×
اقتصادی
شناسه خبر : 275907
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 1404/11/28 ساعت 10:28
بحران مرغ، جوجه‌ها در چاه و قیمت‌ها در مسیر صعود

بحران مرغ، جوجه‌ها در چاه و قیمت‌ها در مسیر صعود

پرویز فروغی دبیر کانون مرغ داران هشدار داد کمبود نهاده و نقدینگی تولیدکنندگان را با ضرر سنگین مواجه کرده و بازار مرغ در خطر افزایش نجومی است.

نورنیوز-گروه اقتصادی: پرویز فروغی دبیر کانون مرغ داران گوشتی کشوربا اشاره به افزایش شدید قیمت نهاده های طیور گفت: قیمت ذرت اکنون به حدود ۵۷–۵۸ هزار تومان و قیمت سویا نزدیک ۸۵ هزار تومان رسیده است و با احتساب هزینه حمل سویا حدود ۹۰–۹۵ هزار تومان و ذرت حدود ۶۰–۶۵ هزار تومان تمام می شود.

وی افزود:با این روندتولید هر مرغ زنده با احتساب نهاده ها تقریبا ۱۹۰ هزار تومان هزینه دارددر حالی که قیمت فروش فعلی بین ۱۲۵ تا ۱۳۵ هزار تومان است. در نتیجه مرغداران با ضرر سنگین مواجه اند و بسیاری دیگر از جوجه ریزی صرف نظر کرده اند.

فروغی اظهار کرد: نقدینگی کافی نیز در اختیار تولیدکننده ها نیست. بانک کشاورزی وعده وام صفر درصد داده بود اما اکنون ۲.۵ درصد کارمزد می گیرد و اگر نهاده ها را از واردکننده های غیررسمی خریداری کنید ۸ تا ۱۰ درصد سود هم مطالبه می شود. با چنین شرایطی هیچ تولیدکننده ای حاضر نیست با ریسک بالا سرمایه گذاری کند.

وی افزود:بسیاری از تولیدکنندگان به جای جوجه ریزی پول خود را در بانک، طلا، مسکن یا دلار سرمایه گذاری می کنند تا حداقل اصل سرمایه از بین نرود. وقتی جوجه ریزی انجام نشودجوجه ها حتی در چاه ریخته می شونداتفاقی که این روزها در برخی واحدها رخ می دهد.

دبیر کانون مرغ داران گوشتی کشور با بیان اینکه نزدیک شدن ماه رمضان و ایام عید این بحران را تشدید می کند، گفت: اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد پس از ایام عید و ماه رمضان، قیمت مرغ حتما به صورت نجومی افزایش خواهد یافت و این بحران هم تولیدکنندگان و هم مصرف کنندگان را متضرر می کند.

فروغی تاکید کرد:وزارت جهاد کشاورزی باید نقدینگی مرغداران را تامین کند و تحویل به موقع نهاده ها را تضمین نماید. نمی توان پول را پرداخت کرد و چند ماه بعد نهاده دریافت کرد.شرایط فعلی باعث شده تولیدکننده با سرمایه هنگفت و ریسک بالا مجبور به کار شود و هیچ سودی نصیبش نشود.

وی ادامه داد:با برداشتن ارز ترجیحی و افزایش چند برابری قیمت نهاده هاهزینه تمام شده مرغ به شدت افزایش یافته و تولیدکننده نمی تواند این ریسک را تحمل کند.اکنون ذرت ۵۵ هزار تومان، سویا ۸۵ هزار تومان و با احتساب کرایه حمل به ترتیب حدود ۶۵–۷۰ هزار تومان و ۹۰–۹۵ هزار تومان تمام می شود. این وضعیت به معنای افزایش نجومی قیمت مرغ در بازار است.

فروغی در پایان اظهار کرد: ما زمانی هفتمین تولیدکننده جهان در مرغ و تخم مرغ بودیم اما اکنون در حال تبدیل شدن به واردکننده هستیم. سیاست های غلط دولتی و قیمت های دستوری، تولیدکننده را تحت فشار گذاشته است بسیاری ترجیح می دهند سرمایه خود را در دارایی های امن نگه دارند تا ریسک تولید را متحمل نشوند. اگر وزارت  جهاد کشاورزی شرایط تولید را از نظر نقدینگی و تامین نهاده ها فراهم نکندبحران به مراتب شدیدتر خواهد شد.


