×
اقتصادی
شناسه خبر : 275727
تاریخ انتشار : دوشنبه 1404/11/27 ساعت 13:34
پرشدگی سدهای کشور به 39 درصد رسید

پرشدگی سدهای کشور به 39 درصد رسید

با وجود رشد 14 درصدی ورودی آب نسبت به سال گذشته، ذخایر سدها کاهش یافته و تنها 39 درصد ظرفیت پر است؛ تهران و پنج استان دیگر در وضعیت تنش آبی‌اند.

نورنیوز-گروه اقتصادی:  در حالی روزهای پایانی دومین ماه از زمستان سپری می‌شود که وضعیت منابع آبی کشور همچنان نگران‌کننده است و شماری از استان‌ها با تنش آبی مواجه‌اند. تازه‌ترین آمارها نشان می‌دهد از ابتدای سال آبی جاری تا ۲۵ بهمن‌ماه، حجم ورودی آب به مخازن سدهای کشور به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۴ درصد افزایش را نشان می‌دهد. این در حالی است که ورودی سدها در بازه مشابه سال آبی گذشته ۸ میلیارد و ۴۸۰ میلیون مترمکعب گزارش شده بود.

در مقابل، میزان خروجی آب از سدهای کشور در همین بازه زمانی به ۷ میلیارد و ۸۵۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته ۲۷ درصد کاهش داشته است. سال گذشته خروجی سدها در این مدت ۱۰ میلیارد و ۸۳۰ میلیون مترمکعب بود که کاهش مصرف و مدیریت برداشت از منابع آبی در سال جاری را نشان می‌دهد.

با وجود این تغییرات، حجم فعلی ذخایر آبی کشور به ۲۰ میلیارد و ۴۷۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به سال گذشته کاهش محسوسی دارد؛ چرا که در همین مقطع زمانی سال قبل، ذخایر سدها ۲۲ میلیارد و ۱۳۰ میلیون مترمکعب بود. بر این اساس، در حال حاضر تنها ۳۹ درصد ظرفیت سدهای کشور پر بوده و ۶۱ درصد مخازن سدها خالی است؛ موضوعی که زنگ هشدار جدی برای مدیریت منابع آب در ماه‌های آینده به شمار می‌رود.

وضعیت نابرابر بارش‌ها در استان‌ها

بررسی وضعیت بارندگی‌ها نشان می‌دهد توزیع بارش در کشور نامتوازن بوده است. بر اساس آمارها، بارندگی در ۷ استان بیش از حد نرمال گزارش شده، در حالی که ۶ استان با کمترین میزان بارش در شرایط تنش آبی قرار دارند.

استان‌های تهران، قم، مرکزی، قزوین، البرز و همدان در زمره استان‌هایی هستند که کمترین میزان بارندگی را تجربه کرده‌اند و با محدودیت جدی منابع آبی روبه‌رو هستند. در مقابل، استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان غربی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، کرمان و هرمزگان بارندگی بالاتر از حد نرمال داشته‌اند.

میانگین بارش‌ها همچنان پایین‌تر از نرمال

همچنین میانگین بارش کشور از ابتدای سال آبی تاکنون به ۱۲۷ میلی‌متر رسیده است. این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش‌ها ۱۲۹.۳ میلی‌متر بوده و در دوره مشابه سال گذشته تنها ۶۹.۷ میلی‌متر بارندگی ثبت شده بود. هرچند بارش‌های امسال نسبت به سال گذشته بهبود یافته، اما همچنان فاصله اندکی با شرایط نرمال دارد و برای جبران کسری منابع آبی کافی نیست.

کارشناسان معتقدند تداوم مدیریت مصرف، کاهش برداشت از سدها و برنامه‌ریزی برای ماه‌های کم‌بارش پیش‌رو، برای عبور از تنش آبی در استان‌های کم‌بارش ضروری است؛ در غیر این صورت، تابستان پیش‌رو می‌تواند با چالش‌های جدی‌تری در تأمین آب همراه باشد.


