ» و «کلانتر» از سوابق بخشی است.

این هنرمند فقید با کارگردانان متعددی همچون ابراهیم گلستان، بهرام بیضایی، علی حاتمی، امیر نادری، مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی و داوود میرباقری سابقه همکاری داشته‌ است.

زنده‌یاد بخشی که سال گذشته دیپلم افتخار بازیگر نقش مکمل مرد را در جشنواره فیلم فجر کسب کرد، اخیرا فیلم «شاه نقش» به کارگردانی شاهد احمدلو و تهیه‌کنندگی علی قائم‌مقامی را روی پرده داشت.


نظرات

آخرین اخبار
بدهی 1 میلیارد یورویی دولت به واردکنندگان برنج
دریادار سیاری: رسانه خط مقدم جنگ نرم است
پزشکیان: رسانه ملی در شرایط فعلی نباید موجب تشویش افکار عمومی شود
مهلت ثبت‌نام وام 75 میلیونی بازنشستگان تا 20 خرداد به پایان می‌رسد
ضربه پلیس به قاچاقچیان سلاح؛ 36 متهم دستگیر شدند
مصوبه جدید دولت برای مهار تورم در بازار محصولات کشاورزی
هشدار وزیر جنگ آمریکا به اروپا : باید برای کنترل مهاجرت اقدام کنید
نامه ویژه پاکستان برای رهبر انقلاب؛ پیام مهم اسلام‌آباد به تهران
هشدار پلیس درباره آگهی‌های جعلی استخدام و دورکاری
سالانه چند میلیارد تن غذا در جهان هدر می‌رود؟
اعتراف صهیونیست‌ها به بن‌بست ارتش اسرائیل در مقابل حزب‌الله
استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی را برای دستگاه‌های اجرایی الزامی شد
پخش مسابقات جام جهانی در سینماها ؛ زمان اکران فیلم‌های «استخر» و «خواب‌نما» اعلام شد
نمایش خیره‌کننده رحمان عموزاد؛ قهرمانی با یک کامبک بی‌رحمانه
شاخص کل بورس رکورد شکست؛ ثبت سقف تاریخی جدید در بازار سهام
ایران نما | معرفی جاذبه های گردشگری شهرهای ایران‌(148) «خرمشهر»
قیمت واقعی مرغ چقدر است؟ جزئیات تازه از بازار محصولات پروتئینی
قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه 17 خرداد 1405 +جدول
نورنما | حرکت فلامینگو ها در میان کانال های دریاچه مهارلو
قیمت دلار، یورو ‌و سایر ارزها امروز یکشنبه 17 خرداد 1405
جزئیات نخستین عرضه اولیه بورس در سال 1405؛ جهش سه رقمی بورس
سفیر تاجیکستان : مردم ما در غم شهدای میناب شریک ایران هستند
پایان تلخ تفریح پسر نوجوان در رودخانه
تاج: آمریکا شکست‌هایش را در زمین فوتبال جبران و عقده‌گشایی می‌کند
جزییات گفتگوهای وزیر کشور پاکستان با عراقچی در تهران
تأکید قالیباف بر نقش مردم در حل مشکلات کشور
احتمال افزایش اعتبار کالابرگ؛ دولت در حال بررسی سناریوهای جدید
آخرین وضعیت پرونده تتلو؛ درخواست توبه به رئیس قوه قضائیه ارسال شده است
مترو برای دهک های 1 تا 5 رایگان نشد
ضوابط تسهیل‌شده بازگشت ارز صادراتی تمدید شد
رسوایی پنتاگون؛ انهدام اشتباهی بالون با موشک سایدوایندر
درآمد «باب‌اسفنجی» برابر با یک‌سوم صادرات نفت ایران!
بقایی: کودکان نخستین قربانیان جنگ هستند
برنامه وزارت نیرو برای عبور از پیک مصرف تابستان اعلام شد
جزئیات جدید از پرداخت خسارت‌های جنگ توسط بیمه مرکزی
آیا ترامپ سرنوشتی مشابه کارتر را تجربه خواهد کرد؟
وضعیت هوای تهران امروز؛ پایتخت همچنان بدون آلودگی
تیراندازی مرگبار در بوستان شمال تهران؛ تعطیلاتی که به خون نشست
بحران غرامت‌های پرداخت‌نشده در صنعت هوایی اروپا
محدودیت ویزای آمریکا برای تیم ملی ایران در جام جهانی 2026
تصادف علی فروغی مدیر شبکه سه در آزادراه اصفهان ـ نطنز
قیمت گوشت قرمز امروز 17 خرداد 1405 + جدول
چرا مسیر تشکیل دولت عراق همچنان ناهموار است؟
روز سرنوشت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی/ در انتظار اجرای عدالت بیمه‌ای
واکنش سفارت ایران به عدم صدور ویزا برای کادر تیم ملی
آغاز نشست مجازی مجلس با وزیر نفت
اطلاعیه مهم وزارت کار درباره فعالیت تشکل‌های کارگری
جاسوسی اسرائیل از مقامات آمریکا بر سر مذاکرات ایران
اطلاعیه سپاه اصفهان درباره انفجارهای کنترل‌شده امروز
امتحانات پایان ترم علمی کاربردی 1405-1404 آنلاین برگزار می‌شود