صفحه اقتصاد
نظرات

آخرین اخبار
آخرین جزییات حملات دشمن آمریکایی-صهیونی به ایران/ جزئیات حمله به فولاد مبارکه
لغو امتحانات هماهنگ کشوری متوسطه اول/آغاز امتحانات از 9 خرداد
دستور نتانیاهو به ارتش برای تخریب منازل در جنوب لبنان
تایلند ادعا کرد با ایران برای عبور نفتکش‌ از هرمز به توافق رسیده
هیچ‌کس نمی‌داند چه در سر ترامپ می‌گذرد
آمریکا مذاکره را به تهدید نظامی گرینلند ترجیح داد
محدود کردن عرضه سوخت در جایگاه‌های اندونزی
بدرقه اهالی پایتخت با شهیدان تنگسیری و اسحاقی+ فیلم
کاهش بیش از 7 میلیون بشکه تولید روزانه نفت اوپک
آماده‌باش شهرداری تهران برای بازسازی مناطق آسیب‌دیده
پیام وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
حملات پهپادی ارتش به محل استقرار هواپیماهای آواکس و سوخت رسان و پایگاه‌های آمریکا
واردات گاز طبیعی مایع کشورهای آسیایی از خلیج فارس به کمترین میزان در 6 سال گذشته رسید
انهدام پهپاد دشمن توسط سامانه پدافندی غرب کشور
عضو مستعفی دولت آمریکا: اول باید اسرائیل را مهار کنیم
واکنش سینا حجازی نسبت به شهادت دانش‌آموزان میناب
اخراج کارگران از شرکت‌های انگلیس به دلیل گرانی انرژی
پیام سخنگوی وزارت امور خارجه به مناسبت 12 فروردین
اجرای موج 89 عملیات وعده صادق 4/ شلیک بیش از 100 موشک سنگین و پهپاد تهاجمی و 200 راکت
الگوی انسجام ملی در بیانات رهبر شهید (ره)
بارش باران، گاهی رگبار و رعد و برق با احتمال تگرگ در شمال تهران
سفرهای زمینی عتبات در جریان است
روسیه: جای تعجب نیست که ایران می خواهد از ان‌پی‌تی خارج شود
پاسخ رهبر معظم انقلاب به پیام تسلیت و بیعت دبیرکل حزب الله لبنان
خسارت 200 میلیارد دلاری جنگ ایران به کشورهای عربی خلیج فارس
قیمت بنزین و گازوئیل در امارات 30 تا 70 درصد افزایش یافت
محکومیت سفارت روسیه در حملات نزدیک کلیسای ارتدکس در تهران
سپاه: ملت ایران با رأی قاطع خود به جمهوری اسلامی، مسیر عزت، استقلال و پیشرفت را برگزید
حافظیه همچنان پرمخاطب‌ترین مقصد گردشگری در یازدهمین روز نوروز
خلیج فارس و سواحل استان بوشهر تا پایان هفته مواج است
استامر بار دیگر تاکید کرد: جنگ در خاورمیانه جنگ ما نیست
حنظله اطلاعات ایران‌وایر را منتشر کرد
طرح اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی به بازنشستگان+ جزئیات
سری جدید «شام ایرانی» منتشر شد
پیام استاندار تهران به مناسبت 12 فروردین
راهنمای اعلام خسارات جنگ در سامانه 1811
قدردانی رهبر انقلاب از پیام‌های علما و شخصیت‌های دینی داخلی و خارجی
ابراز نگرانی پوتین از تخریب زیرساخت‌های انرژی در خاورمیانه
ضرورت مخالفت با جنگ ایران بنا به دلایل سیاسی و اخلاقی
ترامپ به خروج از ناتو فکر می‌کند
پرده برداشتن نتانیاهو از طرح «اسرائیل بزرگ»
وقتی دلتنگی باعث شد که شاهین فرهت با عجله به کشور بازگردد
کمالوندی: حمله به تاسیسات تحت نظارت پادمان جنایت جنگی است
عارف: ذخایر استراتژیک دارو در وضعیت مطلوب است
هدف آمریکا در ایران شکست خورد
دلنوشته قالیباف برای رهبر شهید انقلاب در روز جمهوری اسلامی ایران
هوای پایتخت در وضعیت قابل قبول است
ادامه مقاومت متحدان تاریخی آمریکا به جنگ عیله ایران
حق بیمه زنان خانه دار در 6 ماه اول 1405 اعلام شد
معاون دفتر پزشکیان: خط رسانه‌ای تخریب رئیس‌جمهوری، مشکوک است