نظرات

آخرین اخبار
اسکات ریتر: آمریکا به اهدافش در برابر ایران نرسید
تاجرنیا : تصمیم فدراسیون درباره لغو مسابقات قابل دفاع است
دوفوریتی | دفتر خونین حضور و غیاب در مدارس ویران
دو تروریست شبکه جاسوسی مرتبط با موساد بامداد امروز اعدام شدند
ذخیره سد زاینده‌رود به 325 میلیون مترمکعب رسید
آنکارا در تیررس سناریوی جدید بحران‌سازی تل‌آویو
برنامه مسابقات ورزشی امروز 31 فروردین + جدول پخش
وضعیت آب و هوا امروز دوشنبه 31 فروردین 1405 + وضعیت استان‌ها
موج استکبارستیزی در جهان گسترش یافته است
آتش بسی که دو هفته دوام نداشت به توافق پایدار می رسد ؟!
9قهرمان کشتی آسیا زیر 25 سال/ یوشیدا بهترین، قاسمپور مسن‌ترین
"مسی اردنی" در کمین آرژانتین در جام جهانی
ابلاغ سریع‌تر مصوبه دستمزد کارگران
بایرن مونیخ برای سی و پنجمین بار قهرمان بوندس‌لیگا شد
هفته جدید بازار نفت شروع شد؛ رشد 4 دلاری در اولین دقایق
قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا: به زودی پاسخ دزدی دریایی ارتش آمریکا را می‌دهیم
تنگه هرمز از گذرگاه انرژی به ابزار قدرت تبدیل شد
پرتنش‌ترین جام جهانی تاریخ محصول ترامپ و کاخ سفید
اعتراف وزیر صهیونیست به نقش تل آویو در کشاندن آمریکا به جنگ با ایران
کره شمالی موشک بالستیک با کلاهک بارشی آزمایش کرد
مشاور سابق هسته‌ای کاخ سفید: ابزارهای آمریکا در برابر ایران محدود است
پوشش بیمه‌ای قیمت جدید داروی بیماران تالاسمی برقرار شد
قانون مالیات در مناطق آزاد صدای وزیر اقتصاد را هم درآورد!
نخست‌وزیر کانادا: روابط با آمریکا به «نقطه ضعف» تبدیل شده است
تحلیلگر اماراتی خواستار تعطیلی پایگاه‌های آمریکایی در منطقه شد
رئیس جمهور برزیل: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران «دیوانگی» است
جنگ و هزینه‌هایی که فراتر از مرزها می‌روند
هشدار قالیباف به فعالان جهانی بازار نفت همزمان با باز شدن بازارها
عارف: ثبات قیمت جهانی سوخت به پایان تضمینی فشار علیه ایران بستگی دارد
تاج: دورنمای خوشی از جام جهانی فوتبال نمی‌بینم
مذاکره امارات برای دریافت پشتوانه مالی در بحبوحه جنگ‌افروزی آمریکا در منطقه
تاکید وزیران خارجه ایران و و پاکستان بر صیانت از صلح و امنیت در منطقه
حمله به یک کشتی کانتینری ایران توسط نظامیان راهزن آمریکایی
آمریکا خوشبینانه وارد جنگ شد اما شکست خورد
ابرنفتکش ایران از محاصره آمریکا عبور کرد
برپایی تظاهرات اعتراضی در کریات‌شمونه
ترس اسرائیلی ها از پهپادی های حزب الله
سانچز: آغازگران جنگ باید نتانیاهو را مهار کنند
ترامپ مدعی توقیف یک کشتی ایرانی شد
گزارش سردار رادان از دستگیری عناصر سلطنت‌طلب و وطن‌فروش
رئیس دفتر حفاظت منافع کشورمان در مصر: تحویل اورانیوم غنی شده منتفی است
اعلام جزئیات طرح جدید 10 بندی مدیریت تنگه هرمز
ریزش حمایت از ادامه جنگ علیه ایران از سوی صهیونیستها
شهروندان ژاپنی خواستار استعفای نخست وزیر کشورشان شدند
تالاب «شادگان» جان گرفت
حزب الله لبنان: در خاک سوریه حضور نداریم
اشتباهات راهبردی و محاسباتی دونالد ترامپ
پزشکیان: خون دختران شهید میناب پایمال نخواهد شد
کشته شدن 8 نفر در تیراندازی ایالت لوئیزیانا در آمریکا
یدالله موقن درگذشت